- Apple iPhone 17 - alap
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob5
aktív tag
szépen apránként megyek fel biosban 1,2 v nem is olyan sok a drop, csak a memók 4X1gb kingmax 1066 960mhz (2.25v) stabilak utánna a chipset (965p) szarakodik netezgetni, játszogatni jó már ez is a giga 9600gt hp már sz....ig ki van hajtva.
Nem akarok nagyon feszelgetni 24/7 -re már így is jó, a fogyasztás kissebb mint a jó öreg e4300 volt.
Gratula az intelnekjók ezek a farkasok és kicsinyei.[link]
Szerk: Élvezem a hűvöset és a csendet a az infin 700-1000 körül karistolnak a lapátok.
-
petrinho21
csendes tag
megnéztem..valóban kicsit laza volt a venti rajta megis húztam..mos terhelés nélkül 61C°osak a magok a proci pedig 43..sztem még így is sok ez...a biosban utánanéztem a fesznek ott 1,104et írt(gondolom a Vcore.t kellett nézni),ez normális?
jah és a ventim 1900 rpm-n megy alapon..ez is normális? -
brownus
veterán
-
Tuja1
aktív tag
Viszont mire kijönnek a 4 magot támogató játékok adigra a Q66 ára is esni fog
és majd akkor jövök én
Amúgy egy E2200(12k ba fájt annó)+3k ért kaptam az E5200ast.Annak 3.4Ghz volt a vége, ennek meg még a határára se jutottam, most 3,7Ghz 1,36V nál tartok.
lipi67, 4,6Ghz-es eredménye is szép, de nem szabad elfelejteni azt, hogy ha valaki felfeszelné a 5200ast 1.56V ra akkor annak is esélye van a 4,5Ghz re.Meg a Wolfdale magos proci grillezésére is.
Az Intel 1.45V-ban maximálja a Wolf-ok max feszültségét, nekem elég 1,36V és ezen a feszem keresgélem a "határokat" utána a mem belővése következik -
Mystic
tag
Hali!
Engem már nem vonz annyira a quad, most a Core I7 jön be, a jelenlegi 5200-as procimat majd lecserélem egy 8xxx-es 2 magos példányra, aztán majd meglátjuk hogy mi lesz. Lehet, hogy valami 32 nm-es 1-2 év múlva. Mondjuk én nem használom extrém feladatokra, játszani sem szoktam túl sokat, ezért nem látom értelmét.
-
lipi67
nagyúr
Minden 1es keményebb tuning után visszateszem alapra,s ha 1,168V-on tudja a 3,8GHz-et primestabilan akkor nincs baj.Eddig tudta.Práimestabilan 4,6GHz amit megy,de nem használom úgy.
Ha besz@rna,(alapórajelen is hibázna)de működne,tuti kicserélnék gariban.Ha be so bootol vele a gép..sztem még hamarabbshteer: 3,6 tök reális,elég nagyon sok mindenre.Feszek..Ez nagyon proci és lapfüggő.Fogalmam sincs nálad mennyi lesz az elég,de érdekel
balintka Nem,nem uaz.Nem mind1,hogy takarékosan csak az órajelet veszi vissza vagy a feszt is hozzá.Ha tuningolod,s nem a legnagyobb szorzón járatod,mind1 mert alacsonyabb szorzóval hatástalan,de erre van szoftveres megoldás.
-
Kiskokó
veterán
Hello
ááá nemjó már próbáltam
ugye az a helyezt hogy 222Fsb-n elindult amin próbáltam 1.175v-on .. aztán oké elygen 230 az fsb.. és az már semmi nem indul el 1.175 től kirpóbáltam 1.4 v majdnem minden voltot és semmivel nem akart elidnulni :S
ezt hogy lejjeb avgy feljeb legyen e azt azrét kérdzeem mert 222fsbvel elindult 1.175ön d e megy 1 egészen is.. hogy meliy kajob baproconak ha nagyobb avgy ha kisebben megy?? stabilnak mindkettőn stabil ugyvettem észre. -
balintka
addikt
Prime-nál néztem, azonnal felvált a teszt indításkor, amint leállítom, visszamegy 1200-ra, úgyhogy jó elvileg. Lehet ezeke szerint az everest nem terhelte meg annyira, h felugorjon 2500-ra.
BIOS-ban is 12+0,5-ös szorzóra van állítva (én ehhez nem is nyúltam, amit magának beállított a proci)
-
sid.:Rc211v
őstag
..én sem akarom ki nyirni
max anniyra adok neki többet még hogy legalább egy teszt erejéig mennyen a 3,8 vagy akár a 4 giga de nem biztos hogy össze fog jönni..nemtom..
3-3,3-on fogom használni amugy is
brownus igen ezt én is furcsállottam hogy ekkora fesz külömbség kell ehhez már.. pedig ki lépésekben mentem fel fele..1,3 alatti/körüli feszen be sem bootolt a win.. igazából ez se teljesen stabil mert 17 percnél hibázott az orthos
üdv!
-
Szmuty
csendes tag
Bocsi a helytelen megfogalmazásért. Úgy értettem, hogy bármit amit épp akkor csináltam az megállt. A kép és a hang is pár másodpercre megakadt, volt, hogy egy percen belül ezt kétszer is megcsinálta. Nem tudom, mi okozta ezt, hiszen alapjáraton volt minden. Délután majd kipróbálom a teszteket, de gyanítom, hogy nem lesz a procival gond. Biztos csak az érzékelő a hibás.
Köszi a segítséget!
-
Szmuty
csendes tag
Szia NFree!
Most volt időm pontosan megnézni a hőmérsékleteket. A proci nincs húzva. Alapjáraton everest és core temp szerint is 1.mag: 34, 2.mag:31. Gondolom ekkora difi még nem vészes. Viszont ha elindítom a prime95-t, akkor már előjön a különbség. 1.mag:43, 2.mag:32. Ilyenkor mi van? Itt már nem is 8-10, hanem 11 fok különbség van.
Off: a lapom topikjával csak annyi gond van, hogy eléggé kihalt. Rajtam kívül talán pár embernek van ilyen lapja (vagy a többieknek nincs vele gondjuk, ezért nem fórumoznak)
Szmuty
-
Osynho
addikt
Pont ez a gondom nekem is egy E2180al
9x333-at viszi 1,38V körül, de e fölé nemmegy még 1,5V-on se. Próbáltam pl 10x310et, de még a windowsig se jutok. 1,6V-on meg nem érdekel mit menne...
Úgyhogy valszeg nekem is E5200 lesz belőle. Olcsó és húzva gyakorlatilag mindenre elég
-
brownus
veterán
mehet 24/7ben, én is így használom, bekapcsoltad a vdrop improve directly-t a biosban?
tegnap estig a biosban 1,2750V-ot adtam a cpu-nak, cpuz 1,256V / 1,268V-ot írt, de látva a Te eredményeidet lejjebb vettem, azaz 1,2625V a biosban (vagy 1,2615V?, már nem emlékszem) és most a cpuz 1,248V-ot ír (ez tuti
) és e kis fesz mellett ment a prime 10-20 percet hiba nélkül.... most így fogom használni a gépet egy hétig, ha minden oké, akkor marad a fesz. ha nem akkor visszaállítom 1,275V-ra mert az már stabilan bevált
sry, most nézem, hogy te 11*333-an használod, ha bírja mehet... nekem sajnos nem megy már ilyen kis fesz mellett....
-
brownus
veterán
most annyit csináltam, hogy maradt a 10*333, de levettem a feszt 1,26V-ra, cpuz 1,248V-ot ír. prime 10 perc, intel burn 5 perc után nem írt hibát. de akkor hagyom az utóbbit amíg befejezi... de sztem jó lesz ez így
ilyen kevés feszt adtál neki? lehet én is még kevesebbel is kipróbálom -
brownus
veterán
intel burn test meddig futna? mert hagytam 10 percig és lelőttem... nem dobott ki hibát
a max stresst indítottam el.viszont 10,5x333@3,5GHz-en pár mp után hibát dobott és újra indult a gép! 1,3V-al a biosban, cpuz 1,28V-ot írt. szóval még fesz kellene neki, mert vista alatt apróságokra jó volt.... de nem merek neki többet adni, elég ez a 3,3GHz.
max egy próba erejéig kap 1,35V-ot és meglássuk
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- LG LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 17 - alap
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Linux kezdőknek
- Formula-1
- Huawei P30 - kell ennél több?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Alienware M18 R1 QHD+ IPS 165Hz i9-13900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest