- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Bemutatta az Apple a Powerbeats Fit fülhallgatót
- Amikor a fókusz egy stapatelefon óraképernyőjén van
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Akciófigyelő: Komoly kedvezményekkel és ajándékokkal startol a Xiaomi 15T széria
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Fooler89 #2566 üzenetére
Én nem is értem ezt a kérdést.
Én SWT-vel bíbelődtem mostanában, és kódoltam a felületet, nem tervezővel csináltam, így nyilván könnyebben nyúlok hozzá a különböző elemekhez, mintha a generált kódból szeretném kiszedni az egyes elemek referenciáit.
Egyre tudok gondolni, hogy a kérdésed arra vonatkozik, hogyan tudsz hivatkozni a tervezővel megrajzolt felületen lévő elemekre, mert az valószínűleg egyenként hozta létre mind a 64 elemre a referenciát.
Ha nem akarsz sokat kódolni (egyenként beletenni a generált elemeket egy mátrixba), akkor bizony kódolnod kell... generáld le te az említett elemeket, és kapásból pakold is őket bele egy mátrixba vagy tömbbe, vagy tudom is én, ahogy ábrázolni szeretnéd a sakktábládat.
Egyébként a sakktábla modelleden is elgondolkodhatsz. Elképzelésem szerint szeretnéd váloztatni a kocka színét, ha rálép egy bábú, rajta van egy bábú, vagy ráklikkel valaki. Előbbi esetekben érdemes lehet származtatni vagy becsomagolni egy osztályba a JPaneleket, amik a kockákat jelentik (decorator pattern pl.), és így minden egyes panelhez tudsz majd rendelni állapotot: rajta van egy bábú, melyik bábú van rajta.
Ez a baj a swinggel, hogy vannak kifinomult form tervezők, amivel megcsinálod a csilli-villi felületet, de amikor már interaktívvá kell tenni, akkor bizony hozzá kell nyúlni kódban is, és akkor jössz rá, hogy igazából nem tanultál semmit a swinggel kapcsolatban azzal, hogy összekattintgattál valamit.
-
válasz
Fooler89 #2566 üzenetére
Bár lehet nem jó oldalról közelítem, én valami ilyesmiből indulnék ki:
Lenne egy csempe/mezo ami JPanel. Ebből egy ciklussal csinálok 64-et és bele egy ArrayList-be.
Bár ha úgy akarod elérni őket, hogy A1, meg B7 mező, akkor valamivel bonyolultabb a létrehozás pl... két két ciklus kell hozzáAlaposan nem gondoltam végig, csak így hirtelen ötlet volt...
Amúgy van itt olyan aki Java stored procedure és webservice-el kapcsolatban képben van? Esetleg van jóféle magyar nyelvű könyve?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest