- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
Ja, amúgy simán lehet, hogy mindig ugyanúgy használom, aztán ebben a szokásban ennyi van. Csak akkor miért romlik rohamosan mindig?
-
markknight
veterán
válasz
hoffman_ #295452 üzenetére
Minden évben ez van. Egész évben 100% a kapacitás, majd milyen érdekes pár héttel a keynote előtt leesik 99%-ra, majd onnan kéthetente/havonta vánszorog egyet lefelé. Nem mondom, hogy direkt csinálják, de annyira érdekes, hogy a 13 Pro és a 11 Pro is valahogy nyár végén esett be (most a 14 Pro is ezt csinálja), majd az új iOS-szel megkezdődik a totális megsemmisülés, fél napot se bír majd a telefon, míg végül november-december környékén meg fogom venni a 15 Pro-t vagy Ultrát.
-
markknight
veterán
-
markknight
veterán
válasz
Zsolt,72 #295440 üzenetére
Valamint addig lesz használható amíg az App Store-ban a minimum verziót feljebb nem tolják iOS 18-ra mondjuk (ha azt nem kapja meg)
Egyébként két főverzió szerintem még benne van, főleg ha ilyen léptékű frissítéseket kapunk mint manapság
Mondjuk komolyan nem értem, hogy egy iPhone 8 vagy egy X miért nem kapja már a 17-et,
-
-
markknight
veterán
válasz
Alonso0180 #295363 üzenetére
Egy gyors akksi gyilkolás így 2 max 3 héttel a 17.0 előtt
-
markknight
veterán
válasz
#48138511 #295339 üzenetére
képzeleted helyett szerintem maradjunk a valóságnál. iCloudban fent vannak a képek, de azt nem tudja az Apple melyik képen van XY személy és melyiken adott tárgy, mert az csak eszközön történik a felismerés és ahhoz nem fér hozzá.
Látom még mindig nem sikerült felfogni, de segítek picit.
Hol írják azt, hogy az adatok az eszközön maradnak és nem mennek a felhőbe? Szerinted ha atomjaira verem az eszközeimet akkor újra belépve nem fogja tudni, hogy egyik haverom van a képen? Ha meg tudja akkor honnan? Hát onnan, hogy felment a felhőbe.
Az meg, hogy az Apple nem fér hozzá azt sztem hagyjuk.. Elég sűrűn cikáznak a hírek, hogy celebek képeire megy a matyizás bent az Apple-nél aztán sorra rúgják kifele az embereket miatta. Szóval ha azt hiszed, hogy pucér feleséged nem látják, akkor el kell keserítselek, hogy DE.. látják. Viszont nem nézik, mert nem tudják ki vagy, így eszükbe nem jutna utánajárni.
-
markknight
veterán
válasz
TheMarci #295333 üzenetére
Sajna bizonyítékom nincs, de le merném fogadni, hogy ezek az adatok mennek szépen a felhőbe. Az, hogy elnevezel egy-egy személyt azzal sokra nem mennek, de a tárgyak felismerésének konkretizálására az algoritmus fejlődése szempontjából szerintem mindenképpen megy valami válasz vissza az Apple-nek.
-
markknight
veterán
válasz
TheMarci #295324 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal.
Az, hogy hol elemződnek, az egy dolog és, hogy hová kerülnek az másik. A Google esetében is a szerverre kerülnek az adatok, a képhez míg Apple esetében szintén. Különben se iPaden, se Macen nem érném el az arcokat.
Az, hogy a kollega nem találja az arcok funkciót az icloud.com-on az megint csak azt mutatja, hogy a webes kliens egy kalap..
-
markknight
veterán
válasz
Tibiajax #295140 üzenetére
Azért mert nem nagy durranás ám amit leírsz. Villám USB-C? Szerintem úgy 3 éve nem dugtam be a telefont gépbe és sokan vannak így. A faltól-falig kijelző meg ízlés dolga, aki tokba teszi annak szerintem teljesen mindegy, a súlyra meg.. nem is tudom
Amíg notcht nem redukálják kb nullára, addig nem nagyon tudnak engem lázba hozni.
-
markknight
veterán
válasz
Sys85 #295134 üzenetére
Pont ilyenek vagyunk mi is itt a fórumon. Jön egy új iOS verzió, aztán már remegünk, meg bétákat telepítgetünk még ha tele van buggal, meg 1 óra alatt lemerül a teló, akkor is
Ebből látszik milyen jó marketingje van az Apple-nek, úgy beetetnek, felcsigáznak, hogy el sem hiszed
-
markknight
veterán
válasz
Fritz Teufel #294973 üzenetére
Ugyan.. 10-15 éve pont ugyanezt mondtuk volna a kerekített szélekre vagy a notchra.
-
markknight
veterán
-
markknight
veterán
Amúgy pár napja átváltottam Spotify-ra és hát gyerekek.. A Siri azokat a számokat indítja el amit én kérek. Nincs felesleges szemétkedés, hogy oldjam fel a telefonom vagy benyom egy azonos című de köze nincs dalt a fülembe. Ez is végre a helyére került.
-
markknight
veterán
válasz
Fritz Teufel #294884 üzenetére
Ez mondjuk tényleg jól néz ki és a vastagság miatt egy nagyobb aksit is el tudok képzelni benne. Vinném.
-
markknight
veterán
Nektek amúgy ez a dynamic island, hogy tetszik? Én azon kívül, hogy látom hol jár a woltos rendelésem, meg megjeleníti a hallgatott zene borítóját (mintha hülye lennék és nem tudnám mit szól) sok értelmét én nem igazán véltem felfedezni még így sem, pedig lassan 1 éve már itt van a telefon.
-
markknight
veterán
válasz
bbendre #294732 üzenetére
Jó, hát azért 6-7 éves TV-nél szerintem nem lehet elvárás, hogy kompatibilis legyen a mai technológiákkal. Amúgy az "informatika" függetlenül attól, hogy szoftver vagy hardver, egy kőkemény lehúzás volt mindig is, amibe folyamatosan önteni kellett a pénzt. Ez ilyen hobbi, szórakozás. Nem viccből csinálnak minden évben millió féle-fajta új TV-t, hogy aztán ne vedd meg
-
markknight
veterán
válasz
Micsurin #294723 üzenetére
Na.. Ahogy előttem is leírták az ilyen problémák azért vannak, mert te is Android szökevény vagy
Az ilyen felhasználás senkinek nem érdeke, még neked se csak nem tudsz róla
De várjuk meg a többieket, lehet lesz rá valami kínai, ukrán, githubos mókolás amivel használható.
-
markknight
veterán
-
markknight
veterán
válasz
MasterMark #294688 üzenetére
Kocka alatt én pixelt értettem és arra gondoltam, hogy oké, hogy vannak fények bal oldalt, de egy pixelnyi azonos színt nem találnék a jobb oldalival. De többet nem is offolok, mert szólt a tábornok úr.
-
markknight
veterán
válasz
Fritz Teufel #294684 üzenetére
Egy 100% színhelyes Apple terméken néztem természetesen
-
markknight
veterán
válasz
MasterMark #294680 üzenetére
Szerintem color pickerrel egy kockán se találnék azonos színt. Mekis burger promo vs real life szint kb.
-
markknight
veterán
válasz
Fritz Teufel #294655 üzenetére
Ez a kép
Color of the year, aztán egy full más szín mellette.
-
markknight
veterán
válasz
#48138511 #294630 üzenetére
Igazából csak annyi volt a problémám (azon kívül, hogy folyton hangot adok neki mi nem tetszik) hogy még én voltam hülyének nézve, egy sztenderd dolgot hiányolok. Egyébként még a felsoroltakon kívül még van egy olyan alkalmazás is amivel a windows photo appjába látod az icloud fotóidat, tehát nyitogatnak, ide-oda, erre-arra, csak nem működik. Én szeretem a Linuxot, a Windowst és nem várom el, hogy natív app legyen, de ha már van böngészős lehetőség, akkor az működjön már úgy ahogy kéne, nem? Ott van pl a reminders icloud.com app. Emlékeztetőt fel tudsz venni, de azt már nem tudod megmondani mikor emlékeztessen
-
markknight
veterán
Ez nem lehetséges megoldás, hanem kapálózás .. Honnan veszed egyáltalán, hogy van 100 giga szabad helye a telefonon? És igen, bele is állok, mert think differentnek nevezed azt ami nincs vagy jelentős szívással lehet megcsinálni. Az én igényeimbe belekötöttél, mert nem valid, aztán erre meg hozol egy ilyet. Nyilván, ez úgy van kitalálva, hogy az ember még az anyjából is Apple cuccokkal jön ki, vagy vegyél macet mert úgy tűnik manapság kötelező, hogy legyen, vagy adj el mindent ami Apple. Kicsit ez olyan, hogy ha esküvőd van, akkor szólj a fotósnak, hogy apa, csak ilyen és ilyen formátumba készíthetsz képeket, VAGY csak iPhone-nal és azt is úgy, hogy előfizetek 1 hónap iCloudot neked, hogy legyen hova feltölteni és megosztani velem a mappát, különben húzz innen el, mert nekem és a 150 fős lagzi résztvevőinek csak Apple cuccaink vannak
-
markknight
veterán
-
markknight
veterán
válasz
noorbertt #294582 üzenetére
Nincs, sajnos meg kell várni míg a Windowsos kliens feltölti, az a legbiztosabb mert a böngészős bármikor megszakadhat, aztán nem tudja újrakezdeni. Esetleg a files appal csinálhatsz olyan jóga gyakorlatokat, hogy beletöltöd a 100 giga gépet, majd azt mind kijelölöd és lemented egyenesen a telódba. Ekkor már 200 gigát fog foglalni és jó sokáig fogja gyilkolni a telód mire feltölti. Persze jó ha átnézed, az összes képet, hogy biztos megtörtént-e a mentés, mert nem egyszer fordult velem elő, hogy pl a felét kihagyta.. Sőt az is lehet, hogy ebben az esetben is van valami mentési limit.. mondjuk 1000. Abba is belefuthatsz, hogy 1-2 videót nem tud lementeni, ilyenkor az egész megszakad, tehát jó lenne azt is külön mappába kezelni.. Szerezz egy kuka gépet ami futhat 0-24, töltsd le rá az icloud klienst, dugd be kábellel a routerbe és hagyd úgy amíg nem végzett. Ez itt így megy, think different.. tudod
-
markknight
veterán
-
markknight
veterán
De nem vágom, hogy mi az, hogy eddig vártál, én pontosan tudok erről a "valamiről"
Ha te is használnád(amit ugye nem teszel) akkor tudhatnád, hogy van mikor egyáltalán nem szinkronizál semmit. Ilyenkor jön a jó öreg ctrl+alt+del, sorrendezés és az ÖSSZES icloud drive-os folyamatot le kell zárnom, majd újra kell indítani.
Amióta megvettem az új gépemet (kb fél éve) azóta például ha nincs semmilyen folyamat akkor mindig kiírja, hogy három elem feltöltése van folyamatban. Ami persze nem igaz, csak valami becsípődött és nem fogy el, ha éjjel nappal megy a gépem akkor sem.
Apropó, a letöltés van mikor NEM indul el.. Kiírja az intéző, hogy nem sikerült kapcsolódni.. közbe van aktív kapcsolatod, minden adott hogy menjen, de nem működik. Ilyenkor szintén ctrl+alt+del.
Nyilván ezekben a Windows a ludas, mert hát az ő rendszerükre írták és hát na, gagyi.
Hab a tortán hogy az általad linkelt gyönyörű "folyamatjelző" arra nem képes, hogy megmondja milyen fájlt tölt fel pontosan, milyen sebességen és az hol jár... helyette mehetsz nézegetni az intézőbe egy állapotjelző csíkot a fájlnál, ami néha teljesen kamu értékeket mutat, mert van, hogy egy pillanat alatt üresről-telire vált egy 16 gigás fájnál az a kis indikátor.
Ezek nem koholt, kitalált vádak kb 2013-tól használom, bár már nem tudom pontosan. Azóta sok gépet és laptopot elfogyasztottam és ezek általános problémák, hardvertől függetlenül, javítatlanul.
Na ezért használnám én a böngészős változatot..
Azt meg egy szóval nem mondtam, hogy ha ezt PARANCSIKONT használod akkor nem tudsz videót feltölteni. Mert tudsz, csak van mikor nem tűnik el egy-egy fájl az uploadból, mert nem támogatott a formátum.
-
markknight
veterán
válasz
adika4444 #294533 üzenetére
Ja, hogy gépen van? Akkor iCloud.com, bejelentkezel, icloud drive majd, előre létrehozod a mappákat és bevágod a fájlokat. Amire figyelj, hogy előre hozd létre ott a mappákat, mert sajnos azt nem kezeli és ahogy a topik lakóitól megtudtuk, nem is valid igény h kezelje
-
markknight
veterán
válasz
TheMarci #294426 üzenetére
Azt nem tudom, viszont a Windowsos topicba többször ki lett jelentve, hogy a Mac szökevények megérkeztek, addig egy szó nem érte a rendszert, holott azért jól tudja mindenki, hogy millió hülyesés, broken cucc van abban is.
Szóval ott is addig élhetsz kritikával míg meg nem mondod, hogy az ellen tárborból jöttél. Amint ezt megtudják, kész vége.
-
markknight
veterán
Nagyon 1D-sen gondolkodsz, gondolom az ég világon SENKIVEL nem osztasz meg semmit, van egy saját sandboxod és szevasz és mindent telefonról intézel. Hát képzeld, van aki nem így él
Android szökevény mondjuk én pont nem vagyok, nekem már akkor volt, mikor te még szerintem azt sem tudtad mi az
Az, hogy eladtam a Macem egy dolog. Attól független nem kéne mindent a kukába rakni.. szerintem.
-
markknight
veterán
válasz
lugosi #294387 üzenetére
nem a konkurens oprendszerekből böngészőbe
Nem csak konkurensről beszélek. Mondjuk átmegyek haverhoz és be kell jelentkeznem az ő Safariján keresztül iCloud-ba, hogy letöltsek dolgokat, akkor mi van? Vagy van egy USA fiókom ami nincs bekötve a Mac alá és Safariról managelném a dolgokat. Értem én amit itt védtek, de 2023-ban azért van egy szint, ami alá nem kéne becsúszni egy ilyen nagy tech cégnek.
De zárom is ezt a témát, nekem ez a szerény véleményem és szerencsére már nem kell ezzel foglalkoznom, ezen bosszankodni. Ámen
-
markknight
veterán
Több féle-fajta képeim vannak, vannak amiknek van helye a photosban, másoknak nincs. Screenshotok, játékból képek, munkahelyes screenshotok, mémek stb. Ezeket rendszereztem itt külön
A photos app csak fotóké, családé. Telón valóban ott van a méret, meg ha leszedem a klienst gépre akkor is ott van. Értem én, hogy használjam az Apple cuccait, de érted.. ezt még a legutolsó kínai csing-csung cloud is tudja.
-
markknight
veterán
Végül OneDrive-ra váltottam iCloud helyett, sokkal gyorsabb meg többet is tud minden téren.. és olcsóbb is.
Amúgy kis szúrásként még itt hagyom ezt a screenshotot, browserből arra nem képes az iCloud, hogy megmondja egy mappáról mekkora..
-
markknight
veterán
válasz
Hallosz #294363 üzenetére
Van ez a legenda, hogy a világ legjobb touchpade, egerezni se akarsz mellette. Meg vannak azok akik szerint a világ egyik legrosszabb egere, a magic mouse agyonver mindent, annyira atom
Engem egyik se fogott meg, sőt az egértől még a kezem is megfájdult, bármennyire future meg think different
Pedig erőlködtem kb fél évig mindkettővel, hogy elmondhassam én is az árja tagja vagyok.. De be kellet látnom, hogy csak egy PC-s söpredék lehetek
-
markknight
veterán
Ez az eSzemélyiM mire jó amúgy?
[link]
-
markknight
veterán
válasz
Fritz Teufel #294244 üzenetére
Teljesen érthető üzleti lépés. Sokan régebbi modelleket vesznek, azt is kéz alatt, újdonságokat ők se tudnak hozni minden évben, így fejik azokat akik amúgy is vennének, nekik meg holt mindegy, hogy 1000 vagy 1200 dodó. SŐT, én a helyükben csinálnék egy igazán prémium 2-4000 dolláros változatot is, hogy a gazdagok jobban ki tudjanak tűnni a tömegből. Jól teszik, na.
-
markknight
veterán
válasz
BigBlackDog #294185 üzenetére
egy kattintással az első képet, majd CTRL + SHIFT és az utolsó képre kattintasz, amit le akarsz tölteni. Így kijelölésre kerül az össze kép a kettő kijelölt között.
Az első kattintás után elég csak a shift+kattintás
-
markknight
veterán
válasz
Fiddlestick #294162 üzenetére
Vannak ilyen finomságok, esetleg copyzd le amid van és másolatot meg próbáld meg csökkenteni, majd felmásolni telóra [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest