Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Azért mert sok feszt kért még a 3.6-hoz is. Kezdetben azt hittem, hogy a lap miatt, de úgy néz ki, nem az volt a ludas.
S mert sikerült jó áron megfogni egy alapfeszen 8*500-at tudó e8400-at, így terhelve kap 1.216-ot. Hát igen a magas vid: 1.2625. De nekem így is tökéletes, 56 fok prime alatt. -
Mankó
veterán
Sajnos nem tölti be a win-t se 366-os fsb-n. 9es szorzóval néztem.
Azért 10*350 mert csak 266on, 200on, meg 350en stabil. Valószinűleg bezavar neki a 2*2gb 1066os ram. Majd ha megjön a 2*1gb ramom meglesem azzal is.
De lehet megvárom amíg leesik egy kicsit a e8xxx széria ára és visszaváltok arra.A VTT az az FSB termination?
-
Mankó
veterán
Biosból adott 1.3V-al, (LLC be van kapcsolva, C1 meg minden más is), CPU-Z 1.296ot lát idle-be. Akkor 0.004-et droppol a lap?

Most terhelve 1.28al fut a prime, VID 1.2875.
Az már jó lenne ha ezzel stabil lenne. -
Mankó
veterán
Miért mennyivel kellene mennie a 10*350-nek? MOst 1.312-vel megy a prime.
A p45-ben biosból adott 1.35el nem volt stabil a a 10*350. Lassan csökkentgetem a feszt, meglátjuk mennyivel lesz még stabil.
Nem adtam semminek feszt csak a memnek +0,1-et, meg a procinak biosból 1.325-öt. Vagy kellene még valaminek? LLC be van kapcsolva.VID:1.2875
-
Mankó
veterán
Megjött a csere lapom: EP35-DS3P
Hát nekem mérföldekkel jobban bejön mint az ep45-DS3. Ott biosból adott 1.35-el nem volt stabil a 10*350 az e3200al. Itt meg egyből, 1 óra 11 perc
. Remélem lesz ez még jobb is.
Biosból 1.35-ből cpu-z 1.344 lát.
Terhelve 1.324. (Ez még elmegy egy eredménynek?)
Nekem ez szokatlan a p45 után. Ott 1.296 volt. -
Mankó
veterán
Kerítettem egy kölcsön G31-es lapot, amíg befut az enyém.
Hát nem nagyon vagyok elégedett az eredménnyel. 12*266-on, ramok 1066on, csak itt stabil a cucc. Semmilyen más eredménnyel nem ok, max minden alapon. Lehet tényleg a ramok (CSX 2*2Gb 1066) lesznek itt a hátráltató tényezők.
Megvárom mit mutat az "új" lapommal, s ha ott sem, akkor kerítek egy olcsó jól tuningolható e8200-st. -
Mankó
veterán
Eddig nálam se az igazi. Más rammal és más lappal is kipróbálom, aztán ha úgyse, akkor megy apróra. Csak még az utódján kell elgondolkodnom.
Végülis egy 4850et kell majd kihajtania. Vagy 5200 vagy 6550 lesz az utód, vagy még kitudja. Lehet veszek egy olcsó 8xxx-et. -
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Havernak van 6550, 1.4V-al viszi a 7*500at. A celeront akarom úgy 11*333-on meghajtani, de valljuk be jobb lenne az a 6550 1.4-el 7*500on. Mindenképp gyorsabb lenne, lehet még az 5200-től is ami 4ghz-en menne.
Ha 14ből megúszom a 6550-et egy próbát mindenképp megérne, max ha nem megy ahogy kellene eladom. Vagy a celó marad vagy a 6550. Vagy ha egyik se akkor még mindig kereshetek egy jobb 5200-t. Max beleszámítom az egyik procit. -
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Na most akkor melyik jobb vétel a 6550 vagy egy 5200es?
Most egy 3200es megy a gépben, ha ezt sikerül normálisan meghajtanom, akkor marad ez. s nem kínlódok más procival. De ha nem, akkor kelleni fog egy másik amit 3.5ghz közelébe tudok majd tuningolni, vagy akár feljebb. -
Mankó
veterán
560-as fsb nem rossz.
Lehet összejön egy 6550, összetenném én egy 7*500as értéké is. De ha már megjön a lap, mindenképp kitolom a szemét a cerkának is. 
