Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, közben megkaptam a "nagyobb" mértékű emelést, még januárban lesz valamekkora, ilyen 70-75k-nál áll meg, ezzel itt vidéken szerintem nagyjából kimaxoltam, ami elérhető, innen már szerintem csak hosszú évek alatt fog valamelyest emelkedni, de még városban sem lenne sokkal több, nem is érdekel olyan nagyon hogy 70-80 vagy 90, én már másban gondolkozom: saját biznisz az állandó munkahelyem mellett, majd az jelenthet alapvető különbséget a megélhetésben. Furcsállom is, hogy mások itt nem említenek saját vállalkozásokat, mindenki alkalmazott, vagy esetleg contractor.
Ahogy említettem is, elkezdtem egy otthon összeállított, saját tempóban végigkövethető MBA-alternatívát. Első állomás a Business Strategy, már a vége felé járok. 40 órás online videokurzus - 1 hónap alatt kivégezve. Témakörök: Világgazdaság, Korrupció, Szociális tervezés, Üzleti stratégiák. Mindenféleképpen jó ötlet volt ez a tanulási módszer, egyértelműen hatékonyabb, mint egyetemi órákra bejárni. Maga a tananyag egyébként nem nagy szám és jelentős része túl általános. Nem érzem úgy, hogy most már sokkal beljebb lennék, de ha úgy tekintek rá, mint egyetlen tantárgy egy egyetemi képzésen, annak jóféle, tettem egy 10% lépést a felkészültség irányába. Sok hasznos gondolatot és nézőpontot átadott, bár van benne egy kis agymosás, azaz hogy próbálják arrafelé terelni az embereket, hogy olyan vállalkozást indítsanak, amik a társadalom számára jótékonyak, hasznosak, zöld jövő, föld élővilágát nem károsítja, szegények felzárkózását segíti stb. Egyébként jogos érvek, csak kicsit túl volt tolva. Nem tudom egyértelműen ajánlani haszon/idő arány alapján, de nem bántam meg.
Következő lépés egy Mini-MBA lesz, az már kicsit konkrétabb (marketing, pénzügy, számvitel, HR, Irányítás...). Az kb. 40%-a az ütemtervnek, azzal elérkezek majd az út feléhez.
Utána jönnek majd a lényegretörő skillek, mint a pénzügymenedzsment, digitális marketing, szerződésjog, tárgyalási készség, networking (itt már nem mind online kurzus).
Szerintem jövő őszre megleszek. Egyelőre jó ötletnek tűnik és előbb-utóbb megtérül majd, mert saját magam főnöke szeretnék lenni, és nem akarom hogy más ember jókedvétől függjön a megélhetésem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen autót vegyek?
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7430 14" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó egy Samsung Galaxy A55 5G 256GB/12GB RAM verzió, rózsaszin 1 évesen, mint az új, karcmentesen!
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i5-1145G7 I 16GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 32GB I 1TBSSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest