Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Óra vagy karperec? Egészségügyi mindenes!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én ezt már kimatekoztam annak idején Ausztria és Magyarország között, valamint Svájc és Ausztria között, és arra jutottam, hogy még így sem annyira megérős történet Svájc egy bizonyos szintig, nemcsak a lakhatási költségek miatt.
Igaz, hogy Ausztriában csak a bérem egyharmada megy el önfenntartásra, míg Svájcban a fele menne el, de az a fele is dupla annyi összeg, mint az Ausztriában fennmaradó kétharmad, de:A fennmaradó, félreteendő összeg is gyorsabban megy el. Meg kell különböztetni lokálisan változó, és globálisan állandó költségeket. Lehet hogy bizonyos tárgyak mindenhol ugyanannyiba kerülnek a világon, és azokat jobban megengedheti magának az ember, de nagyon sok egyéb szabad költség esetén belekerül az árba a helyi munkaerő és a helyi piac helyzete. Szerintem az önfenntartáson felüli költségekben ez a kétfajta költség nagyjából fele-fele arányban oszlik meg, tehát ott tartunk, hogy csak a félretett pénz felénél működik az az elv, hogy abszolútértékben több marad meg, akkor többet is lehet költeni belőle.
Ha viszont az ember esetleg szeretne egyszer saját ingatlant, akkor az egész jövedelmére vonatkoznak a helyi arányok, évekig...
Szóval összességében az nem igaz, hogy ahol összegben többet lehet félretenni, ott jobban él az ember, de az sem igaz, ahol arányaiban nagyobb rész marad meg, akkor él jobban. Az igazság a kettő között van, mindkét érték függvénye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest