Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hadd adjak pár ötletet, amit én figyelembe vennék, ha ilyesmit keresnék!
A vákum segít azokban a helyzetekben, amikor a levegőben lévő anyagok károsító hatásától akarunk védeni: oxigén, mikroorganizmusok, pára stb. A szemes kávé minőségvesztésénél, főleg a világosabb pöriknél szerintem nem ezek a fő tényezők egy normális levegőjű helyiségben. Ezeknél erősebb befolyásoló tényező az aromák stb. elillanása. Ezt meg inkább úgy lehet csökkenteni, hogy kevésszer nyitjuk-csukjuk a zacsit, üvegcsét, dobozt, és a tárolót úgy választjuk meg, hogy ne legyen benne sok levegő. (Így kevesebb aroma illanásával lesz -mondjuk így - "telített" a tároló levegője. ) Másrészt, ha alacsonyabb hőmérsékleten tartjuk, csökkenni fog az illanás sebessége is, és a tároló levegője által felvehető aromaanyag stb. mennyisége is.
Ezek alapján a kisebb, telitöltött üvegcsék hűtőben tarva: szerintem az egyik legszerencsésebb megoldás. -
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha egész frissen (pár naposan) csomagolod kisebb adagokba, és úgy pihentetetd az is több a semminél. Ez akár lehet adagonként is, vagy 2-3 adagot egyben. De ez csak akkor működött, ha egész frissen csomagoltam szét.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez eleg erdekes, hogy 1-2 nap alatt bedoglenek a kavek.
En ma ma haldokoltam olyan csodas alongee keszult el az 1 hete fagyasztobol kivett pulton alldogalo maradek 19g kavebol. (19g Las Lajas black diamond filter porkoles)Erre rakotve mini osszefoglalo Kafatek Monilith Flat Max-rol.
Espresso (1:2-2.5 arany) Az elejetol fogva sokkal edesebbek a kavek, az edesebb/tropusi gyumolcsos izek nagyon intezivek a kezdetektol fogva.
Ahogy haladt elore a bejaratas csillapodott egy kicsit az edesseg sokat tisztultak az izek, jobb lett a balance. Eleinte irtam, hogy olyan mintha mezzel/juharsziruppal kentek volna he a keseket.
Amin valtoztattam, hogy lentebb vettem az rpm-t 400-rol 300-ra. (Foleg filter miatt, csak lusta voltam visszaallitgatni)Filter: az elejen keszult par csodafilter, azutan mintha egy szakadekba zuhantunk volna. Itt nagyon kellett a bejaratas, mert az elejen sok volt a fine es kesernyesek voltak a brew-k.
Kb 3-4kg kave atengedese utan (es kozben) valamint a fordulat levetelevel elkezdtek tisztulni az italok, kevesebb fine lett, mostmar vakteszten tulteljesiti a Commandantet (konzisztensen), de a dialin meg nehezkesebb, tanulni kell. (19grams adventi kalendar sem segit, hogy minden nap mas kave, tds is ugral emiatt 1.2-1.8 kozott, van hogy tul, van hogy aluloldom a dolgokat, vagy csak belassul/befullad)Allongee (1:4.5-5 18-19g kave > 80-90g ital, kb 40-45 sec alatt hosszabb eloaztatassal) fenyevekkel jobb, mint a Kinu tenyleg hihetetlen intenziv szirupos kavek jonnek ossze, mintha szorpot innek, csak emiatt megerte mar.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Gyönyörű iPhone 13 128GB Fehér (100%) - 12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest