Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
KZP
őstag
Végre nagyobb kijelzőt kap az iPhone
Aztán, hogy tényleg így lesz-e... -
KZP
őstag
válasz
manchester85 #48420 üzenetére
Egyetértek!
Volt már az én kezemben is 4S, de nem igazán vettem észre különbséget a 4-gyel szemben használat közben, semmilyen téren. Lehet, hogy nagyobb teljesítményt igénylő játékoknál előjött volna az erőssége, de én minimálisan használom játékra. Az antenna probléma sem jelentkezett sosem, igaz, 99%-ban Budapesten használom.
Most nem azt mondom én sem, hogy nincs különbség közöttük, mert persze, hogy van, de nekem nem érne meg plusz sokezer forintot a váltás.
Én is inkább várom a következő generációt.[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #48314 üzenetére
Persze, meg új szaga is lett hirtelen.
A gyorsaság még oké, de a lassabb merülés az ezzel nem magyarázható. -
KZP
őstag
Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de a tegnapi frissítés óta nem merül annyira. Kb. 3 órája lett levéve töltőről, azóta nyomkodtam is már, beszéltem is rajta vagy negyed órát, a 3G is be van kapcsolva, (meg minden más a BT-on kívül), de mégis 98%-ra merült csak idáig...
Lehet, hogy hackeltek valamit az almás fiúk? -
KZP
őstag
válasz
whited #48304 üzenetére
Nem kamu, akkor valamilyen bibi van ott.
A múltkor egy 3GS-sel kínlódtam, mert nem voltam biztos abban, hogy Svájcon belül milyen szolgáltatónál lett vásárolva, de aztán kiderült, hogy Orange függő volt.Na, ezek után megnézem a sajátomat is, még várok az eredményre.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
csokimikulas #47818 üzenetére
Lehet, hogy buta kérdés, de a Helymeghatározásban engedélyezve van a Sygic?
(Esetleg a mobil adatforgalom is kellhet hozzá, de ez nem biztos...) -
KZP
őstag
válasz
manchester85 #44879 üzenetére
Egyetértek!
Valóban érdekesebb ilyeneket olvasni, mint kétnaponta a "milyen tokot javasoltok" hozzászólásokat átgörgetni.
-
KZP
őstag
válasz
Kicsirics77 #42430 üzenetére
Én nem szeretem ezeket a "ráfrissítek a régire" módszereket, jobb a tiszta lappal indulás.
A képeket ilyenkor csak átmásolom a gépre, kontaktok a felhőben vagy a Google-ban vannak mentve.
Azért egy backup készítése nem árthat, aztán Shift+Restore az iTunes-ban, betallózom neki a komplett ipsw-t, majd hadd szóljon!
És ha végzett, akkor beállítás új telefonként. Az appokat ezután visszaszinkronizálom, persze ilyenkor a játék mentések elvesznek, de ez nálam nem annyira érdekes.[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #42423 üzenetére
i4:
nekem ma reggelig a beta3 volt fent, aztán tiszta telepítéssel feltettem az 5.1-et, szerintem nem rossz. Még talán a beta3-nál is kicsit gördülékenyebb(nek tűnik.)Első benyomások alapján: ajánlott.
-
KZP
őstag
Tényleg nem bántásból írom, de hogy a szakmai topikban már napi szinten a "milyen tokot javasoltok" a téma...
Az utolsó 2-300 hozzászólásban egy csomó tokkal foglalkozó van, nem kell több ezer hozzászólást sem visszaolvasni. -
KZP
őstag
Hát nem jött a GM verzió... Szakítottak a hagyományokkal az almánál?
-
KZP
őstag
Na, lesz ma este iOS5.1 GM?
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
kisbandima #40505 üzenetére
Én csak március 9-ét látok mindenhol, mint iOS 5.1 kiadási dátum.
Persze 2 nap nem sokat számít. -
KZP
őstag
Van hozzá adapter, aminek a segítségével "normál" telóban is használható a microsim.
Nem kell parázni, ha használod, meglátod, hogy sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, mint az android.
Vannak persze korlátai, de ezek eltörpülnek a használhatósága és felhasználóbarátsága mellett. -
KZP
őstag
-
KZP
őstag
Teljesen más a két rendszer, de nekem jobban bejön az iOS. Igaz, nem lehet annyira testre szabni gyári állapotban, de ezen is lehet segíteni.
(Jailbreak)
De használd anélkül egyelőre, szerintem, úgy sem rossz, sőt!
Én is 4-est használok, páromnak meg WildfireS-e van.
Különös teendő az akksival nincs.
Sima SIM nem jó bele, microSIM kell. Vagy kicserélteted a szolgáltatódnál, vagy ha drága, akkor meg lehet próbálni a házi szabászattal. Neten vannak hozzá sablonok.
Így van, a tárterület nem bővíthető.
Kérdezz majd, itt segítünk sokan.
Ja, mielőtt megkérdeznéd, hogy miért hallod halkan a hívó felet: le kell szedni róla a fóliát.
Az alján az egyik nyílás csak a hangszóró, a másik a mikrofon.Bocs az utóbbiakért, de sokan megkérdezik ezeket az új készülékek tulajdonosai közül.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
Nemnemnem, tudom, hogy megy.
A JB nélküli 5.0.1-et állítottam vissza, ezután töltöttem volna le a beta3-at, hogy felteszem shift+update-tel. Csak nincs honnan letölteni, mert pár link a multiupload-ra mutat, ami ugye már nem megy, pár link meg a fejlesztői oldalra, ami meg most pihen. -
KZP
őstag
Én pl. a "tetted"
hatására elolvastam egy hosszabb tesztet a készülékről, meg itt is érdeklődve olvastam a tapasztalataidat a Samuról.
Tényleg annyi f...ságról van itt szó (nem vettem le a fóliát, miért vont le ennyi pénzt az apple és társai, aminek a szakmai topikhoz semmi köze), hogy ez nem tudom, miért szúrja bárkinek a szemét. Nekem tetszett ez a hozzászólás. -
KZP
őstag
válasz
manchester85 #37858 üzenetére
Nem ismerem a részleteket, de ha postázva ment a cucc, ott nem tűnhetett el? Nem ez lenne az első csomag, ami nem ér célba hiánytalanul...
(Üres dobozt egyáltalán mi a fene értelme lenne feladni?
Ha meg postán lett feladva, ott lemérnek minden cuccot súlyra, feladáskor, tehát ha ott benne volt még a készülék a dobozban, akkor útközben történt vele valami.)[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
csokimikulas #37585 üzenetére
Szerintem meg fog oldódni a probléma.
Azért írd majd meg, légyszi, hogy így történt-e. -
KZP
őstag
válasz
csokimikulas #37564 üzenetére
Gondolom, a legújabb szoft (5.0.1) van rajta.
Pedig sokat számíthat, hogy restore után nem új készülékként állítod be. Mert könnyen lehet, hogy a lementett programok között van valami gebasz, amitől elkezdi szívni az akksit.
Tehát szerintem ismét egy restore-t javaslok, de utána ne állíts semmit vissza a backup-ból, hanem újként indítsd el. Ha ezután is merül 1 óra alatt számottevően, akkor szerviz. Ha nem merül, akkor kézzel javaslom visszapakolgatni a programokat stb. -
KZP
őstag
válasz
Csabee. #36435 üzenetére
Hiába mondják többen, azért nem 100%-osak ezek a refurb példányok, mint a példád mutatja... Vagy a minőség ellenőrzés nem megfelelő.
(Nekem anno a 3GS-t cserélték kétszer refurbra, és az elsőnél nem működött egy sávon az érintő kijelző, az e helyett kapotton pedig kiállt kicsit a kijelző egyik sarka, amit lehetett visszanyomkodni, ezen kívül igencsak zörögtek a gombjai. Tehát hiába volt fóliás, azért...)
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
Megpróbálom lefordítani magyarra:
Ez az iFaith a TinyUmbrella újabb változata, ha jól tudom, iOS 5-höz. Ezzel lehet lementeni az shsh-t, ami ahhoz kell, hogy a régebbi firmware is aktiválható legyen (mert ugye az iTunes csak a legújabbat írja alá).
Amit Kommy írt, az azt jelenti, hogy az iFaith progival lementett shsh csak kimondottan ehhez a művelethez (custom firmware készítéshez) lesz használható, régebbi szoft felrakásához nem.
Ha jól értettem. Ha nem, majd kijavít valaki. -
KZP
őstag
válasz
DonThomasino #31634 üzenetére
Én pár tizedmásodperces különbséget tapasztaltam használat közben, játékokkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, kevés ideig volt csak nálam a 4S.
-
KZP
őstag
válasz
Tallin #30400 üzenetére
Én a helyedben visszakérném és átmennék vele az Europarkba, ott nagyon normálisak voltak eddig mindig velem a szervizesek. Még én is a 3GS-emet vittem be hozzájuk, szintén hátlap repedéssel, meg mondtam nekik egy kis wifi időnkénti hálózat eldobást is (bár néha tényleg eldobálta), hogy biztos legyen a csere. Szó nélkül ráírták az utóbbi hibajelenség tapasztalását is a munkalapra. Akkor még nem volt divat az azonnali csere, az volt, hogy 10 munkanapon belül lesz meg az "új" (refurb), de 4-5 munkanap múlva mindig (2 alkalommal volt ilyenre szükségem) jött az sms, hogy lehet menni a készülékért.
(a 2. alkalommal a refurb példányon 1 bizonyos sávon nem működött az érintőkijelző, ezért kellett megint menni a szervizbe. Amit utána kaptam, azon pedig egy pár tized mm-t kiállt a kijelző egyik felső sarka. Ez a használhatóságot nem befolyásolta, csak az én kényességemet az ilyen hibákkal szemben.)
Tehát hiába is mondják sokan, hogy a refurb majdnem olyan, mint egy új (sőt, még jobb, mert többször bevizsgálják bla-bla-bla), nekem inkább negatív tapasztalatom van ezekkel a készülékekkel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #29419 üzenetére
Nem is az a baj, hanem hogy ha sokáig szarakszik a kiadásával, akkor megvan az esélye, hogy közben kijön az 5.1, vagy csak egy kisebb javítás.
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #28998 üzenetére
Hát igen, ez már messze van a "szakmai topik" megnevezéstől.
Legalább tényleg tennék egy páran OFF-ba a hozzászólásukat, ha elvitatkozgatnak hülyeségeken egymással. Nem akarok neveket mondani, de van egy-két topiklakó, akik nem bírják ki, hogy ne az övéké legyen az utolsó szó...
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #28044 üzenetére
Hát, régebben nekem is le volt töltve. Viszont hamar törölve lett, mert a Minimax műsorát (a gyerkőc miatt lenne fontos
) csak délutántól mutatta.
Most megint feltettem a telóra, de most annyira megfejlesztették az alkalmazást, hogy a Minimax műsora egyáltalán nem jelenik meg.
Úgy tűnik, visszafelé történik a fejlesztés. -
KZP
őstag
válasz
Scoobyka #26734 üzenetére
Én Total Commanderrel mentettem le már többször a képeket, kontaktokat, sms-eket. Viszont volt, hogy visszamásolás után nem tudott új képet, videót menteni. Aztán kiderült, hogy a mappajogokkal volt probléma, a TC ezt valamiért nem másolta vissza. iFile-val átállítottam és meggyógyult. Esetleg ezt is érdemes számba venni, mint egy lehetőséget, nézd meg az SMS mappa hozzáférési jogosultságait, hátha...
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #26400 üzenetére
Arra gondolhatott SÖ kolléga, hogy E(lektronikus) könyvben nem jelenik-e meg magyarul.
-
KZP
őstag
válasz
Shodan #24078 üzenetére
Nekem is volt még anno garis cserém, az 3GS volt. Én is azt hittem akkor, hogy új a készülék, amit kaptam helyette, de a kijelzője (előlapi üvege) az egyik sarkánál kicsit kiállt, és a hangerő szabályzó gombja is lötyögött-zörgött... Persze ez a mindennapi használatot nem befolyásolta, de zavaró volt.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
Stiegliz #23589 üzenetére
Az én értelmezésem szerint:
Mo-n vásárolt készüléket nem javítják, cserélik.
USA-ban vásárolt (garis) készülékkel is kötelesek foglalkozni Mo-n, de nem cserélhetik, hanem kiküldhetik az USA-ba javításra. Miután visszaküldik, megy tovább a garancia, de nem indul elölről.
Jól értettem vagy jól értettem?[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz
Stiegliz #22530 üzenetére
Én megjátszanám ezt előttük is. Megkérdezném, amikor mész a telefonért, hogy ha szerintük hibátlan, akkor ugye köthetsz rá biztit. És ha utána "véletlenül" történik vele valami, akkor jobb lesz nekik egy újra cserélni? (Esetleg valóban a fogyasztóvédelem szóba hozásával lehet még próbálkozni.)
-
KZP
őstag
válasz
csokimikulas #22499 üzenetére
Nyomj neki egy resetet. (Bekapcs+home gombot együtt nyomni, amíg el nem sötétedik a kijelző, majd elengedni őket.)
-
KZP
őstag
válasz
rolcsibácsi #22265 üzenetére
(Pl. MacBook létezik feketében?)
-Milyen színű telefonod van?
-Fehér.
-Akkor te b..i vagy!(Nem neked szólt természetesen!
)
-
KZP
őstag
válasz
Atimester #22238 üzenetére
Ami a színt illeti:
amikor a 3GS-t vásároltam, feketét akartam. Az ügyintéző csajszi mondta, hogy csak fehérben van, megmutatja. Nem volt gáz (főleg, hogy annak az előlapja attól még fekete), így elhoztam azt. Később eladtam, de utána is inkább már a fehér i4-es tetszett, mint a fekete, így az lett az utódja, most is ez van.
Ja, nem vagyok lány (lélekben sem), nem egyediségre vágytam, nem tartom magam ostobának, kisebbségi érzéseim sincsenek, egyszerűen csak ez tetszik jobban.
(Akkor aki pl. nem fekete autóval jár, mert az elegánsabb, már feltűnési viszketegségben szenved?)lajkaa, beelőztél!
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
-
KZP
őstag
Jöhetne már az 5.0.1, aztán végre az untethered JB.
(De ha nem jön a JB, akkor megy fel anélkül az iOS5.)
-
KZP
őstag
válasz
nrbi001 #18481 üzenetére
Biztosan én vagyok a hülye, de nem akarok tovább offolni erről, meg nem tudom, milyen publikálásról van szó, de itt már hajnali 1 órakor feltette Zack, hogy milyen árak vannak a T-nél, erre te beírod ide 9 órával később, hogy bréking...
Részemről a téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
Jut eszembe, SMS kézbesítési jelentés van már az iOS5-ben?
(Lejárt a szerkesztés...)
-
KZP
őstag
Mennyi OFF!
Ja, ez is az? -
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #18186 üzenetére
Nem jó ez nekünk, hogy rablóból pandúr lett...
-
KZP
őstag
válasz
vadászcsiga #18182 üzenetére
Ha az iPhone-ról megnyitod ezt az oldalt, majd megtudod.
-
KZP
őstag
Pár gondolat a sirivel kapcsolatban. (Nem mintha engem közvetlenül érintene a téma, mivel teljes mértékben elégedett vagyok a "sima" 4-essel, pénzem nincs rá, viszont hűségem igen, és az angolom sem siri-kompatibilis.
)
Mekkora adatforgalmat generál? Oké, hogy a tengerentúlon ez nem számít, de itthon igencsak fontos.
Másik kérdés a 3G hálózat. Azért kicsiny hazánkban még vannak 3G mentes foltok, ott hogy működne a siri? Kérdezel valamit, és 5 perc múlva válaszolna az adatforgalom "gyorsasága" miatt?
Még volt valami ezzel kapcsolatban a fejemben, de hirtelen nem jut eszembe... -
KZP
őstag
Untethered jailbreak-ben gazdag jó reggelt!
Jó lett ez a mobil nézetes PH, szerintem. Köszönjük! -
KZP
őstag
válasz
BoneDragon #16452 üzenetére
Még egy megoldás, bocs, de google fordította, azért a lényeget ki lehet belőle hámozni, nekem most nem volt időm magyarra ragozni.
"Húzza ki az USB kábelt iPhone.
Tartsa lenyomva a középső gombot körülbelül 25 másodpercig, vagy amíg a telefon megy üres.
Csatlakoztassa az USB kábel be
Ugrás az iTunes.
Kattintson a jobb gombbal a készülék (iphone nick név), és válassza a Visszaállítás biztonsági másolatból.Ez volt minden, amit cél eléréséhez szükséges, a biztonsági mentés, majd elkezdte saját maga által jelszó nélkül. "
-
KZP
őstag
válasz
BoneDragon #16452 üzenetére
Esetleg a telefonod neve?
Külföldi fórumokon is volt már ilyen hiba, hogy nem adott meg az illető kódot, visszatöltésnél mégis kérte az iTunes... -
KZP
őstag
válasz
BoneDragon #16430 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de nekem is volt ilyen kódkéréses marhasága és legutolsó elkeseredésemben a PIN-t adtam meg neki. Elfogadta.
(Feloldó kód pl. VPN miatt nincs (nem volt) beállítva a frissítés előtt?) -
KZP
őstag
válasz
sirarcheer #15877 üzenetére
Tényleg lehet benne igazság, erre nem is gondoltam.
-
KZP
őstag
válasz
Solar_Wind #15862 üzenetére
Nekem a 64 bites Win7-en telefon nélkül 5, telefonnal 10 s alatt megnyílik... Pedig egy középkategóriás laptopon használom.
Aktív témák
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)