- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Aki még a régi programozói érában szocializálódott, az emléxik azokra a heves vitákra, hogy, mikor, melyik fordító állít elő hatékonyabb kódot, ami egy kicsivel is gyorsabban futott, mint a másik.
Webes környezetben természetesen ez értelmezhetetlen.
Egyrészt a HTML oldalt mondjuk egy ASP.NET felől érkező szerver generálja le, aholis már az ASP.NET is egy közteskódból generált byte kódot fordít le futtatás előtt, és egy szöveget (html) ad át a böngészőnek, ahol pedig a böngésző ebből próbálja meg kisilabizálni, hogy minek is kell történnie. Utoljára én Commodore BASIC-ben használtam olyan programnyelvet, amit futás közben értelmezett a számítógép
Persze, a mai processzorokkal, és memória mennyiséggel ez gyorsan megtörténik, de pl. egy tableten, telefonon megnyitva az oldalt, sokszor várni kell 10-15mp-et, mire az összes js, kép, lófütty betöltődik, le rendereli magát, és a helyére kerül. És az marhára tud engem bosszantani, hogy 1mp alatt megnézném, ami engem érdekel, de az előbbi leírtak miatt ez szinte lehetetlen. -
vlevi
nagyúr
Sőt, a JS tanuláshoz böngésző sem kell, nekem van valahol egy olyan tanfolyam anyaga elmentve, amihez le van töltve a JS futtató környezet, és azzal közvetlenül lehet a megírt scriptet. Tisztán a nyelv tanulasahoz talán még jobb is, mert nem keveredik össze a HTML-el.
Most nem vagyok gép előtt, nem ugrik be a neve, de lancelotnak itt egy YT lejátszási lista a JS alapjairól. -
vlevi
nagyúr
válasz
instantwater #8129 üzenetére
"Kezdésnek a JS tökéletes, "
Jobb, mint a C, maradjunk ennyibenViszont, mivel nagyon szabad, ezért a kezdőket nem vezeti semmi, hogy merre próbálkozhatnak, illetve, ha elront valamit, hol lehet a hiba.
C#-ban azért csak ott van a típusellenőrzés, a compiler ellenőrzi a beírt kódot, nem tudsz beírni egy metódus, vagy változónevet úgy, hogy véletlenül elírod, mert ott le sem tudod fordítani.
JS-ben, legrosszabb esetben is undefined értéket kapsz, és vakarhatod a fejed, hogy ez honnan jött, mert lehet, hogy a hívott fv-ben írtál el valamit. -
vlevi
nagyúr
Most akadt meg a szemem az összefoglalón.
JavaScript != Java
Értem én a dolgot, de a JS és a CSS szinte kéz a kézben jár, és CSS-ben a !important pont az ellenkezőjét jelenti, mint amire normális programozó elsőre gondol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- EA Sports WRC '23
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest