- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A BDD-t és a DDD-t próbáltátok már, vagy ahhoz meg még túl kicsi a projekt?
Én most olvasom a Vaugh Vernon könyvet DDD-vel kapcsolatban. Elég jól leírja, hogy hogyan lehet szétszedni kezelhetőbb méretű részekre óriás alkalmazásokat. Szerintem kliens oldalra is használható az elv, ha már akkora lenne a kód.
A BDD-ehhez többé-kevésbé szorosan kapcsolódik. Nálam kb annyiról szól, hogy cucumber-ben megírod a use case-eket a domain model nyelvén, utána ezeket lefordítod tesztekre step definition-ökkel. Aztán teszteled vele az alkalmazást. Lehet csak a domain model-t is tesztelni, amiben a business logic van, de akár e2e teszteket is lehet írni, és a kliens oldalról megközelítve tesztelni az egész alkalmazást (ez jóval lassabb). Elég széles a tárház, hogy mit tudsz tesztelni, és nagyon rugalmas, mert a step definition-ök szabadon cserélhetőek úgy, hogy közben a use case-ek ugyanazok maradnak felettük. Ha változik a megrendelői igény a logikát tekintve, akkor változik a use case is, ellenkező esetben viszont csak a step definition-höz kell hozzányúlni, ha éppen gombra kell kattintani link helyett vagy ilyesmi egy űrlap küldéshez. Egyelőre ezzel is csak kísérletezek, de egyre inkább úgy tűnik, hogy be tudom venni hagyományos TDD helyett a napi rutinba.
A kliens oldalon örök szopás, hogy 1000 féle környezetet kell megtámogatni. Nem új dolog. Én futottam már bele mostanában natív js bug-ba is. Nagyon kellemetlen, mert órákon át lehet keresni a kódodban, hogy hol a hiba, miközben nem ott van, hanem a js motorban... Ha nem TDD-vel írtam volna a kódot, akkor elkapálhattam volna magam, mert debug-nál még nehezebb egy ilyet leszűkíteni pár sor kódra. TDD-nél azért képben vagy, hogy éppen mire írtad 1 perce a tesztet.
Async-hez te milyen lib-eket használsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kedvenc zene a mai napra
- Projektor topic
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Linux kezdőknek
- Napelem
- Diablo IV
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 8/256GB - Makulátlan állapot!
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- ÚJ 3-DBOS CSOMAG: Intel Core Ultra 7 265K + ASUS TUF Z890-PLUS WIFI + MSI MAG CORELIQUID A15 240
- Eladó Mobiltelefon Telefon tulajdonságai : Xiaomi Redmi Note Pro Plusz 14 Kártyafüggetlen 51
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest