- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
Amúgy egy tipp minden droidról váltónak, aki valamilyen beállítási lehetőséget keres: Kérdezzen rá egy teljesen laikus ismerősénél, hogy halott-e az adott funkcióról. Ha nem, akkor 90% hogy iphone-on nincs rá beállítási lehetőség.
-
joey04
titán
válasz
waccamár #278561 üzenetére
Én mostanában azt tapasztalom párhuzamosan használva a 2 rendszert, hogy inkább abban van különbség, hogy az appok megbízhatóbban mennek ios-en. Amire lehet mondani, hogy a fejlesztő sara, és 1-1 esetben valid lehet, de nálam mind ilyen, legyen az banki, utazás, menetrend, stb. Nem olyan dolgokról van szó amitől használhatatlan lenne, csak apró bosszantó dolgok. Pl repjegy böngészése közben ha visszalépek és változtatnék valamit, akkor vagy csak pörög vagy nincs találat, vagy banki appnál ha engedélyezni akarom a trankzakciót amit egy másik appban kezdeményeztem, akkor csak úgy mehetek biztosra, ha előtte már beléptem a banki appba és igazoltam magam az ujjammal, mert ha ezt nem teszem meg, akkor amikor már a trankzakció engedélyezésnél hiába dobja fel és történik meg egyben az azonosítás és az engedélyezés, csak pörög ez is, vagy kiírja, hogy engedélyezve, de a másik apphoz ez nem jut el és az várakozik tovább, vagy dob hibát. Vagy veszek egy jegyet, és újra kell indítani az appot, hogy megjelenjen. Nem minden esetben jönnek ezek elő, csak ameddig ios-en kevesebb mint az esetek 1%-a problémás, droidon kb 10.
-
joey04
titán
Nem lep meg, hogy pont vele történt ilyen. Ezt a kuszaságot...
-
joey04
titán
válasz
Fritz Teufel #277521 üzenetére
Minek finomabban? Én is vettem már olyat ami végül nem jött be, eladtam. Erre vannak oldalak.
-
joey04
titán
válasz
INGJOKE #276290 üzenetére
Itt inkább az a baj, amikor nem értik meg, hogy ami nekik hatalmas probléma, az a vásárlóközönség döntő többségének kb fel sem tűnik. Ettől még nekik nem kell, hogy megváltozzon a véleményük, de tudomásul kell venni, hogy ami 15 év alatt nem változott, az azért nem változott, mert nem deal breaker az emberek többségének. El tudom fogadni, hogy nekik az, ebben az esetben más készülék lesz a megfelelő. Itt nem arról van szó, hogy az iOS jobb vagy nem, hanem hogy más. Ha androidos logikával szeretnének készüléket használni, akkor használjanak androidos készüléket. Egyébként olyan szempontból kimondottan nem örülök, hogy Cook óta jobban hallgatnak az ilyen hangokra és nyitják meg a rendszert, ami hozza magával sokszor a hibák lehetőségét. Erre tesz rá az EU az idióta szabályozásaival, lásd mobilfizetés, amit ha átvernek a rendszeren, akkor az konkrétan visszalépés lesz felhasználói élmény szempontjából.
-
joey04
titán
válasz
mihail38 #276211 üzenetére
Ja, hogy csak akkor van, ha a másik teszi le, értem. Nagyon fura nálam soha fel sem merült, hogy ebből gond lehet, meg nem is volt szerencsére. Pedig használok minden nap droidot is, de fel sem tűnt a különbség!
Csak kapkodom a fejem, hogy új tulajok néha miket írnak. Olyan problémákról, amiket nem is azzal üt el az ember, hogy "de az apple jobban csinálja". Hanem sokszor a kérdés felmerülését sem értem.
Öreg vagyok már.
-
joey04
titán
válasz
Jakob.rabbi #276084 üzenetére
Én csak a hisztire reagáltam. De lehet venni mindenkinek droidot csillió billzettel.
-
joey04
titán
válasz
(ex)Cat #276079 üzenetére
Véleménye és preferenciája lehet mindenkinek, de ahogy leírták picit feljebb ios-en ritkán mókolnak, nem nagyon láttam még iphone usert aki ne a gyári billt használta volna. 1-2 plázapicsa akiknek megmutatták hogy lehet csillámfaszpónis billzet, de ennyi. A geek fórum nem mérvadó, az iPhone használók többsége magasról tesz azokra a dolgokra amiket itt fel szoktak hozni billzet kapcsán. Szóval egyéni preferencia lehet, de háborogni fölösleges, mert egy nagyon szűk réteg igényeire nem fognak fejleszteni. Az meg pl. az én szubjektív tapasztalatom, hogy az ios gyári billzeten gépelek félre a legkevesebbet
.
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #275808 üzenetére
Amúgy nem tudom, hogy akiknek lekapcsol azoknak mennyi idő után teszi ezt, de nekem macbook meg droidos telefonra osztásnál is maradni szokott, igaz én böngészgetek meg videót nézek stb, szóval aktív a kapcsolat. Inkább az a szar, hogy ha hatótávon kívülre mész és azért szakad, akkor pl a macbooknál nehézkesen épül fel újra a kapcsolat. Ha rendesen bontom, utána gond nélkül visszacsatlakozik. De ez lehet valami hw limit, mert a lapos már koros nagyon (2014).
-
joey04
titán
válasz
-Skylake- #275465 üzenetére
de most ezen minek fennakadni ?
mert az emberben gondolatot ébreszt, ez meg egy fórum.
btw yt ellen lehet védekezni a topikban leírt módokon, itt meg bár kedevelem az apple-t, az ios-t, az iphone-t, mégis igaz, hogy soha nem tettem az apple zsebébe pénzt ilyenek miatt, semelyik kiegészítő nem apple márkás. így is lehet tiltakozni, hogy máshova teszem a plusz kiadást, nem hozzájuk, mellette pedig hangoztatni kell a vélményt.
ja igen fodrászat. valóban le kell vágatni, nekem 1.5x árra ugrott, egyszerű: annyival ritkábban megyek. lebontva így nem lett drágább, tőlem nem lát több pénzt.
-
joey04
titán
válasz
Oplex #275225 üzenetére
ez annyira érdekes. én hosszú évek óta hazsnálok ios-t és droidot párhuzamosan és pont azok tartanak ios-en amiket negatívumoknak szoknak mondani. Ilyen a billzet is, ahol pont itt tudom, hogy mikor hogy ugrik fel, ezen a legkevesebb a félreütés, ez a legkényelmesebb. A kamera indítása is pont egy ilyen apróság. droidon vagy elindult vagy ne, iphone-on sosincs ilyen gondom.
-
joey04
titán
válasz
Face8814 #275135 üzenetére
Mert túl szerteágazó lesz. Pl itt a mobilfizetés, nfc, stb kérdés. Itt az van, hogy vagy támogatja a bank az ap-t vagy nem, ha igen, akkor egy kattintás és megy. Nincs és nem is kell beállitás ehhez. Droidot is használok, ott eleve nyakatekert módon nfc beállításokat kell piszkálni, mindenki számára nyitott a rendszer, nem kötelező a google pay használata így a simple és egyéb szutykokra van bízva pl. a fizetés. Plusz van opció, hogy mi legyen az alapértelmezett fiezetési rendszer, de ha meg van nyitva egy másik fizetési app, akkor az legyen aktív. Mondani sem kell, hogy amikor revot tettem gpaybe és tettem meg alapértelmezettnek, akkor a simplet megnyitva terminálhoz érintve figyelmen kívül hagyta, és akkor is a revoról vont... Már eleve jobb itt kártyát váltani mert minden csak ap alatt lehet, és nem kell külön alkalmazást nyitni ha másik kártyát használnék. Az egész bugos és bonyolult rendszer kiváltható lenne azzal, ha csak gpay férne hozzá a fizetéshez. Erre mi van? Az okos EU erőszakkal meg akarja nyitni ios-en is a fizetést külsős appok előtt. Mert az olyan nagyon jó lesz a usernek. Persze ennek a zártabb megközelítésnek vannak hátrányai is, nekem is van ami hiányzik droidról, de inkább elfogadom a helyzetet, mert itt ha valami van akkor az működik, ha meg nincs akkor nincs. De olyan nincs, hogy valamire van lehetőség, de bonyolult és/vagy bugos. Persze ezért szép a világ, mert más emberek, más vélemények, csak az nem tetszik, amikor akár droid userek, akár eu, akár bárki azt mondja, akarja, hogy legyen olyan egy rendszer mint a másik. Pont az a jó, hogy különböznek. Én sem "akarom" megváltoztatni az androidot. Fura is lenne, ha csak valami google appal lehetne fájlokat másolni rá, meg egyebek. Egyik sem jobb vagy rosszabb mint a másik, hanem más.
-
joey04
titán
válasz
FіkuszKukіsz #274485 üzenetére
hát hasonló update hiba pont volt xiaomin.
-
joey04
titán
válasz
Imi1981 #274464 üzenetére
Ahogy egyre több dolog kerül bele, egyre bugosabb. De ez csak régi iOS felhasználóknak tűnik fel, mert droidhoz képest továbbra is sokkal bugmentesebb. De haladni kell a korral, belepakolni sok szart, mert ez az elvárás. Így is azért meg a rinya, hogy kevés az újdonság. Jobb lenne, ha teljesen zárt rendszer maradna vagy lenne újra, mint régen. Akinek ez nem tetszik, az vegyen droidot. Csak persze más idők járnak, Cook másként vélekedik, és egy ideje az EU is minden szarba belelszól, lassan ők tervezik a hardvert meg a szoftvert is.
-
-
joey04
titán
válasz
IntelKiller7 #270553 üzenetére
-
joey04
titán
válasz
kagzer #267527 üzenetére
Nem melegszik az nagyon, hanem egyre többször van nagyon meleg. az iPhone meg hamarabb veszi vissza a feényerőt, hogy védje magát. Tavaly az Xs pl kevésbé forrósodott nyaraláson mint a Mi 10 pro, de az Xs már halványult. A droidosok később kezdik el visszavenni a fényerőt. Ezzel tovább maradnak fényesek, de nagyobb a rizikó. Mindenki döntse el, hogy melyik a jobb.
-
-
joey04
titán
válasz
kakuk.tamas #266109 üzenetére
Volt az 270 környékén is
-
joey04
titán
válasz
kakuk.tamas #266089 üzenetére
nekem 100% a 13 pm, megjelenés napján vettem, töltésnél nem figyelek semmire.
20 alá nem engedem, de nem megóvás miatt, hanem mert birizgálja az agyam, hogy merülés közelében van. De ritkán van 20% közelében.
egy töltőm van mindenre, ezzel töltöm.
-
joey04
titán
válasz
NemMo #266081 üzenetére
+1
ezért nem érdekelnek a gyorstöltések sem. sőt kimondottan káros. és nem csak azért, mert valamivel mindenképpen gyorsabban gyilkolja a telepet, hanem mert osztott telep kerül bele, ezért picit kisebbek lettek a telepek droidon, az átlag 5000-ről visszamentünk 4500-4600 köré amióta ezek a hipertöltések vannak, ami miatt kevesebb ideig bírják a telefonok, és emiatt egyre gyakrabban kell tölteni, ami megint csak nem jó, sebességtől függetlenül.
plusz igen, az sem érdekel, ha 1 perc alatt feltölti 100-ra, az sokkal fontosabb, hogy bírja ki a napot vagy kettőt, és napközben egyáltalán ne kelljen tölteni.
-
joey04
titán
válasz
sharp4 #265831 üzenetére
Nem biztos hogy ez így lesz végig. Lehet, hogy a következő bétában olyan hiba lesz vagy olyan változtatás, ami miatt nem fog működni több appod. Vagy ebben a verzióban is lehet olyan hiba, hogy összeszarja magát az egész rendszer. Szóval hogy most minden működik, az nem garantál semmit...
-
joey04
titán
válasz
GreenGoblin #254299 üzenetére
felhasználja az apple.
-
joey04
titán
válasz
BossBoss #252394 üzenetére
Ios 15 óta a 13 mini cikkben jelzett problémák nincsenek?
5g engem sem izgat, csak gagyi. Kb mintha a szoftverben nem lenne valami lefordítva. Megérteném angolul is, csak igénytelen. Nem, nem válasz, ha esetleg eleve angolul használod. Ha egy adott nyelvre van hivatalos fordítás, az legyen igényes. Most ez csak a kínai telefonokról jutott eszembe.Btw a telenor elismerte több usernek is a hibát, dolgoznak rajta a gyártóval közösen. Szóval ha nálatok semmi hiba, akkor boldogság, de attól még sajnos elég sok embernek nincs boldogság.
-
joey04
titán
válasz
Gubu0101 #252390 üzenetére
igen, a telenor hálózat és az iphone nem barátok. én emiatt váltottam szolgáltatót. vagyis részben. xiaomin is voltak gondok, de xs-en nem. ios 15 óta viszont xs-en és 13 pm-en is vannak bajok. az is vicc, hogy telenornál a mai napig nincs 5g iphone-on, xiaomin meg van. telekom kártyval egyből volt 5g. nem létszükséglet, csak egy jelzés, hogy mennyire kókány hálózat az.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
szia!
xs-hez képest? hatalmas. minden téren. de nekem főleg az esti fotók voltak már gyengék, mert abban az xs a maga idejében sem volt kiemelkedő, mára pláne gyenge. az iphone-ban meg az egyik legjobb night mode van. ultraszéles meg teljesen új dolog (jó nem, mert xs után egy dabaig használtam droidot amiben volt, de ugye most xs-hez mérünk)
-
joey04
titán
válasz
juhaszroli #251365 üzenetére
nekem xsről 13 pro maxra költözésnél volt ez. ám nekem egy roppant egyszerű dolog oldotta meg. az összes ilyen halványabb, betöltést író ikonra rányomtam egyesével, és szépen el is kezdte letölteni őket.
-
joey04
titán
válasz
bodorjanos #251041 üzenetére
+1
üzembiztosabb az iphone, de én is szeretem a xiaomit én most mi 10 pro-ról váltottam vissza iphone-ra.
-
joey04
titán
válasz
PavelVagyok #250800 üzenetére
13 pro maxot használok megjelenése óta...
mellesleg az ipad is jó példa, mert anno amikor 120hz ipadet használtam, akor is 60hz iphone-t használtam mellette logikusan.
ha meg most (ebben a mp-ben) átváltok xs-re akkor csak akkor látom a különbséget, ha figyelem. szvsz nem lett roszabb ios 15 alatt a 60hz. sem pro max után, sem amúgy. sem sehogy.
btw:
Tehát ha jól értem te jelenleg nem használsz 13 prot megjelenés óta.
előző kommentem: most meg megjelenés óta pro maxot.
lehet túlságosan is gyors a 120hz
mondjuk tény, nem pro-t pro maxot használok. -
joey04
titán
válasz
PavelVagyok #250797 üzenetére
1 évig 90hz-es xiaomit használtam, most meg megjelenés óta pro maxot. nem érzem visszalépésnek az xs-t. anno ipad-et is használtam, ott is huzamosabb ideig használtam promotiont. ha egymás mellé teszem és nagyon figyelek, akkor látok különbséget, de ennyi.
-
joey04
titán
válasz
PavelVagyok #250788 üzenetére
nekem is itt van még az xs, nekem nem tűnik szarnak.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
Frozzy #250674 üzenetére
Nekem a hotspot tökéletesen megy, app crash nincs, pörög az egész telefon. Az órás feloldás a 13-as széria problémája, és már mondták, hogy érkezik rá javítás. Értesítések nálam rendben, a messengernél a badge néha tényleg beszarik, de maga az értesítés az üzenetről megérkezik. Szerintem kimondottan jó rendszer lett a 15.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
Szerintem jó az új safari, csak a megnyitott fülek kezelésénél az animációk borzasztóan be vannak lassulva... fluid, csak lassú. Ezen reszelhetnének még.
-
joey04
titán
válasz
MasterMark #248768 üzenetére
Hát ezért nem értem miért ne tudná árulni. Szerintem megkavarta a felirat a micro simmel kapcsolatban...
-
joey04
titán
válasz
GreenGoblin #246906 üzenetére
ok
-
joey04
titán
válasz
GreenGoblin #246857 üzenetére
jó. és veszel helyette google rendszeres telefont?
-
joey04
titán
válasz
szabonagyur #246517 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest