- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
emvy
félisten
A Linuxban jóval több lehetőség van mint a Windowsokban. Az alap dolgokban, mint process ütemezés, memória management, I/O is jól odaver a Windowsnak. Tisztességesen scriptelhető, parancssorból is jól használható. A szoftverek installálása, törlése, kultúráltan, csomagkezelővel történik.
Csak akkor vágj bele, ha van türelmed hozzá. A kezdeti lépések nehezek lehetnek, mert a Windows-os gányolás linuxon általában nem működik. Más szemlélet kell hozzá. Sokat kell kezdetekben guglizni, kérdezni, kisérletezni.
Nekem a kedvenc disztróm a Fedora, szerintem annak a legjobb a csomagkezelője (rpm, yum). Az Ubuntu viszont jobban támogatot (két gépemen is az van), több mindenen elfut.
Linuxnál még az is szívás lehet, hogy gyakran újjítanak, cserélgetnek komponenseket, technológiákat, amikkel ugyanazokat a dolgokat lehet megcsinálni, csak másképp. Ez további tanulást és utánnajárást igényel és sokszor akkor amikor az embernek marhára nincs kedve és ideje foglalkozni vele.
Linuxon nagyobb a szabadság. Pl. az ablakezelőt is megválaszthatod. A fő disztrók alapból vmi trendi ablakkezelővel érkeznek (Unity, gnome-3). Azonban ezeknek más a filozófiájuk, mint a megszokott Windows-os GUI-nak, és nem is annyira produktívak (hiába hazudják azt róluk). Ezért érdemes lehet vmi hagyományos ablakkezelővel installálni a rendszert, mint pl. XFace, gnome-mate. A könnyítés kedvéért vannak olyan install médiumok, amik default-ból ezekkel teszik fel a rendszet, pl: Fedora XFCE spin, xUbuntu.
"process ütemezés, memória management, I/O is jól odaver a Windowsnak. Tisztességesen scriptelhető, parancssorból is jól használható"
OMG, semmi baj nincs azzal, ha van preferenciad, etc., de attol, hogy nem ismersz egy adott rendszert, az teged minosit, es nem a rendszert.
Mindket rendszer tokeletesen scriptelheto, parancssorbol hasznalhato, az I/O meg memoriamenedzsment dolgokat inkabb hagyjuk is.Azert tanulja meg a Linuxot, mert nagyon elterjedt szerveroldalon, van, amire kenyelmesebb hasznalni, es tagitja a latokort, ne pumpaljuk mar a hulyeseget a fejebe az elejen, hogy 'az jobb, es kesz'.
-
Aethelstone
addikt
"A lokális repó nem arra van kitalálva, hogy másolják (szinkronizálják) egyik gépről a másikra, a struktúrája nem ilyen."
Tök mind1, hogy mire van kitalálva és milyen a struktúrája, file-okból áll az is, amiket nyugodtan lehet szinkronizálni ha nem használják párhuzamosan a példányokat. Akkor az volt e legegyszerűbb megoldás a legkisebb ráfordítással és nekem az volt a lényeg. Hiba nélkül működött, többre nem volt szükség.
"akkor miért nem vetted a fáradtságot hogy a távoli kezelést is megnézd."
Egyrészt ehhez kell egy távolról elérhető szerver, másrészt plusz munka a repo remote belövése, amire akkor nem volt szükség. Amikor szükségét éreztem távoli repónak, akkor átálltam arra.
"Bitbucket"
Ma hallottam először erről a cuccról.
Tök mind1, hogy mire van kitalálva és milyen a struktúrája, file-okból áll az is, amiket nyugodtan lehet szinkronizálni ha nem használják párhuzamosan a példányokat.
Változáskövetés?
másrészt plusz munka a repo remote belövése,
Azon kívül, hogy regisztrálsz valahol(Dropboxra is kellett) és add source vagy valami hasonló...?
-
M_AND_Ms
veterán
"A lokális repó nem arra van kitalálva, hogy másolják (szinkronizálják) egyik gépről a másikra, a struktúrája nem ilyen."
Tök mind1, hogy mire van kitalálva és milyen a struktúrája, file-okból áll az is, amiket nyugodtan lehet szinkronizálni ha nem használják párhuzamosan a példányokat. Akkor az volt e legegyszerűbb megoldás a legkisebb ráfordítással és nekem az volt a lényeg. Hiba nélkül működött, többre nem volt szükség.
Egyrészt ehhez kell egy távolról elérhető szerver, másrészt plusz munka a repo remote belövése, amire akkor nem volt szükség. Amikor szükségét éreztem távoli repónak, akkor átálltam arra.
"Bitbucket"
"Egyrészt ehhez kell egy távolról elérhető szerver"
Miért mit gondolsz, a Dropbox az nem egy távoli szerver?
-
WonderCSabo
félisten
"Bitbucket"
Egyébként az eredeti kérdés arról szólt, hogy egyszerre több ember használja repót.
-
Aethelstone
addikt
-
floatr
veterán
"Bitbucket"
https://code.google.com/ Ez talán csak ismerős. Vagy sourceforge...? Tele van a net ingyenes project hostinggal [link]
-
Aethelstone
addikt
"Bitbucket"
Nos, ez alapvetően elvi kérdés. A rittyó kód is működik, mégis tartózkodunk tőle....
-
WonderCSabo
félisten
Jajj... Ezt még olvasni is fáj.
A lokális repó nem arra van kitalálva, hogy másolják (szinkronizálják) egyik gépről a másikra, a struktúrája nem ilyen. Azt meg pláne nem értem, hogy ha már megtanultad a repo lokális kezelését, akkor miért nem vetted a fáradtságot hogy a távoli kezelést is megnézd. Bitbucket-ra regisztrálni nem nehezebb, mint dropboxra, és valóban ingyenes privát repóval is. A GitHub talán még letisztultabb, bár az csak git-et támogat.Én mindenképpen javaslom Neked és plaschil-nak is, hogy tanuljátok meg a verziókezelők normális használatát, mert később ez elengedhetetlen lesz.
-
skoda12
aktív tag
A bitbucket ingyenes privat repok eseten is. Nyilvan regisztralni kell, de amugy tok jo. Van git es mercurial tamogatas, wiki, bug tracking is.
-
fatal`
titán
És nem lett volna egyszerűbb bitbucketen egy privát repo?

-
WonderCSabo
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD FX-6300 CPU + ASUS M5A97 EVO R2.0 + GeForce GTX 1060 3GB
- Új - MacBook Pro M5 Pro Chip 14" 15C / 16C / 24 GB RAM / 1TB SSD / Silver / Black - 27% Áfás
- Dell Precision 5560 i5 11500H 16GB 256GB SSD 1920x1200 Matt IPS
- Új - MacBook Pro M5 Chip 14" 10C / 10C / 16 GB RAM / 512 SSD / Silver / Black - 27% Áfás
- Új - MacBook Pro M5 Chip 14" 10C / 10C / 32 GB RAM / 1TB SSD / Silver / Black - 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mindket rendszer tokeletesen scriptelheto, parancssorbol hasznalhato, az I/O meg memoriamenedzsment dolgokat inkabb hagyjuk is.