Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz rup1u5 #6470 üzenetére

perverzebbeknek [itt van] egy kis ismerteto a tesztekrol.
    van benne reszletesebb informacio minden egyes tesztrol es kis profilozott adat is i5-6400-zal (ami mar skylake, tehat nem igazan a mi architekturank), de par info latszik.
    az egyik erdekesseg, hogy az L3$ misseket megnezve a Rigid Body Physics es a Face Detection multi core eseten sem jon be, tehat az tuti befer 4 maggal a 6M L3 cache-be, igaz a skylake-felebe, nem a mienkbe, aminek mas a szervezese. ebbol (talan) az is kovetkezik, hogy nem igazan szamit nekik az L3$ mennyisege. ezzel szemben viszont a Horizon Detection igencsak olvasgat a DRAM-bol. persze multi-core eseten az is szamit, hogy minden mag ugyanazon az adatteruleten dolgozik-e mint single core eseten vagy pedig novekszik az adatmennyiseg is.
    a Navigation, N-Body Physics es a Speech recognition-nek pedig nagyon alacsony az ipc-je.

illetve az utasitaskeszleteket is kihasznalja lehetoseg szerint, 'fat binary'-val van gondolom forgatva, amikor a kulonbozo utasitaskeszletekkel le van forgatva a kod es futtataskor dol el h melyik kerul vegrehajtasra a cpu flag-ek alapjan.
    nem folytatom, mert kicsit offtopic, de talan jobban tudunk saccolni h melyik teszt miert mutatja azt, amit.

megintcsak arra jutok, hogy van ero a haswell/broadwell architekturaban :D
    (vagy ha pesszimistan nezzuk akkor miafrancert nincs jelentosebb kulonbseg a maiakhoz kepest :F )

• Vigilante

őstag

válasz rup1u5 #6470 üzenetére

Én pont a Cyberpunk miatt cserélem le. A városban a forgalmas részeknél egyszerűen nem bír a 3080-al 1440p-ben sem. :N Hiába néztem 4.8 GHz-en 1.281V-al viszi azt is, de valahogy nem bírja a lépést tartani ezzel a kártyával. Igaz pokoli ereje van a 3080-nak 1440p és 4K-ban. :DDD

BTW: 4.8 GHz-en Prime-nál egy kis idő után elkezd visszavenni a magok terheléséből. 268 watt-nál állt a max fogyasztás, sztem a 8pines CPU tápcsati kezdett ott kevés lenni. ;] ;] ;]

Egy épített vízhűtéses rendszerrel, sztem ez a proci menne 5.0 GHz-et is, az a durva. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák