- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
lanszelot #8288 üzenetére
Mivel a JavaScript-topikban tetted fel a kérdést, így feltételezem, a JS érdekel.
Ajánlani tudom ezt az oldalt, egészen az alapoktól elvisz egy magabiztos alap tudásig, tele példákkal és ellenörző kérdésekkel is:
https://www.w3schools.com/js/DEFAULT.aspHa elakadsz, szívesen segítünk.
Amúgy a példádnál maradva:
Inni szeretnél egy pohár vizet. Ehhez a következő függvényekre lesz első körben szükség (csak a példád miatt magyar nevekkel, és ilyen szerkezetben):
- poharKeres();
- csaphozVisz();
- csapMegenged();
- csapFolyat();
- poharEltorol();
stb.Aztán ezeket persze később megírhatod máshogy is, bevezethetsz paramétereket.
Pl. csinálsz egy függvényt, aminek az a funkciója, hogy valamit keres. Ennek paraméternek átadod, hogy mit keressen (poharat):
- keres(pohar);Ugyanígy azt is, hogy a csaphoz vigyen valamit, pontosabban hogy valahova (csaphoz) vigyen valamit (poharat):
- visz(csap, pohar);Aztán persze utána (illetve nyilván előtte) össze kell szedned, hogy mit csinál a keres() függvény. Lehet, úgy csinálod meg, hogy lesz benne 10 másik függvényhívás 20 változóval.
Ez már teljesen rajtad áll, hogyan alakítod, mire lesz szükséged benne.Kezd kicsiben (első körben a tanulós oldallal), és azt kezdd el bővíteni. Azután pedig határ a csillagos ég.
-
válasz
Gyakorlás a kulcs. Emlékszem, annó úgy tanultam ki a C-t, hogy megírtam nulla tudással egy egyszerűnek tűnő játékot. Mikor elakadtam, utána néztem dolgoknak. Kitaláltam, hogy egy adott dolog hogyan működhet és megnéztem, hogy az megvalósítható-e.
Tervezni egyedül PLC-nél szoktam. A létradiagram ugyanis jól néz ki papíron is. -
-
coco2
őstag
válasz
A pokol kapuján dörömbölsz éppen. Egészen biztos vagy benne?
Úgy kezdődik, hogy számodra teljesen értelmetlen példákat fogsz gyakorolni.
Attól függően, hogy mennyi tehetséged van absztrakt részletek megfigyelésére, korlátos, hogy mit tudsz megtanulni, és milyen sebességgel. Valakinek 1-2 példát megmutat a tankönyv, és megértette. Valaki a 100. után sem érti. Egyszer csak elszakad a cérna, és hagytad a fenébe - az a gyakorlati korlátod.
Jó szerencsét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest