Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
danbenzin
csendes tag
Ha nem akarsz azonnal költeni, és szeretnél a meglévő kütyükkel kávézni, szintén amnyit tudok ajánlani, hogy próbálkozz tovább .
Előszöris, maradj nyugodtan a nyomásfokozós szűrőnél, de abból a dupla adagos kosárral próbálkozz. Ami a géphez van tömörítő műanyag kanalas cucc, azt bátran cseréld le egy tamperre (AVX, Tchibo - keresd az 51 mm-est). Most akkor állítsd az őrlőt a legfinomabbra, ha be tudod indítani és nem csiripel, akkor mehet bele a kávé, a dupla kosárba 14-15 g őrölt szerintem még épp belefér. Fontos a viszonylag (1-3 hónap) frissen pörkölt kávé, javaslom helyi kispörkölő sötétebb pörkölésű kávéjával kezdeni (vagy topikban ajánlott lengyel pörkölde, AVX). Ha jól letömörítetted a jól leőrölt kávét és sikerült felrakni a kart, mehet a főzés. Ha befullad, állíts az őrlőn 1 fokot durvábbra, és próbálkozz újra. Jó lesz az, majd sokat kóstolgass, meg fogod szeretni a Dedicat. Ha tovább szeretnél kísérletezni, akkor jöhet a kar- és szűrőcsere, de ahhoz kelleni fog a jobb őrlő is. -
sz.zs.
senior tag
Csak a kisérletezés hozhat megfelelő eredményt, bár nem tudom, hogy tényleg van-e értelme nyomásfokozós szűrővel egyáltalán kisérletezgetni?! Ha nagyon elnyújtod akkor keserű lesz. Jah és nem 14 ml, hanem 14 g.
A hosszabbat szeretnél akkor legjobb hogyha americano-t készítesz , ami 14 g forróvízre engedett 14 g kávé.Retep megelőzött….
-
A finomság sajnos kísérletezéssel derül ki, hacsak nem jár erre egy Ambiano tulaj. Ám akkor is kétlem, hogy ezek az őrlők igazán kalibráltak lennének. Ami másnál jó állás, nálad lehet egészen rossz.
Könnyebb a dupla kosárral jó italt készíteni, egyszerűen a nagyobb mennyiség megbocsátóbb természete miatt.
Másrészt a hosszabb ital két módon közelíthető: világosabb pörkölésű babból jobban jössz ki, ha hosszúra ereszted, mint a sötétből, a kioldódás mássága miatt. Avagy készítesz americanot és így nem rontod el a klasszikus recept ízét a hosszú ázással, de mégis hosszabb italt kapsz eredményül. -
krono.
tag
Akkor 7g őrleményből 14-16 g kijövő, és 20-35s között már iható lehet szerintem. Nagyon hosszú kísérletezés azért nem kell, 2-3 főzés alatt azért közel lehet kerülni. Nyilván ha átmegy rajta akkor finomabb őrlemény, ha nagyon messze vagy akkor nagyobb léptékekkel. Ha egyszer megvan a kb jó, hasonló pörkölésű kávéknál már nem kell agyonkísérletezni, mert a megszokottal közelebb leszel.
A linkelt Aldis őrlőnél a hszben pont arra panaszkodott a fórumtárs, hogy legfinomabbra állítva sem volt elég finom az őrlemény, így lehet meg leszel lőve sajnos.
-
Annyira, hogy finom legyen az ital

Kellemetlenkedésen túl: kezdve a klasszikus 1:2 őrlemény/ital aránnyal, jöjjön le mindez 28-35mp alatt, gombnyomástól számolva. Így.
Nyomásfokozós szűrő van bent, vagy már kidobtad az alumínium karral együtt (ajánlott)?
Azzal ugyan könnyebb értelmezhető állagú italt húzni, de az íze sose lesz érdekes. Rendes kosárral meg rájössz, hogy az őrlő nem presszóképes. Sajnálom. -
bigrob
őstag
Én is hasonló cipőben járok, nekem egy régi szarvasi gépem van és indukciós lapom mellé szeretnék venni egy kotyogóst, Bialettiket néztem, 4 adagosból most akkor melyik ajánlott?
Mi a különbség Bialetti Fiammetta Induction és Bialetti Moka Induction között? Laikusként ugyanaz csak más a design..
Esetleg mást ajánlanátok? -
Brikka kamupresszó. Ettől még lehet finom, csak tény. Van 2 és három személyes indukciós Bialetti Mokám, román gyártás. A kettes az újabb, érezhetően olcsósított előállítás (már nem szilikon fogantyúk, a klasszikus hatszögletű dizájn pl a fedőnél már kerekre alakult). De mindkettő remek italt tud, ha belejössz.
Az ambiano kúpos viszont egy nagyon-nagyon alap daráló, igazából nem presszóképes, csak ha mázlid van épp. Cserébe olcsó.Szóval jó a kotyesz, mokka lesz benne, nem presszó. Érdemes nem is próbálni mérget főzni benne, inkább legyen ízesebb és világosabb. Szerintem.
-
mwin
kezdő
Ez válasz lenne a tag-nak aki le merte írni a Bialetti Venus tervezési hibáját és már nincs ott a komment.. :
Érdekes. Nem találkoztam még azzal a modellel, elég bosszantó lehet. A sima Moka indukciós az tökéletes viszont az ára magas és ennél is láttam gyári festékhibásat. A Fiammetta-ról olvastam, hogy az már romániában készül egy ideje és a minősége már nem a régi. Bizonyos Moka modellek doboza alján is más románia van.
Egy komment a MM oldaláról:
"BIALETTI 5322 Moka Express Italia
Értékelő: Giuntini
Kétféle minőség van, az egyik pocsék, gagyi, a másik kitűnő!
Mi a nyitja ennek? Az hogy az egyik ócska, Romániában készült termék, a másik eredeti olasz!
Hogy lehet kiszűrni? Az első, hogy megnézzük a doboz alján hol készült. A román látszólag ugyanolyan, de ha kettőt súlyra mérlegeljük, kiderül, hogy a román fele nehéz. Az olasz minden egyes alkatrészébe bele van gravírozva "Made in Italy". Aki lehúzza a terméket, azt csak saját maga tudatlanságának köszönheti. Ha az árát megnézzük, az eredeti olasz drágább és hiányzik róla a csicsa. "
Új hozzászólás Aktív témák
- Oral-B IO5 Duo fogkefe pakk
- DJI AVATA Dupla Fly More Combo drón szett - VADONATÚJ, aktiválatlan
- Electromos Guitar ( Cort Kx300 oprb+premium ortega tok+ Black Star Debut 10E erősitő!
- DJI Mini 4 pro drón tartozékok
- DJI MINI 4 PRO ÚJSZERŰ ( CARE GARANCIÁVAL ! ) Hibátlan Fullos szett ( C-0 minősítéssel )
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089, 100% Akksi
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Mr.Csizmás