- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
mammutka
tag
Igen, ez nem amd, hanem nvidia chipsetes. Annyi pozitívum van, hogy legalább a biosban nem fagy meg, de ez eléggé sovány vigasz
Most egy teljesen más gépben próbálok a vinyóra windowst rakni, hogy kizárjam a hdd hibát. Xp felment, de már kaptam egy feliratot "súlyos hiba után állt helyre", bár semmi látható problémába nem ütköztem.
-
mammutka
tag
Nem jött be az alaplapcsere. Többféle windowst is próbáltam telepíteni, a legváltozatosabb időpontokban jön a kék halál.
Bár mostmár tényleg csak a processzor jöhetne szóba elvileg, egyre inkább a merevlemezre kezdek gyanakodni... Hozzátartozik, hogy a végső behalás előtt még sisoft sandrával néztem hdd smart adatokat és hibátlannak mutatta magát a vinyó.
Komolyan, soha, semmi hardver problémám nem volt, úgy látszik, itt volt az ideje
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1603 üzenetére
Viszont a ram hivatalos leírása szerint:
This document describes Kingston’s 256M x 64-bit 2GB (2048MB) DDR3-1600MHz CL9 SDRAM (Synchronous DRAM) memory module, based on sixteen 128M x 8-bit DDR3 FBGA components. This module has been tested to run at DDR3-1600MHz at a low latency timing of 9-9-9-27 at 1.65V.
Vagyis tesztelve van 1600-on.
The SPD is programmed to JEDEC standard latency DDR3-1333MHz timing of 9-9-9 at 1.5V.
Ezek szerint alapból 1333-ra van beállítva.
Elég gáz lenne a Kingstonra nézve, ha tesztelt, a ram nevében is szereplő beállítás megölné a ramot
-
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1596 üzenetére
Van benne logika, amit mondasz. Az, hogy 3-féle megjelenítővel gond legyen, kizárt. Ha jól értem, akkor az is probléma lehet, hogy a gyárilag 1600-asként eladott ramokat 1600-on hajtottam. Na szép, szomorú vagyok. Mindenesetre "örülnék" neki, ha csak a ramokat kellene kihajítanom, még ez a legolcsóbban megúszható opció. Talán holnap este meg tudom nézni egy másik ddr3-as modullal a gépet.
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1592 üzenetére
Igen, 4 maggal ment egy évig, de semmi egyéb húzás nem volt.
bios frissítés utáni hibajelenségek (ugyanazok, mint előtte):
biosban fagyás
biosban szemetelő képernyő után fagyás
windows betöltés közben fagyás
windowsban szemetelő képernyő után fagyás
bármit állítok a biosban (ártalmatlan dolgokat, pl. alaplapi audio letiltása), menthetetlen fekete képernyő
clear cmos után fekete képernyő
most ez az utóbbi van már, tehát a cucc úgy néz ki, végleg elhunyt -
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1587 üzenetére
Egyetértek, ezért is vettem pánikszerűen egy tápot. Csakhogy nem javult meg tőle semmi. A bios frissítésről annyit, hogyha minden rendben működik, akkor nem szoktam vele foglalkozni. Mint mondtam, egy évig egyetlen fagyás nélkül ment a gép. Most meg annyira instabil, hogy nem fogok (merek) belevágni.
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1584 üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy úgy ment a gép egy évig hiba nélkül, hogy be sem néztem a biosba. Azt nem értem én, ha bizonyos beállításokkal működik egy gép, akkor hirtelen egyszercsak többé miért nem? Cpu 1,4 volton, ramok kingston hyperx blue ddr3 1600, asszem 1,6 volton.
-
mammutka
tag
Körülbelül egy éve raktam össze a gépet, radeon 3850-nel ment úgy 11 hónapig, egyetlen probléma nélkül. Most karácsonykor öcsém vga-t fejlesztett, így lenyúltam tőle a régi 8800 gt-jét, azzal is ment egy hónapig hiba nélkül. Aztán a párom karácsonyra kapott gyári heroes VI-ja megfektette mindörökre
-
mammutka
tag
Load bios default volt. 15,5x200 az órajel, 1,4 volton, de feljebb téve (1,45-re, emlékeim szerint, amikor egyszer kipróbáltam, mennyire lehet húzni a procit, ezen a feszültségen ment 3,6 GHz körül) sincs változás.
Most a sandra teszt a változatosság kedvéért veszettül csíkozva fagyott le.
-
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Alaplapi videóval szépen tudok most netezni, windows élményindex teszt (ha-ha) lefut, de próbaképpen elindított sandra processzorteszt pár másodperc utáni spontán újraindulást eredményez.
-
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Sajnos nincs dump file.
-
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Igen, minden rendben van. A processzoron a korábbi 3200+ athlonomról örökölt AC freezer 64 van, gyakorlatilag legfeljebb langyos volt mindig. Ventik forognak. A baj az, hogy nem nagyon fogom tudni letesztelni, hogy alaplapi vagy esetleg prociprobléma van-e... Van erre valami rafkós fogás, hogy legalább tudjam, melyikkel lehet a gond?
-
mammutka
tag
Sziasztok!
Win7 alatt (játék közben) ütött be a kékhalál, azóta a következő tapasztalataim vannak. Többnyire a bios képernyőig sem jutok el, mivel nincs jel a monitor felé (clear cmos jumperelés után). Véletlenszerűen, ha bejutok a biosba, tetszőleges pillanatban kifagy.
2 darab ramom van, kipróbáltam őket egyesével, nincs változás (gondolom, valószínűtlen, hogy egyszerre haltak volna meg). Ugyanezt csináltam 2 különböző videokártyával, nincs változás. Tápcsere (fsp 350 után chieftec 550) dettó.
Alaplapi videóval az a vicces helyzet van, ha nem lépek be a biosba, hanem hagyom, hogy bootoljon a windows, akkor fel is áll a rendszer, sőt működik is (a beteg gépről írok), de ha elindítom például a sisoft sandra processzortesztjét, akkor lefagy a gép (minden alapon megy clear cmos után). Ha az alaplapi videóval lépek be a biosba, akkor pillanatok után szemetelni kezd a kép és lefagy. Annyival a jobb a helyzet a videokártyás indításnál, hogy reset után újra tudom indítani cmos reset nélkül.
Amennyiben lényeges: alaplap asrock 785gm-s3, processzor: amd athlon x3 445, ramok: 2x2 giga kingston hyperx blue 1600, vinyó 500 Gb seagate (sata2). Videokártya: leadtek 8800gt illetve powercolor radeon 3850 512 mega rammal.
Ha van ötlet, szeretettel várom. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged