Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Feleségem fél rokonsága vendéglátós. Az tényleg olyan, hogyha fiatalon elkezdted, akkor megszokod. Nagynénje 60 éves és simán nyomja, mitöbb szereti (igaz ő 8 órában dolgzik leginkább, néha-néha 10). Én fel nem tudom fogni, hogy ennyi idő után hogy lehet még az, hogy nem vert agyon valakit és szereti az embereket.

Kicsit belekanyarodva a -Skylake- által említett bér vonalba:
Szerintem manapság egyre nehezebb megtalálni a reális mércét, hogy miben mire árazod be magad, vagy gondolod azt, hogy mennyit "illene" érte kapni. Annyira nagy kilengések és eltérések vannak, hogy eleve már sokszor a szakmunkás, vagy OKJ-s munkák is összemosódnak sok-sok diplomás területtel bér szempontjából. És ahogy fentebb is volt róla szó, az IT ilyen téren kissé speciális, mert magasabb arányú a HO, illetve sokszor jó a work-life ballance. De ahogy Te is említetted pl másik diplomás területen már simán futnak bele a túlórákba, vagy a 10 órás munkanapokba és akkor máris nem állja meg a helyét, hogy oké, de a műkörmös/festő/akárki többet dolgozik.
Vannak nyilván a kőkemény fizikai (ács, karosszériás, burkoló, stb...) ahol ha nem vagy észnél, kb szó szerint elkopsz, de azért akadnak kíméletesebbek is.Megmondom őszintén én is kamillázok most ezen a junior IT-s br 500-600as dolgon. És nyilván azért, mert mindenki a saját élethelyzetéből, bevételeiből indul ki.
Én ahol 2023-ban kezdtem gyakorlatilag 0-ról egy új területet, ott br. 700 kb a havi bérem, ami a havi bónusz miatt kicsit változhat, de kb ez az átlag, amire kijött eddig. És egy sima OKJ-s munkakör, vámügyintéző.
Gyakorlatilag ott tartok, hogy a 0 km-es OKJ vámügyintézőimmel magasabbról indulok, mintha leporolnám a mérnök-informatikus diplomámat és abban kezdenék 0-ról?Ennek fényében lep meg fent említett junior bér. Főleg úgy, hogy még kicsit ezen a kezdőbéren is húztam kicsit a számat, de úgy voltam vele, hogy oké kezdjük el ennyiért és vállaljuk be, hogy a korábbiakhoz képest kissé mínuszban vagyok, de cserébe megtanulok valami újat és később nyilván léphetek tovább, több pénzért, vagy kiharcolhatok itt több pénzt.
És lényegében azért húztam a számat, mert a korábbi helyemen, ahol havi 6-7 napot dolgoztam (repüléssel kapcsolatos terület, de sajnos megszűnt a 24-es beosztás, ezért váltottam) kiegészítettem még havi 4-5 nap beugrós kamionozással, így a havi nettóm felette volt a mostani nettómnak. Kb akkor lennék egálban, ha most br. 800 lenne a fizu minimum.
Ilyen értékrend alapján persze, hogy nem ugráltam örömömben és ötvenszer el kellett mondanom magamnak, hogy nem realitás 0 tudással a 800-as kezdő bruttó, legyél türelemmel.
Na és akkor ennek fényében ha reális, ha nem, én is úgy érzem, hogy vicc a junior IT br. 500-600. Jó, nyilván azt is nézni kell, hogy IT-ban nagyokat lehet ugrálni a tudásszint növekedéssel, de talán kicsit ez is kilóg a sorból és másik diplomás munkakörben nem biztos, hogy ekkora ugrások vannak ahogy telnek a területen töltött évek.Szóval szerintem nehéz belőni ezt. Nyilván a piac megteszi
, de egyén szintjén nem könnyű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Arc Raiders
- Ford topik
- AliExpress tapasztalatok
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest