- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
#68216320 #10217 üzenetére
szerintem meg egy táblát kell csinálni a terméknek, azon mezőkkel, amelyek biztosan mindegyik terméknél előfordulhatnak, meg egy táblát a változó tulajdonságoknak, és abba belerakni az adott termék tulajdonságait. esetleg egy harmadikat tulajdonságtípusnak.
A harmadikba beleraknád, hogy milyen tulajdonságok fordulnak elő (pl. kijelzőméret, hdmi száma), a másodikba meg hogy termek_id,tulajdonsag_id, ertek.
-
Szmeby
tag
válasz
"Viszont ekkor az autoincrement id a mysql-ben csak egy táblára lesz érvényes, azaz lenne 1-es id-val tv és mosógép is."
Nem kötelező a táblákra bízni az id generálást, autoincrement használata helyett csinálhatsz az adatbázisban egy sequence-et (vagy sequence table-t? nem tudom, mysqlnél milyen eszközök állnak rendelkezésre), és az entitásaid abból szedhetik majd a next id-t.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Teljesen nem olvastam vegig az alabbi linket, de szerintem minden kerdesedre valaszt kapsz belole. A valasz: attol fugg. 3 fo megoldas van: egy tabla az osszes termektipussal. Ezzel lehet a leggyorsabban lekerdezni termektipusokat ativelo modon, de constrainteket not null constrainteket nem tudsz megadni, ha az altipusok egy reszenel kellene, de legalabb egy altipusnal nem. Aztan lehet mindegyik tioust sajat tablaba rakni. Ekkor az osszes tipus lekerdezesehez tobb tablat kell lekerdezni. Aztan van a kozos tabla a kozos mezoknek, majd egyedi altipus mezoknek kulon tablak, amik visszareferalnak a kozos tulajdonsagokat tartalmazo tablara. Itt joinnal lehet lekerdezni az osszes altipus osszes elemet egyszerre. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Borderlands 4
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Analóg fényképezés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Apple iPhone 16 / 128GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia /97% akku
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
- Apple Watch series 4 GPS / 1 Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő