- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A HMD majdnem minden komponense érzi a Vibe-ot
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Képernyőmentes aktivitáskövetőt mutatott be a Google, ez a Fitbit Air
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kicsit pongyolan: a float nem tudja abrazolni a 1e8 - 1 -et, nem eleg nagy a pontossaga hozza, igy hiaba vonunk ki akarhanyszor is 1-et a 1e8-bol, az mindig 1e8 marad.
Legalabbis en erre a következtetesre jutottam.
-
Alec
tag
-
Alec
tag
-
Alec
tag
ha ebben segítenél, megpróbálom röviden:
van egy vektor osztályom, ebben adatok.
ebben akarok keresni, úgy csináltam, hogy létrehoztam még egy vektor osztályt, és ebbe vittem be az adatot (hogy egyforma objektumúak legyenek)
de nem adja vissza a találatot, pölö:
tárolóvektor - ebben vannak az adatok, közte ''qqq'' srting
keresővektor értéke: 1 hosszú vektor, értéke ''qqq''
int melyiksor=tárolóvektor.indexOf(keresővektor.get(0));
tehát ''qqq'' értékű vektorelemet hasonlítok ''qqq'' értékhez, de nem jó, mindig -1 -el jön vissza.
próbáltam már sima stringel hasonlítani, de nem megy.
ötleted? kösziérdekes, hogy nem működik mert még ha feleslegesen túl is van bonyolítva akkor is elvben vissza kell adnia az indexet

-
beeboy
addikt
na ez már nem a legújabb, de ez megvan itt, és már működik:
public void bevisz(){
Tkonyv sz1;
sz1 = new Tkonyv();
sz1.szerzobe();
konyvek.add(sz1.toString());
}
public void keres(){
Tkonyv sz2;
sz2 = new Tkonyv();
sz2.szerzobe();
int temp=konyvek.indexOf(sz2.toString());
if (temp>=0)
System.out.println (''A könyv: ''+konyvek.get(temp)+ '' létezik!'');
else System.out.println (''A könyv nem létezik!'');
***************és persze a Tkonyv osztály része:
public void szerzoki(){
System.out.println (szerzo);
}
public void szerzobe(){
szerzo = Console.readLine(''Kérem a szerzőt: '');
}UI:
már megy a ToString metódus nélkül is, stb.
azért mondtam, hogy nem a legújabb
UI: de szívesen veszek ötleteket...
[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
Megkérdezhetem, hogyan? Gondolom rájöttél hol hibás a gondolat.
Másrészt viszont ilyen kulcsra való keresést (itt egy String a kulcs) ne Vector-ban, hanem HashMap/HashSet-tel vagy TreeMap/TreeSet-tel csinálj, mert a vector nem erre való. Ugye Vector esetén O(n) az elérési idő, Hash*-nél átlagosan O(1), Tree*-nél garantált O(log n). -
beeboy
addikt
ha ebben segítenél, megpróbálom röviden:
van egy vektor osztályom, ebben adatok.
ebben akarok keresni, úgy csináltam, hogy létrehoztam még egy vektor osztályt, és ebbe vittem be az adatot (hogy egyforma objektumúak legyenek)
de nem adja vissza a találatot, pölö:
tárolóvektor - ebben vannak az adatok, közte ''qqq'' srting
keresővektor értéke: 1 hosszú vektor, értéke ''qqq''
int melyiksor=tárolóvektor.indexOf(keresővektor.get(0));
tehát ''qqq'' értékű vektorelemet hasonlítok ''qqq'' értékhez, de nem jó, mindig -1 -el jön vissza.
próbáltam már sima stringel hasonlítani, de nem megy.
ötleted? köszina közben összejött...
-
BaLinux
tag
-
BaLinux
tag
Az állításod hamis, ugyanis az int Random.getInt(int szam) függvény a [0; szam) egész-intervallumban, azaz [0; szam-1]-ben ad számokat egyenletes eloszlással.

[Szerkesztve] -
BaLinux
tag
Az ilyen törtekkel mindig az a baj, hogy a ''valós'' számokat csak akkor tárolja pontosan a gép, ha a legnagyobb és legkisebb nem nulla számjeggyel kitöltött helyiérték (negatív, azaz tört kitevőjű helyiértékeket beleértve) között elég kicsi a különbség. Mondhatnám azt is, hogy kettes számrendszerben _véges_ törtként ábrázolható törteket.
Azaz csak a 1/2 1/4 1/8 1/16 ... stb és ezekből véges darab, egymáshoz közel állók összege lesz pontos. Próbáld kirakni az 1/9-et.
Ezt még szorzod egy hasonló pontos számmal, kerekíted, meg se bírom becsülni ebből mi sülhet ki
-
Protezis
őstag
-
Badb0y
addikt
-
Miracle
senior tag
bocs, mégvalami:
ezen a gépen nincs semmi telepítve különösebben, nem tudok kísérletezgetni, nincs is ilyen jar fájl kéznél csak kérdezem:
a .jar-ra nálam (otthon) a winrar indul el, mutatja is a tartalmát.
na most ebből hogy lesz egy duplaklikkre induló alkalmazás, akár egy exe?
szóval, ha a társítás a winzip, és az mutatja is a tartalmát, akkor az átlaguser is azt látja. hogy futassa?
kösz a türelmeta jar fileok teljesen ,,szabvanyos'' zip-tomoritett fileok, minden zip tomorito ki tudja bontani beloluk a class fileokat.
es csendben megjegyzem, h az appleteket folyamatosan szoritja ki a flash, eleg keves uj applet-alapu projekt indul, es a flash is egyre inkabb applet-killer dolog fele fejlodik
ha mar a sima html-nel kicsit gazdagabb klienst szeretnek, akkor inkabb inditok a HTML laprol egy rendes Java appot (nem appletet) es akkor megszabadulok egy csomo korlatozastol. -
andriscs
aktív tag
bocs, mégvalami:
ezen a gépen nincs semmi telepítve különösebben, nem tudok kísérletezgetni, nincs is ilyen jar fájl kéznél csak kérdezem:
a .jar-ra nálam (otthon) a winrar indul el, mutatja is a tartalmát.
na most ebből hogy lesz egy duplaklikkre induló alkalmazás, akár egy exe?
szóval, ha a társítás a winzip, és az mutatja is a tartalmát, akkor az átlaguser is azt látja. hogy futassa?
kösz a türelmetHi!
Jobbklikk, társítás, és beállítod neki, hogy: java -jar -classpath (lehet, hogy nem pontosan ez a sorrend). -
BaLinux
tag
kösz
hogy minek? csak elméleti kérdés volt, tényleg most ismerkedek vele, hogy egyáltalán mi ez, és mit tud.
tudom, hogy ez is láma de:
általában egy htm fájlba ágyazzák be, és a böngésző futtatja, már ha van JVM?
gondolom az átlaguser nem parancssorból fogja a java.exe-vel futtatni a .class-tAz appletek eléggé speciális kis java osztályok, tehát általában még nem is az applet-írás a Java fő profilja. Kétségtelenül praktikus, viszont spec. én eddig 1 appletet se írtam, de számos standalone applikációt.
Átlaguser valóban nem úgy indítja, hogy kikeresi a main osztályodat, és java -cp classpath bla.bla.bla.osztaly
A .jar fileok arra valók, hogy abba becsomagolva a lefordított class-aidat és egy kis meta-információt (mit kell indítani benne pl), egyszerűen el lehessen indítani, leginkább duplakatt .jar-ra, ami azt csinálja hogy: java -jar jarfile
A legjobb megoldás mégiscsak valami script (.bat), ami - ha bonyolult classpath és egyéb beállításaid vannak - megkíméli a usert mindentől. Akár írhatsz is egy kis c(++) progit ami egyszerűen elindítja a java progit. -
andriscs
aktív tag
kösz
hogy minek? csak elméleti kérdés volt, tényleg most ismerkedek vele, hogy egyáltalán mi ez, és mit tud.
tudom, hogy ez is láma de:
általában egy htm fájlba ágyazzák be, és a böngésző futtatja, már ha van JVM?
gondolom az átlaguser nem parancssorból fogja a java.exe-vel futtatni a .class-tHi!
Html oldalakban a Java applet-ek futnak, az alkalmazások JVM-et használva külön állományként futnak(általában jar file-ként összerakva futtatják őket). -
Zsu_
senior tag
-
BaLinux
tag
Nincs olyan ami konkrétan .exe-t készít, csak linux/unixra létezik free compiler (gcj), ami elég korlátozott még, az GUI osztályok még nincsenek támogatva, meg béta persze, viszont tényleg natív futtatható állományt készít.
Kérdés: minek neked ilyen egyáltalán? -
yksz
aktív tag
-
Badb0y
addikt
-
Miracle
senior tag
-
andriscs
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Vostro 3590 15.6" FHD i3-10110U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD (PCIe 4.0) magyar bill gar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 850 PRO 2.5 512GB SATA3 SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G3 S24AG320NU VA Monitor! 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell XPS 13 Plus 9320 i7-1260P 32GB 512GB 4K+ TouchScreen 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest