Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nos, úgy látom, hogy kezdenek itt keveredni a dolgok. Nyilván valamiféle ID-ben el kell térniük, különben alapvető relációs adatbázis kezelési elvek sérülnek. Ha van egy Szemely táblám, amiben két személy csak a személyi számban tér el, akkor a Hibernate/MySQL szempontjából az két eltérő entitásként lesz "objektumizálva", függetlenül attól, hogy a többi metaadat ugyanolyan koppra. A korábban tárgyalt probléma eddig terjed.
Hogy a Java kódban a személyi számot az equals() metódusnál nem veszem figyelembe, az működhet, de ez ebben az esetben a konkrét adatbázis logika lábbal tiprása és semmi köze az ORM implementációhoz.
Hivatalos doksi nincs erről, legalábbis én nem találtam, de az egyik kolléga korábban említette, hogy a hivatalos Hibernate fórum milyen színvonalú. Ott a Hibernate fejlesztők workaroundként javasolják a DISTINCT és a Set használatát, ami kvázi hivatalos álláspont. Ráadásul mi a 3.x-es Hibernatet használjuk, aminél bőven van újabb is, de különféle okok miatt nem tudunk/akarunk egyelőre upgradeolni.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy van ennek a problémának rendes megoldása, de ezt én eleddig nem találtam meg, főleg azért nem, mert éppen ma futottam bele ebbe én is és még nem volt időm bővebben kivesézni

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Formula-1
- iPhone-t használók OFF topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Battlefield 6
- Horgász topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Dayton Audio ND91-8 3,5"-os szélessávú hangszórók
- PS4 FAT 12.02 GoldHen
- Szép HP 15,6"FullHD,11.generációs Intel GOLD 7705(4X3,5Ghz)UHD VGA,8-16GB RAM,512GB SSD,Jó akku
- HP 15,6"FullHD ,8.gen. Core i5(8X3,6Ghz)R5 m430 2/4GB VGA,8-32GB DDR4 RAM,SSD+HDD,jó akku,szép áll.
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 5700XT 8GB, R5 2600, 16GB RAM,SSD) Beszámítás! Posta ok (14)
- Samsung Galaxy Z Flip5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Asus ROG Strix B650-A Gaming Wifi alaplap
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB digital extra fejhallgatóval garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest