Hirdetés
- Tömegterméket csinálna a Samsung az öreg tévés arányból
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Akciófigyelő: Ajándékok az új Redmi Note 15-ök mellé
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- iPhone topik
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Galaxy
újonc
“De ha van fiatal IT-s a topikban, akinek az erős korlátozás ellenére is sikerült 5-6 év alatt közel nulláról belejönnie a témába, és elhelyezkednie, kíváncsi lennék a véleményére”
Read-onlyból kilépve ehhez valamennyire talán hozzá tudok szólni, igaz annyira fiatal már nem vagyok 27 évesen, de még így is a fiatalabbak közé tartozom, akik ezt a topikot követik. Hogy belejöttem-e a témába, azt a mai napig nem tudom, de idén sikerült elhelyezkednem, erős korlátozások ellenére, nulláról, autodidakta módon. Az 5-6 év nekem inkább 7-8 év volt, de ebben benne volt a covid, majd később a háború és a recesszió + az, hogy soha nem voltam biztos abban, hogy elegendő-e a tudásom.
16 éves koromig olyan neveltetést kaptam, hogy a számítógép felesleges és tiltva volt, pont az említett napi maximum fél órára lehetett használni. Ehhez az is hozzátartozik, hogy nagyon-nagyon szerény körülmények között nőttem fel Kelet-Magyarországon és az akkor használt családi PC-n sok mindent nem is lehetett csinálni. Így általános, majd később gimnáziumban soha nem tudtam részt venni a beszélgetésekben. A közös online játékokból mindig kimaradtam. A mai napig emlékszem, hogy informatika órán tátott szájjal néztem, azt, hogy az osztálytársaim milyen gyorsan írnak vakon a billentyűzeten, amíg én szó szerint kerestem a betűket a klaviatúrán. Ennek ellenére infóból érettségiztem és az érdeklődésem az informatika iránt mindig megvolt. Az évek alatt mindent autodidakta módon tanultam meg munka mellett, majd covid alatt elvégeztem egy bootcampet, így lett egy rendszerüzemeltető OKJ-m. A képzés kritikán aluli volt, de egy másik képzőintézet tudástárhoz hozzáférést kaptam, amiben komplett kurzusok voltak tananyagokkal, dokumentációkkal, feladatokkal, mindenféle témakörben.Nagyon sokáig úgy éreztem, hogy lemaradásban vagyok, de hogy a gyerekkori korlátozások, vagy az eleve gyengébb képességeim miatt azt nem tudom.
Tavaly nyáron döntöttem el, ha nem csinálok semmit, abból semmi nem lesz és elkezdtem álláshirdetésekre jelentkezni, interjúkra járni, releváns szakmai tapasztalat nélkül. Csak Budapesten kerestem állást, 40 db helyre jelentkeztem, 7 db interjún voltam, 1 db konkrét ajánlatot kaptam, amit másnap el is fogadtam. Majd később kaptam még kettő másik ajánlatot is. Visszanézve pontosan 30 napig tartott a munkakeresésem. Hatalmas nagy szerencsém volt, hogy folyamatos hiring freeze és leépítések közepette sikerült elhelyezkednem.

Ami kezdetektől fogva a legnagyobb segítséget adta a karrierváltásban az ez a topik. (+ a többi társtopik) Az itt leírtak adtak iránymutatást, hogy mit tanuljak, merre haladjak, mivel foglalkozzak, hogyan készüljek interjúkra. Idén lesz 8. éve, hogy követem a topikot.
#39327 Vision
“ezek a fajta tudások (általános-középiskolás) arra elég, hogy elmenjél IT-supportosnak.”
Én is így gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 100%, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Akku: 97%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest