- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
-
-
Mici80
tag
válasz
FerNandor #11678 üzenetére
"én másodállásnak gondolom..."
Akkor rosszul gondolod!
Ezt vagy szívvel lélekkel csinálod teljes odaadással vagy sehogy... Vedd figyelembe ez nem szakma hanem hivatás! Akiben egy kicsike kis kétely van az nem marad sokáig benne és akkor fölöslegesen költöttél 1 misit a családi kasszából. Amit akár a kölkeidre vagy az asszonyra is költhetted volna...
-
Mici80
tag
válasz
FerNandor #11678 üzenetére
Van aki telefonál közbe, van aki könyököl, van akin azt látod, hogy nem is az útra figyel pedig DE! Ha történik valami ők egyből tudnak reagálni.
Igen ők is emberek de nem egyszerű autósok. Sz.g.k.-t vezethetsz meg meg tanulhatod nagyjából, hogy kell de hivatásos sofőrnek születni kell...
Én is láttam már úgy elmenni az orrom előtt a 960-as buszt, hogy nem indexelt... De őszintén csak ő volt az úton. Az index pedig arra van, hogy jelezd vele az irányváltoztatási/elindulási szándékod.
De itt nem volt kinek...Ilyen esetben szerintem nem olyan nagy bűn ha nem indexel...
-
Mici80
tag
válasz
FerNandor #11673 üzenetére
Ha mindent megcsinálsz! B-t,C-t, D-t még mindig nem vagy sehol. Ahhoz, hogy akár csak a BKV-nál is vezesd le az életedet alap, hogy legyen PÁV II-es igazolásod. Ahonnan elég szép számmal basszák ki az embereket. Ez egyébként egy magyar találmány, a járművezetők úgymond plusz szűrése.
Ez után kell egy Európai Uniós, un: GKI (gépjármű képesítési igazolást) szerezned. Ezzel együtt tényleg 1 misi körül jársz.
Arról nem beszélve, hogy buszsofőrként egész életedet azzal fogod tanulni, hogy tanulj, tanulj, tanulj mert a cégek állandóan vizsgáztatnak, plusz a GKI-t is 5 évente meg kell újítanod.
Úgy képzeld el mint ha a megszerzett diplomádat 5 évente meg kellene védened!
-
Mici80
tag
válasz
FerNandor #11671 üzenetére
Bevált rendszer és a legtöbb országban is ilyen rendszerben működik. B nélkül nincs C, C nélkül nincs D ezt vésd a fejedbe.
A legtöbb buszvezető egyébként sok-sok évet teherautózott, kamionozott mielőtt Ikarusra ült. Lehet azt mondani, hogy egyből buszt akarsz vezetni de mikor majd beleülsz egy tgk-ba akkor úgy is megtapasztalod, hogy nem olyan érzés mint egy személyautót vezetni.
Mindenki marad egy kicsit teherautózni, ha te eljutsz odáig te is így fogod csinálni ez biztos.
Az előttem szólónak igaza van egyébként ha már a C-s tanfolyamot végzed csak már van egy minimális előképzettséged mielőtt busz volánjához ülsz...
A telefonálós, könyöklős, számodra leszarom stílusú sofőröket meg ne becsüld alá.
Ők már olyan régóta űzik az ipart, hogy akár csukott szemmel is elvezetnének egy bevett járaton. Ők már annyira érzik a jármű mozgását, hogy 100%-ban tudják azt uralni és mindig tudják mi történik körülöttük.
-
Bati0501
őstag
válasz
FerNandor #11673 üzenetére
Azért "izélok" ezen, mert buszsoför haver mondta, hogy így közel van az 1 millióhoz, mire buszt vezethet az ember.
Itt nem Forintra,hanem km-re asszociáltam.
Akkor most már én nem értem,h mit nem értesz vagy én értek félre vmit...Jól értem?: ahhoz,h buszt vezethess,kell lennie C-s jogosítványodnak-a B meg gondolom a C-hez kell...-és csak ezután jelentkezhetsz D-re.Az nem feltétel,h a C mióta van meg.
Ennyi,jól írtam?Az meg,h nem tetszik,h D-hez C is kell...azon mi nem tudunk változtatni.
-
Bati0501
őstag
válasz
FerNandor #11671 üzenetére
De most vmit nem értek....
Ha azt mondod,h csak másolat kell,akkor miért kell majd' 1 millió km-et levezetni-erős túlzásnak érzem ezt egyébként?Mert pont azt írtad,h annyi a feltétel,h legyen C-s jogsid,olyan nincs,h min. hány éve kell,h meglegyen-és még akkor is lehet,h a vizsga óta nem is vezettél teherautót,de azt már senki nem nézi. -
jerry311
nagyúr
válasz
FerNandor #11668 üzenetére
Ha csak azt nézzük, hogy C tanulás közben nagy autót vezetsz, akkor máris több gyakorlatot szerzel, mintha csak D-t.
A másik fele, meg, hogy a D vizsga 2x 45 perc és csak 1x 10 hibavonal. Akinek nem megy, az úgyis megbukik, tehát kell a gyakorlat.
A harmadik része a dolognak a PÁV 2.
Igazából én ezzel kezdeném, mert ha ez nincs akkor hivatalosan buszvezető sem lesz sehol az ember. -
Bati0501
őstag
válasz
FerNandor #11668 üzenetére
Nincs feltételként megszabva,h a C-s jogsinak mennyi ideje kell már meglennie,h megszerezhesd a D-t?
Egyébként régen tényleg úgy volt,h évekig kellett vkinek teherautót vezetnie és talán még balesetmentesen is,h buszt vezethessen...mert azért nem mindegy,h egy sofőr,h vezet,ha rajta múlik mondjuk 100 ember élete+a környezeté... -
Mici80
tag
válasz
FerNandor #11662 üzenetére
Így van teherautóhoz van kötve, "D" kategória /autóbusz/.
Régen még szigorúbb volt mert 2 éves C kategóriához volt kötve. Úgy nem ülhetsz egy nagy jármű pilótafülkéjébe, hogy nem vagy egy ilyen jármű mozgásához szokva és utasokat szállítasz. Ez bizony nagy felelősség és csak olyan csinálhatja aki valamennyire már jártass ebben.
A "B"-s /személyautó/ jogsi után csinálhatsz "C"-t /teherautót/ majd utána mehetsz "D"-re /autóbusz/.
A lényeg, hogy a személyautó után a teherautón megszokod a méreteket de még nem utasokat szállítasz.De fog változni! Szigorodni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Építő/felújító topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest