Keresés

Aktív témák

• Tommy29

csendes tag

válasz Mókus88 #1 üzenetére

Üdv!

A lelkesedés nagyon dicséretes, és valahol el kell kezdeni :)
    Ha 3D-s játékot szeretnél, de nem egy világmegváltó mutatványt, a Dark Basic sok dologra alkalmas és viszonylag egyszerű fejlesztői eszköz. Nem tudom mennyit tanulmányoztad, de néhány nap alatt sajnos nem lehet elsajátítani a használatát, bár kétségtelenül nem bonyolult.
    Ha más prog-nyelvet választanál, játékot többnyire C-ben, VC-ben szoktak készíteni, és annak az elsajátítása a kellő szinten, már nem néhány hetes, vagy hónapos mutatvány. Én személy szerint Delpiben programozok, amely épp úgy alkalmas bármely program elkészítésére.
    Ha programozást akarsz tanulni, tanulónyelvnek mindenképp a Pascal-t javaslom, de természetesen a Dark Basic is ilyen.

Azt írtad idő van. Azt javaslom, valami egyszerű, pici programok elkészítésével kezd, amelyeket be tudsz fejezni és nem adod fel a felénél. A legkönnyebbnek tűnő játék elkészítése is nehezebb és több kitartást igényel, mint most azt gondolnád. És sok tervezést, átgondolást. A kódolás egy játék készítésének általában max 30%-át adja, az összes többi a részfolyamatok, mint maga a tervezés, az erőforrások elkészítése stb.

Hogy időben mennyit igényel egy játék elkészítése elég bonyolult kérdés, és tekintve hogy egyedül dolgozol így csak rajtad áll. Az biztos, hogy a legkisebb játékra is, minimálisan 3-4 hetet rá kell áldozni (gondolok itt pl.: tetris, puzzle). Tehát az idő, az a játék összetettségének a függvénye.

Amíg csak te és barátaid használják a játékot addig semmilyen engedélyre nincs szükséged, sőt, ha az alkotás 20%-ban eltér az eredeti alkotástól, akkor a "szerzői" jogokkal sem számolnod. Viszont amennyiben forgalmazni szeretnéd, jövedelemre teszel szert vele, onnantól már sokkal bonyolultabb a dolog, viszonylag sok buktatója van, de szerintem ettől még bőven messze állsz.

Még egyszer mondom, a lelkesedés nagyon dicséretes, de elsősorban valami elkészíthető, reális céllal kezdj, mert máskülönben hamar kedved szegheti a kudarc!

Aktív témák