- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3286 üzenetére
Persze, nem akarok svácji bicskát csinálni
.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3284 üzenetére
Szerk.: amúgy úgy is átalakíthatod, hogy a függvénynek átadod, hogy melyik elemhez szeretnéd appendelni a script taget. Mindenesetre mivel ez is ismétlődő feladat lehet, mindenképp érdemes szerintem függvénybe rakni, és úgy meghívni (beszédesebb is).
Erre gondoltam én is, és akkor már implementálni, hogy figyelje a változást is (.resize) , mert igy ha kis ablakban nyílik meg akkor ha kiteszem full képenyőre már nem fogja behúzni, pedig elférne.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3282 üzenetére
Ilyesmire gondoltam köszi, mondjuk nem a head-be akarom rakni, de átalakítom.
Szerk : Az elején mit jelent a VAGY kapcsolat?
document.head || (document.head = document.getElementsByTagName('head')[0]);
-
Soak
veterán
válasz
martonx #3278 üzenetére
A cél az, hogy a script csak akkor legyen behúzva, ha a rendelkezésre álló képernyő terület a megadott értéken felül van. Van egy fixed div jobb szélen az oldalon, ami pont felemészti az amugy 1000px széles tartalom meletti fehér részt 1280px-nél, viszont 1024px széles képernyőnél már rálóg a tartalomra.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Ezt lehet valahogy jobban ?
var windowWidth = $(window).width();
var scriptUrl = 'http://www.example.com/test.js';
if(windowWidth > 1262){
document.write("<script src=" + scriptUrl + "><\/script>");
} -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3265 üzenetére
Kódot direkt nem mutattam, mert igazából adnak két snippetet amit beraksz és kész. Sajnos doksi semmi nincs, elég nagy gyökérség, ezért gondoltam, hogy ha esetleg valaki találkozott már a dologgal akkor elmondthatná hogyan sikerült életre kelteni. Írtam nekik emailt, hogy segítsenek, még nem volt válasz.
-
Soak
veterán
A formatum nyilvan nem mindegy, mert a flash sem eszik meg mindent
A kulonbseg az hogy a node.js-el backendet tudsz programozni .
hogy kliens gépen tudsz szerver oldali műveleteket végrehajtani
Ez a mondat szerintem ertelmetlen. Vagy kliens oldalon hajtasz vegre ( pl sima js) vagy szerveren (mondjuk php vagy node.js)
-
Soak
veterán
Az nem lehet, hgoy a videó amit leakarsz játszani azt csak az FF támogatja? (Nem vagyok guru, csak erre gonodlok elsőkörben)
Hát tényleg nem vagy guru..
.. Nem a video lejátszással van probléma, hanem az exoclick-es megejelenítéssel. A videót flowplayer játsza le, flashben, szóval cross-browser kompatibilis.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Van valakinek exoclick in video ad + flowplayer párossal tapasztalata ? Chromeban sehogy sem tudom összehozni, viszont firefoxban tökéletesen megy. Bármi ötlet, hogy a chromenak még mi kéne? A kapott kódot beágyazom a video főlé és kész. FF-ben tökéletes, Chromeban viszont semmi, se IE-ben .
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3149 üzenetére
Köszi szépen, sikerült megcsinálni
-
Soak
veterán
Itt a kód : http://pastebin.com/LAagfMKx
szerk: Persze itt még csak a class-t piszkálja, de nyilván ha sikerülne megcsinálni akkor beadnám nei az id-t.
szerk2 : nem is a változó inicializása miatt nem megy, hanem amikor át akarom addni a funkciónak.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3145 üzenetére
Mostmár leesett, hogy cask a .hover-nél van értelme a this-nek, a funkcióban hiába hivogatom. Megprobáltam úgy, hogy mindegyiknek adok egy uniqe ID-t, viszont ha beleteszem a mousein részhez ezt pl : var currentID = $(this).attr('id'); akkor valamiért nem pörgeti a hátteret, csak az értékeket módosítja, mert mikor kiviszem az egeret és vissza akkor frissíti be az értékeket ?!
Azért akarom ezt mert akkor könnyen meg tudnám oldani, hogy ha pl rotator classu elementre viszem az egeret akkor ugye csak azt fogja pörgetni mivel a pörgetés id alapján működik.
Az alaphelyzetbe állítást úgynígy mouseout reseteli 0px-elre a pozíciót.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3143 üzenetére
Most már csak arra nem tudtam rájönni, hogy ha több ugyanolyan class-ú elem van, akkor hogyan különböztetem meg őket? this-re gyanakodom, de nem találtam leírást amiből kiderül amit akarok, mert ugye most mindegyik elemen elkezd pörögni a háttér ha valamelyikre ráviszem az egeret.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3141 üzenetére
És amúgy mi volt az oka, hogy a széles background-image-re esett a választás? Annak egyszerűsége?
Az egyik, hogy egyszerű, managelhetőbb mintha minden videohoz tartoznak 10 kép. Jelenleg a konvertálás után 10 kocka egyenlő elosztásban kiválasztásra kerül, majd ezek összefűzve alkotják az eltolandó hátteret. Aztán a másik az volt ugye, hogy első nekifutásra jónak tűnt, hogy 0 delay-el be tudja tölteni a hovert a browser mert ugye "cache"-be már ott van. De ez után én is eljutottam az általad felvetett problémához, hogy ha van 30 video, abból 2-3nál fog lefutni a funkció, akkor 27-szer több adatot küldtem mint kellett volna.
A képek mindig egységesen erre a méretre lesznek igazítva (dícsértessék az Imagick), tehát ezzel nem lesz gond, így megvan a képkocka effektus (hogy ugrál a kép és nem pedig folyamatos a mozgása, mint az első példában).
Két megoldás vetődött fel bennem:
1.
Két kép lesz, 1 ami amúgyis az első kocka lenne, a 2. ami eddig is volt, de az csak nyilván hover-re töltene be (esetleg még egy mini load animációval) .
2.
Két kép lesz, az egyik ami az első kocka lenne, a második pedig egy GIF, ami hoverre ugyanezt játszaná le, ennek előnye, hogy JS nélkül is működik.
Szerk : De persze a GIF sem lesz sokkal kisebb mint a 10 öszefüzött kép, ezért esélyes az első megoldás. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3138 üzenetére
Egyszerübb lett mint elsőre gondoltam.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3138 üzenetére
Koszi szepen, jol nez ki, bar nem teljesen ilyet szeretnek, de most attanuanyozom hogy mikent lehetne atalakitani.
Konkretan video previewnak lenne, tehat fix ertekkel kene kockat ugrania , majd elorol.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Hol találok olyan kódot vagy csak egy snippetet ami hover-re változtatja egy elem hátterének pozicióját?
Tehát ha reviszem az egeret egy a-ra, akkor X (változó)-szer tolja el jobbra 100px-elt a hátteret, majd ha a végére ért akkor előről kezdi.
Keresek egy ideje de nem találok ilyet.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2781 üzenetére
Ha megnézed akkor úgy működik a dolog (azért szúrtam be az elején, hogy miként történik az átirányítás az index.php-ről, neked biztos nem új, de én még nem találkoztam így használva JS-el) , hogy a myTouch div tartalmát manipulálod a navigációs gombokkal, kb mint egy iframe. Na most ha innen elirányítottam php-vel egy oldalra akkor az nem formázva jelent meg, mivel nem a myTouch div-ben volt benne - az index.php-n belül - ezért nem is volt soha hozzácsatolva a css file meg hasonlók. De tovább gondolva az egészet, az átirányitást php-vel kell megoldani, csak egyszerűen lesz egy ugyanilyen oldal - mint az index.php - ami keretül szolgál a többinek, viszont ezt csak bejelentkezett userek láthatják. És majd a bejelentkezett tartalmakat is ezen "keresztül" lehet elérni.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2779 üzenetére
Tisztában vagyok azzal hogyan kéne kinéznie a dolognak. Desktop platformon már sokkal bonyolultabban megoldottam (mármint a password hashelésétől kezde pár dolgot implementáltam) .
A problémám az volt, hogy a myTouch div-et manipuláljam, de azóta leesett, hogy a gondolat menet alapból hibás mivel nem hagyja el az oldalt, ezért nem is tudja újra ellenőrizni, hogy be van-e jelentkezve. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #2777 üzenetére
Azért mert ugyan átmegy, de kiesik ebből az egész myTouch div-es dologból. Tehát csak szimplán formázás nélkül behozza a page-t. Amikor meg a gombokkal navigálok akkor nem megyek el az index pageről csak a myTouch tartalmát manipulálom, legalábbis ha jól értem az elvet.
-
Soak
veterán
Sziasztok !
Ezzel csinálok egy mobilos felületet iOS-re : http://web20boom.com/web/touch.php . Nagyon egyszerű és jól érthető számomra, viszont egy valamiben elakadtam. Ha betöltöm az index.php-t akkor automatikusan átirányít így :
var myTouch;
$(document).ready(function () {
myTouch = jsTouch.init('myTouch', { width: 320, page: 'pages/sign_in.php' } );
jsTouch.resize();
});
// prevent default scroll
document.addEventListener('touchmove', function (e) { e.preventDefault(); }, false);Ezek után a linkekkel lépés így történik :
<a class="button back" onclick="jsTouch.loadPage('pages/home.html', { transition: 'slide-right' });">Back</a>
.
A probléma amit nem tudok megoldani, az az ,hogy van a sign_in page-m :
<div class="toolbar">
<h1>Sign In</h1>
<a class="button back" onclick="jsTouch.loadPage('pages/home.php', { transition: 'slide-right' });">Back</a>
</div>
<div class="content">
<form id="lform" name="lform" method="post" target="lframe" action="pages/sign_in_form.php">
<ul class="rounded">
<li>
<div class="label">Email</div>
<div class="field"><input type="email" name="e_mail" value="" autocapitalize="off"></div>
<div class="clear"></div>
</li>
<li>
<div class="label">Password</div>
<div class="field"><input type="password" name="password" value="" autocapitalize="off"></div>
<div class="clear"></div>
</li>
</ul>
<div style="text-align: center">
<a href="javascript: document.getElementById('lform').submit();" class="button-green" style="width: 270px">Sign In</a>
<br><br>
<iframe name="lframe" style="width: 1px; height: 1px;" frameborder="0"></iframe>
<br><br>
</div>
</form>
</div>Ez az az oldal kezeli le a formot :
<?php
if (isset($_POST)) {
$e_mail = trim($_POST['e_mail']);
$password = trim($_POST['password']);
$found_user = User::authenticate($password, $e_mail);
if ($found_user) {
$message = "Sign In successful.";
$session->login($found_user);
} else {
$message = "Email or password is invalid.";
}
}
?>Azt szeretném elérni, hogy ha lemegy a beléptetés sikeresen akkor irányítsa át a usert egy megadott lapra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest