Hirdetés
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Nincs több titok a OnePlus 15R-t illetően, megjött Európába
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nos, úgy látom, hogy kezdenek itt keveredni a dolgok. Nyilván valamiféle ID-ben el kell térniük, különben alapvető relációs adatbázis kezelési elvek sérülnek. Ha van egy Szemely táblám, amiben két személy csak a személyi számban tér el, akkor a Hibernate/MySQL szempontjából az két eltérő entitásként lesz "objektumizálva", függetlenül attól, hogy a többi metaadat ugyanolyan koppra. A korábban tárgyalt probléma eddig terjed.
Hogy a Java kódban a személyi számot az equals() metódusnál nem veszem figyelembe, az működhet, de ez ebben az esetben a konkrét adatbázis logika lábbal tiprása és semmi köze az ORM implementációhoz.
Hivatalos doksi nincs erről, legalábbis én nem találtam, de az egyik kolléga korábban említette, hogy a hivatalos Hibernate fórum milyen színvonalú. Ott a Hibernate fejlesztők workaroundként javasolják a DISTINCT és a Set használatát, ami kvázi hivatalos álláspont. Ráadásul mi a 3.x-es Hibernatet használjuk, aminél bőven van újabb is, de különféle okok miatt nem tudunk/akarunk egyelőre upgradeolni.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy van ennek a problémának rendes megoldása, de ezt én eleddig nem találtam meg, főleg azért nem, mert éppen ma futottam bele ebbe én is és még nem volt időm bővebben kivesézni

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- VR topik
- Billentyűzet gondom van
- TCL LCD és LED TV-k
- Synology NAS
- Router gondok
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Suzuki topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Sony G 24-105 f/4 - Sigma 50mm f/1.4 Art (SONY E)
- Összeszerelésre váró komplett gépezet várja új gazdáját!
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- Asus P5a-b Ss7 dobozos alaplap / K6-2+ 500mhz / Voodoo 3 /Awe 64 / Big Box Game
- Eladó 82 colos 4K HDR Samsung TV
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest