- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- Apple Watch
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
beleszólok #6577 üzenetére
Kicsit a "kőkorban" érzem magam miatta, amikor még PL/I-ben, Clipperben programozgattam.
Rossz a megközelítés. Akkor lennél a kőkorban, ha a tömböt hákolták volna meg dinamikussá. Egészen egyszerűen újabb adattípusokat vezettek be, amik már máshogy kezelendpk, mint a tömb. Ennyi.
-
floatr
veterán
válasz
Amit nem látsz más nyelvekben az az, hogy hogyan van ténylegesen implementálva a "tömb". Javaban az ArrayList és tsai alacsony szintig követhetően implementált dinamikus tömb. Hogy most beírhatsz-e olyat, hogy list[2578] = "foo"; az egy dolog, a hátterében működhet sokminden:
-- pl operátor overloading, ami egy saját metódust hív, amikor [] operátort talál
-- egy automatikus memóriafoglalás a háttérben 2578 + buffer méretig
-- máshol egy hash-alapú map jön létreEz az egész rajtad áll vagy bukik, de elvárni sok automatizmust a nyelvtől azt fogja eredményezni, hogy vagy a fordító, vagy a végrehajtás lassú lesz. Az meg a másik, hogy sok értelmét nem látom egy ilyen műveletnek, bár lehetnek specifikus esetek nyilván; ide specifikus ötletek kellenek, pl. treemap.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
viszont engem pusztán az zavar, hogy nincs olyan tömb, amihez utólag, másolás nélkül tudnék hozzáadni újabb elemeket
Én ezt most már nem értem...
Egyébként meg ArrayList és nem ListArray.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- FRISSÍTETT LISTA - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Lenovo Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HP 14 Elitebook 830 G5 FHD IPS i5-8350U 3.6Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro Dokkoló Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest