Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Apple iPhone 17 - alap
- Betokozódik az iPhone fejlesztése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok
üzenetére
Kicsit a "kőkorban" érzem magam miatta, amikor még PL/I-ben, Clipperben programozgattam.
Rossz a megközelítés. Akkor lennél a kőkorban, ha a tömböt hákolták volna meg dinamikussá. Egészen egyszerűen újabb adattípusokat vezettek be, amik már máshogy kezelendpk, mint a tömb. Ennyi.
-
floatr
veterán
válasz
beleszólok
üzenetére
Amit nem látsz más nyelvekben az az, hogy hogyan van ténylegesen implementálva a "tömb". Javaban az ArrayList és tsai alacsony szintig követhetően implementált dinamikus tömb. Hogy most beírhatsz-e olyat, hogy list[2578] = "foo"; az egy dolog, a hátterében működhet sokminden:
-- pl operátor overloading, ami egy saját metódust hív, amikor [] operátort talál
-- egy automatikus memóriafoglalás a háttérben 2578 + buffer méretig
-- máshol egy hash-alapú map jön létreEz az egész rajtad áll vagy bukik, de elvárni sok automatizmust a nyelvtől azt fogja eredményezni, hogy vagy a fordító, vagy a végrehajtás lassú lesz. Az meg a másik, hogy sok értelmét nem látom egy ilyen műveletnek, bár lehetnek specifikus esetek nyilván; ide specifikus ötletek kellenek, pl. treemap.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
beleszólok
üzenetére
viszont engem pusztán az zavar, hogy nincs olyan tömb, amihez utólag, másolás nélkül tudnék hozzáadni újabb elemeket
Én ezt most már nem értem...
Egyébként meg ArrayList és nem ListArray.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Arc Raiders
- Milyen okostelefont vegyek?
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ezzel jobban keresel, mint az arannyal
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Suzuki topik
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" - M4 - 16 GB - 256 GB - 3 ÉV GARANCIA
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G G531GT - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 9300H - 16GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRYTAFÜGGETLEN! ÚJ 100%-os akkumlátor! Gyönyörű!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest