- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #191712 üzenetére
Moizen termékeket használok évek óta. Megbízhatóan működnek. Ezzel töltöm este ágy mellett is és az autóban is 2 amperral tölt. Nagyon kényelmes, főleg az autóban.
Hátránya, hogy kilóg a csatlakozó, de negem nem zavar, megszoktam. A tok engem sokkal jobban idegesítene a mágnese rögzítés végett, így is vastag a telefon.
-
válasz
szanyi20 #191520 üzenetére
Röviden a válasz: még mindig nem lehet.
Hosszabban: a VoLTE bevezetése kapcsán voltak technikai hibák (az ügyintéző szerint még mindig vannak), ezért nem lehetett vállalati ügyfeleknek bekapcsolni sokáig (most már lehet, de nem ajánlotta). Fentiek miatt óvatosabbak az e-sim bevezetésével is. Nem tudta megmondani mikorra engedi azoknak, akiknek képes a készüléke rá. (Említette hogy van egy Huawei készülék, amivel lehet használni (elvileg működik vele, elvileg).)
Azt tanácsolta, hogy havonta egy telefonhívást megér a dolog, mert bár nem tudta megjósolni, mikorra lesz bevezetve élesben, de arra engedett következtetni, hogy nem tart évekig, mint a VoLTE.
-
-
Voltam ma a drága T-nél. Felhívtam az ügyfélszolgálatot előtte 1 hete, hogy adnak-e e-simet. Persze, mondom iXs... ha támogatja a készülék... (igen, tudom, de a 12.1 beta támogatja)
1 órát vártam, hogy közöljék, jah a fizikait az én készülékemben nem lehet kiváltani. Kaptak róla levelet a napokban, hogy talán év vége felé (12.1 véglegessel gondolom).Szóval a dual sim még kicsit odébb van
-
Megkaptam délután a Xs-em. i7-ről váltottam. Nagyon nagyon fura. Nagy, túl nagy. Nem érem el a control center, tornázni kell az ujjaimmal, állandó fogádváltás... eddig csalódás.
FaceId: ha ez a gyorsabb verzió, akkor jó, hogy nem vettem X-et tavaly. Lassú az ujjlenyomathoz képest.
Az androidos ujjlenyomatolvasókról nem is beszélve...Méret: vastagabb, nehezebb
Hogy jót is írjak a kijelző nagyon szép, a készülék nagyon gyors.
Tetszik, hogy érintésre ébred a kijelző.Még barátkozunk, ma nem tudtam kipróbálni az e-simet és az apple pay-t sem. Holnap meglátjuk ezeket is.
Egy biztos, ha lenne SE méretben ezzel a teljesítménnyel teljes kijelzővel tuti azt veszem.
-
Most olvasom, hogy a 12.1 betában már bekapcsolták z e-sim támogatást.
Persze nekem nem jelenik meg az új opció(i7 esetén nem is fog).Van már aki használja?
Ha holnap nem jön közbe semmi, akkor bemegyek és kérek magamnak e-simet. Kipróbálom.
-
Azoktól kérdezem, akik tavaly az iStyle-tól rendeltek, hogy mikor kaptak készüléket? (X esetén)
Rögtön premierkor a T-sekkel együtt vagy jóval később?
Ott is lesz ma éjfèl után előrendelés -
Érdekes ez a rendszer mérete dolog.
A bemutató után gondolkodtam el a cserén, hogy már 2 éves az i7, jó lenne frissíteni.
Ismerve az árakat gondoltam megnézem a mostani 128GB-ból mennyi foglalt, hátha elég a 64GB verzió (a 256GB mégis 60K-val drágább)...Kb 56GB volt foglalt, nah mondom ez pont határeset, képem úgyis csak több lesz, ki kell fizetni a 256GB-os árát. Aztán megnéztem, hogy mégis mi foglal ennyi helyet...
Rendszer ~30GB... utánaolvastam, tegnap csináltam egy restore-t itunes-zal és láss csodát a teljes foglalat méret 35,7GB... így már biztos, hogy a 64GB-os verziót választom csak.
Megjegyzem, így is lehet a vásárlókat a drágább nagyobb kapacitású modellek felé terelni
-
válasz
TheBikerider #187911 üzenetére
Nem azért írtam, mert ne oldódott volna meg a fórumtársnak. Hanem azért mert elég életszerű a problémája, amit sokkal egyszerűbben is lehetne kezelni...
-
Viccet félre téve sajnos valóban nem a legjobb tapasztalatokat olvasni az itthoni APR-ekről.
Sokan fikázzák az iStyle-t, ráadásul időpontot is kell kérned, de legközelebb egy próbát megérhet.
Nekem inkább jó, mint rossz tapasztalatom van velük. -
válasz
Cathfaern #186712 üzenetére
Csak ebben az esetben lennék hajlandó visszamenni az OTP-hez, ha náluk lenne bevezetve az Apple Pay.
A felhasználóbázis alapján egyet értek, hogy nem volna rossz döntés, de a nekik már van NFC fizetés szerintem hátráltató tényező.
Szerintem egy feltörekvő bank sokkal jobban járna, ha az amúgy is fizetőképes Apple tulajok (AppStore vásárlási hajlandóságra gondolok) hozzá vinnék a pénzüket. Akkor is így tennék, ha fizetnem kellene érte (egy bizonyos határig).
-
válasz
szabogabor10 #185382 üzenetére
Szerintem meg a 12.1-nek is tartogatni kell valamit
-
Sziasztok!
Vett már valaki a bécsi store-ban készüléket cégként (eu-s adószámmal) áfa nélkül?
-
válasz
szabogabor10 #182708 üzenetére
Persze, ha a kedves Telekom elérhető formába (és működőbe (remélem ezért nem kapjuk még meg)) tenné az üzleti előfizetőknek is.
-
válasz
Ragnar95 #182665 üzenetére
Csak a kártya regisztrációjakor kell a telefont adott régióra beállítani, ha sikerült, akkor mehet minden vissza a magyarra.
Nem egy rettenetesen bonyolult dolog ma Magyarországon az Apple Pay-t használni. Kell hozzá egy Boon regisztráció, amit egy bankszámla kivonattal Plus verzióra kell állítani és transferwise-zal pénzt utalsz a virtuális számlára. Kártyát hozzáadod (régió állítás, majd vissza) és már vígan fizetsz is vele itthon.
Minden itthoni költés után 1,5% levon és az euró elszámolás miatt deviza kockázat van. Korábban írtam már, hogy havi 20K-t költök így, aminek összesen a havi költsége ~700 HUF
-
válasz
FollowTheORI #181327 üzenetére
Persze... Oldják már meg...
-
válasz
mukibuci #180774 üzenetére
Pontosan. De 5-15 nap és 10 perc között azért még van átmenet. Sőt, mivel időpontot foglalsz tudhatnák is, hogy milyen készüléked van. Pont egy Apple szintű cégnél (még ha apr-ek is) nem várnék ilyet.
Nem érzem sem felhasználói oldalról a nehézséget, hogy megállapítsa a készülékének típusát (serial number), sem a bolt részéről, hogy ezt kellően dinamikusan kezelje (van raktáron kvázi azonnal megcsináljuk), nincs raktáron, itt kell hagyni, vagy próbáld meg később.
-
Egy hatalmas pofán vágás a szerviznek!
Tudom, hogy bevett gyakorlat, hogy mondjunk a rosszabbat, aztán majd ha sikerül, akkor elégedetten távozik az ügyfél, hogy mekkora királyok voltunk. Sokkal jobbnak tartanám, ha valóban azt mondanák, ami történni fog.
Tehát fáradjon be, van készleten félretesszük Önnek és ~10-15 perc lesz a csere.
-
iPhone7 esetén mit kell nyomni, hogy mindenképpen csak a jelkód beírását követően legyen használható a készülék, tehát ujjlenyomattal véletlenül se lehessen feloldani
-
válasz
Nemo1001 #178858 üzenetére
Nem kell bemenni a függetlenítés miatt, ha megvan az előző készüléked imei száma (elvileg a kapott munkalapon rajta van). Azt megadod az automatának és a Telekom feldolgozza (benne van a rendszerükben), valamint az Apple-nél “összeérnek a szálak”.
2 telefonomat is így függetlenítettem
-
válasz
#91166208 #178202 üzenetére
Kapcsold be előtte, hogy szinkronizálva legyen a csengőhang.
És csak utána szinkronizálj.Amint másik gép másik iTunes elé kerülsz és véletlen szinkronizálsz úgyis elveszik róla. Jobbnak láttam megvenni 300 forintért a kedvenc csengőhangom és probléma megoldva. Tudom ettől még rohadjon meg az Apple
-
-
válasz
California1 #173535 üzenetére
Nekem nem, az jelenik meg, ahol utoljára hagytam (i7 iOS 11.1)
-
válasz
dvdbackuper #173148 üzenetére
Magyar értelmes billentyűzet, hangposta tiltás, animációk felgyorsítása (kikapcsolása)... úgy hirtelen.
-
válasz
FollowTheORI #171144 üzenetére
Azért ez nem agysebészet már 2017-ben.
Az Erstét szóba sem hozom, mert zárolásnál csak az összeg látható, semmi más érdemi infó nem...
(Majd mire szóvá tettem, de hogy akkor ez most hogy, az volt a válasz, ha érdekel, akkor telefonon hívjam fel őket mindig, megmondják)
SMS értesítést 2017-ben? Ingyen SMS szolgáltatással, ahol csak az SMS küldés díját kell fizetni (nem specifikusan az OTP értem). Volt (Axa), van (CIB és mások), ahol a push üzenetek kiválóan működnek.Azért az mobilban NFC-t használjunk fizetésre mindenféle sim kártya nélkül - ha emlékem nem csal akkor - abban a Gránit bank volt az első.
-
válasz
FollowTheORI #171135 üzenetére
Őőő izé...
Az az Otp, akinek a tranzakciós log, azonnal helyett 1-2 napos csúszásban van?
-
Sziasztok!
A héten sikerült működésre bírnom az ApplePay-t.
Röviden a módjáról:
1. Állítsd át a telefonod régióját Írre és a nyelvet angolra (nem feltétlen szükséges)
2. Jelentkezz ki az Appstore-ból és hozz létre egy ingyenes ír accountot
3. Töltsd le a Boon nevű alkalmazást
4. Indítsd el, regisztrálj (használhatod a magyarországi adataidat (regió maradjon írj)
5. Regisztráció után visszaállíthatod a régiót magyarra és a nyelvet is
6. A Boon regisztrációdat frissítsd Plusra
* Fotózd le a személyid 2 oldalát az appban
* Nyomtass egy bankszámlakivonatot, majd hajtsd 3-ba (mintha levélként kaptad volna) és azt is fotózd le
7. Várj türelmesen, hogy elfogadják a regisztrációt
8. Transferwise használatával töltsd fel a virtuális számlát és várj türelmesen
9. Add hozzá a Wallet alkalmazáshoz a kártyát
10. Használd egészséggel.Előnyök:
+ Végre iPhone-nal is tudsz fizetni (droid vonalon ez könnyebb ugye)
+ Nagyon könnyen használható.Hátrányok:
- A TW átutalásnak díja van (20.000,- Ft esetén 420,-HUF)
- Ha nem olyan országban fizetsz vele, ahol az euró a hivatalos pénznem (eurózóna), akkor vásárlásonként +1,5% levonás
- Árfolyam kockázat
- Nem tudom pontosan, de 5K felett fizettem vele tegnap és kérte a pin kódot (a virtuális számlához valót).Összegezve:
Napi költésekhez kívánom használni, ha veszek 3 db kiflit, vagy kifőzdében ebédelek. Nagy értékű dolgok megvételét nem ezzel tervezem, de végre sikerült eljutni oda, hogy már elég csak a telefonomat vinnem magammal és akkor is van nálam pénz. Bízom benne, hogy egyszerűbb és olcsóbb módon lesz lehetőségünk a jövőben használni a szolgáltatást, mert tényleg nagyon kényelmes.A tok és telefon közé tettem a kártyát, mennyivel olcsóbb megjegyzésektől kíméljük meg egymást, köszi
-
Sziasztok!
Van itt valaki, aki aktívan használja az ApplePay-t Magyarországon Boon regisztrációval?
Szeretném használni én is az apró tranzakciókhoz (kimegyek boltba reggeliért, ebédidőben fizetnék vele, stb).Le tudná írni részletesen, hogy hogyan tudnám használni és mennyibe kerülne
-
válasz
-secret- #169569 üzenetére
Nem akarok idén telefont venni. Nagy az önfegyelmem... még
Azt gondoltam, hogy még 1 évet elleszek a 7-tel, főleg, hogy biztosításom is van rá, a X-ből nagyon hiányzik nekem az ujjlenyomat olvasó, talán jövőre már megoldják az üveg alatti beépítést és akkor váltok az X utódjára.
-
MInden előrendelhető i8 elfogyott iStyle esetén, vagy még van minden
-
Szerintem, aki felrakta és menne vissza 10.3.3-ra, az várjon pár napot, mert elképzelhető, hogy a meglévő képek videók tömörítése miatt érződik helyen lassúnak a rendszer.
A menüben való lapozás az 1. nap nekem is probléma volt (GM-et használok egy hete), de utána nem jött elő, lezárt képernyőről kamera indítás fordítással semmi gond.
-
válasz
szabogabor10 #167977 üzenetére
Igazad van
-
válasz
szabogabor10 #167966 üzenetére
Ezek szerint mindkét esetben
-
Első körös ország lettünk, ez jó hír
-
-
válasz
Totheground #165532 üzenetére
Ez jó
Asztali nézetben hozzászólás írasakor görgeti az oldalt balra, mint korábban?
-
válasz
szabogabor10 #165499 üzenetére
Az igen. A szolgáltató nem látja a készüléked típusát
Ha nem, akkor én is felhívom őket
-
válasz
Clemi #163414 üzenetére
Nekem ugyan ezt már csinálta 3 alkalommal (legutóbb tegnap).
Sokadszori újraindítás és reset után javult csak meg, de mások sem tudtak abban az időben érdemben telefonálni. Telekom. Amikor utoljára hívtam őket, akkor restore, vigyem az apple-höz. Felhívom az Apple-t, a szolgáltatóval van a baj, mert már többen jelezték nekik a problémát...
-
-
válasz
marcell2015 #162453 üzenetére
Akkor is marad a waze felbecsülhetetlen, hogy kvázi 100/100-szor szól, hogy rendőr, trafi, veszély.
-
válasz
kchris78 #162447 üzenetére
Nekem is csinálja.
A gps pontossággal tudtam csak magyarázni. Valaki korábban linkelt egy programot, ami kiírta a pontosság mértékét. Nekem (i7 128GB) a legjobb 6 m volt, ami elég ritkán volt meg, inkább 8m volt. Másnak meg szinte konstans 4m volt.
Igazából nekem mióta az i7 van még nem ment rendesen a waze (mármint, hogy nem csúszott volna).
Tervemben van garanciáztatni, mert más problémám is van vele. -
Nap híre: iOS 11-ben részben nyitott lesz az nfc
Lehet használni majd pl londonban a metrónál.
Ki tudja talán a majdani bkk rendszere is támogatni fogja. Már csak itthon kellene bevezessék az applePayt.
-
válasz
kleinguru #160576 üzenetére
Érdemes volt frissíteni, gyakorlatilag telefonálásra haszbálhatatlan lett a készülék (i7).
Felhívom a telekomot, elmondom a problémámat a termék támogatás embernek, majd mondja, hogy iTunes frissítés (mármint rajta keresztül), mondom neki, de hogy a Ti sz*rotok miatt lett ilyen, hát miattuk biztos nem, nem az az apple nekik semmi beleszólásuk...
Ekkor tettem le a telefont
Előtte még közölte, hogy van egy függő és egy független iOS verzió mindegyikből, ami automatikus
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest