- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7379 üzenetére
Akkor jól láttam ezt a kérdést, mert én is kb pont így láttam, ahogy te, hogy míg a V3 tök jó, addig a V4-el nemigazán éri meg foglalkozni, mert gyengébb és drágább.
Kicsit olyan ez mint az Athlon XP-k voltak. A régi szériás TBred B-knek a sorozatszámából tök könnyen ki lehetett számomolni, hogy mennyit fognak menni, és nem mellesleg a legtöbben simán benne volt 600-800MHZ plusz, de 1GHZ feletti tartalék is előfordult, sőt a jobbaknál akár 1200-1500MHZ is! (ez egy 1,5GHZ alapórajelű procinál nem kis dolog volt akkoriban).
Aztán jött egy új széria (nem nem a Bartonra gondolok, inkább amolyan új stepping) amikor "erezetes" lett a CPU. Az tuti, hogy valami hulladékabb anyagból volt már (akkoriban már erősen az A64-re koncentráltak, szerintem annak ment a jó anyag), előszöris : eltűnt a plusz tartalék javarésze, a korábbi tartalékok 2-300MHZ-re csökkentek, de volt olyan amelyik az alapórajeléhez 5% tuningot sem bírt el. Másdoszor némileg megbonyolították a sorozatszám számítást, ezzel nagyon elvéve a kedvemet az egész szériától, mivel hiába volt újabb, csak szarabb és bonyolultabb.
Ugyanezt éreztem mikor kijöttek az S939-es A64-ek, a sorozatszámából alig derült ki valami, a relative alacsony kezdőórajelek dacára tuning potenciál semmi, ugyanakkor Hyper Transport is bejött a képbe, ami jelentősen bonyolította a tuningot, 100-200MHZ-ekért fél délután lehett a gép mellett ülniAkkoriban kezdtem erősen a Pentium D és C2D irányba fordulni.
Amúgy elgondolkodtam, hogy ok, hogy mi most itt 4-5th gen alapú Xeon procikról értekezünk, de vajon pl 10th gennél milyen procik vannak, és (leginkább) milyen árak???
-
válasz
Mi a legkomolyabb Xeon, amit rendes nem china X99 lap megesz? Legkomolyabb alatt értem a legtöbb magot és legnagyobb össz számítási kapacitást is.
-
válasz
Van itt bőven IPC növekedés.
Még a desktop DDR3 1866 verzióknál is kimutatható volt. A Haswellhez képest a Broadwell láthatóan 2-8 %-ot hoz csak cpu-ból ugyanazon a frekin.
X99 esetén add hozzá a DDR4 2400-es memóriát. Sztem eléri a 10%-ot is.Nálam pl. 4Ghz-en egy v4 proci 500 cpu-z single pontot hoz 2400-es memóriával.
v3 procikkal ezt meg sem tudtam közelíteni, kb. 4,4 GHz-en kellett volna hajtanom őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Nintendo Switch 2
- Kedvenc zene a mai napra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged