Aktív témák
-
Senator
aktív tag
Bocs a dupla postert. :(
-
Senator
aktív tag
Figyi ember ! Most wint akarsz ujrainstallalni, vagy a problmadat megoldani. Fogadok veled, h a win reinstall utan sem fognak bejonni az oldalak. Ha az opera es mozilla is ugyanezt csinalja, akkor nem gondolod h a hibat mashol kene keresni mint az IE-ben ? (Most nemazert h az IE-t vedjem) Miert nem tudod megirni, h milyen netkapcsolatod van, ki a szolgaltatod es hasznalsz -e proxyt ?
Ha adsl-ed van siman lehet mtu problema is, ha linuxszal osztod meg esetleg a neted akkor lehet iptables konfiguralasi hiban at az mtuig akarmi.
Hogy segitsen igy az ember? -
Senator
aktív tag
Most a problemadat akarod megoldani vagy wint akarsz ujrainstallalni dontsd mar el. :O
Miert nem tudod megirni ki a szolgaltatod, es megnezni h a proxy be van -e kapcsolva -e vagy sem? Ha a mozilla opera stb is ugyanazt csinalja mint az IE akkor az miert IE hiba? A hibat miert nem mashol keresed ?
GRrr -
törölt tag
Szia!
Köszi szépen, neked is kellemes hétvégét :)
Nyisd meg a registry-t, és menj el ehhez a kulcshoz: HKEY_CLASSES_ROOTMIMEDatabaseContent Typeimage/jpeg
A jobb oldalon látni fogsz egy Extension nevű string value-t. Az értéke .jpeg, ugye? Írd át .jpg-vé, a registry-t csukd be, majd próbáld ki a képek mentését :)
Legyél jó, szia!
tsibe -
törölt tag
Szia!
Igazán szívesen, nincs mit köszönni :) Ennek a ''nemtalálom a tempinternetfileskönyvtárban amit automatice ment el a böngészőm''-dolognak otthon utánanézek, ott XP van. Bocsi egyébként érte, de én úgy tudtam, hogy oda menti alapból. Majd ennek utánanézek még estefelé. Láttalak ám fent itt a PH-n tegnap este, csak már nagyon fáradt voltam, nem vártam meg, hogy vajon ide hozzászólsz-e, sikerült-e a dolgot megoldani, szóval ne haragudjál. De örülök, hogy megoldódott a problémád :) Ha máskor is elakadsz valamiben, bátran szóljál, itt nagyon segítőkészek az emberkék :) -
Lám@
csendes tag
válasz
#34929152 #44 üzenetére
Szia!
Isten vagy! Mit Isten, Istennő! :-)) (Hiszen csak így fokozható!)
Mindent jól írtál. (Amúgy magyar XP-m van.)
Amúgy a nem a IE Temp-be mentett. Ott kerestem először.
És a rejtett fielok is látszanak. De még a kereső sem találta meg, pedig minden extra lehetőséget bepipáltam ott is. Igaz, lassan ki növöm a 120 GB HDD-t. Szóval van hová dugnia! :-)
Neked milyen géped és oprendszered van?
Köszi még1x! -
törölt tag
Szia!
Szívesen, nincs mit :) Egyébként, azért nem találod meg az elmentett file-jaidat, mert azok automatikusan a Temporary Internet Files mappába mentődnek, aminek a tartalma viszont alapértelmezésből nem látszik, ha nincsen bejelölve az Intéződben az, hogy a rejtett- és rendszer-file-okat is jelenítse meg. Így a keresés is hasztalan, mert az meg nem keresgél a rejtett mappákban.
A kérdésedre kicsit körülményes a megoldás, de a lényeg, hogy megoldható. Sajnos, akármilyen típusú file-t szeretnél letölteni, és szeretnéd hogy kiírja megint neked azt, hogy kívánod-e menteni, és ha igen hová, szóval azt a file-típust ki kell keresned a következő helyen: Indítsd el a Windows Intézőt. Eszközök menüpont Mappa beállításai Fájltípusok fül (kérlek nézd el nekem, hogy a pontos magyar megnevezést nem tudom, így lehet, hogy hibázom, de sajnos angol Windows-t nézek most). Itt keresd ki azt a kiterjesztést, amit menteni akarsz. Legyen ez mondjuk a ZIP. Legörgeted a listát, míg oda nem érsz. Kattints rá egyet a bal gombbal, majd nyomd meg az OK és a Mégse gombok fölött található Speciális gombot. Ha nem találsz ilyet, mert mondjuk Win98-at használsz, akkor abban az esetben a Szerkesztés gombot kell megnyomnod. Fel fog dobni egy külön ablakot, és itt keresd meg azt, hogy Megnyitás jóváhagyása letöltés után. Ez elé rakjál egy pipát, majd OK-val lépjél ki az összes ablakból, és a végén az Intézőt is becsukhatod. Ezután próbálj meg egy akármilyen .zip file-t letölteni. A rossz hír az, hogy ezt az összes kiterjesztéssel el kell játszanod, amit csak le szeretnél tölteni (pl.: .jpg, .ace, .arj, .mpg, stb.). Vagy van még egy lehetőséged: Újratelepíted a böngésződ. Remélem sikerrel jársz. Szólj bátran, ha valami nem világos, jó? Segítek szívesen :) -
Lám@
csendes tag
válasz
#34929152 #41 üzenetére
Köszi Tsibe!
Ez bejött! Az egyik probléma így megoldódott.
A másik az, hogy ezt a pipát hol lehet bepipálni?
''Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés''
Ezt fileok letöltése előtt kellene kérdeznie, de 1szer véletlen kivettem a pipát és azóta nem találom, hol lehet állítani. Azóta mindent úgy és oda ment, ahová ő akar. Köszönöm előre is a segítséget. -
törölt tag
Szia!
Még egy javaslatom van, aztán már csak egy: IE újratelepítés.
A Temporary Internet Files Content.IE5 könyvtár teljes tartalmát törölheted. Sőt ide is menj el légy szíves: Eszközök Internetbeálíltások Általános fül. Cookie-k törlése, utána pedig Fájlok törlése és ott teljes helyben tárolt tartalom törlése-t is pipáld be. Ha ez megvan, nézd meg, hogy itt Eszközök Internetbeálíltások Speciális fül a Biztonság-nál nincs-e bepipálva az, hogy Titkosított lapokat ne mentsen a lemezre. Ha van előtte pipa, vedd ki. Ezután OK-zd le az egészet, és az IE-t csukd be. Majd indítsd el, és próbálj menteni. Ha most sem jó, akkor szerintem telepítsd újra a böngésződet. -
zsborbas
aktív tag
Melyik szolgáltatónál vagy? Az Externetnek betegeskedett a proxy servere elég sokáig mostanság, panaszkodtak rá többen is. Egyébként javaslom, hogy nézd meg a következő oldalt: http://www.dslreports.com/tweaks
Csináld végig a tesztet, majd add meg a valós!!! paramétereket a kapcsolatodról. Ezek után kapsz egy kiértékelést a kapcsolatodról, javasol beállításokat is. Érdemes ezeket megcsinálni. Segédprogi is van hozzá. Ha ezek után sem megy rendesen a neted, akkor a szolgáltatót kérdezd meg nincs-e náluk probléma. Egyébként jártam már úgy (nem is olyan régen, kb 2 hónapja) hogy a kedves M...v a helyi dslam központ konfigjába belepiszkált, és átállította az MTU értékét úgy hogy senkinek nem szólt róla. 2 napomba került mire rájöttem hogy mi a probléma. Az ISP sem tudta mi lehet a gond, erre ők sem gondoltak. Aztán egy hét után helyreállt minden. -
Lám@
csendes tag
válasz
#34929152 #36 üzenetére
1. Köszi, kiürítettem. Az 500 Mb-os tárat felemeltem 900 Mb-ra, de még mindig BMP-t hajlandó csak menteni. A index.dat filet is töröljem? Abban milyen infókat tárol, abból nem lesz semmi gáz, ha letörlöm?
2. Nem oldalakat, hanem fileokat szeretnék letölteni és én megadni nekik a mentési utvonalat. Pl a MS Office honlapról ClipArt-okat úgy menti le, hogy nem találom meg még a keresővel sem utána. Az utvonalat mentés közben nem lehet elolvasni, mert iszonyú hosszút ír, a file nevet pedig nem találja a kereső. Valami Mpf formátumban menti, de ilyen nincs a gépemen.
Ez a probléma azóta van, mióta egyszer véletlenül azt választottam, hogy többet ne kérdezzen mentésnél ismert filekiterjesztés esetén. Ha ezt lehetett választani, akkor biztos valahogy vissza is lehet állítani, de vajon hogy?
Köszi, -
törölt tag
Szia!
1. [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=7687[/L]
Ürítsd a cache-t.
2. Mentés másként-tel próbálod azokat a bizonyos oldalakat menteni? Ez a probléma azóta van, mióta csak .bmp-be engedi a képeket lementeni? Furcsa, még ilyenbe nem futottam, de mindjárt utánanézek. Ürítsd a cache-t, és próbáld ki majd az oldalak mentését is, jó? -
Lám@
csendes tag
S.O.S!
Szeretném a segítségeteket kérni az IE6.HU-val kapcsolatban. 2 probléma is felmerült.
1. A képeket, amikor jobb gomb/letöltéssel szeretném menteni, csak BMP formátumban hajlandó menteni (Sem GIF, sem JPG nem menthető). Találkozott más más is ezzel a problémával? És ennek valami beállítási lehetősége?
2. Amikor szeretnék valamit letölteni a Netről, akkor automatikusan ment és nem lehet beállítani az útvonalat. Soxor nem is találom meg később a mentett filet (a IE Temp-ben sem). Van ennek valami eldugott beállítási lehetősége, mert a mezei IE beállításokban nem találtam. Előre is köszi a segítséget. -
Bazzsi
csendes tag
Win98SE oprendszerem van:)de azért kösz
-
peace&love
aktív tag
Asszem azér nem látszanak azok a weboldalak, mert az XP jávája egy szar, le kell valahonnan tölteni egy másfajta Jáva-támogatást, és akkor fog menni minden jól.
Én így tudom, de kérdezz erre rá akkor lehet, hogy valakinek beugrik a megoldás, már ha ez a baj...
SAjnos én sem értek hozzá annyira, de majd valaki biztos megmondja hogy hogy kell. -
Bazzsi
csendes tag
:)). Nem tudod röviden leírni?
-
Bazzsi
csendes tag
:)). Nem tudod röviden leírni?
-
Bazzsi
csendes tag
1 db. meghajtó van a gépemben összesen. Egy C: :)
de figy ha feldarabolnám 2 részre.egyiken lenne a windows.akkor a programok melyek a másikon fel lettek telepítve azoknak van közük a wincseszter windowsos feléhez nem?tehát ha újraraom a windows-t akkor a másik részén nem fognak működni a programok ugye?Remélem érthető:) -
localhost
Közösségépítő
Nos...
Először is formattálni nem kell... az én gépeimen meglétük kezdete óta sosem votl formattálva a winchester, mert ugye minek ?
Ha felosztanád a winchesteredet, azzal nyernél ugyan egy keveset, mert mondjuk munkáid, mp3-aid, filmjeid, amik a MÁSIK partíción lennének, nem vesznek el, ha te az elsődleges meghajtódat (c:) mégiscsak formattálnád... De mindazon programjaid, amiket a c:-re telepítenél, azok ugye igen, és a d:-re telepített programjaid és játékaid sem indulnának el (nagy valószínűséggel), ha a windowst CSUPASZON újrainstallálnád.
Nos akkor leírjam? Mekkora a HDD-d és hány/mekkora részre darabolnád? -
Bazzsi
csendes tag
nah szóval az ilyen esetekre hogy valami tönkremegy a gépemen.vagy bármi egyéb és formatálni majd uninstallálni kell a windowst.Nekem van egy 80 gigás vinyóm.na ha felosztanánk, akkor nem veszne el minden a formatáláskor, ha a windowst újra akarom installálni...ha jól tudom.mer így ha formatálni kell minden elveszene...
-
localhost
Közösségépítő
''...És ha bemondom ...''
Mondom e-mailben!
Mit tud tenni? Csak kapásból egy-két dolgot:
- ellenőrzi a DNS-gépét
- ellenőrzi aZ ADSL behívásokat intéző képeit.
- szervereit, routereit mindenféléjét.
Már bocs, de mi köze ennek a particionáláshoz? Ha megindolkod, megírom hogyan kell :) -
Bazzsi
csendes tag
Meg hát nekem eddig ezek az oldalak bejöttek csak most nem akarnak bejönni, ha jól emléxem azóta nem jönnek be amióta volt formatC:...
Írja le nekem valaki a partícionálást pls! -
Bazzsi
csendes tag
És ha bemondom hogy hogy pár oldalt nem tudok megnyitni!Akkor ők mit tudnak tenni?
-
localhost
Közösségépítő
Egészen biztosnak látszik, hogy szolgáltató-oldali vétség!
Reklamáld meg náluk e-mailben... -
Den
veterán
Tudja a csöcs, lehet dns probléma. Nálam soxor előfordul hogy pl a google egyáltalán nem jön be vodával, ugyanakkor axeleroval simán.
a kapcsolat eltávolításhoz a kártyát nem kell eltávolítani, csak a network connections-ben az adsl kapcsolatot.
de szerintem egy telefont ejts meg előtte, ne dolgozz potyára. -
Bazzsi
csendes tag
kapcsolatot újratelepíteni? Hálókártya természetesen fent marad és onnantól? Bár nem hiszem hogy ezzel lenne a baj mert pár oldalt behoz és ha nettel lenne a baj az vagy működik vagy nem.nem?
-
Den
veterán
válasz
Cathfaern #15 üzenetére
Azért ne essen neki rögtön a reinstallnak, először pl el lehet távolítani a kapcsolatot és újratelepíteni, meg felhívni a szolgáltatót nem-e náluk szar valami. Ha win2k vagy xp akkor egy renszer visszaállíytást is meg lehet próbálni egy olyan időpontra ami tuti jó volt.
-
Bazzsi
csendes tag
á nagyon nincs kedvem formatálni a gépet.Szeretnék megkérni valaki hogy írja le pontosan hogy hogy lehet particionálni!mert nekem van egy 80 gigás vinyóm és hogy ne vesszen el állandóan minden adat azért nagyon megköszönném ha valaki leírná nekem.
-
Bazzsi
csendes tag
Nem nincs túl szigorúra állírva.Nem lassú a netem: ADSL. Tehát be kellene jönnie.Amit mondtál az a frissülős dolog... azt nem lehetne hogy azt az újrafrissülést vagy mit kikapcsolni...
nem ír ki semmit amikor be akarom hozni a hp-tcsak egy szép fehér lap... -
Ahhoj
aktív tag
igen, igen, igazad van, ezért kérdeztem, hogy a nem nyitja meg az oldalt, az mit jelent, hogy csak fehér lap, és semmi, vagy hibát ír ki? de erre nem válaszolt :(
ha újratelepíted a wint, annak csak úgy van értelme, ha előtte formázod a vinyót, és akkor ugyebár eltűnnek a cuccok -
twollah
nagyúr
Tényleg.
Lehet, hogy az INet elérésed a lassú, és mire betöltötted az oldalt addira már frissülne, és ez megbolondítja a böngészőket. -
twollah
nagyúr
Érdekes.
Eddig még nem találkoztam ilyen hibával.
Nincs véletlenül a proxi bekapcsolva? -
Bazzsi
csendes tag
Már kipróbáltam Operát, Netscapet, és mindegyiknél ugyan az a szarakodás volt.Ha simán reinstallálom a windowst akkor nem tünnek el a programok meg ezek ugye?
-
twollah
nagyúr
Nem értem miért erőltetitek azt az internet explodert.
Vannak más böngészők is.
Pl.: mostanában jelent meg az új Mozilla v1.2 magyar verziója.
Nem kell állandóan egy programnál leragadni. -
Bazzsi
csendes tag
Internet Explorer 6, pl. http://www.777sms.hu, hogy egy alapvető oldalt mondjak, nem csinál semmit.Beírom a címet elindítom, néha elindul alul az a kék csík, de azon kívül nem csinál semmi, nem hozza be. Az oprendszer win98SE.
-
cadaver
tag
es milyen kapcsolatod van? lehet hogy csak lassu a modem :))
-
Bazzsi
csendes tag
Nem igazán hardverügy de remélem tudtok segíteni.Explorer nem tud megnyitni jó pár oldalt.Próbálkoztam JAVA-val, újra felraktam de hiába.Beírok egy címet és nagyrészt nem csinál semmit, nem tudja behozni azokat a honlapokat, amik másnak bejönnek:( mit tegyek? HELP!pls
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged