- Honor 400 Pro - gép a képben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
lanszelot #8288 üzenetére
Mivel a JavaScript-topikban tetted fel a kérdést, így feltételezem, a JS érdekel.
Ajánlani tudom ezt az oldalt, egészen az alapoktól elvisz egy magabiztos alap tudásig, tele példákkal és ellenörző kérdésekkel is:
https://www.w3schools.com/js/DEFAULT.aspHa elakadsz, szívesen segítünk.
Amúgy a példádnál maradva:
Inni szeretnél egy pohár vizet. Ehhez a következő függvényekre lesz első körben szükség (csak a példád miatt magyar nevekkel, és ilyen szerkezetben):
- poharKeres();
- csaphozVisz();
- csapMegenged();
- csapFolyat();
- poharEltorol();
stb.Aztán ezeket persze később megírhatod máshogy is, bevezethetsz paramétereket.
Pl. csinálsz egy függvényt, aminek az a funkciója, hogy valamit keres. Ennek paraméternek átadod, hogy mit keressen (poharat):
- keres(pohar);Ugyanígy azt is, hogy a csaphoz vigyen valamit, pontosabban hogy valahova (csaphoz) vigyen valamit (poharat):
- visz(csap, pohar);Aztán persze utána (illetve nyilván előtte) össze kell szedned, hogy mit csinál a keres() függvény. Lehet, úgy csinálod meg, hogy lesz benne 10 másik függvényhívás 20 változóval.
Ez már teljesen rajtad áll, hogyan alakítod, mire lesz szükséged benne.Kezd kicsiben (első körben a tanulós oldallal), és azt kezdd el bővíteni. Azután pedig határ a csillagos ég.
-
válasz
Gyakorlás a kulcs. Emlékszem, annó úgy tanultam ki a C-t, hogy megírtam nulla tudással egy egyszerűnek tűnő játékot. Mikor elakadtam, utána néztem dolgoknak. Kitaláltam, hogy egy adott dolog hogyan működhet és megnéztem, hogy az megvalósítható-e.
Tervezni egyedül PLC-nél szoktam. A létradiagram ugyanis jól néz ki papíron is. -
-
coco2
őstag
válasz
A pokol kapuján dörömbölsz éppen. Egészen biztos vagy benne?
Úgy kezdődik, hogy számodra teljesen értelmetlen példákat fogsz gyakorolni.
Attól függően, hogy mennyi tehetséged van absztrakt részletek megfigyelésére, korlátos, hogy mit tudsz megtanulni, és milyen sebességgel. Valakinek 1-2 példát megmutat a tankönyv, és megértette. Valaki a 100. után sem érti. Egyszer csak elszakad a cérna, és hagytad a fenébe - az a gyakorlati korlátod.
Jó szerencsét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest