Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArchElf
    addikt

sajnos ez esetemben nem megoldas, terveim szerint nem is lesz input field
    a cel egy opera extension lenne, ahol a javascript oldalbetoltes, vagy tabvaltas utan lekeri az aktualis tabhoz tartozo host A es AAAA rekordjat, valamint a helyi szamitogep ipv4 es ipv6 cimeit, majd ezek alapjan megtippeli, hogy az adott oldal ipv4, vagy ipv6 protokollon keresztul erte-e el a felhasznalo (kb ugy mint itt)

amugy a fenti modon sikerult megkerulnom a problemat, annyi elteressel, hogy a nevfeloldas utan a java allpet meghiv egy javascript fuggvenyt az ipcimeket parameterkent atadva annak

ezt kovetoen viszont felmerult megegy problema (miszerint az extension betoltese utan mindossze par masodpercig latszik taskmanager-ben a jvm), de gyanitom, ez mar nem ide kotodik (mezei html-be agyazva es azt megjelenitve kifogastalanul mukodik a dolog)

Sajna ebben nem tudok segíteni...
    De hamár JS / Browser Extension - egy statikust tárat hogy oldanál meg (linkeket kellene tárolni)?

AE

• ArchElf
    addikt

no, most, hogy mukodik rendesen az applet (forras: sajat kod + dnsjava), ez a masodik - javascript-re vonatkozo - resz okoz problemat

az applet betoltodesekor lefut annak init fuggvenye, es gyonyoruen kiirja java konzolba mind a helyi, mind a tavoli gep ip cimeit (pontosabban egyelore par beegetett tavoli szerver ip cimeit a teszt kedveert)

Local machine hostname: voskhod-1
    Local IPv4 addresses:
    Local IPv6 adresses: 2a01:368:e10d:0:0:0:0:20
    Remote IPv4 addresses: 209.85.148.99 209.85.148.103 209.85.148.104 209.85.148.105 209.85.148.106 209.85.148.147
    Remote IPv6 addresses: 2001:4c48:1:d5:0:0:2:1b 2001:4c48:1:d5:0:0:1:1b

viszont mikor kezzel hivom meg jmk.hu/temp/java/indicator/scripts/index.jsa fuggveny(eke)t, nem kapok eredmenyt, csak egy ilyen hibat:
    java.security.AccessControlException: access denied (java.net.SocketPermission 192.168.0.1:53 connect,resolve

itt, ha jol sejtem (es jol ertelmezem a google talalatokat), pontosan az okozza a problemat, amit fentebb irtal, miszerint a javascript-bol meghivott java kod insigned kodkent kerul futtatasra, s igy sem a helyi halozati eszkozoket nem tudom lekerni, sem a dns szerverhez (az lenne a 192.168.0.1:53) nem tudok kapcsolodni

kerdesem az lenne, hogy van-e valamilyen mod ennek megkerulesere
    egy lehetseges megoldasra tudok gondolni, hogy js-bol beallitok egy valtozot a java kodban, majd egy timer esemenyre meghivodo fuggveny elvegzi a valtozoban tarolt domain ip cimekre torteno feloldasat, az eredmenyt pedig egy masik string-be irja es eldob egy esemenyt, amit javascript oldalon elkapok (ha lehet egyaltalan ilyet), s ennek hatasara a javascript kiolvassa a valtozok erteke
    viszont ez elegge favago megoldas, jo lenne valami ertelmesebbet hasznalni, ha van ra mod

Ne form field-ből töltsd fel az értékeket és kívülről hívd meg, hanem az appletben implementáld a beviteli mezőt.

AE

• ArchElf
    addikt

Hi!

szeretnek irni egy java applet-et, de a html-be agyazasnal problemakba utkoztem
    a cel az lenne, hogy az applet funkcioit javascript-en keresztul meg tudjam hivni, ami mukodik is, viszont ekkor az alkalmazas elszall exception-nel, mondvan nem talal bizonyos class-okat
    ami miatt az egeszet nem ertem, az az, hogy az applet eclipse alol inditva az appletviewer-rel tokeletesen mukodik

az altalam irt java kod:
    package hu.jmk.ipv6;
    import java.applet.Applet;
    import java.awt.Color;
    import java.awt.Graphics;
    import java.net.InetAddress;
    import java.net.UnknownHostException;

import org.xbill.DNS.*;

public class IPv6Indicator extends Applet {
    static final long serialVersionUID = 0x1;

public void paint(Graphics g) {
    setBackground(Color.blue);
    g.drawString("[" + getAddress("jmk.hu") + "]", 10, 20);
    g.drawString("6!", getWidth() / 2, getHeight() / 2);
    }

public String getAddress(String hostName) {
    String hostAddress = null;

try {
    InetAddress inetAddress = Address.getByName(hostName);
    hostAddress = inetAddress.toString();
    } catch (UnknownHostException e) {
    hostAddress = "exception";
    }

return hostAddress;
    }
    }

a hivatkozott dnsjava csomag

a html, amibe beagyazni kivanom:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en_US" lang="en_US">
    <head>
    <script src="scripts/index.js" type="text/javascript"></script>
    <title>IPv6 indicator</title>
    </head>
    <body>
    <div>
    <object id="dnsapplet" classid="java:hu.jmk.ipv6.IPv6Indicator.class" archive="IPv6Indicator.jar" type="application/x-java-applet" mayscript="true" scriptable="true" height="100" width="100">

<param name="archive" value="IPv6Indicator.jar"/>
    <param name="codebase" value="applets"/>
    <param name="code" value="hu.jmk.ipv6.IPv6Indicator"/>
    <param name="mayscript" value="true"/>
    <param name="scriptable" value="true"/>
    </object>
    <!-- <applet id="dnsapplet" code="DNSClass" codeBase="applets" height="10" width="10"/> -->
    </div>
    </body>

</html>

a beagyazott jar file

a javascript, ami a fuggvenyhivast vegezne:
    try {
    var applet = document.getElementById( "dnsapplet" );
    alert( "applet: " + applet );
    alert( "isActive: " + applet.isActive() );
    //alert( "init: " + applet.init() );
    //alert( "test: " + applet.getAddress( "jmk.hu" ) );
    //alert( "echo: " + applet.echo( "Some text for echo testing" ) );
    //alert( "myfunction: " + applet.myfunction() );
    alert( "getARecord: " + applet.getAddress( "jmk.hu" ) );
    } catch ( e ) {
    alert( e.toString() );
    }

ebben kicsit sok a "szemet", mert opera extension-nek keszulne, de az ahhoz tartozo kodok ki vannak kommentelve

az exception (ami java console-ban lathato): Exception in thread "AWT-EventQueue-2" java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class org.xbill.DNS.Lookup

kerdesem az lenne, hogy mi okozza a problemat, mit rontok el, illetve hol

Udv: VladimirR

Szerintem (találtam :D)
    Unsigned applets cannot perform the following operations:

They cannot access client resources such as the local filesystem, executable files, system clipboard, and printers.
    They cannot connect to or retrieve resources from any third party server (any server other than the server it originated from).
    They cannot load native libraries.
    They cannot change the SecurityManager.
    They cannot create a ClassLoader.
    They cannot read certain system properties. See System Properties for a list of forbidden system properties.

És még:
    Note:

JavaScript code is treated like unsigned code.
    When a signed applet is accessed from JavaScript code
    in an HTML page, the applet is executed within the
    security sandbox. This implies that the signed applet
    essentially behaves likes an unsigned applet.

AE

Új hozzászólás Aktív témák