Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
Erre valaki?
-
Kapanyél
őstag
Találkoztatok olyannal, hogy iPhone 6 kijelzője teljesen megbolondul? Behülyül az érintő, mint amikor gagyi töltővel próbálkozol vagy ráesik az eső. Csakhogy semmi ilyesmi nem áll fent. Magától ugrál ide-oda, nem érzékel semmit, újraindítani is alig lehet.
Kijelzőcsere lesz ebből? Sajnos egyre többször jön elő, de nem annyira sűrűn, hogy elsőre reprodukálható legyen a szervizben... -
Kapanyél
őstag
Hali!
Hogyan tudom a lehető legegyszerűbben/leggyorsabban átmenteni a telefonszámaimat i5-ről egy 3G-re?
iCloud gondolom kiesett a 3G miatt. Google Címtárban is megvan minden, de ha jól emlékszem az sem megy már 3G-n.
iTunes-szal hogyan megy?
Vagy más megoldás? -
Kapanyél
őstag
válasz
peterpal12 #38143 üzenetére
Persze, működik.
-
Kapanyél
őstag
-
Kapanyél
őstag
válasz
Honda_Fire #37781 üzenetére
Ha független, elkezded használni. Ha megy, nem tiltott. Ha nem, akkor az is lehet.
Ha meg nem független, akkor meg tökmindegy. -
Kapanyél
őstag
Áh, köszönöm!
Mindketten Total Commander-t használunk, ott nem jelennek meg az MTP eszközök, csak a Mass Storage-ek. (nem, nem 5.22-es lopottat!)
-
Kapanyél
őstag
válasz
Mr. Teddy #31709 üzenetére
Nekem fordítva van: az iOS mér kevesebbet, mint a progi.
Más: a készített fotókat hogyan tudom átvinni a gépre? Én Dropboxot használok, így WiFi-n áttolta csöndben mindig, de most asszony kérdezte (i4), ő meg nincs net közelben és max. egy adatkábelt tud fölmutatni...
-
Kapanyél
őstag
válasz
overclockerr #31446 üzenetére
Marcel Walvisch - Feeling Alright Nyilván nem az a minőség, mintha FLAC-ban lenne közvetlenül a CD-ről grabbelve.
A másik már nehezebb, azt valószínűleg egyszerűbb megvenni, mint 3 órán keresztül keresgélni. -
Kapanyél
őstag
Ugyan milyen zeneszám lehet az, amit nem lehet máshonnan letölteni?
-
Kapanyél
őstag
Akkor megnyugodtam, köszi.
Pont most tettem föl egy Névjegy összemásolós-adategyeztetős szinkronizáló programot, azt hittem, azt kavarta föl a gyomrát. -
Kapanyél
őstag
Működik most nektek az iCloud? Nekem sem telefonon, sem PC-n nem akarja...
Webes felületen meg kidob, hogy regisztrálnom kell előbb egy készüléken rá. -
Kapanyél
őstag
válasz
szekfizsolt #31095 üzenetére
Ha olyan szinten tudnád programozni az iPhone-t, mint az Odin-nal a Samut, már alaplapcserés lenne.
És azt is tegyük hozzá, hogy NULLA előképzettséggel és rutinnal a 20. percben már a gyári szervizprogrammal próbáltad az eredeti gyári ROM-ot feltölteni egy számodra tökismeretlen szingapúri belpiacos gépre, amit az ismerős hozzá nem értésből csúnyán téglásított. Na ez minden, csak nem a szar android meg a tré Samsung hibája… -
Kapanyél
őstag
Ez annyira, de annyira szoftverfüggő lehet, mert ha csak beszélek az i5-ön (<1 óra), akkor 95%-kal teszem le otthon este! (reggel 8-tól este 18-ig).
De a legdurvább napom után (2,5 óra pofázás, folyamatos 2G szinkron, 1 óra navigálás +3G, sok e-mail olvasás) is 70%-kal értem haza. -
Kapanyél
őstag
A billentyűzet rezgéshez föltettem nemrég a HapticFeedback utilt, de ti ne tegyétek, mert egy szar.
Folyamatosan tekeri lassan a vibramotort, amíg aktív a billentyű és elég lágyakat vibrál, túl hosszú ideig. -
Kapanyél
őstag
Jogos. Azonnal repült innen is az SBSettings, amint kipróbáltam az NCSettings-et.
Rásegített kicsit, hogy életem első respringjével is összehozott…Az NCS is a háttérben, rendszer szinten kapcsolgatja a dolgokat, ezért előfordul, hogy a menüben még nem látszik a változás. Sőt, annyira izmos, hogy ha letiltod kóddal a Helymeghatározás kiiktatását, mert mondjuk ezzel is rásegítenél az iPhone keresése funkcióra, na akkor is ki tudja kapcsolni a GPS-t…
-
Kapanyél
őstag
válasz
bbenec #30636 üzenetére
Nemrég vettem sima méteres utángyártottat, de nem ajánlom. A kidolgozási minősége messze alulmarad az Apple-éhez képest, amivel nincs is baj, mert még így is elfogadható, de egy iciri-picirit szorul. A festéket nem szedi le, de azért jobb félni.
Továbbá a kábelben lévő elektronikát nem mindig ismeri föl. Az egyik oldalávan bedugva tölt és adat, a másikkal csak adat, PC-n of course. Töltőbe dugva mindkét irány működik. Érdekes.
Ha olcsó, egyet kipróbálhatsz, én az irodába vettem, meg egy második töltőhöz, ennyiért megérte, de azért nem ajánlom. -
Kapanyél
őstag
Szerintem arra gondolt, hogy wifin miért nem jön meg, azért fogalmaztam úgy.
Honos hálózat a szolgáltató saját hálózata, kintről nem elérhető szolgáltatási körbe esik az MMS és még nehány dolog. -
Kapanyél
őstag
válasz
samgar #30411 üzenetére
Azt észrevettem, hogy a médiaként játsza le a jelzéseket, csengőhangokat. Ha tehát úgy léptél ki egy zenéből/videóból, hogy azt lehalkítottad, akkor halk lesz az egyedileg beállított csengés is.
Nekem speciel elkussolt a Facebook appom tőle, de más hibát nem vettem még észre.
Ja, meg számomra nem egyértelmű, hogy ha bekapcsolod a default gombot, az mire vonatkozik. Mert ott alapból "semmi" a csengőhang. -
Kapanyél
őstag
Megjelent végre a friss RingerX, amivel külön csengőhangot lehet beállítani minden alkalmazáshoz.
A Full verzió 3 dolcsi, de szerintem elég a limited is. -
Kapanyél
őstag
válasz
rayoliviero #30304 üzenetére
Ehhez nem kell föltelepíteni semmit. Ha legalább automatikusan beírná az SMS elejére a kódot, de így... semmi értelme.
Vagy pont ezt csinálja, hogy beírja előre nekem, mintha egy sablont nyitnék meg? -
Kapanyél
őstag
Amíg nem lehet függetleníteni, addig biztonságosabb, bár az ember 40eFt-ért azért simán kockáztat, tudom.
Amúgy meg annyira nincs pénzük az embereknek, hogy a drága telefonok árát kénytelenek erősen csökkenteni az eladóknak, különben egyszerűen nem fogják eladni. Aki úgy gondolja, hogy 180e-et kiad most egy i5-ért, az megrendeli 210-ért is.
Egyébként érdekes, hogy mikor i4-et kerestem, direkt a T-seket kerestem, mert az tuti nem lesz a következő frissítéskor hirtelen Vodafone UK függő. Persze, a letiltás kockázata mindig benne van a pakliban, de azért az eladót mindig megfelelően szoktam tájékoztatni a következményekről. -
Kapanyél
őstag
válasz
kchris78 #30213 üzenetére
Sok embernél lehet, nálam biztosan nem zavarnak be az érzések. Ezért sem sietem el a cikket, teljesen rá szeretnék hangolódni az iPhone-ra, hetekig használni akarom élesben, addig nem tudnék megfelelően objektív véleményt alkotni. Alapvetően szeretem a gépet, ezzel nincs is gond, de tényleg nagyon sok áldozattal jár az átállás egy advanced user számára.
-
Kapanyél
őstag
Ezek közül van olyan, amelyikben meg lehet adni kivételeket?
Kis lakat rájuk, stb. -
Kapanyél
őstag
válasz
vadászcsiga #30085 üzenetére
Az NCSettings-nél írják is, hogy ez a funkció még bugos. Én nem is használom, így hibátlan.
-
Kapanyél
őstag
Azt hittem, csak Android-on van így, de sajnos itt is csak mobilneten frissít a FB. Ha WiFi-n vagyok, akkor csak a Messenger szól, ha írtak. FB mindig csak este csipog egy csomót, amikor átváltok mobilnetre WLAN-ról.
-
Kapanyél
őstag
Vettem két olcsó utángyártott adatkábelt, hogy ne kelljen hurcibálni melóba meg sehová.
Természetesen nem 100%-ig kompatibilis, mert bár mindkét oldalával megy az iTunes, de tölteni csak az egyik irányból bedugva tudja. Tulajdonképpen ez nekem pont tetszik is, mivel sokszor nem szeretném tölteni, ha összekötöm a géppel, ill. nullázza is az akku használati adatokat a töltés, hacsak nem hagyom 100%-ra tölteni.
Amúgy nem is olyan a minősége, jobban látszanak az illesztések. Párszár forintért megéri ebay-ről, amúgy inkább az eredetit ebből is. -
Kapanyél
őstag
Találkoztatok már valóban használható és nehezen megkerülhető find my phone alkalmazással?
A beépítettel elég sok gond van... ha lekorlátozom, hogy ne lehessen kikapcsolni az iPhone keresése funkciót és letiltom azt is, hogy a helymeghatározást lehessen inaktiválni, akkor is bazinehezen találja csak meg, mert ugye ha nincs mobilnet, csak wifi mondjuk, az alvó állapotban sleep, halott.
Arról nem beszélve, hogy a korlátozás ellenére az NCSettings simán kikapcsolja a helymeghatározást.Másik nagy gondom, hogy ha le is korlátoznám valahogy teljesen, akkor is zavar, hogy minden be van kapcsolva; nincs olyan progi, amit távolról lehetne vezérelni és bekapcsolná magának, amit kell, ha esetleg épp nincs? Akár SMS-t küldeni rá, ami aktiválná az adatforgalmat vagy a GPS-t...
-
Kapanyél
őstag
Miért nem kapcsoljátok ki csak a rezgést?
NCSettings-ben egy gombnyomás. -
Kapanyél
őstag
válasz
rayoliviero #29875 üzenetére
Én is használom, de eddig nem csinált ilyet. Viszont az Infinidock-kal nem szeretik egymást, ha sokáig "rezegtetem" és átrendezgetem oldalról oldalra az ikonokat, akkor néha kivág. Igaz, már Iconoclasm-mel is buheráltam, ill. van kint egy iWidgets is.
-
Kapanyél
őstag
Ajánljatok pls. egy free USB mass storage módot nyújtó appot az AppStore-ból! Csak fájlhurcibálásra kellene.
Köszi előre is! -
Kapanyél
őstag
válasz
szentkuti11 #29676 üzenetére
Esetleg a giro-szenzort meg a digitális iránytűt kell kalibrálni - minden egyes alkalommal.
-
Kapanyél
őstag
Tutira megy, a kedvedért most kipróbáltam egyujjasra állítva is.
Be lehet alternatívként állítani ezt a funkciót a hagyományos mellé. Meg lehet adni, hogy milyen irányokba elhúzva engedélyezze a feloldást, ill. hogy minimum és maximum hány ujj érintésével működjön.
Kicsit zavaró, hogy látszik a slider is, de ettől még működik!Egyetlen hibája az UnlockFX-nek, hogy néhány feloldási animációnál az animáció után egy pillanatra visszadobja a lockscreent és csak utána vált át a spingboard-ra. De szerintem ez ilyen, nem fog változni.
-
Kapanyél
őstag
válasz
bull84ghia #29641 üzenetére
Teljesen jó, lekopogom, egy szarba sem léptem JB óta.
i5 - 6.0.2. -
Kapanyél
őstag
válasz
szekfizsolt #29627 üzenetére
Én megvettem, nem bántam meg. Nyilván a jelenleg választható 21db animációból kb. 3-4 fog tetszeni csak annyira, hogy használd is, ettől függetlenül szerintem megéri, jópofa, egyedivé tudod varázsolni a felületet.
UnlockFX dettó. -
Kapanyél
őstag
válasz
Kicsirics77 #29621 üzenetére
Á, köszönöm!
Elindítottam, belenéztem a súgójába is, de valahogy nem jött át. -
Kapanyél
őstag
Az iPhone Configuration Utility voltaképpen mire is jó?
-
Kapanyél
őstag
válasz
CharlieDrop #29605 üzenetére
Mivel a Google-nak nincs erre szoftvere iOS-re, ezért marad a Skymobius megoldása, azzal lehet beszélni is, nem csak a chat működik benne.
Minden ilyen kliensnél érdemes átgondolni, hogy megadod-e a user/pass kombódat egy harmadik félnek...? -
Kapanyél
őstag
Nekem tipikusan a Nokia microUSB töltők csinálták ezt a Samsung Galaxy Note-tal. De csak a nagyobb töltőáramúak. A sajátjával nem volt ilyen jelenség, bár néha előfordult, hogy nehezebben reagált, gondolom a statikus feltöltődést jobban megérezte olyankor.
Barátnőm Galaxy S-e a saját töltőjével is ezt csinálta, igaz, nem gyári ROM-mal...MÁS:
Ismertek olyan tweak-et, amivel minden hangot kiadó applikációhoz be lehet állítani külön ringtone-t vagy notification tone-t? Esetleg külön a hangerőt is, mint droidon?
Jelenleg a FB Messenger, a GMail app csak a sajátjával működik, az ébresztő meg akkor rezeg, ha a csengőhang is rezeg. -
Kapanyél
őstag
Más telefonok ilyet akkor művelnek, ha töltőn vannak. Teljesen változatos, hogy melyik teló milyen töltővel csinálja, de a kapacitív érzékelő ettől meghülyül néha. Akkor is csinálta, amikor nem volt rádugva? Talán valamelyik tweak beleugat az érzékenységbe. Persze ez csak egy tipp, millió oka lehet.
-
Kapanyél
őstag
válasz
vadászcsiga #29364 üzenetére
Ha jól értem, akkor csak restore után ajánlja föl az iTunes, hogy új készülékként vegye nyilvántartásba?
Még megvan az előző, nem JB-s mentésem, nem szeretném fölülírni a JB-sel. Háhta vissza kell állítanom később, és akkor meg már nem tudom visszatölteni a backupot, mert az már JB-s szeméttel lesz tele.vadászcsiga:
Gondolom, úgy értette, hogy nem kell már szűz készülék a JB-hez és menet közben sem áll vissza gyári állapotra a masina, így az iTunes sem fogja fölajánlani, hogy újként kezelje. -
Kapanyél
őstag
JB után szeretném, ha az iTunes-ban új eszközként jelenne meg a telefon. Az új eszközös menüpont inaktív. Hogyan tudom ezt megtenni? Kézi szinkronizálás van, de amint megnyomom, készít egy biztonsági mentést is...
tajati
Ez a 0,5-ös, jó drágán. Van ugyanilyen 0,3-asban, talán Ozaki meg noname is, féláron. -
Kapanyél
őstag
válasz
Kapanyél #29326 üzenetére
Megtaláltam a megoldást: a Beállítások - Értesítések menüben be kell kapcsolni.
Más:
Ma nyomtam egy JB-t a T-s 6.0.2-es i5-nek.
Springtomize 2 fut, bár nem mindent értek még benne, hogyan is kellene működnie, de legalább nem csesz el semmit.
SBSettings jó, de leszedtem, mert az NCSettings jobban tetszik, kiválóan működik mindkettő.
Telepítettem még a Barrel-t és az UnlockFX-et is, kitűnően muzsikálnak, hiba egy szál se!
Az SBSettings föltette az Activatort, amiben csak egyetlen parancsot állítottam be (lockscreen-en duplakattra LED villanós progi elindítása), ez is tökéletes. -
Kapanyél
őstag
SBSettings-ben be lehet állítani, hogy a lehúzható NC-ben jelenjenek meg a toggle switch-ek ne külön ablakban?
-
Kapanyél
őstag
Hogy lehetnek best iOS 6 tweaks 2012 videók fönt YouTube-on?
-
Kapanyél
őstag
Kell még néhány hét, mire a fejlesztők javítják a hibákat.
De ez sosem lesz olyan, mint a droid… -
Kapanyél
őstag
Tudtok ajánlani free office appot, ami megnyit dropboxból is?
Thinkfree most vérzett el… Úgy látom, ez a platform nem való nagyon "munkára". -
Kapanyél
őstag
válasz
Vasinger! #29067 üzenetére
Szia!
Kezdőként ezekre most pont tudok válaszolni.
A bemutató videóval nem mész messzire, a legjobb, ha letöltöd az iOS6 (i5) használatiját.SIM-mel kapcsolatban vigyázz, hogy ne legyen túl régi. Nekem 3 éves volt, de akkora volt rajta a chip, mint egy húszas (régi Matáv telefonkártya méret kb.). Szóval csak akkor vágasd, ha már az újfajta kicsi van.
Továbbá, ha SIM adaptert akarsz hozzá vásárolni, akkor az a T-Mobile-ban a legolcsóbb (100-150Ft), viszont a dolgozók nem tudják, hogy van nekik, csak az üzletvezető, és mivel nem külsős tartozék, ezért számíts rá, hogy 40-50 percet fogsz várni, mire kiszámlázzák... Lurdy-ban van még. Ha célszerszámmal vágják, akkor vissza tudod tenni az eredeti miniSIM-be, így fentiek csak otthoni szecskázás esetén aktuálisak.Nekem nem sikerült a telefonon lévő szoftverekkel szinkronizálni a GMail névjegyeket. Hiába telepítettem föl a Gmail appot, hiába állítottam be a fiókoknál, csak a naptárat, feladatokat és a levelezést ajánlotta föl.
A megoldás, hogy belépsz/regisztrálsz az iCloud-ba telefonon keresztül (simán AppleID-val), aztán elmész a webes iCloud oldalra, ott már lehet importálni a GMail névjegyzékből a .VCF-ként exportált adatbázist. -
Kapanyél
őstag
Igazatok van, egy i4-et frissítettem pár napja. Egyébként akkor elegendő, ha frissítés után egyszerűen csak kimásolom az iTunes mappájából, ugye?
(Az aláírást később teszi rá az Apple? Úgy értem, nemcsak akkor jó, ha az iTunes tölti le a készülék sorozatszámának megfelelő ipsw-t?) -
Kapanyél
őstag
válasz
sirszevenap #28961 üzenetére
Érdekes, amit linkeltél az iPhone5,2_6.1_10B143_Restore.ipsw, amit meg az iTunes mappában találtam (mert már letöltötte a 6.1-es update-et), az pedig iPhone3,1_6.1_10B144_Restore.ipsw.
Most akkor melyik a jó? -
Kapanyél
őstag
válasz
sirszevenap #28961 üzenetére
Értem, tehát a mostani rendszerről nem lehet full backupot készíteni.
Csak gyári szoft + saját backup kombó játszik. -
Kapanyél
őstag
válasz
sirszevenap #28958 üzenetére
És ha szűzre szeretném, csak hogy eltűnjön a JB nyoma, azt hogyan érem el? Azt is ugyanígy, csak utána nyomok egy gyári visszaállítást?
Ill. ha JB-elt telefont rákötöm a gépre, az iTunes nem fogja automatikusan felülírni a nem JB-s mentést?
Tehát az a kérdés, hogyan lehet gyárira visszaalakítani. -
Kapanyél
őstag
Ha kipróbálom a JB-t, akkor simán iTunes-szal vissza tudom állítani az eredeti állapotra?
Ha igen, minden megmarad, ami a gyári állapot mentésében volt, vagy szűz lesz?
Sorry a sok láma kérdésért, ez az első iPhone-om, amit használni is akarok. -
Kapanyél
őstag
Az iTunes-ban, ha biztonsági mentést készítek, az pár másodperc alatt lefut. Nincs olyan lehetőség, hogy kimentse fájlba az egész rendszert (pl. .ipsw), amit Restore-ral betallózva vissza tudok tenni?
-
Kapanyél
őstag
Létezik olyan tárcsázó, ami T9/prediktíven kikeresi a névjgyet?
-
Kapanyél
őstag
Valaki írja már meg legyen szíves, mit kell csinálni a TinyUmbrella-val, hogy lementhessem az SHSH-t. Még sosem csináltam ilyet és nem találtam használható leírást róla.
Köszi! -
Kapanyél
őstag
Van arról valami kis statisztika, hogy 6.01-2 és 6.1-es verziók között hogy oszlanak meg a JB tapasztalatok, milyen a megelégedettség? Ha jobb 6.0.2-vel, akkor nem frissíteném...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest