- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
- 

lipi67 nagyúr válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetére"Tehát akkor jól gondoltam, hogy azonos órajelen jobb a magasabb fsb/alacsonyabb szorzó páros."-Elvileg.Ha a teljesítményt nézzük,nem biztos!Ramfüggő.Ha uazon órajelen alacsony FSB-n 50MHz-cel alacsonyanabban mennek a ramjaid,már a nagyobb szorzó/kisebb FSB a nyerő!(ellenőrizd Super PI-vel!) A lapod ..nem tuningbajnok.2x2giga ramod van,így..nagyobb FSB-vel jobban terheled a deszkádat is.  Ha magas FSB-n akarod járatni(s bírja a procid)feszelni kellene a hidakat is!!!Jobban leterheled a tápegységet stb.. Ha magas FSB-n akarod járatni(s bírja a procid)feszelni kellene a hidakat is!!!Jobban leterheled a tápegységet stb..
 Jó az a 300-as FSB! Szorzót nem kell babrálnod,hidd el..energiakütyü.Emelheted a feszt,akkor is visszaveszi a feszt és a szorzót is.Ha nem..oprendszert nézd át! 
 Tulajdonság/képernyőkímélő/energiagazd./minimális energiagazd.-ra állítsd.
 Ha így se ok,nézd át a biosodat.
 Kben:igen ez a legjobb.Nézd át!Ha nem tudod,h mi mire való,nem gáz.Mindíg 1 dolgon módosíts,tapasztald ki ,h mire,milyen hatással van. 
- 

mycso veterán válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreBár nekem giga lapom van: 10*266 24/7-ben alapfeszen sima ügy... a pci-e frekit fixálni kell, mert FSB emelésre elmászik (természetesen ha nagyobb procit raksz bele, aminek 1333 az FSB-je, akkor marad alapon a pci-e freki, hiszen a proci alap FSB-n megy, nincsen módosítva/túlhúzva) nálam nem kell kapcsolgatni az EIST-t, hogy a szorzó állítás előjöjjön, az alapból aktív és működik a szorzó visszavátel az általad írt példánál (10-et állítok alapnak, akkor is visszaveszi a szorzót) a feszültséget csak abban az esetben veszi vissza, ha nem nyúlok a vcore-hez, tehát se lefele sem felfele nem változtatom. fogalmam sincsen neked milyen memória osztóid/szorzóid vannak az MSI-nél... 
- 

Tuja1 aktív tag válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreA PCI freki alapon 100 de amikor emeled az FSB-t képes elmászkálni ami fagyihoz vezethet. 
 Tuningnál nem árt fixálni.Nem tudom a MSI, hogy odja meg a Gigánál 2-4 ig vannak a ramszorzók . és mindig írja a ram aktuális Frekvenciáját , nem kell számolgatni. 10x266-on jár a proci, de üresjáratban ugyanúgy visszaveszi 6-ra a szorzót, mint alaphelyzetben? Sztem próbáld ki hátha működik. Passzolom.  CPU-z megmutatja. Killerlaca: azon kívül, hogy megy 3,15Ghz a procid alapfeszen ? Arra, hogy jók ezek az 5200-asok ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

Tuja1 aktív tag válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreA DOT az Dinamic Overlocking Technology. Ha tuningolni akarod a procid akkor a következő beállításokat kell használni: DOT---disabled (hiszen manuálisan állítod be az optimális értékeket) 
 EIST---disabled (főleg ha adsz egy kis + feszt akkor már nem tud érvényesülni)
 Spread Spectrum---DISABLED
 Ezek bekapcsolva rontják a tuning hatásfokát.Adjust PCI Frequvency fixálni 100 ra Így hirtelen. 
 Azért fontos lenne a BIOS-verziód is.
- 

brownus veterán 
- 

Gyusz őstag válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreA lapod topikjában érdeklődj szerintem, hogy miként is kéne állítgatni a dolgokat. Továbbá az sem árthat, ha az ember belenéz a kézikönyvbe, valószínűleg fent van az MSI honlapján is PDF-ben. Valószínűleg egy csomó minden auto-ra van állítva, és azért vannak az opciók szürkével. Konkrétan én sem ismerem a lapodat, de a szorzó állítása úgy szokott lenni, hogy amit megadsz, az lesz a maximum. Tehát megadsz mondjuk 10-et, attól még vissza veszi 6-ra, ha az energiagazálkodás be van kapcsolva. Szerk.: mobo ~ alaplap 
 És van a lapodnak topikja, mint ahogyan írtam is, csak eléggé kihalt. Ebben a tesztben, az MSI-nél a harmadik képen van a lényeg, ami kéne neked (bár feszültség állítás lehetősége nem látszik, de biztos ott van lejjebb).
- 

brownus veterán válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreMiért is kéne bírnia a procinak? a 400at már nem bírja, eddig nem láttunk e5200-at ami ment volna 400 fsb-vel! az már 100% plusz OC... (én legalábbis nem) meg ilyen alapon próbáld meg a 4*500-at  nem fog menni. nem fog menni.a topikban is van pár ember akiknek nem sikerült 300 fölé menni az e5200-al... szóval kell ehhez a proci is nem csak a lap Feszemelés nélkül, gyári hűtővel, akkor elbírna szerintetek egy 8x333MHz beállítást? (azért 333MHz FSB, mert az egy "standard" FSB, ha pl egy e8400 lenne benne az eleve annyin menne; a memóriát meg visszaosztom, van olyan osztó biosban hogy: 1333/800 sztem elbírja, ha hazamentem ki is próbálom. én most a 10*333hoz adtam a biosban 1,275V-ot (cpuz 1,258V-ot ír, a vid 1,2125V. ez most több mint amivel stabilan fut, korábban elég volt 1,23V majd lejjebb is veszem csak a ramokkal gond volt... 
- 

brownus veterán válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetére1. van, /pl. kipróbáltam 266*12,5 vs. 333*10 itt már nem tapasztaltam különbséget, csak everest tesztekben./ játékokban gyorsabbnak éreztem (FC2), meg a vista +alkalmazások is gyorsult egy keveset, ha bírja a procid akkor emeld a fsb-ét 2. elbírja, csak hangos a gyári venti. (engem már zavart) 
- 

Bluegene addikt válasz  Ricco_hun

üzenetére Ricco_hun

üzenetéreszerintem feszemelés nélkül bírna gyári hűtővel a 10X300-zat is nem a FSB órajele számít igazán, hanem a processor órajele pl.: 10X300(3ghz) sokkal gyorsabb mint 8X333(2,66ghz) sokat nem nyersz ha csak FSB-t növelsz, szerintem 10X300-on nyugodtam mehet gyári hűtéssel is 
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kedvenc zene a mai napra
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Arc Raiders
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ha magas FSB-n akarod járatni(s bírja a procid)feszelni kellene a hidakat is!!!Jobban leterheled a tápegységet stb..
 Ha magas FSB-n akarod járatni(s bírja a procid)feszelni kellene a hidakat is!!!Jobban leterheled a tápegységet stb..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)