- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
balazska92 #3799 üzenetére
Videókártya driver csere megoldhatja a problémád.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok, néha lefagy a gépem tök random, illetve kékhalált kapok. A konfigom az adatlapomon látható, a jelenség nem függ össze tuningal, minimális tuningot kapott a videokártyám és a proci, de így is hűvösnek mondhatóak, illetve benchmarkok és játékok alatt sincs baj, a fagyás és kékhalál is független a tuningtól, kipróbáltam már gyári beállításokkal is. Gondoltam feltöltöm a képet amit kapok kékhalálkor, remélem valaki tud segíteni.
[link]
-
NyuszyCaster
senior tag
erre valaki?
-
Out
addikt
válasz
apollo12 #3794 üzenetére
Nem találtam ilyen bejegyzéseket, hogy a GTA 5 ilyet produkált volna másnál is, ami természetesen nem zárja ki, hogy az lenne a hiba forrása, de én inkább tovább keresgélnék az eseménynaplóban. Csak ilyen system_thread_exception_not_handled dxgmms1.sys hibajelzések vannak?
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz
NyuszyCaster #3789 üzenetére
igen jó
de az az érdekes hogy csak leálitásnál van
a táp is adi uj cm b700 ver.2
lehet hogy gyenge lenne?
Esetleg valami kontakt hiba? -
apollo12
veterán
heló gta 5-nél random módon kék halálozik a gép
system_thread_exception_not_handled dxgmms1.sys
stress testben, meg full stabil a gép :/, újra raktam a gépet de ugyan az
lehetséges hogy a gta 5 csinálja a gondokat ?
-
temporello
tag
válasz
NyuszyCaster #3789 üzenetére
Mindenképp psu-val kapcsolatosnak tűnik a hiba.A vga jól van csatlakoztatva a táphoz?
-
NyuszyCaster
senior tag
nincs egybe esó időpont
akkor hová irjak?
csak ezt talátam
Napló neve: System
Forrás: Service Control Manager
Dátum: 2015.04.21. 15:27:13
Eseményazonosító:7026
Feladatkategóriaincs
Szint: Információ
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: ANYA
Leírás:
A következő boot- vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) nem indult(ak) el:
dam
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
<EventID Qualifiers="49152">7026</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2015-04-21T13:27:13.466374400Z" />
<EventRecordID>6536</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="680" ThreadID="684" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>ANYA</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">
dam</Data>
</EventData>
</Event> -
Out
addikt
válasz
NyuszyCaster #3787 üzenetére
Az első képernyőmentésen nézd meg az utolsó kritikus hiba pontos idejét és azt vesd össze a rendszernaplóban található időponttal és nézd meg hogy akkor volt-e bármilyen figyelmeztetés vagy hibajelzés. Amennyiben ilyen nincs illetve kék halált sem kapott a géped, akkor nem ez a megfelelő topik a számodra
-
Out
addikt
válasz
NyuszyCaster #3785 üzenetére
Ebből sok minden nem tudható meg, viszont ha már az eseménynaplót nézed akkor a Windows naplók --> Rendszer részt nézd meg és arról tegyél be egy képernyőmentést. Talán az közelebb visz a megoldáshoz.
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
az lenne a gondom hogy minden inditásnál a képen látható kritikus hiba megjelenik az eseménynaplóban
és nem tudom mi lehet az oka
ezt kb 1 hete csinálja
az alaplap a proci a ram és a táp vadonat uj a táp egy cooler master B700 ver.2
az alaplap asus a88x gamer a proci athlon II x4 860k
a ramok G.skill sniper sp 2133 mhz f3 és 2x8 gbopredszer win 8.1 x64
a vga egy sapphire r7 260x oc 2gb a driver 14.12 omega ez az utólsó hiatalos driver ettől ujabbak csak beta k
amit észre vettem hogynekem mióta ez a vga meg van bekapcsolásnál csörög egy nagyot a venti
és mostanában leálitásnál is mintha ujra indulna de mégis leáll .
nekem nincs kékhalál semmi csak ez a gond és az hogy néha bekapcsolásnál 1280x768 ról vissza áll a felbontás 1024x768 ra
[link]
ha alakinek an valami ötlete hogy mi lehet ez azt meg köszönnémvalamiért nem jeleniti meg a képet igy csak a linkjét tudtam berakni bocsánat
-
DGery
aktív tag
Előzőleg passzolok, akkor nem én telepítettem a gépet.
De win alaplapi driverrel is csinálja. de érdekes, hogy tegnap 5-6 alkalommal is volt kék halál (win driverrel is, mert közben nekem is eszembe jutott és leszedtem a vidkariéval együtt), ma egész nap 1x sem.
Minden alkalommal benne van valamilyen NT-kernelre utaló hiba.Memtest hibamentes
Alaplap: Gigabyte GA-MA770T-UD3 rev 1.4
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
A gép tegnap lett részben újratelepítve (csak kapott egy WIN 8.1-et, plusz vk és alaplap driver), meg 1-2 apróbb program és kevés használat után kék halál fogadott. Újratelepítés előtt is előfordult néha, hogy bekékült, de mivel mindenképp újra kellett telepíteni, így azzal sajnos nem foglalkoztam...
Valakinek ötlete/tanácsa?
Köszönöm a válaszokat előre is!
AMD Phenom II. X4 955 Black Edition AM3
Gigabyte GA-MA770-UD3
Kingmax 4GB/1600MHz DDR-3
MSI R6570-MD1GD3/LP AMD GDDR3 1GB 128bit low profile PCI-E -
-
dobobazsy
őstag
a frissítést hogy érted? hogy régebbi rendszerről frissítettem (telepítettem?) mert akkor nem
ez utalhat RAM hibára? mert egy kicsit húztam rajtuk.és talán nem is azóta jöttek elő a kékhalálok, de azért majd ránézek. egyébként zsír újak, szinte biztosan hibátlanok.
a rendszer SSD-ről fut, ha ez jelent valamit.köszi!
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
tudtok ebben segíteni? [link]
milyen hibára utalhat? -
Out
addikt
válasz
Leone966 #3771 üzenetére
Ezt a megoldást találtam a problémádra: [link]
Amennyiben nem Windows 7 x64-et használsz, akkor lehet tovább kell keresni egy másik drivert.
Szerk: Úgy látom a linken szereplő letöltés már nem aktív, így az alaplapod weboldaláról kellene letöltened a Marvell MV-91xx/92xx SATA 6G Controller meghajtóprogramot.
-
Out
addikt
Igaz, azt a 2012-es dátumot jól elnéztem, bocsi
Szóval az egész tegnap este kezdődött 19 óra 57 perckor. Nem telepítettél semmit sem tegnap? Valami oka csak van ennek az egésznek, magától nem csinál ilyet még a Windows sem
Az hogy nem telepítesz frissítéseket az hiba, de talán nincs köze a problémához, ha eddig rendesen működött a gép. -
Traze
csendes tag
Ez a 10 eset egy nap történt mind (a 2012 az csak a rendszerfájl létrehozatala lehet v ilyesmi, de nem releváns a probléma szempontjából.), úgy, hogy előtte 2 évig sose csinált ilyet. Windowst pedig nem szokásom frissíteni...
A gépet pedig alig egy hónapja portalanítottam, kábeleknek is rendben kell lenniük. Valami kitörhetett szerintem a registryből de lehet jobban járok ha újrarakom az OP rendszert...nem tudom már mi baja tényleg. -
Out
addikt
Azt a tcpip.sys hibát hiába nézted, mert az még 2012-ben volt, viszont az irány az jó szerintem. Valamilyen driver lehet a ludas vagy esetleg egy Windows frissítés? Nem volt mostanában valami nálad?
Nézd már meg légyszi, mikori az első mostanában bekövetkezett kék halál időpontja. Vagy az a 2015.04.02 19 óra 57 perckor történt eset volt az első?
-
Traze
csendes tag
A tcpip.sys-ből a LAN Driverre gyanakodtam, úgyhogy azt újraraktam, de ekkor már volt 3 kékhalál, illetve a videokártya illesztőt is frissítettem.
Utána a DirectX11-et raktam újra, de nem oldódott meg.
Múlt héten csináltam a WiseCare365-el fél év után egy registry cleant, lehet az volt a baj...de ilyet ettől sose csinált
Memtestet futtattam egy óráig, de hibát nem írt ki, pedig a RAM-ra gyanakodnék, de az is újonnan vett, 2 éves sincs..az SSD pedig szerintem nem csinálna ilyet...ötlet? -
K!$$rác
tag
igen ,mert az Asetto corsához "kevés" a két mag , minél több autó van a szerveren úgy csökken az fps-em, cpu limites mert a vga bírná...
ha egyedül megyek a pályán 80-100 fps-em van ha már +5-6 autó van rajtam kívül akkor már csak 40-50 és szerdán a futamon 20-an leszünk...Offline beraktam 19 'bot ' autót így 20-an mentünk és 10-20 Fps-em volt :/
-
Out
addikt
válasz
tescosjogi #3758 üzenetére
Próbálj ki egy másik videókártya meghajtóprogramot. Ha a legújabbat van fenn, akkor régebbit.
K!$$rác: Nem túl biztató, mert akkor ott valami hardveres meghibásodás várható, bár kívánom, hogy sokáig ne legyen.
-
tescosjogi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma lépett fel. Most vettem egy új videókártyát (használtan), sapphire r9 290-es, refi hűtős. Melegszik rendesen, tervezem venni új hűtőt rá, de ez a hiba most lépett fel. Nem tudom, hogy érdemes-e rá költeni, vagy gariztassam, vagy nem is azzal van hiba. Válaszokat előre is köszi! -
K!$$rác
tag
köszönöm szépen megpróbálom ,pedig alap feszen megy az e6750 3,6 ghz-en .
450 FSB-ről vissza veszem 400-ra .
Am geil ultra 2x2 gb 1066 mhz-es ram van mellette így is csak 900 mhz-en ment de most már csak 800-on
ha jó akkor utána megpróbálom 1066-onA procinál ezeket bekapcsoljam ?
C1e support
max CPUID value limit
Virtualization tech
CPU TM funk
Execute disable bitegy 8 gb-os penyót betettem boost funkcióba ,lapozó memóriának vagy minek az szerinted (szerintetek) hasznos lehet ilyen nagy gépigényű játéknál ?
kb 4 éve beállítottam 3.6 ghz-re azóta nem volt gond s már elfelejtettem a dolgokat -
K!$$rác
tag
Sziasztok !
Egy olyan problémám lenne hogy most tettem fel az Asetto Corsa Játékot és közben 1-2 kör után kékhalált kap a gép .
Tegnap egy 5 éves 160 gb-os vinyónál is ezt csinálta de ma egy újabb egy 1 TB-os vinyón is ezt csinálja.Új a VGA ATI 7950 3gb , és most csak 4 gb ram van benne . 180-190 FPS-em van.
Fontos lenne mert jövőhéten egy tehetségkutató versenyen kellene mennem . -
Atapi
senior tag
esetleg a minidump fájlra érdemes lenne ránézni BlueScreenView-vel, hátha kinyögi, hogy milyen folyamat(ok) felelősek a kékhalálért, könnyebb utána behatárolni, hogy merre tovább.
-
Out
addikt
Ez tipikusan az a hibakód, amit bármi okozhat akár hardver akár szoftver (driver). Elsősorban azt nézd meg, hogy felment-e minden frissítés az operációs rendszerre, ha nem akkor orvosold. Aztán jöhet az eszközkezelő ahol ellenőrizd, hogy nincs-e felkiáltójeles eszköz, ha van akkor ne legyen
Ezután a szokásos driverek ellenőrzése jöhet, alaplap, hangkártya, videókártya.
-
Denee
csendes tag
Hali arcok!
Nekem az újratelepítés óta heti 1x eljátssza a gép a kék halált és a következőket adja fel miután resizte magát:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: d1
BCP1: FFFFFFFFC301B002
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF8800168C303
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\031915-10935-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-12870-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txtMegoldás? Tanács?
Előre is köszi!
-
Mikeee89
senior tag
Hoppá úgy nézem ez nem is mostani kékhalál dump file. Akkor nem tudom mi volt a tegnapi mert annak nincs bejegyzése.
-
-
Mikeee89
senior tag
Hello. Adott egy kb fél éves gép. Pentium g proci 4 gb ram, 64 bites win 7, integrált videokártya. Ma bedugtam a pendriveomat a gépbe és nem kékhalál volt, hanem színes csíkok mentek rajta szürke alapon. Csak áramtalanítás után lehetett újra elindítani. Mi lehet a gond? Holnap megpróbálok bluescreen view-al ránézni. Tapasztalt már ilyet vki?
-
dobobazsy
őstag
újra lefagyott a gép.
reset gombra azonnal kikapcsol, utána pedig be.
nem értem, pedig eddig nemvolt semmi gondaz eseménynaplóban semmi sincs azon kívül, hogy váratlan volt a rendszerleállítás, mint multkor.
írtátok, hogy le kellene ellenőriznem mindent. ezt milyen módon kellene megtennem?
egyébként ha számít valamit, hosszas játék után sem fagyott, majd miután elindítottam egy Twitch közvetítést Dying Light-al kb 5-10 perc után megint elhasalt.
ilyen nincs
-
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #3738 üzenetére
update:
több mint egy óra játék után sem fagyott le, valszeg megvan a probléma forrása.
ráadásul a Dying Light-al próbáltam inkább, mert attól rendre összetojta magát 5 perc után.
v-sync végig off, semmi gubanc nemvoltköszönöm a segítséget, talán soha nem jövök rá ha nem írok be ide!
-
dobobazsy
őstag
-
Out
addikt
válasz
dobobazsy #3734 üzenetére
Ezekből semmit sem, itt volt az amikor kikapcsoltad a gépet, mert nem tudtál mit kezdeni vele. Előtte kellene keresgélni figyelmeztetéseket, hibákat. Azokból lehetne kiindulni.
Ha nem találsz semmit, na akkor jön az, hogy mindent ellenőrizni kell, amit eddig nem ellenőriztél (RAM, HDD, BIOS, alaplap driverek, videokártya driverek, tápprobléma) és még ami nem jut eszembe hirtelen.
-
dobobazsy
őstag
és tényleg!
találtam két eseményt.
az egyik szövege:
Az előző rendszerleállítás (2015.02.15. - 21:16:17) váratlan volt. Szint: Hiba
másik:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása. Szint: Kritikusezekből ki tudnék valami információt nyerni? elnézést a tudatlanságomért
-
-
dobobazsy
őstag
nem próbáltam, viszont először nem volt ilyen gond, és amióta megvan a kártya a 14.12 omegával használom.
egyébként nem feltétlen a videókártyára gondoltam amikor írtam a v-sync-es dolgot, csak ugye ha az be van kapcsolva eleve nem tol ki többet 60 fps-nél. mindenesetre kipróbálom. esetleg nem naplózza valahova az ilyen spontán fagyást a windows? -
Out
addikt
válasz
Flashback #3723 üzenetére
Más ötletem nincs, nálam a laza SATA kábel okozta anno a MEMORY_MANAGEMENT hibát. Viszont ha ez laptop, akkor talán a videóRAM okozhatja a gondot.
dobobazsy: Próbáltad már lecserélni a videokártya drivert újabbra/régebbire?
VIPowER: Ezek közül valamelyik működik még? [link]
-
VIPowER
őstag
Sziasztok. Nekem soha nem volt bajom a géppel, hogyan tudnék előidézni kék halált? (Win XP/Win 7)
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
segítségre lenne szükségem. a gépem játék alatt lefagy úgy 10-20 perc játék után. nincs kékhalál, leakad a hang és a kép is, és csak ki-be kapcsolással tér magához.
úgy vettem észre, hogy ha be van kapcsolva a V-Sync, akkor nem fagy le. gondolom azért, mert akkor csak 60 fps-el megy a játék, tehát néha tud "pihenni" is.
hogyan tudnám kideríteni mi okozza a fagyást? soha nem volt ilyen gondom, pár hete kezdte el
konfig az adatlapomonköszönöm előre is!
-
-
Ermac
tag
Tegnap raktam fel a legújabbat, előbb poroltam meg kicsit a cuccokat kábeleket vga ki-be portalanítás, majd ha lesz netem nyomatok egy bios frissítést is feltéve ha van újabb, még max annyit tudok tenni hogy beszerzek új sata kábeleket hátha az mivel hdd sentinel nem talált hibát 97 % ssd kondi ami a smartból ered de ez se hiba ezek ilyenek, nemtom honnan tudjam h mikor nem fog kékhalálozni, elég ritkán tolja asszem annó lan kártya driverét nézegetve állandóan fagyott, legújabb driver felrakásánál is most azt még nem próbáltam...valami más esetleg mi lehet ez.. ?
-
Ermac
tag
Sziasztok ! Énis ide kerültem sajna, volna nekem egy kékhalál mizériám mely neve dpc_watchdog violent
0x133 hibakódra hivatkozik naplófájlban: Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000133 (0x0000000000000000, 0x0000000000000281, 0x0000000000000280, 0x0000000000000000).Config: I7 3770k Asrock z77 extreme 4 mobo, 2x4gb corsair venegance ram LP, 1tb wd 10EZEX-22RKKA0
, samsung 840 pro ssd, MSI HD7850 twin frzr II vga, + asus dvd..win 8.1 64 bit
A win 8.1 már vagy jó 2 éves volt a gépemen, mióta nincs net vagyis kikapcsolták költözés miatt, rákötöttem a telóm azt használva netezésre azóta van ez a problémám előtte nemigen volt, talán kétszer atikmdag.sys-es kékség ez mind2 szer youtubozásnál soha nem volt játék közbe. Mostani kékhalálok esetében legtöbbször kimentem wcre vagy kajáltam mire visszaértem ott fogadott a hibaüzenet...holott csak a chrome volt megnyitva friss rendszerrel no vga driver csak a windowsos kb csak az intel chipset készletét raktam fel meg pár alapvető progit mint skype synapse razerhez..legutóbbi "caused by driver" hal.dll erre hivatkozott, de volt hogy szimplán ntkernel vagy atikmdag.sys de ugyanúgy 0x133 as watchdogsos nyavaja volt a kódja....Prime95 megvolt memtest86 is szőrös fánk is(furmark) hiba nélkül, ssd kapott új firmware-t ITT a dump file
Valakinek vmi ötlet nagyon jó lenne, nem túl gyakran jön elő tegnap is csak egyszer előtte régi win 8.1 en többször volt hogy le is fagyott fullra...pls help me előre is ksözönöm !! -
-
redhunter
senior tag
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ezek a kékhiba üzenetek milyen gondra utalhatnak
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3707 üzenetére
748352 hiba, amig nem éri el a 750000-et addig nincs gond, használd nyugodtan
Ebből RAM hibára gyanakodnék, de azért a biztonság kedvéért rakd át másik slotba és ott is futtasd le a MemTest86-ot, ha ott is hibás lesz, akkor kuka.
porto1992: Örülök, hogy végre tényleg kiderült a probléma forrása.
-
porto1992
tag
vissza tért a hiba viszont eszembe jutott hogy van nekem még lg1156 -os alaplapom csak nem tudtam hogy jó e vagy nem mert 1 darab pin le van törve a cpu foglalatnál gondolkodás nélkül szét is szereltem a gépet bele raktam a procit futattam prime 95 teljesen rendben futott megnéztem a feszültség értékeket most helyesen jelzi az asusrock lap tehát az alaplap volt a hibás lánc szem
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3705 üzenetére
Inkább ezzel: MemTest86
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3703 üzenetére
Ennyi kék halált is régen láttam már. Viszont jó irányba tippeltem, mert vagy HDD vagy RAM problémád lesz, de ha mindkettő ellenőrzése hibátlanul befejeződik, akkor az alaplapnál kell keresni a hibát (BIOS vagy chipset driver).
-
Out
addikt
válasz
Perseus871 #3701 üzenetére
Ezek hibaüzenetek, de pontos hibakód nélkül sajnos semmi biztosat nem lehet megállapítani belőlük. Talán a HDD-d okozza a legtöbb problémát, érdemes lenne azt ellenőrizni, illetve a RAM-o(ka)t.
Az Eseménynaplóban pontosabb képet kaphatsz a hibákról és ha éppen kék halált okozott valami a Windows-ban, akkor azt a bejegyzést az Eseménynaplóból másold be ide. Könnyebb lesz megállíptani a hiba forrását.
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Hónapok óta megkeseríti az életemet a kékhalál. Leggyakrabban ezek a hibakódok jönnek be:
NTFS File System
Driver IRQL NOT Less or EQUAL
Bad Pool Header
Memory Management
Kmode Exception Not Handled
Ezek mit jelentenek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged