- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Aki még a régi programozói érában szocializálódott, az emléxik azokra a heves vitákra, hogy, mikor, melyik fordító állít elő hatékonyabb kódot, ami egy kicsivel is gyorsabban futott, mint a másik.
Webes környezetben természetesen ez értelmezhetetlen.
Egyrészt a HTML oldalt mondjuk egy ASP.NET felől érkező szerver generálja le, aholis már az ASP.NET is egy közteskódból generált byte kódot fordít le futtatás előtt, és egy szöveget (html) ad át a böngészőnek, ahol pedig a böngésző ebből próbálja meg kisilabizálni, hogy minek is kell történnie. Utoljára én Commodore BASIC-ben használtam olyan programnyelvet, amit futás közben értelmezett a számítógép
Persze, a mai processzorokkal, és memória mennyiséggel ez gyorsan megtörténik, de pl. egy tableten, telefonon megnyitva az oldalt, sokszor várni kell 10-15mp-et, mire az összes js, kép, lófütty betöltődik, le rendereli magát, és a helyére kerül. És az marhára tud engem bosszantani, hogy 1mp alatt megnézném, ami engem érdekel, de az előbbi leírtak miatt ez szinte lehetetlen. -
vlevi
nagyúr
Sőt, a JS tanuláshoz böngésző sem kell, nekem van valahol egy olyan tanfolyam anyaga elmentve, amihez le van töltve a JS futtató környezet, és azzal közvetlenül lehet a megírt scriptet. Tisztán a nyelv tanulasahoz talán még jobb is, mert nem keveredik össze a HTML-el.
Most nem vagyok gép előtt, nem ugrik be a neve, de lancelotnak itt egy YT lejátszási lista a JS alapjairól. -
vlevi
nagyúr
válasz
instantwater #8129 üzenetére
"Kezdésnek a JS tökéletes, "
Jobb, mint a C, maradjunk ennyibenViszont, mivel nagyon szabad, ezért a kezdőket nem vezeti semmi, hogy merre próbálkozhatnak, illetve, ha elront valamit, hol lehet a hiba.
C#-ban azért csak ott van a típusellenőrzés, a compiler ellenőrzi a beírt kódot, nem tudsz beírni egy metódus, vagy változónevet úgy, hogy véletlenül elírod, mert ott le sem tudod fordítani.
JS-ben, legrosszabb esetben is undefined értéket kapsz, és vakarhatod a fejed, hogy ez honnan jött, mert lehet, hogy a hívott fv-ben írtál el valamit. -
vlevi
nagyúr
Most akadt meg a szemem az összefoglalón.
JavaScript != Java
Értem én a dolgot, de a JS és a CSS szinte kéz a kézben jár, és CSS-ben a !important pont az ellenkezőjét jelenti, mint amire normális programozó elsőre gondol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix G15 gamer laptop, Ryzen 5 5600H, RTX 3050, gyönyörű állapotban, dobozával
- 0perces !Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- ASUS Strix 980Ti DC3OC (EKFC blokkal, hátlappal)
- iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple 100% Akku
- Új HP Elitebook 840 G11 14" Intel Ultra 5 135U, 32GB DDR5, 512GB nvme, US bill, 3 év garancia
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest