Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

Üdv. Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy oldalon két táblázat, mind a kettő sorainak színe megváltozik rámutatással, ezt onmouseover="this.style.background='#FFFF66';" -al, illetve onmouseout párjával oldottam meg. Mindkét táblázatban kattintásra egy új színt kap a sor, ami úgy is marad következő kattintásig, tehát "kijelölődik", ehhez csináltam egy js funkciót, nem túl bonyolult, működik szépen.

A lényeg az lenne, ha az egyik táblázatban kattintok egy sorra, ahhoz van egy sor "társítva" a másik táblázatban id alapján, így egy kattintással mindkettő háttérszínének meg kellene változnia, módosítottam is a js funkciót ennek megfelelően.

Órákig kerestem a hibát miért nem működik, mire rájöttem hogy működik, csak nem látszik az eredmény.
    Kattintok az 1-es táblázatban, megváltozik a sor színe, úgy is marad. A másik táblázatban lévő, hozzá tartozó soron látszólag semmi változás. Ráhúzom az egeret, lehúzom róla és megváltozik annak a színe is a kijelöltre.

Tehát a lényeg, hogy a második táblázat sorának is megváltozik a háttérszín értéke

document.getElementById(rowid).style.background = rowcolor;

ettől, csak nem látszik amíg valami nem történik vele (pl ráhúzom az egeret). Hogyan lehetne megoldani hogy "frissüljön" is egyből, és látszódjon is az új szín?

Remélem érthető a probléma. :)

Ugyan konkrét kód ismerete nélkül csak találgatok, de ez nem inkább szimpla css probléma? Van háttér szín, de valami fölötte van, ezért nem látszik, addig míg az egér hover el nem sül?

Új hozzászólás Aktív témák