Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

lipi67 nagyúr Nem tudom, hogy mi van. Nálam se szeretett minden FSB-t, próbáld 1gyel alatta vagy felette. 
 Adnod? Azért mert alapfeszes (de nem szeretem ezt a kifejezést) még VTT/MCH kérhet. Vtt-t 1,28-ra, MCH-t 1,3v-ra tedd.
 -ha esetleg mégis eladnád, előtte szívesen letesztelném..   - -
 VTT igen, vagy cpu termination, ahogy tetszik 
- 

lipi67 nagyúr Miért 10x350? Hidd el, a valamivel magasabb FSB nem sok vizet zavar. 3,5GHz-nek meg úgy 1,2-1,25V között illene. Viszont..Ha már magasabb az fsb, VTT-nek, mch-nak adj. VTT 1,28V körül maradhat is.Brutal tuningnál (nem 24/7 ) mehet 1,34-ig, felette se árt, csak felesleges. 
 Jó"magas" a VID-ed. Feszelheted nyugodtan. Nézd már meg (mind1 milyen szorzón, hogy 366-os FSB-t viszi -e, vagy Wallos. (terhelni nem kell, csak betölti-e a wint.)
- 

Nem az én eredményem... 
 500-as FSB csak E6xxx vagy E8xxx-el fog összejönni. De memória benchmark-on kívül nincs nagy jelentősége. Pl. az E5200 12*333-on gyorsabb mint az E6550 7*500-on.(#1773) Bagira01: spórolni akar, szerintem E7200 már nem férne bele. 
- 

Ha melegszik, az azt jelenti hogy fogyaszt is  Az E6700 nálam 1.5v-al vitte stabilan a 3.6-ot, 1.6v-al meg a tesztek lementek 3.8-on, de nem volt stabil. Az E5xxx meg 1.5v alatt megy 4Ghz-t, és gyorsabb, hiába csak 2MB L2... Az E6700 nálam 1.5v-al vitte stabilan a 3.6-ot, 1.6v-al meg a tesztek lementek 3.8-on, de nem volt stabil. Az E5xxx meg 1.5v alatt megy 4Ghz-t, és gyorsabb, hiába csak 2MB L2...
 Én E5300-t néznék közülük, mert az már mind R0 stepping, E5200-ből van M0 is, az régebbi.
- 

Mindkettő jó proci. De én a fogyasztás és melegedés miatt E5xxx-t vennék, nem számít annyira hogy 2 vagy 4MB a cache. De abból is valami újabb stepping.et, ami talán jobban bírja a tuningot. Kérdezd meg a proci topicjában. 
 Vagy még érdekes lehet a Pentium E6300, bár azt nem tudom mennyiért adják.
- 

lipi67 nagyúr Nem bizony  [566..de ABIT [566..de ABIT ] ]
 6550/ 7*500 -nem egyszerű.. Azért egy nagyobb proci (L2) jobban terheli a lapot (VTT-MCH) én a 7-es szorzót kerülném..Én egy 6750-nel (jó szar volt..) 3,5GHz-et kicsikartam 24/7-be, de az is 1,48V körül volt. Utána 1,53körül hozta a 3720-at, s onnan.. bármit csináltam, nem moszdult. Tudom, Te nem fogsz bios 1,5V-ot adni a procinak, kb 1,3-1,35-öt, s ott..hiú ábránd a 3,5GHz de még a 3,3 is..
- 

lipi67 nagyúr 
- 

Zozoka73 tag 3.6-n megy stabilan 1.34375 Volttal ... épp ezt próbálom csökkenteni. 
 E hozzászólás írásakor 3x fagyott ki, úgyhogy sokkal alacsonyabb nem lesz ez!
 (1.325-s próba folyamatban) A ramok 800-n szaladnak, többet nem is hozhatok ki belőlük, ui. vegyes párosom van (512 Geil cl4, 1gb kingmax 800)
- 

lipi67 nagyúr Mi a stabil? 
 1:1 1066 5-5-5-15 tRD 8 v 10 bios 1,9v bootcd és ott. (nem hiszem el hogy bírja) Prime 95 blend s egyéb vackok nem alkalmasak rá sajna, az inkább rendszert néz, mert ugye a win+prime is lefoglal magának a memóriából, azt a részét nem tudja ellenőrizni. Uez a helyzet a win alól indított memtestnél is, bár az 300%-nál már valamivel korrektebb,de az oprendszert által lefoglalt memóriát az se teszteli.
 DS4 jó lap, de p45 jobb. Ha valami nem tiszta 1000 leírás van róla, vagy kérdezz..
 Na, ablak kinyit, kezdek tuningolni-
- 

lipi67 nagyúr Hm..fura. Tudod, mikor bejöttek ezek a csx csodák, új volt, emelték is az égig (ph-s tesztekben is), hát..Sose kéne , az tuti. Őssel is beszéltük akkor, hogy au "új" varázsa, de fasz egy ramok, mint a geil bléack d.(Régi széria szuper volt, aztán hirtelen -úgy bő 1 éve-lement az áruk) Nem véletlen, rev2-es más chip , egy rakás fos. Kéárdezd meg Bagirát, mennyire várta, hogy megérkezzen (rendelt), s kb 1-2 óra múlva repült is a gépéből... (#1715) Chaser : Ezt tapasztalatam..sajnos.  (#1716) Zozoka73: Nem, nem létezik! Biosban menj alá.. (#1718) Mankó : DS4  (más kérdés, hogy ehez a procihoz.., igaz nálam is jött 4570MHz, szóval nem felül van a baj a p35-p45-tel.. (más kérdés, hogy ehez a procihoz.., igaz nálam is jött 4570MHz, szóval nem felül van a baj a p35-p45-tel..(#1720) Zozoka73: Mivel ezek a procik mindd tudják a 3,6-ot, így magasabb Vid-del sokkal jobban jársz! Nálam 1,265 vagy 1,275 volt, nem emlékszem, de 1,55v -nál már mind1 volt, hogy mennyit kap. Ha annyi a vid-ed valós 1,325- 1,4v-on is simán mehet 24/7-ben..  
- 

lipi67 nagyúr Ó csip-csip-csp az van nálam is, ha (bocsi) hülyeséget állítok.Csak..jogos!!! Mert mikor 3200-es volt benne, 10beállításból 9-nél csip-csip-csip..  
 AUTO-ra tedd a ramokat (MINDENT) a feszen kívül és maradj a (g)MCH 200-nál..Nekem ez segített..(Utána meg korigáltam memsettel..)
- 

Amit kinéztél P35-DS3P-t, pont jó lenne. 
 Azt tudni kell, hogy a Kingmax-on nem tuning bajnok chip-ek vannak, ezért az alacsony időzítést nem bírják. Tehát nem fog 1000 CL4-en menni. Nekem a CL4 max olyan 833 körül volt, igaz nem is nagyon kínoztam. Viszont megy 1200 CL5-t.Alacsony visszaosztásnál mire gondoltok? Alacsony fsb + nagy memória órajel? 
 Maga a "visszaosztás" idegen számomra, mivel core2-nél nem lehet a memória órajele alacsonyabb az fsb-nél.
- 

lipi67 nagyúr VTT = Cpu termination. 
 Adj neki 1,28-at, MCH-nak meg 1,32v-ot. Te! Ne szívass már! Nehogy eladd alapod,s visszafelé építkezz egy szaros 10k-s proci miatt!
 (G)Mch 200 ramnál minden auto és FSB 300. Ami a kingmaxot illeti..Mondom: Próbáld ki előtte!Ha meg nem ok végképp, add el a fenébe a PROCIT! (sztem) 
- 

Gercsa senior tag Sokan lehúzzák a geil-t. Én az előzö procim mellé (E2180) ilyet raktam. 2X1GB value 800 cl5, és teljesen meg voltam vele elégedve, tuningban nem nagyon fogott vissza, 900-on vitte a cl5-öt +0.2V -al, és úgy hogy a lap nem is támogatta oc. szinten sem az 1066MHz-es ddr2 kezelést még 980-1000MHz környékén is ment, csak csúny időzítéssel. Ha olcsón hozzájutnék, én megvenném újra, bár tudom, nem minden darab egyforma. 
- 

lipi67 nagyúr Nem Gyuri malmára akarom hajtani a vizet (ill. miért ne, jó fazon), de elfogultság nélkül mondom, OCZ vagy curcial. Ha ezek nem mennek egy lapban normálisan (nem brutal tuningról beszélek) az User error. Giga p35-ben meg nagyon jól elvannak! (#1677) Chaser: Barátom! P45-ben meg egy fostalicska! Ok-ok, hogy 4,57GHz -en ment 381-es FSB-vel, és 4,5GHz-en bármi lefutott, de..-annyi kinlódás..Á! Uaz mint ahogy írta. Bootolni képtelen voltam. Több táp ki-belapcsot csináltam 1 hét alatt vele, mint a 8400/8500/q9400-gyel összesen. (q9550-nek mind1, imádja a lapomat-ramjaimat, bootol még akkor is ha baromságokat lövök be. 
 Én..Én azt mondom lap 40%-ban ram60%-ban játszott közre nálam. Kíváncsi leszek, subaru meg toyone mit hoznak majd ki belőle jég alatt.
- 

Chaser legenda Nekem volt ultrám, 900@cl4-en is ment mint a huzat, 1.9 v 2V-on, már nem emlékszem. Volt cl6-os valuem, az semmilyen feszen nem ment 800@cl5-öt, voltak black dragonjaim, azok repesztettek cl5-ön 960-ig, pont mint a mostani corsairek, ha NB-nek adok feszt 1000 felett is mennek a corsairek /667-esek/, valszeg a sárkányok is mentek volna tovább, de NB feszemeléssel nem néztem, hajszálra pontosan ott volt a végük mint a corsairoknak NB bacogatás nélkül, 960@cl5 1.9V. 
- 

Gyuri27 félisten Miért cseréled le a ramot? 
 Az aláirásomban lévő reaper (a 800-s) 900 fölött megy cl4-t ha érdekel. 
 Egész pontosan 908-n próbáltam és ment.Az ultra (ha nem az ős micron chipes) többet nem nagyon megy mint a value. Cserébe azt 2,1v+-l. Nem biztos tehát, hogy az jó választás lenne. 
- 

lipi67 nagyúr Nem 1re jár az agyunk  
 Mint felhasználó, nem nagyon fogod észrevenni 24/7-ben.
 (#1660) Aggregátor : Most meg fognak ölni itt, de..-inkább le se írom..Fogalmazzunk úgy, egy erős rendszerben a 4GHz fölé húzott 3200-as kb olyan mint a memtuningnál a 3:5-ös arány.. (#1664) Gyuri27  Látom, Te tudtad mire jár az agyam Látom, Te tudtad mire jár az agyam Játéknál nem tom mi a kül, de azért..Pl.ha kapkodok, teszem fel az eredményeket, töltöm fel a képeket, húzok le egy filmet, ph-zok, közben letöltött filmeket csomagolok ki, no ilyenkor érezni, hogy milyen proci van a gépben. Persze, aki ügyes, az beosztja, de nekem minden szaros "gép előtti időmet" elvisz a tuning.. Játéknál nem tom mi a kül, de azért..Pl.ha kapkodok, teszem fel az eredményeket, töltöm fel a képeket, húzok le egy filmet, ph-zok, közben letöltött filmeket csomagolok ki, no ilyenkor érezni, hogy milyen proci van a gépben. Persze, aki ügyes, az beosztja, de nekem minden szaros "gép előtti időmet" elvisz a tuning..   
- 

Játékban se, mert szinte mindig vga limites beállításokkal játszok. A 2160 mellé 2600XT volt, a 4670 mellett pedig a 6700. Azt már nem tudtam kipróbálni a 8400-el, de most újra 2600XT-m van, kitudnám próbálni hogy az E8400 és E2160 között mekkora különbség lenne azonos órajelen (9*333), csak értelmetlen  Mivel a 2600XT mellé bőven elég a 3Ghz-en járatott E2160 is. Mivel a 2600XT mellé bőven elég a 3Ghz-en járatott E2160 is.De a 4850 lehet hogy gyorsabb lenne a tuningolt 8500-el, de valószínűleg olyan esetben, ahol már alapból játszható a játék. Tehát pl. 100-ról 125fps lenne az átlag. 
- 

- 

Chaser legenda Bele lehet ám nyúlni, mikor az 5200-es tuningosabb darabjairól már mindenki letett, nekem akkor akadt a kezembe 2 gyönyörűség, az egyik 1.25V@4Ghz-es, talán a legjobb ph-s ötkettes lett. krammerka: A g31-esem lemezén is ott vannak a win7-es driverek, meg telepíteni se kellett ha jól emlékszem semmit, csak az NB chipset tér el lényegében. 
- 

P35-DS3P nagyon frankó (tuningos) alaplap, én is olyat használok több mint két éve. Igazából E3200 mellé felesleges is. Használtan kb. 15k-t ér, annyiért megéri. S775 mellé szerintem értelmetlen a DDR3, egyedül fsb rekordhoz kellene, de a P35 nem tud akkora fsb-t hogy egy jobb fajta DDR2 ne lenne elég hozzá (600 mhz FSB - 1200 Mhz ram) 
- 

lipi67 nagyúr A legolcsóbb lapot vedd, baj nem lesz belőle. Ramból is a legolcsóbbat, elég 800-as sőt..Én ha van (nem elenyésző) árkülönbség, akkor 667-est vennék és szinkronban járatnám.  -pont most szembesültem vele, hogy a team ramjaim nem tudtak mit kezdeni a procival.. 400-500-as FSB között érzik (kezdik) jól magukat, s a szorosabb visszaosztásra törekedj inkább mint a magas órajelre. (Kérdezd meg Aggregátort, 1300-on hajtottam mellette a ramokat CL5 -5-5-15 performance level 6!!!, és..nem volt bajnok eredmény.. -pont most szembesültem vele, hogy a team ramjaim nem tudtak mit kezdeni a procival.. 400-500-as FSB között érzik (kezdik) jól magukat, s a szorosabb visszaosztásra törekedj inkább mint a magas órajelre. (Kérdezd meg Aggregátort, 1300-on hajtottam mellette a ramokat CL5 -5-5-15 performance level 6!!!, és..nem volt bajnok eredmény..
- 

Chaser legenda 2.66 a legkisebb 200FSB-s procinál. Elég 800-as is ha tuningosabb fajta  Sonky: Ha újan akarod venni a Freezert mindenképp rev2-est vegyél, keretes lefogatású már s775-be is, nem a régi bepattintós. Az mellett jó am2/3-ra, s1156-ra, s1366-ra is. Nem vártam pár hónapot, pár napja vettem egy notit  Most vadászok bele egy t3xxx cerkát Most vadászok bele egy t3xxx cerkát 
- 

lipi67 nagyúr Szerintem ilyen fogalom, hogy "kihajt" nem létezik. X-y játékok alatt "elfogyhat valmid", az egy dolog, hogy húzott procival 1-2 képkockával többet kapsz, de szerintem is egy újabb játéknál hamarabb lesz VGA limited mint proci, igaz, plusz 2 mag már néha jól jöhet. (gondolom, én sose játszok). 
- 

lipi67 nagyúr Látod, ez a nem mind1! Itt vannak a jobb max OC-k a 3200-ről. 1től 1ig 4380MHz a végük, ilyen feszekkel: [link] 
 [link]
 [link]
 Nekem ehez csak ennyi kell:[link]Aggregátor: "Nekem SisofSandra, pcmark2004, pcmark 2005 kellene (pcmark 2005 nél végigmegy de b@szik pontot adni). 
 VGA-nal Aquamark el sem indul,
 MaxxMem-ről meg lövésem sincs..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Automobilista 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xbox Series kontrollerek 1 hó garancia, számlával!
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

12x300-at nem ment és akkor mi van? az én procim csak 2ghz-et megy mégse adom el
 12x300-at nem ment és akkor mi van? az én procim csak 2ghz-et megy mégse adom el 

-
 -