Rég volt már ez a teszt, de valahogy úgy volt, hogy 800, 2000, és 3000, mivel 2*2gb-ról an szó. Valamelyik fórumban írták, hogy mit állítsak. Talán mág gorneckkel egyeztettem priviben. De a dos-os memteszttel is teszteltem és ott is lement több mint 5 egész kört. Szóval a ram 1000%, hogy jó, inkább az a gond, hogy a lap meg a ram szereti egymást.
Ha minden igaz jön majd 2*1Gb Kingmax 1066 is, minden összeáll egy jó kis teszthez.
-
Mankó
veterán
Mondjatok nekem olyan progit, ami biztosra megmondja, hogy mennyi egy proci VID-je!
Most néztem a CoreTemp 0.99.5-el és 1.2-t írt rá, biosban meg a core-hoz 1.2875-öt.
Régen megbízható volt ez a progi, most meg nem tudom, hogy minek higyjek.
Szerk.: Most meg normálisan kiírta. Fene se érti.
-
Mankó
veterán
Memtesztet 3 at futtattam windows alól egyszerre. Ment vagy 8 órát hiba nélkül. Dos-os memteszt is lement több mint 5 kört hiba nélkül.
Nem 1:1 volt, de a ramok 1066on mentek. Hogy trd mennyi volt az lövésem nincs, de a többi egyezik.
Igen szerintem is jobb lap a p45, csak sok idő és türelem kell hozzá. Amire most kelhet nekem a p35, azt bőven kifogja elégíteni. Ha meg mégsem tudok értelmet lehelni a kis Celóba, akkor majd egy 6550 megoldja a problémámat. A DS4-nek is vinnie kell egy 500as fsb-t. -
Mankó
veterán
Hát igen is gondolkodtam akkoptájt, hogy velem van a hiba, de aztán annyit szenvedtem vele, hogy ezt is kilőttem Valamelyik alkatrészt nem szerette a lap, vagy a proci.
Remélem a P35-ds3p vagy ds4-el már nem lesz baja 2 Kingmax memória mellett. Ha meg úgyse tetszik neki, akkor megy a francba és teszek bele egy 6550-et, 7*500on.Szerk.: Soha nem volt bajom a cssx ramokkal, 1.9-el simán vitte az 1066ot. Fölötte igaz nem nagyon akart menni, de ezt betudtam a procinak. Lehet, hogy a ram volt a baja, hogynem akart feljebb menni a proci, bár szinkronban akkor is vinnie kellett volna az 533at stabilan.
A laphoz meg annyit, hogy mindig is P35-DS4-et akartam, csak amikor vettem a lapot, akkor már azt nem lehetett kapi, így lett a p45-ds3. Minden ok vele, csak nekem túlontúl részletes a beállítás, a p35-ds3at 1-2 óra alatt belőttem stabilra. -
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Lehet, h összejön egy P5K lapocska a Celeron alá. jobban szeretnék egy Giga P35-öt, na de annak kell örülni, ami épp lesz. Erről valaki valami jó hírrel tud szolgálni?
-
Mankó
veterán
Mindenképp visszafelé építkezek, ezért adtam el az e8500-am, tápom, most a ramot cserél 2*1gb-ra meg pénzre, meg a lapom kellene kicserélnem valami p35-re + pénz. Kell a cash.
Ha nagyon nem tudok megalkudni ezzel a celeronnal, akkor megpróálok helyette keríteni egy 6550-et, s 2*1gb rammal, meghajtom 7*500-on vagy 8*450-en. -
-
Mankó
veterán
Szerintem is a lap+ram páros nem fekszik ennek a procinak. Nem tud mit kezdeni a ram az alacsony visszaosztással. Ez a rami s400-500-as fsb-n érzi jól magát. Ha szerncsém lesz akkor sikerül szert tennem 2*1Gb Kingmax 1066-ra, a lapot meg lecserélem egy p35-re, s akkor meglátjuk mit tud a kicsike.
Ilyen VTT beállítás nincs a lapomon, ez mit takarna?
A VID: 1.2875-ös, most terhelés alatt 1.280at kap, de 33 percnél mindig eldobja magát az egyik mag. Adtam neki még egy lépcsőt, de ugyanaz a helyzet, a 21-es tesztnél eldobja magát az egyik mag. Mit adjak még neki, hogy stabil legyen? -
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Mennyi feszt lehet ezeknek a 3200-knek adni 24/7re, mert a 21.tesztnél mindig lelövi az egyik magot a prime. Terhelve eddig kaptak max 1.3-at 10*350-en. Tényleg eladom ezt a p45-öt, már a tököm teli van a beállításaival.

Az e8500nél is egy fényévet kínlódtam a stabil 8*500hoz, most megint az jön? -
Mankó
veterán
Lehet, hogy csak egy geil value 800as lesz a ram. Nem nagyon olvasok jókat erről a ramtól, ti mit mondtok? Óvtok tőle nagyon? Mert akkor lemondom. 800as ram 5ös időzítéssel, tuningpontenciálja majdnem a 0-val egyenlő.
Nem az igazi, legalább cl4es lenne. -
Mankó
veterán
MEgjött a proci. Hát nem vagyok elájulva tőle. Még 300as fsb-vel se hajlandó felbootolni. Kell egy másik lap, mert a P45-el semmi kedvem heteket kínlódni megint egy stabil beállításért. Lehet az 1066os memória tesz be nekem. Még alapon se akart elindulni, most 12*266on megy, minden alapon.
-
Mankó
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
No igen, a 8*500as beállítással tuti gyorsabb volt a gép, de ha elérek egy 11*333at, akkor már megelégszek. Igaz hogy full hd-s a monitorom, de úgyis 1680*1050-ben fogok nyomulni, vagy veszek egy xbox-ot rosszabb esetben.
A full hd-hez a 8500 4ghz-en és a 4850 is sok esetben kevés volt. Nagyobb vid.karit nem vennék úgy sem, így marad a kisebb felbontás. 3.6al a kis celeronnak is ki kell hajtania a 4850-et. Én csak ebben bízok. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Tudtok nekem olyan programot mondani, ami a nagyobb cache-ből profitál?
-
Mankó
veterán
Úgy néz ki ki kell ejtenem a G31, G41es lapokat, mert a vga miatt nem fér el az Au2 ZS kártyám, az alaplapitól meg óvjanak az istenek.
Szóba került most egy Msi P35 Neo-f, hasonló árban mint a G31 lett volna. Szerintetek be merjem vállalni? Nem jó tapasztalataim vannak az MSI lapjaival. Bár amire nekem kellene egy jó 350es fsb-hez bőven megfelelne. Szerintetek? -
Mankó
veterán
Sztetek sokat számít, ha nem 2*1gb van a gépben, hanem csak 1*2gb?
-
Mankó
veterán
válasz
N-vidi-A
üzenetére
Jó lenne megfogni egy 11*333at, annak tudnék nagyon örülni, vagy egy 10*360nak.
Chaser: nem is a nagy tuning miatt kellene, csak egy 3.6ghz már vígan kihajtaná a 4850em. (Csak persze normális feszen vigye, nem akarom én elégetni.
) A többi része engem hidegen hagy.24/7-re akarok belőni egy tuti beállítást, ami keveset is fogyaszt.
-
Mankó
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Igen ezt én is hallottam, hogy C-s lapokkal vannak gondok. Van most egy p45 deszkám, s ahelyett kellene a másik, de lehet csak úgy viszik el, ha beszémítok egy másikat. Innen jött volna a P35C, de akkor inkább megpróbálom simán eladni, s maradok a G31nél, vagy esetleg jobb a G41?
Lipi67: Ha minden igaz, akkor 2*1Gb 800 Geil Ultra lesz a ram. -
Mankó
veterán
Sziasztok melyik lap lenne jobb a 3200-es cerka alá? P35C-DS3R vagy P35-DS3P?
Köszi. -
Mankó
veterán
Valaki G31M lap tulajdonos írja már meg nekem, hogy a ram beállításoknál milyen szorzók vannak! Tudni kellene, hogy elég a 800as vagy jobb az 1066os ram a laphoz.
Köszi -
Mankó
veterán
Jól gondolom, hogy egy ilyen 3.6on járatott e3200 kihajt egy 4850-et 1680*1050-es felbontásban? (Hát remélem, hogy úgy lesz.)
-
Mankó
veterán
Olvasgatom itt a topic-ot. e3200 + lap + 2*1Gb ram lesz a mostani konfig helyett, s jó lenne megfogni egy 3.6os órajelet 333as fsb mellett.
Szerintetek érdemes a cerka alá ddr3as lapot tenni és ddr3as ramokat? S ha igen, akkor milyen sebességű ramokat, hogy ki is lehessen aknázni azokat a ramokat és ne legyen méreg drága?
Sajnos nagyon nem ismerem a ddr3as lapokat, félek mellé fogok.
Bár 10-12 ezer ft értékben nagyon nem lehet. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Azért még 2gb-val letesztelem.

. Remélem lesz ez még jobb is.
Terhelve 1.324. (Ez még elmegy egy eredménynek?)

Bár 10-12 ezer ft értékben nagyon nem lehet.