Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • closer

    csendes tag

    válasz RetepNyaraB #6506 üzenetére

    Ezt a kategóriát (manuális-hordozható) szándékosan nem említettem, nagyon rétegterméknek néztek ki. Viszont tetszenek, árban is rendben vannak.

    Pico mellett van még ajánlott darab? Pl. szintén ettől a gyártótól a Nanopresso?
    Milyen minőségű espresso jön le belőlük?
    Mennyire 'érzékeny' a rendszer az inputokra? Kávé minősége, szemcseméret, vízhőfok etc. - az lenne a cél, hogy konzisztens legyen az eredmény; Bialetti ebben sem jeleskedett.

    A víz külön melegítése mondjuk macerásnak tűnik, de egy kotyogós után vállalható alternatíva.

    iatti: Jól néz ki a gép is, meg az eredmény is, de 300 GBP. Ennyiért már nem kotyogóznék.

  • closer

    csendes tag

    Sziasztok!

    Bialetti Moka Express után a New Brikka csalódás volt. Fel sem tűnt, de rászoktam, hogy tejjel/vízzel öntöm fel a kávém, pedig korábban feketén ittam.

    Nincs őrlőm, így előre őrölt alapanyagból dolgozom, ez jellemzően Tesco Finest vagy valamelyik nagyobb olasz márka kávéját jelenti. Több technikát is próbáltam a lefőzéshez, egyik sem hozta a várt eredményt. Egy jobb fajta Nespresso főzet is jobban ízlik, mint ami a Brikkából jön le.

    Kérdés: mi lehetne a következő lépcsőfok espresso vonalon? (Tudom, a Bialetti nem azt főz)

    Cél, hogy maximum annyit kelljen vele foglalkozni, mint a Bialettivel. Anyagiakban nem mennék 100k fölé, de minél olcsóbb, annál jobb. A minőségibb kapszulás gépek fajlagosan drágák (Illy-t néztem). A pod világ kevésbé ismert számomra, érdemes itt elindulni? Gaggia Classic esetében is elég hosszúnak tűnik a beállítási/tesztelési időszak, árban is határon mozog. Kinőttem a buherálásból, csak egy 'elég jó' kávét szeretnék inni.

Új hozzászólás Aktív témák