- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
Be szeretném jelenteni a NAV-nak, hogy nyitottam TBSZ számlát. Az IBKR küldött levelet, amiben van egy formanyomtatvány link, de az van rajta, hogy adjam meg mikor mennyi pénzt tettem rá, de egy sorban. Eddig volt erre a TBSZ-re 3 vásárlásom, természetesen különböző napokon és még szeretnék rá venni.
Mi a helyes kitöltési mód? Vagy nem is ez a nyomtatvány kell? -
G@ben
addikt
Ezt kérhetem ilyen for dummies formában?
Van a tbsz díja, talán 2000 Ft havonta. Ezt a fő számláról vonja, tehát ott mindig lennie kell némi pénznek, vagyis ha most -1,85$, akkor simán revolutról rá kell tennem némi pénzt és otthagyni, igaz?
A tranzakció alatt mit értünk? Egy befektetést a tbsz számlán? -
G@ben
addikt
válasz
Moleman #2525 üzenetére
Ok.
Ezt a levelet nem igazán tudom még értelmezni, hogy mit is akar számlázni, mire fizettem elő? Meg hogy tudom ezt levenni?És most jött ez az üzenet:
Following violation(s) have been detected for you account U****0595: - Excess Liquidity: URGENT: Please note that the qualifying equity within your account (i.e., Equity with Loan Value) is insufficient to satisfy the margin requirement and, to restore margin compliance, liquidation of positions may commence without further notice.
Ez mi a fene?
-
G@ben
addikt
Újabb kérdésekkel jönnék, mert nem igazán tudom, mit szeretnének, mit kellene tennem. A következő emaileket kaptam különböző időpontokban:
Most valamit fizetnem kell vagy nagyobb levonás jön valamiből?
-
G@ben
addikt
Köszi mindkettőtöknek! Ezek alapján a fenti listából melyiket érdemes választani, ha euro alapon venném?
-
G@ben
addikt
válasz
Blaymoira #2495 üzenetére
ISIN alapján kerestem, akkor adja ezt a szép hosszú listát. Tehát ha jól értem, akkor mindegyik ugyanazt jelenti, ugyanabba fektet, csak más pénznemben és más tőzsdén. Van különbség köztük, pl költségben, akármiben, vagy mind azt adja, amit a justetf-en is látok ter-nek, satöbbinek? Ha így van, akkor az IBIS2 ajánlott vagy másik?
-
G@ben
addikt
Közben a másik topikban megkaptam erre a választ, csak azt nem tudom még, hogy ez az etf hogy található meg az ibkr-en, mert pont így nem adja ki, amit isin2 alatt emlegetnek meg hasonló, de nem ugyanaz. Vagy csak én nem értek hozzá.
A váltás elvileg következő kereskedési napon csinálja meg. Annyit tudok várni, bár nem nagy a különbség a kettő között. -
G@ben
addikt
Szeretnék venni ibkr-en IE00B4K48X80 MSCI EU-t, de a trade alatt a keresőben nem találom. Tudnátok segíteni, hogy milyen név alatt keressem pontosan? Meg hogyan érdemes venni, tiered vagy fixed? 2500 eur, tbsz-re hosszú távra.
Kezdő vagyok, inkább kérdezek, minthogy elrontsam! -
G@ben
addikt
Újabb kezdő kérdések: átutalnám az összeget a bankból az IBKR számlára. A sima utalás horror összeg, a bankkártyás vásárlás ingyenes. Lehet ott bankkártyás vásárlást csinálni? Vagy közbe kell iktatni mondjuk Revolutot, ami nekem (egyelőre) nincs? Ha megjelenik a pénz az IBKR-nél, akkor azt ott még rá kell tennem a TBSZ számlára, majd azon belül megvásárolni a kívánt etf-eket? A pénzt az IBKR váltja át forintról?
Esetleg van erre egy step-by-step leírás olyan kezdőknek, mint én? -
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
Vasárnap nyitottam egy TBSZ-számlát IBKR-en, de egyelőre nem utaltam rá pénzt. Van valami időbeli korlát, hogy meddig kell betennem? Illetve ha jól tudom, be kell jelentenem a NAV felé is a számlát. Ezt a számlanyitástól számított 2 héten belül kell vagy a lekötéstől számított 2 héten belül?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Mikrotik routerek
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Windows 10
- Windows 11
- További aktív témák...
- Hama uRage Exodus 515 Illuminated billentyűzet
- LENOVO IdeaPad Slim 3 15AMN8 (Abyss Blue) Bontatlan új, 3 év garancia
- Razer Naga Trinity - MOBA&MMO gaming vezetékes egér
- Megbízható Notebook Core i5-540M , 4096 MB DDR3, 120 GB SSD, 13,3", 1366x768 (HD) Áfás számlával
- Apple Iphone 15 128Gb 92% Független kiegészítőkkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3510
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest