- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
köszönöm szépen mindkettőtöknek, végül Jim-Y ötlete vált be, de nagyon hálás vagyok. egyébként sehogy nem akart menni, mindig minden zöld maradt, aztán észbe kaptam, hogy user error a div párokat nem ágyaztam be div alá...
ez volt nekem
<div class="info"></div>
<div class="doboz">tartalom</div>ehelyett
<div>
<div class="info"></div>
<div class="doboz">tartalom</div>
</div>
Azert azt tegyuk hozza, hogy ha te fejleszted ezt az oldalt, akkor ezt ennel sokkal elegensabban is meg lehet oldani.
-
petyus_
senior tag
szia
kiszedtem őket, köszi a tanácsot. : ) még csak annyi volna a kérdésem, hogy mindezekkel hogyan kellene az info div-et megcéloznom. ez a script arra nem mutat rá, ha jól láttam. az volna a célom, hogy ha a doboz tartalma változik, akkor az info színe változzon és akár mindez többször ismétlődve egyetlen oldalon.
Ja, értem. Akkor viszont, ahogy Jim-Y is írta, kellene a html szerkezete is. Valamennyire biztos kapcsolódik a 'doboz'-hoz az 'info' (tehát pl van egy div, és azon belül van a doboz és info div), úgyhogy azt is meg lehet csinálni, csak ehhez kell a html.
-
Jim-Y
veterán
szia
kiszedtem őket, köszi a tanácsot. : ) még csak annyi volna a kérdésem, hogy mindezekkel hogyan kellene az info div-et megcéloznom. ez a script arra nem mutat rá, ha jól láttam. az volna a célom, hogy ha a doboz tartalma változik, akkor az info színe változzon és akár mindez többször ismétlődve egyetlen oldalon.
Sokkal egyszerubb lenne ha megosztanad egy fiddle-ben, hogy hogyan epul fel a html mert igy nehez segiteni. fiddle
-
petyus_
senior tag
Akkor ugyanez, csak nem kell a ".parent()".
Illetve most nézem, hogy a .css() részt csak copy-paste-eltem, mindkettőnél ugyanaz van, ha esetleg innen másolod
. -
petyus_
senior tag
sziasztok
adva van az alábbi html kód, ami háromszor ismétlődik
<div class="info">
<div class="doboz">[tartalom]</div>
</div>a doboz tartalmát egy sql select tölti fel. amikor a felhasználó rányom a küldés gombra, a lekérdezés lefut és beleírja a tartalmát a dobozba. a doboz tartalma jquery slider-el nyílik le, bár ez most talán nem fontos. írtam hozzá egy rövid js sort, ami a következőt csinálja: megnézni van-e bármi tartalom a doboz div-en belül, ha pedig van, az info doboz tartalmát szürkéről zöldre festi, illetve ad hozzá szöveget is.
ez a js kódom:
jQuery(document).ready(function($) {
if ($('.doboz').html()) {
$('.info').css({'background-color': '#addfad', 'color': 'black'}).text('kész');
} else {
$('.info').css({'background-color': 'gray', 'color': 'white'}).text('nincs kész');
}
});ezt biztosan lehetne szebben is, de egyelőre működik, már ennek örülök. viszont az egyszerűsége a kódnak a veszte is. felhasználó egy oldalon belül három sql-t kérhet le a szervertől, három blokkban. ha az első lefut, teljes joggal minden doboz zöld lesz, hiszen a doboz class háromszor van jelen, mindhármat vizsgálja. valamilyen formában egyedi azonosítót kellene adnom, arra viszont egyelőre nem jöttem rá, hogyan kellene belefűznöm a js-be
jQuery(document).ready(function($) {
var doboz = $('.doboz');
doboz.each(function(){
if($(this).html()){
$(this).parent().css({'background-color': '#addfad', 'color': 'black'}).text('kész');
}
else{
$(this).parent().css({'background-color': '#addfad', 'color': 'black'}).text('kész');
}
});Rég nem jquery-ztem, lehet, hogy van szebb megoldás, de ez működik
-
Sk8erPeter
nagyúr
hát, igazából eszem ágában sem volt keverni, sőt meg sem fordult a fejemben, hogy bekavarhat a joomla motyói közül bármi is. mondjuk mostantól meg sem lepődök semmi sem... mindenestre megy és ez a lényeg, szóval nagy köszi még egyszer, ha mást nem, a hibakonzol hasznosságát megtanultam : )
Én túl sokat nem tettem hozzá, inkább Jim-Y-nek köszönd, ő volt az érdemi segítő.

Egyébként nem teljesen értettem, hogy konkrétan mit jelent, hogy "a mootools-more.js egyik sora szerint hibás a dátum (all my wat) a csv-ben", erről nem ártott volna egy PONTOS hibaüzenet vagy screenshot vagy bármi (mondjuk eddig sem voltál túl bőbeszédű, amikor a pontos hibákról érdeklődtünk
), mert alapvetően nem illlik egy CMS valamelyik, egyébként nagy eséllyel nem véletlenül behúzott fájlját csak úgy átnevezgetni, hogy hiába keresgélje, ne találja meg - ez nem megoldás, csak átmeneti tüneti kezelés egy hirtelen zavaró problémára, amivel összefügg a fájl behúzása, de ez hosszú távon aztán más problémákat is okozhat.
A $-jelet fő változóként használó library-knél és/vagy frameworköknél felmerülhet egy névütközés, ez pont így van a jQuery-nél és a MooTools-nál is, ezt pl. a jQuery.noConflict(); segítségével lehet feloldani (példák bőven vannak a neten). -
Sk8erPeter
nagyúr
Jim-Y és Sk8erPeter - bocs, ha idegesítően béna voltam, megoldódott a dolog, köszönöm a segítséget! nem írtam, mert nem gondoltam relevánsnak, de az egész történetnek a joomla ad keretet, egy ilyen oldalba kell beillesztenem. minden szükséges script a helyén volt, kivéve a Jim-Y által megemlített data.js. pótoltam, de nem lett jobb, sőt, az addig megjelent chart-részlet is eltűnt. ok, hibakonzol: a mootools-more.js egyik sora szerint hibás a dátum (all my wat) a csv-ben. szórakoztam vele egy kicsit, meguntam, átneveztem a mootool-t hogy ne foglalkozzon a csv-vel, és most tök király, frankón meg a chart
Mondjuk az a baj, hogy eleve nem szerencsés keverni a MooTools-t és/vagy másik hasonló library-t és a jQuery-t. Valahogy a Joomlával mindig csak a baj van.
Amúgy nincs mit, lényeg, hogy megoldódott. -
Sk8erPeter
nagyúr
szia
nagykirály vagy, itt tök szépen lefut fiddle-ben : )) viszont tekintettel arra, hogy te hozzám képest pro vagy és a teszterben is lefut, innentől nekem is szépen le kellene futnia. de nem teszi, a chart nem jelenik meg. szóval akkor viszont ez valami lokális dolog lehet
az ajax kérdésre visszatérve - rajta voltam - firebug, net, xhr - GET data.csv 200 OK /ha jót nézek/
Nézd meg szépen alaposan, amit Jim-Y írt neked. Nyilván csak nem figyeltél oda, hogy mit küldött neked.
Ezek közül minden stimmel?<script src="https://code.highcharts.com/highcharts.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/highcharts-more.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/modules/data.js"></script>
<div id="container" style="width: 100%; height: 400px;"> </div>Mindegyik fájlt behúztad? Szerkesztette is a kolléga a hsz.-t, látható, hogy a felsoroltak közül a harmadiktól jött helyre az, ami először nem működött.
ÉS nyilvánvalóan kell a jQuery is.De itt van a komplett kód, amit akár kopipésztelhetsz is magadhoz:
http://jsbin.com/kamobinuju/edit?html,output
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Trying out Highcharts</title>
</head>
<body>
<div id="container" style="width: 100%; height: 400px;"> </div>
<script src="https://code.jquery.com/jquery-2.1.4.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/highcharts.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/highcharts-more.js"></script>
<script src="https://code.highcharts.com/modules/data.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
$.get('https://gist.githubusercontent.com/jim-y/d056bb03e6d3348d6aca/raw/d27bef445c3b38b4254f64f5052133851620ad89/data.csv', function(csv) {
//console.log(csv);
$('#container').highcharts({
chart: {
type: 'column'
},
data: {
csv: csv
},
title: {
text: 'Fruit Consumption'
},
yAxis: {
title: {
text: 'Units'
}
}
});
});
});
</script>
</body>
</html>A Jim-Y által felrakott CSV-fájlban pedig csak ennyi van teszt gyanánt:
Categories,Apples,Pears,Oranges,Bananas
John,8,4,6,5
Jane,3,4,2,3
Joe,86,76,79,77
Janet,3,16,13,15
Ez így egy teljesen szabályos CSV-fájl.
Ha ez sem műxik, akkor tényleg valami gáz van nálad.
(#5759) martonx:
"hogy lássuk egyáltalán a hivatalos dokumentációt tudtad-e értelmezni"
Már hogy én? Brühühühhűűűűű.
Amúgy csak trollkodom, tudom, hogy nem nekem szólt. 
-
Jim-Y
veterán
szia
nagykirály vagy, itt tök szépen lefut fiddle-ben : )) viszont tekintettel arra, hogy te hozzám képest pro vagy és a teszterben is lefut, innentől nekem is szépen le kellene futnia. de nem teszi, a chart nem jelenik meg. szóval akkor viszont ez valami lokális dolog lehet
az ajax kérdésre visszatérve - rajta voltam - firebug, net, xhr - GET data.csv 200 OK /ha jót nézek/
Behuztad a data.js-t?
<script src="https://code.highcharts.com/modules/data.js"></script> -
Jim-Y
veterán
sziasztok
@ Sk8erPeter& martonx - remélem helyesen értelmeztem, nagyon sokféleképpen talán csak nem lehet. ez a script. ha legörgettek, ott a csv minta ami teljesült, majd alatt a szükséges script. annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy a megfelelő helyre hivatkoztam a csv esetén. de itt a teljes.
Ezzel lehet jatszani a tobbieknek is, hogy miert nem megy.http://jsfiddle.net/d7ffr6qo/1/
aha..megvan
-> http://jsfiddle.net/d7ffr6qo/2/ -
Jim-Y
veterán
sziasztok
@ Sk8erPeter& martonx - remélem helyesen értelmeztem, nagyon sokféleképpen talán csak nem lehet. ez a script. ha legörgettek, ott a csv minta ami teljesült, majd alatt a szükséges script. annyi változtatást eszközöltem rajta, hogy a megfelelő helyre hivatkoztam a csv esetén. de itt a teljes.
Sk8erPeter mar vagy 3x megkerdezte toled, hogy a $.get egyaltalan rendben betolti-e a csv-t?!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"elvi akadálya annak sem volna, hogy a csv menjen, de ott maga a file nem tetszik neki. nem húz be belőle adatot, pedig utf8 wo bom, vessző tagolás stb mint a dokumentáció szerint..."
De megnézted, hogy az AJAX-kommunikáció során milyen hiba keletkezik? Mit jelent, hogy "nem tetszik neki", ezt honnan látod, miből tudod? Kapsz hibaüzenetet? Vagy mi történik? -
Jim-Y
veterán
sziasztok
adott ez a javascript okosság, amely tök jól működik egészen addig, amíg azt nem akarom mondani neki, hogy a szükséges adatokat egy x helyen tárolt csv fájlból rántsa be. ennek a scriptje az oldal szerint ennyi a lényege:
$.get('data.csv', function(csv) {
$('#container').highcharts({ [...]itt elvileg a get parancs lenne az érdekes. nekem meg is van a szükséges csv, az egyszerűség kedvéért szintén data néven fut, viszont nem jelenik meg a tartalma. lehetséges, hogy rosszul hivatkozom vagy plusz beállítás kellhet neki? egyébként egy beágyazott adatokból dolgozó chart szépen megjelenik, de ez nem. maga a data.csv-m a weblap gyökerében van jelenleg, de pakoltam már mindenfelé - eredménytelenül
Nem tudod meg backenden konvertalni a csv-t json-be?
-
Sk8erPeter
nagyúr
sziasztok
adott ez a javascript okosság, amely tök jól működik egészen addig, amíg azt nem akarom mondani neki, hogy a szükséges adatokat egy x helyen tárolt csv fájlból rántsa be. ennek a scriptje az oldal szerint ennyi a lényege:
$.get('data.csv', function(csv) {
$('#container').highcharts({ [...]itt elvileg a get parancs lenne az érdekes. nekem meg is van a szükséges csv, az egyszerűség kedvéért szintén data néven fut, viszont nem jelenik meg a tartalma. lehetséges, hogy rosszul hivatkozom vagy plusz beállítás kellhet neki? egyébként egy beágyazott adatokból dolgozó chart szépen megjelenik, de ez nem. maga a data.csv-m a weblap gyökerében van jelenleg, de pakoltam már mindenfelé - eredménytelenül
De sikeres egyáltalán a lekérdezés? Ha nem, akkor nézd meg a hibaüzenetet, státuszkódot, ha igen, akkor meg nem ártana a kód többi része ahhoz, hogy érdemben is tudjunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motoros topic
- Gumi és felni topik
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 2TB-os, bontatlan SSD, 2 év garanciával eladó!
- Samsung 990 Pro 1TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garanciával eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garanciával eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Nord 4 512GB 16GB RAM Mercurial Silver 100% Akkumulátor 6 hónap garanciával
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
), mert alapvetően nem illlik egy CMS valamelyik, egyébként nagy eséllyel nem véletlenül behúzott fájlját csak úgy átnevezgetni, hogy hiába keresgélje, ne találja meg - ez nem megoldás, csak átmeneti tüneti kezelés egy hirtelen zavaró problémára, amivel összefügg a fájl behúzása, de ez hosszú távon aztán más problémákat is okozhat.
Amúgy nincs mit, lényeg, hogy megoldódott.
Amúgy csak trollkodom, tudom, hogy nem nekem szólt.