- iPhone topik
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rison77 #2362 üzenetére
Nincs mit, sok sikert hozzá.
Leginkább maga a megírása hosszadalmas, amíg minden karaktert bepötyögsz, hogy minek mit feleltetsz meg. Ha annyi kikötést teszel a feladathoz, hogy csak az angol ABC betűit használhatod, mint bemenő szöveg, akkor valamelyest gyorsabban végzel. -
-
válasz
Gyuri16 #2359 üzenetére
Persze, teljesen igazad van. Amit írtam, az is lineáris futási idejű.
A kiírásból úgy értelmeztem, hogy a cél szöveg titkosítása, illetve dekódolása. Erre ez egy kézenfekvő (fapados) módszer. Itt a hatékonyság - szerintem - nem mérvadó, sokkal inkább az egyszerűség, ami számít.
-
válasz
Rison77 #2357 üzenetére
Egy ötlet: Feltöltesz egy String típusú tömböt valamilyen szöveggel. Egy ciklussal végigmész a beírt szöveg karakterein (0-tól a tömb méretéig), és minden egyes karakternek megfeleltetsz egy másikat. Ezt eltárolod egy segédtömbben oly' módon, hogy amelyik karaktert vizsgálod, a segédtömböd annyiadik helyére beteszed az olvasott karakternek megfeleltetett karaktert. Így jóeséllyel egy teljesen értelmetlen szöveget kapsz.
Dekódolásnál ugye az a fontos, hogy ismerd a szabályt, ami alapján kódoltál. Ilyenkor megcsinálod ugyanezt a megfeleltetést, csak ebben az esetben a segédtömbön mész végig (0-tól a tömb méretéig), és fordított irányban adod meg az értékeket.Ha elég egy fapados megoldás is, akkor sima switch-case módszerrel megoldhatod.
Gondolom, van sokkal hatékonyabb algoritmus is erre a célra (ezt majd a pro emberek megmondják), de ha neked ebben az esetben nem fontos a futásidő, akkor a fent említett módszer tökéletesen megfelel.
Próbáltam érthetően leírni. Ha mégsem lenne tiszta valami, írj bátran.
-
-
Üdv!
"JAVA programozás" tantárgy keretein belül a NetBeans 7.0.1.-es fejlesztői környezetét használom. Leszögezném, hogy nem vagyok profi programozó.
A problémám a következő. Grafikus felületen programozok, és elég gyakran produkálja azt a NetBeans, hogy a behúzott Frame-eket nem jeleníti meg a futtatás során. Értem ezt úgy, hogy egy gomb vagy menüelem eseményénél láthatóvá teszem az InternalFrame-et, és 10-ből 8-szor nem nyitja meg. Mintha nem lenne felprogramozva az adott gomb vagy menüelem.
Ha ilyenkor kicsit állítok az ablakok méretén, akkor újra jó, de a következő futtatásnál megint átméretezi a saját kedve szerint az InternalFrame-ket, és kezdhetem megint manuálisan visszaállítgatni, hogy működjön. Mit ne mondjak, nagyon idegesítő.
Olyan is előfordul, hogy egy projekt tökéletesen lefut, elmentem, kilépek a NetBeans-ből, majd újra belépek, futtatom a projektet, és megint nem nyílnak meg a belső ablakok. (persze a projektben semmit sem módosítok)Próbálkoztam azzal, hogy megadok egy minimum és egy maximum méretet, de eredménytelen.
Valakinek van ötlete?
MOD: a NetBeans-t mindig frissítem, amint található valami update...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest