Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - iPhone topik
 - Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
 - Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
 - 9000 mAh-s Redmi készül
 - Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - Google Pixel topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

brownus
veterán
hétvégén sokat nyomtam fc2-vel, plusz mamaszitával hd filmeket, sorozatokat néztünk, minden probléma nélkül, 10x333on. ilyen magas fsb mellett 3,2 -3,3 a vége a procinak kis fesz mellett. kár, hogy szorzó lockos a proci, megnézném 266*13 vagy 266*14en is kis fesz mellett...
én is ezt tapasztaltam, hogy 333 fsb mellett 1066-al és 5:8 visszaosztással az olvasás volt gyorsabb, 1002-ön (999, érdekes, hogy 1002 a biosom szerint) ami pont 3as egész osztó, meg az írásnál jött ki jobb érték. de nem volt nagy különbség. everestel néztem.
1111en ami 3,3as már mindkét érték rosszabb volt picivel.
 - 

- 

brownus
veterán
ez eddig "auto"-on volt: FSB Strap to North Bridge, és miután átállítottam 333-ra, bios-t kellett resetelnem. úgy gondoltam, mivel az fsb 333, jó ha ez is 333, mert a dram és fsb közötti kapcsolatot írt, de nem értettem meg úgy látszik...
  szóval visszaállítottam autora.
akkor mire jó ez?még egy kérdésem volna, mi jobb a ramnak:
500 -> 1000, 2:3-as osztóval vagy 533 -> 1066, 5:8-as osztóval? (cpuz írta ezeket)szerk: 1,3V-al 11x333-on már nem indult el, a windows bejelentkező ablaknál újraindult. adok neki 1,35V-ot...
 - 

brownus
veterán
akkor jó
 marad így!azt úgy értettem, hogy miért jó az intelnek, hogy kiad egy ilyen procit, amit én felhúzok 333*10re? miért nem adja el eleve nagyobb fsb cpu-nak? vagy ez még a 45nm gyártás elején lehetett és nem vacakoltak a válogatással? és kifogtam egy jó tuning potenciával rendelkező darabot?
viszont lefogom cserélnem a ramokat... legalább 1200-okra vagy 1333-ra, nem tudom a mostani ramokat meddig lehetne húzni, de ha a proci így bírja akkor megérdemli, hogy a ramok is 1333-on menjenek

- 

brownus
veterán
Szia oc master

ehhez mit szólsz? -> e5200@333*10 ma este növelem egyel a cpu szorzót.
ha prime stabil és nem melegszik akkor hagyhatom így, nem? most 32C fokos, hosszútávon nem fogja a proci megsínyleni?!? mert nagyon élvezem, hogy egy 800 fsb rendszer helyett 1333-on fut minden
mivel nem sok tapasztalatom van oc terén kicsit félek még feljebb menni (400 közelébe), ezt, hogy képzeljem el? hogy valójában ez nem is egy e5200 hanem egy e7 vagy e8000es széria kicsit butább változata amit eladtak e5000es széria tagjaként és most itt "szárnyal"? hogy van ez?
elég ha adsz egy linket ahol ezt leírják! - 

brownus
veterán
 - 

fsb1000
nagyúr
OK.. . Sőt a legtöbb dologban egyetértünk.
(ha mégis degradálódna, akkor egy irodai gépben végzi a szerencsétlen tuningolt proc)Drukkoljatok! Ma próbázom le a #4 5200-at..
Nagyon elégedett vagyok ezekkel az olcsó procikkal. Főleg hogy nem melegednek még húzva sem..
Nagyon várom, hogy kijöjjön egy 13 vagy 15-ös szorzójú 5xxx.
Olcsó lapban is röpül majd mint az álom... takarékon meg 2wattot eszik.
Mi kell még?
(Egy kis RAM sávszél... ) - 

fagy53
nagyúr
"A kezdő vált.-on a fuck3r-est érted?" -

Ha elfogadom valósnak a RealTemp max és az Everest magfesz értékét / 1.150V/, akkor az alaplap BIOS-ban jelzett 1.138V ezekszerint a min. VID, vagy ahogy nevezed: takarékos.
A korrekt szerintem a Prime alatt jelzett fesz érték azaz a droppolt fesz, mert végülis ezen a feszültségen teljesíti a 30 perces normát és ennek kell lennie az 1.150V-nak. Kérdés, hogy valójában is, a táblázathoz is így kell-e beállítani a procit?
 - 

fagy53
nagyúr
De benéztem, sőt a már a vajúdásánál is ott voltam!
 Látom sikerült is javítani a kezdő változaton, arra rá is fért. 
  Az alapfeszt még nem próbáltam, ezért nem jelentkeztem, de ha lesz egy kis időm és erőm akkor megnézem a VID-en mi a vége.
Egyébként a VID érdekes, mert a lap 1.135V-ot az Everest 1.150V-ot ír, a RealTemp pedig minimumnak a lap és maximumnak az Everest feszültségét jelőli meg. Melyiken kell nézni a VID-hez tartozó max órajelet?
 - 

fagy53
nagyúr
Úgyis csak sportból kockáztatsz, értelme egyébként nincs a dolognak, ha meghal, hát meghal, ez benne van a pakliban.
 Növeled az adrenalinszinted minden egyes kisérletnél, ez lehet az ára. Mások az életüket és testi épségüket kockáztatják látszólag értelmetlenül, ez még mindig jobb! 

A kisérletezés izgalmát, a tervek, elképzelések megvalósításának örömét valahol meg kell fizetni, bátraké a szerencse!
 - 

marcus.fenix
aktív tag
Oké, köszönöm!

Azért kíváncsi vagyok a tiédre majd... te mivel hűtöd a 8400-at?Most már csak a 4870-et kell elcsitítanom, ami nem könnyű feladat a ref hűtéssel...
Bár azt olvasom hogy nem kell félni a magas hőmérsékletektől ennél a kártyánál...
Úgy döntöttem hagyom is hadd menjen 90-ig, és megpróbálom ott tartani. A legtöbb játék úgysem ad folyamatos 909%-os terhelést...bocs az off-ért
balazs
Amíg az intel procikba nem integrálják a memóriavezérlőt (nem tudom, lehet hogy Nehalemnél már megtették???), ahogy az AMD tette, addig az AMD-s rendszerekből magasan jobb memóriahozzáférési értékeket vehetünk ki... a való életben viszont ezzel nem sokra lehet menni. Az alsókategóriás E5200-am rommá veri a régi 6000+ omat akár azonos (3GHz) órajelen is, minden alkalmazásban... ez van.
 - 

marcus.fenix
aktív tag
Na EZEK a peak értékek 15 perc Prime95 után (és Tjmax beállításoknál belőve), efölé nem mentek a magok, inkább alatta voltak 1-2 fokkal. A vfesz közeli a biosban állítotthoz. A szobahőmérséklet 20-21 fok, és a venti 750RPM-en megy, még azt is hallom ha fingik a légy... Jó lenne így hagyni, ha szerinted is mehet...
Schwartz
Persze, amúgy jogos, elvárható, ha már beharangozták

Majd legközelebb megint szerencséd lesz... - 

marcus.fenix
aktív tag
Nekem a 3600MHz stabilizálásához 1,368 feszültség kell. Ez még M0 steppinges. a 4GHz-hez már 1,5 volt kellene

Portable Everestem van, de megnézem hátha be lehet állítani...
Amíg az nincs beállítva addig nem is valós adatokat közöl, mert akkor lehet hogy kamu hőmérsékleteket írok?Egy ilyennel hűtöm a majmot, hatalmas böszme állat és a helyén is van, szóval ennek meg kéne fogni félgázon is...
 - 

marcus.fenix
aktív tag
Köszönöm! Csak otthon tudok majd vele foglalkozni, most munkahelyről írogatok...
De mondjuk Orthos helyett majd letöltök Prime-ot, meg a hőmérsékletmonitorozásra is a realtemp-et, mert megmondom őszintén, hogy csak az everestet néztem eddig, ott meg valami nem fasza, mert állandó terhelés és szobahőmérséklet mellett hihetetlenül ingadozik... Tehát a rendszer-stabilitástesztnél nézem mondjuk a min max avg-t és míg az avg 57-58, addig a max 68-70. Leginkább 60 alatt mozognak a magok, és néha egy-egy pillanatra felugrik egyik másik. Ilyen hőingadozást más procinál nem tapasztaltam... - 

lipi67
nagyúr
bocs a sok elgépelésért
brownus
Magyarul:A VID 1,2125.Terhelve prime alatt a cpuz csak 1,1625-öt mutat,tehát a Vdroop az 0,05.Ezt hozzáadod a VID-hez és így 1,2625-ön adsz neki biosba.S mikor majd terheled a procidat ilyenkor 1,2125-öt fog kapni,ami a VID-je.Ezen mennyit megy???
19balazs86: Ja!Elnézést szerettem volna kérni,hogy abban sokat elgépeltem,s lejárt az idő közben és nem tudtam javítani.Ezéet írtam magamnak
  - 

Bluegene
addikt
jah valószínűleg kicserélik, nem mondhatják h az ilyen soha nem megy tönkre ha alapon használod
meg aztán bizonyítani se lehet h te tetted tönkre(max az intel laboratoriumaiban, annyit nem ér szvsz), de ilyen reméljük nem lesz
 , egyébként az elsőszériás phenomok közül volt ami megadta/adja magát ilyentől, a wolfik jól tűrik 
 - 

fsb1000
nagyúr
lipi, az a baj hogy az idő mindent értéktelenné tesz.
.
Amikor még NW 2,4GHz volt a csúcs, akkor vettem egy olyan (fél)tálcát amiről a nagykerben állították hogy tuti széria.
A legjobbat kiteszteltem magamnak a többit eladtam itt a PH-n meg máshol.
Tényleg jók voltak.
.
Majdnem fél évig voltam vele boldog meg az übertuningios alaplapommal.
Nagyon sokba került a projekt... de ma alapfeszen egy e8400 többet tud egy Asrock lapban.
.
Alig telt el 2-3 év... vagy mittomén mennyi.
Pont igy leszünk a mai procikkal. A tuningos szétfeszelt "eredményeink" semmit nem érnek a következő generációkkal szemben.
VGA dettó ugyanez... X800 örület..... azt is mennyit válogattam, pedig nem is játszom. - 

old gray
addikt
"Nézd 40 múltam 93-tól pck-kel foglalkozom."
Ez a rész olyan mint amikor fényezi az ember magát, csak, hogy jobban elismerjék a szakmai tudását.
Én is írhatnám: igaz, csak 29 vagyok, de 6 évesen már egy C16 és egy Primo boldog tulajdonosa voltam, 9 évesen pedig C64-en simon's basicban írtam a grafikai programokat. '93ban vettem az első pcmet 85000Ft-ért (AT286-20MHz.....) a tuning-terén egy socket 3-as AMD 5x86 133MHz @ 160MHz (4*33 helyett 4*40) procival kezdtem.
Leírtam, most már fel lehet rám nézni mert ilyen előélettel rendelkezek és tisztelet követelek, mert nem 17 éves kölyök vagyok éssatöbbi. Nemá'.... érted mit akarok mondani?
 fsb1000#1037: Ott a pont. Szépen fű alatt meghirdetjük, "soha nem nyúztam" címszóval.

- 

old gray
addikt
Nem kimondottan neked szólt, hanem nagy általánosságban alkottam véleményt. A vitába ne menjünk bele, én hosszú távú hatásról írtam, amiről nem hinném, hogy van tapasztalatod. Nem lehet, mert egy E8xx cpu ugye még nem lehet mondjuk 2 éves.... és 45nm-ről van szó. Eltér a véleményünk, igazából egyik fél kijelentése sem igazolható, így én maradok az álláspontomon: a te cpu-d sem venném meg.
 - 

Bluegene
addikt
 - 

Bluegene
addikt
azta hétszázát!!!!
  5giga, te aztán nem sz*rozol, múltkor még csak 4,5gigánál tartottál, már nekem az is sokk voltna lehet neked van igazad

igaz ez nem prime stabil
az a baj ha biosból adok neki 1,35v-ot, a CPU-z szerint 1,38volt szal bios 1,425-öt megpróbálom, talán az 1,46-1,47 lesz

- 

Bluegene
addikt
hát igen azért az E8000-esek E8000-esek

meg is van az áruk rendesen, bár játékra jelenleg ezek a legkomolyabb procik(a négmagosok ideje még nem jött el, bár..)
lehet tavasszal beszerzek egy hasonlót mikor már olcsóbb lesz és addigra lesz lovettám is sok, lehet veled elcserélem

- 

Bluegene
addikt
aha szerinted egy hyper tx2-essel meddig lehetne nyúzni 4,3ghz-ig elbírna ezüstpasztával nem? esetleg megtámogatom +1 ventivel, szted?
másik kérdés fesszel kapcsolatban: BIOS vagy valós? ugye nekem is feltűnt h a CPU-z mást mutat mint amit belövök a biosban, akkor az a valós amit a cpuz mutat?
 - 

Bluegene
addikt
azta nemjóját!!!!
nincs kedved cserélni?
mivel hűtöd?

bár itt megint az van hogy 700mhz-cel és 4MB cache-el jobb a procid ez tény, de windowsba elég, játékba 4850-hez is többnyire elég az E5200-zas a maga szerény 3,6ghz-cével, oszt a lapom se biztos h tudna 500fsb-t
de tény hogy impresszív eredmények!!!

- 

Bluegene
addikt
hogy mi a tapasztalat 3,75ghz-en?
1. nem prime stabil, de elindul, viszi a crysis-t, mass effectnél fagyott(hibázott), tesztelésre jó, ill crysis-oláshoz(egyébként a vége 3,77ghz, 3,78ghzen az istenért nem indul)3,6ghz-en
itt félóra prime stabil(eddig volt türelmem), sose fagy, szal itt tuti 1,35-1,34V-tal elmegy(bár lehet kevesebb volttal is beérné de nem volt időm kisilabizálni, (úgyse ezen sokott menni csak pl crysis előtt belövöm erre gyorsan)
alapvetően mérges lettem volna ha nincs legalább +20% az E2160-ashoz képest 7500Ft-ot költöttem rá, ha csak 3,3 ghz-t tudott volna(ennyit az E2000-resem is tudott ha erőltettem, bár nemtom stabil volt-e), mérges lettem volna és pénzkidobásnak gondolnám, talán a +1MB cache és a +400-550mhz miatt talán van +20% növekedés, viszont nagyon pozítív hogy ha hátul odarakod a kezed 3,6ghz-en kevesebb forróság ömlik ki mint az E2160-nal 3,2-őn, sőt sokkal hűvősebb

- 

fagy53
nagyúr
Mivel nem a Válasz gombot nyomtam meg, ez egy ált. kérdés volt.
 Kösz, hogy válaszoltál, de konkrétumra lenne szükségem. A jelenlegi 2160 VID feszültsége 1.32V, én 1.15V-on használom 1.8GHz helyett 2.7GHz-en. A 100%-os proci terhelés esetén 42°C egy AC Freezer Pro 7-tel. Mivel ezt a procit a jövőben 3.2GHz-en használnám, viszi magával a hűtőt is a másik gépbe, ahol videókonvertálás,DVD írás menne elsősorban, játék alig. A jelenlegi konfig net, játék meg könyvelés. A játék miatt kívánatos a kétszerakkora cache és 2.8GHz. Van a 2160 gyári hűtője, bontatlan, és a vásárolandó 5200 hűtője. Lehet, hogy egyformák?
Ezért volt a kérdés, az 5200-as gyári hűtővel VID fesz alatt, 1.1-1.2V környékén 3.0GHz-en 100% terheléssel, Orthos, mennyire melegszik számszerűsítve?
 - 

Bluegene
addikt
én vagy alapon használom(fogyasztás miatt, meg kímélem a gép komponenseit), játékra belövök egy 12X300-zat, memóriákra CL4-et, úgy elég pattanós
3-3,2 ghz-et az E2160-asom is tudott, ha már kiadtam pénzt legalább valami teljesítménynövekedést várok, nem? különben mi értelme volt cserélni?
 - 

mycso
veterán
Hát az én ramom nem szereti a lazát

De tényleg 4-4-412-n vígan elvolt, míg lerontott időzítéssel b@szakodott, na mind1 megvan a teszt...
Memória másolásra viszont 0-át hoz, néztem 2 féle everesttel is...
(majd valamikor ha lesz egy kis időm átírom normálisan excelbe, múltkor hírtelen ez volt a leggyorsabb megoldás)
 - 

- 

old gray
addikt
Igaz, a kijelentés kissé erős, de Dokar a lényeget jól leírta: a 45nm és kisebb vcore nem jelent feltétlenül kisebb hőmérsékleti értékeket. Nah jöhetne már a futár, vége lehetne a melónak és délután beizzíthatnám az új hűtömet. 1045g-os szörny, holnapra izomlázam lesz mire felszerelem.

- 

Bluegene
addikt
 - 

Bluegene
addikt
persze h jó az,de csalódás,mint a 7xxx voltaz ebben 1etértek
jó te kifogtál egy jó E2000-rest az enyém 3,2ghz@1,35v-tal se volt prime stabil, igaz úgy használtam
 , szal nekem előreleépésényeg:a 2xxx után és a 8xxx közé teljesítményben(benne van a tuning is)karakteresebb procit vártam, mint az 5xxx és a 7xxx szerintem az Intel szándékosan fogja vissza ezeket hogy a vásárlókat a drágább E8000-esek felé terelje, ciki lenne ha ezek éppolyan jól húzhatóak lennének, vagy leköröznék,
ég egy elsőszériás 4300-as(1V-os VID!!!)vagy 6300,6320,6600...jobb alternatíva ha reális összegért hozzájut az ember..sztem ez túlzás, talán kihozható a 3,6-3,7ghz ezekkel de az már nagyon a végük, és fűtenek mint kazán, szal jó pár ezressel olcsóbban , nem jobbak, ráadásul ez wolfi(nagyobb IPC)alapórajeles eredményeid nincsenek? leviszem 10-re a szorzót, 10X200-ra vagy 10X300-ra ilyeneket keress, ha van megcsinálom ugyanazt és meglátjuk mennyit javult az IPC
 - 

Bluegene
addikt
jó én is csalódtam, de a pudding próbája az evés

felemás, talán túl nagy teljesítményt vártunk túl kevés pénzért

igaz h az E2000-esek ár/értéke a legjobb, de egy 4850-est jobban visszafogja, lehet hogy az a +25% teljesítménytöbblet pont jól jön egy modern vga-nak
szal mhz/ft vagy IPC/Ft ban jobbak az E2000-esek, de az E5200-zas viszont nagyobb teljesítményű
 - 

Bluegene
addikt
.lehet,hogy a 2xxx széria nagyon magasra tette a mércét..attól azért jobbak, lehet hogy egy-egy kísérlet erejéig 1,6v-tal 4ghz-et is elértél, de valljuk be a realitás a 3,2ghz kábé mindenki úgy használja, nem véletlenül afölött már csak erőltetve megy
ez meg tud 3,6-3,75Ghz-et, de ha rászámolunk +5-8%-ot(cache miatt) és +10%-ot(fejlesztett wolfi), vagyis +10-15%-ot(ennyivel lehet gyorsabb) akkor az E5200 napi használaton jobb mint egy 4ghz-es E2000-res
szal 3,7GhzX1,15=4255mhz-es E2000-resnek felel meg, de napi használatra

olvasok az E8500-asokról, hát igen, 4,4ghz 6mb cache 500fsb, az más
 , de nem is 7K-ba váltották volna 
 , majd esetleg veszek egy olyat 1 év múlva mikor már olcsó(vagy quadot), egyébként is elég ez a 3,6GHZ, Kiváncsi vok a mai játékokban mikor van cpu limit ezzel - 

Bluegene
addikt
sose mondtam hogy megéri
persze kicsit jobb, de nem sokkal
nagy tunningmesterek adjatok tanácsot
3,62ghz szabil 12-es szorzóval(magasbb FSB-n nem indul igaz 1,35-öt adtam neki)
ill 12,5-n se indul 302mhz FSB-nél de akkor 1,38at adtam
szal a max fsb 302 és a proci vége max 3,7ghz lehet prime stabilanvégülis lehet én fogtam ki egy rosszabbat, vagy egyszerűen béna vagyok(adtam már neki 1,42v-t is de nem akar nagyon 3,8ghz-en elindulni, hiába pedig 12,5-ös szorzóval
  ), innentől kezdve nem tudok vele mit kezdeni, a proci vége 3,8ghz alatt kell hogy legyen, igaz most perpill 3,7-en járatom(12,5X297), stabil de prime-stabil-e?a proci vége 3,8ghz alatt kell hogy legyenehhez még annyit hogy be sem bootol, hiába a mgas fesz, szal itt nem lehet szó arról h rosszul raktam fel a hűtőt
most meg kéne találnom a 12,5-ös szorzóval a maximum stabilt(olyan 3,7 lehet a vége, de inkább alatta) - 

schwartz
addikt
Vista 64bit. A 2180 tobbnyire 3.2-n megy. Ez eleg a 4850 segge ala de lassan kezdett zavarni, hogy a hutom tobbe kerult mint alatta a proci...

Most vettem egy E6700-at (valahol utban van hozzam) s kivancsi vagyok hol lesz a vege tuningban. (E7200 lett volna, de azok mint lattam 3.6 korul kifujnak. Ha az E6700 sem egy ubertuning darab, max megmarad a masik gepembe s beujitok egy 5200-al.
  ) - 

Bluegene
addikt
áhh, igazából semmi szükségem rá
az E2160-as kiszolgál, 1600-ban tolom a mass effectet/turokot és gondolom a warhead, cod5, FC2 se lesz nagyobb gépigényű(mivel Xboxra is kijön)
1600-ban pedig nincs cpu limit, minden fut pöpecül a 4850nel
szal sokat, sőt talán semmit se nyernék azon kívül h az amúgy is gyors vindózom picit gyorsabb lenne
majd megvárom h valaki vesz, leteszteli, osztán talán Szeptemberben(mert akkor lesz felesleges zseton)
vegyél te, Jó uram!sőt talán akkor már 22K egy quad, na azt érezném 8 mega cache-el, ez meg 18K, szal nemtom

túl nagy értelmét nem látom ennek a procinak, ha 10K lesz esetleg, de addigra a quad 12K lesz, azért mégiscsak erős négymagos(2009-ben sztem már a 4magosok éve lesz, a nehalem pedig játékra nem lesz sokkal jobb, szal egy olcsó quad egész 2009-ben kiszolgál hiába 65nm-es)

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - Assetto Corsa Rally
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
 - BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
 - Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 95% Akkumulátor
 - ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

szóval visszaállítottam autora.

marad így!
								![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Első alkalommal sikeresen kettéhajtottam szegény vasat

), innentől kezdve nem tudok vele mit kezdeni, a proci vége 3,8ghz alatt kell hogy legyen, igaz most perpill 3,7-en járatom(12,5X297), stabil de prime-stabil-e?
 )