Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz XFishboneHUN #70036 üzenetére
Nem mondanám vegyesnek, szerintem eléggé egyértelmű.
-
Bazsee71
őstag
Szerintem elég egyértelmű, hogy minőségi kávéra nem ajánlott. Többféle kávé biztosan nem készíthető vele, mint hagyományos módon, már ha ezt érted alatta.
Gombnyomásra kávészerű valami, inkább ezt adnám meg definíciónak.Legjobb tapasztalatom eddig a Jura Impressa 500 típussal van, használtan garival 50-60e körül van. Többet nem ér egyik sem, még ezeknek az egyszerű típusoknak is húzós lehet a javítása (vezérlő panel csere jellemzően totálkár).
-
And06
aktív tag
igy van, ha a kényelem a fő szempont, és nem akarsz pepecselni, energiát befektetni, akkor a másik alternativa a szintén sokat szidott kapszulás (Illy, nespresso). Ez szintén max középszerü kávét ad, de legalább irdatlan drága, hosszú távon szerintem mindenki feladja, legkésőbb amikor tönkremegy az első gép (ami nem is olyan soká bekövetkezik )
költséghatákonyan viszonylag jó kávét igy lehet elérni:
egy olcsó őrlő (pl graef),
valamilyen filter (hario v60, stb)
vagy
kotyogó (brikka, moka-express, akármi)szarvasi szintén erősen nem ajánlott.
-
csabulaxi
senior tag
ha nem ittál még az ezen a fórumon kimaxolt eszpresszót és nem is akarsz ennyit (időt) macerát, akkor vedd meg nyugodtan, mert a szarvasinál azért sokkal jobb, de szerintem az olcsóbb 100 ezres is ugyanezt tudja
csak a Saeco szonbságot felejtsd el, mert mondom az is Romániában készül, mint az olcsóbb Philips
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
LazacX
tag
Egy-két mondatot hadd szóljak én is hozzá, mint 25 évet szarvasizó. Pár hónapja jött az óhaj, hogy áttérjek normálisabb főzőre. Automata gép volt az eredeti gondolat, de pár nap fórumos eszmecsere után olcsó használt nyomásfokozó nélküli gépet vettem + darálót, és már ezzel is hihetetlenül jó kávét iszok. Persze az Omnia is le lett cserélve Black sheepre és PY-ra. Ismeretségi körömben van pár automata, köztük drága is, híg és aromátlan kávét iszok mindegyikből (Jura, Krups, Siemens).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest