Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomassy00
senior tag

-
sqpp
őstag
... Szerintem most hagyjuk abba. Majd ha legközelebb gépet építek, akkor ti csináljátok meg, mert úgy is mindent kívülről tudtok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
What?

Épp, hogy minél fentebb mész felbontásban, annál kevésbé számít a CPU erő, és számít többet a GPU teljesítménye. Ergo, pl. FHD-ban sokkal többet ér a magasabb cpu órajel. Persze, elég lehet alapon is, de amikor mégsem, akkor van, amikor ezért nem kell cserélni, hanem egy kis oc elég..
Én végig tesztelgettem annó 1080p, és 1440p között mennyit számít a cpu, azonos vga mellett.. FHD-ban alap órajel azonos vga-val néhol 30% körül hozott, van ahol többet, van ahol kevesebbet, míg ez 1440p-ben 10-15% körül volt, szintén játékfüggő.
Ennyit arról, hogy mennyit ér az alap vs oc órajel.. Persze, aki 1080p 60hz/60 fps-sel tolja, annak mindegy, de annak nem kell Z-s lap, K-s procival, ha nem akar tuningolni.. Mert a különbségből vehet több ramot, ssd-t, vagy esetleg nagyobb vga-t.
Az ilyenek miatt jön legtöbbször az, hogy egy beállítás elszáll játékban, akkor "jajj szar a proci, szar a lap, szar a ram.." közben, csak nem tesztelt rendesen.. Persze a stabilitás nem csak ezeken múlik, de pl. Nekem is volt olyan, hogy minden teszt progi és majdnem minden játék alatt stabil volt, közben diablo3 alatt DX9-ben elhasalt a cpu..
-
SUPREME7
őstag
-
krystman
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a HT miatt fagy a rendszer, vagy is inkább kékhalálozik a win telepítő elején, akkor csak is a cpu baja lehet, vagy alaplap is okozhassa? i7 6700. Gigabyte GA-B250M-DS3H az alaplap. Ha ki van kapcsolva a HT akkor minden beton stabil.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok,
hamarosan gépet újítanék, és egy Ryzen 2700 lett volna az eredeti terv (tudom jó topicba jöttem, lehet köpködni), viszont közben úgy alakult, hogy van itt "elfekvőben" egy Gigabyte Z270P-D3 alaplapom, meg 8GB 2400MHz / CL14 memória is... Elgondolkodtam azon, hogy ha csak ebbe vennék még 8GB memóriát, meg egy 7700K (akár apróról), akkor sokkal olcsóbban megúszhatnám a dolgot...
7700K-val kapcsolatban lenne így 2 kérdésem:
1. szerintetek egy delid + CLU (Pioneer-el csináltatnám, a 3570K-mon nagyon szép munkát végzett) után, egy Thermalright True Spirit 140 Power alatt kb. milyen órajelre számíthatnék? Nem nagyon extrém tuningot akarok, hanem olyat ami hosszú távon is tartható és "egészséges".
2. tudtok valami független tetszet, vagy tapasztalatot, hogy a 7700K mennyit lassul Spectre/Meltdown javítások telepítése után?
A gép elsősorban játszásra kell, ill. ott kell jól teljesítenie, a többi feladat másodlagos. Nem tudom egyáltalán van-e bármi értelme elgondolkodni egy 4c/8t procin egy 8c/16t megoldással szemben? Tudom a régebbi játékoknál még csak az IPC számít, az újabbaknál viszont már kezd megfordulni ez a helyzet.
Köszi
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Továbbra sem ez volt a lényeg, elengedem, ha neked/szerinted így jó, akkor mindegy mit irogatunk itt.

-
sqpp
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
"Garivesztés", de inkább nem mert kb észre sem veszi senki. És mint medve leírta, pont hogy kisebb felbontáson megy jobban a proci, ezért elengedhetetlen a magasabb órajel, mivel az jobban teljesít ugyebár. Ha most 4K-zol vagy attól nagyobb felbontás, ott már a proci 50%-on, ha megy, így teljesen szinte felesleges a nagy órajel, mert úgy sem használja a proci teljes erejét, magyarán a VGA-n van a hangsúly.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem mindenki nyomja 4K-ban meg 280ezres vga-val
De pl FHD BF4 vagy GTA V és egy 1060-hoz nem kell 4.8-as cpu de ha kell is max 4.2Ghz.
Másik meg az hogy ha valaki IBT-tvel akarja a prociját stabillá tenni akkor elengedhetetlen a Delid ami persze gariveztéssel jár meg pl 8e ft-al,meg akkor érdemes vízhűtéssel IBT-zni nem léggel. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Fordítva, kisebb felbontáshoz jobban kell a proci, de 1080Ti kártyához még WQHD-4k esetén sem árt egy 4,8GHz, ha “csak” 4/8-as i7 van.
-
ricsi8800gt
addikt
Jó 4K-ra kell azért egy huzott cpu
De pl a felhasználok zöme FHD-ban vagy HD-ban játszik oda meg elég egy jobb fajta cpu alap órajelen.
Az hogy most IBT alatt stabil a cpu 4,8 GHz pl akkor mi van ?filmet néztek 4,8GHz vagy mi
Baromság ez az IBT meg az ilyen cpu gyilkos progik -
#Morcosmedve
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem is ezen volt a hangsúly.

(#24572) jokeph: Nekem is az, igaz jó példány.
1,328@4,9 stabil mindenhol, delid se kellett, 85 fokon fogható 29.3 Small FFT alatt 
-
sqpp
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Én amúgy úgy voltam, hogy kell az 5 GHz aztán rájöttem, hogy semmi értelme, még ha meg is volt.
Mert oké szép szám, de játékoknál nem volt különbség, főleg azért mert 4K van, ott meg már a Ti-t eszi, nem pedig a procit. Bár ez játékfüggő...
-
lofagi
addikt
Amúgy nézegetem ezt,hogy skylake alaplapba beletenni egy coffeelaket? Van egyáltalán értelme váltani? Valahogy nem látom az értelmét 6os-ról 8-asra váltani. Esetleg ha valaki valami nagyon igényes munkára, renderelésre, animációra, videószerkesztés és hasonlókra használná. De őszintén még ott sem látom értelmét. Nem , hogy a váltásnak, de a mókolásnak,hogy legyen egy jobb proci egy régebbi alaplapban. De ha valaki meg tud győzni,hogy ez valóban jó dolog és megéri akkor holnap rendelek egy új procit!

-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek
üzenetére
Nekem elég lesz egy i3 8350k is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Z270-es Asrock lapom van a fő gépben.

Kezd kicsit dejavu-m lenni. S771 to S775 pinmód.

-
RazoR
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Akkor sok értelme van a K-s procinak Z-s lapban....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Számomra lényegtelen az IBT
Benchmarkokon kívül alapon megy a cpu,játékok alatt is. -
#Morcosmedve
veterán
Igen, nem csak a te procid eseteben igaz ez. Persze, en is mindig elmondom, hogy van szoras, mert nem csak a delidtol fugg, hutes, hasznalat, géphaz, stb, sot a chip szivargasa, de azert 4,8-as ibt alá sok, mert 1,4V-nál is szerintem kevesebb, annyit meg nem hiszem, hogy kapna.
-
sqpp
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nah jah, nekem 4.9en volt 1.35-el asszem ilyen 70 környéke, de az már a vége felé volt. (mármint attól több fok nem igazán volt) Nagyon jó munkát csinált, aki csinálta

-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
fesz függő nálam ~80 fok 4,9 en delidelve noctua d14 prime small fft 1,33v al
mondjuk prime alatt jobban melegszik szerintem mint ibt alatt
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
IBT alatt kéne legyen 68.
-
krystman
őstag
Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy mi lehet az oka, hogy csak akkor hajlandó be bootolni a gép, ha a BIOS-ba letiltom a Hyper threadinget? Ha be van kapcsolva, akkor még a Win telepítőig sem jut el, ha nem egy nagy kékhalállal lefagy, és újra indul. Alaplap, Gigabyte GA-B250M-DS3H vadi új, memória Modul neve Crucial CT8G4DFD824A.C16FBR2 2400mhz. Ha letiltom a HT minden beton stabil. CPU I7 6700-as. Alaplap memória vadi újak.
-
hobizoli
nagyúr

-
hobizoli
nagyúr

errol tud vki vmit?8700k, 8400 are now available on z170/b150/h170/z270, need to isolate several pins
-
ReFleXx
addikt
válasz
betyar1974
üzenetére
hat ha ugy nezzuk a Ryzen miatt van az egesz, ha az nincs akkor lehet nincs 6 magos Coffe Lake összel

-
betyar1974
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Így már értem!
Én a Ryzen-re gondoltam, ezekszerint nem így van.
Köszi. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
betyar1974
üzenetére
az, hogy van 8600k boltban újonan 74k körül, mellé meg teljesen jó Z lapok 40-50k közt
-
betyar1974
senior tag
Mi az oka, hogy lementek a proci árak? Pl: 6700k=60-65k, 7700k=70k környéke...stb. Mi az ami leszorította?

-
badabum
tag
Jelenleg core i5 4440-em van. Érdemes lenne lecserélni i5 7400 configra. A gép irodai célra van használva. Felhasználói élményben (programok, ablakok megnyitásának sebességében, általános gyorsaságban, lenne változás?)
-
sqpp
őstag
Izéé.. 4.5 GHz (stock) és delidelt 7700k-ra milyen feszt javasoltok? most 1.29-en megy asszem, de ha lehet lejjebb vinném. Eddig 4.9-en vagy 5GHz-en ment, de nem igazán volt értelme...
Majd 1x talán! Szal most inkább lejjebb vinném a dolgokat. -
jeni
félisten
válasz
Tomassy00
üzenetére
SpectreMeltdownCheck progival
-
jeni
félisten
Asrock Z170 Extreme 6 lapra feltehetőleg az Extreme 4-re is kijött a 7.40 BIOS javítás az említett Meltdown and Spectre hibákra.
Letesztelve jó lett. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Pixx96
üzenetére
Mondhatni de, csak a sebessége vélhetően nem lesz az igazi, miután egy eleve OC-s ramnak alulfeszelsz.
#24526) epeer: Mennyi lenne a ráfizetés? Nem tudom, hogy milyen hűtőd van, de lehet, hogy azt is kell cserélj, ha nem bírná hűteni, vagy hangosodna és zavarna - erre talán kicsi az esély.
FPS-ben lehet hogy maxban nem, de minben kéne hoznia, illetve simább játékmenetek lennének, szerintem.
-
-
epeer
csendes tag
Sziasztok!
i3-6100 at megeri levaltani i5 6600-ra? Cs:Go Fortnite H1Z1 Pubg amikkel jatszom, egy gtx 1050 tarsasagaban. Szamithatok jelentos fps novekedesre?
Elore is koszi a valaszokat! -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok otthonos már ezekben a non K cpu tuning témákban de egy i5 6500 az tuningolható egy akármilyen z170-es deszkában?Van 16gb ddr3 ramom amitől nem szeretnék megválni és így erre a lapra esett a választásom : asus z170-p d3
Menne szerintetek a non K oc vagy nem lehetséges ez?
Üdv.
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Az aláírásomban lévő PC-vel rendelkezem. Mostani játékok jobban, stabilabban futtatása érdekében megérné vennem egy I5 7600-as procit? Full HD-ban játszom, alaplapom Asrock B150M Pro4. Forza Horizon 3 nem fut túl stabilan, be-be akad néha a játék.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
RazoR
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Egyrészt ha nem tájékozódsz akkor inkább ne is adj tanácsot, másrészt nyilván nem véletlenül adnak ki új bios-okat, ahogy előttem is írták , hibajavítás, stb-stb!
Akkor gondolom Neked még XP van a gépeden, ugye?

-
atom18
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem de türelmesen várok, csinálja még sajnos de frissítek azt lesz valami

Fel vannak minden kép megvan amit el is küldtem
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
ebbe azért belekötnék, hibajavítás, biztonsági javítás, stabilitás, nem viccből adják ki ezeket
-
atom18
senior tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem értek hozzá azért kérdezem, nem számít hogy az enyém
Verzió 1601 2016/03/25 és a legújabb most
Verzió 3703 2018/01/12?
Minden esetre köszönöm!
-
atom18
senior tag
ERRE valaki?

-
DanielK
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyorsan vidd vissza a bótba mert ott valami akkor nem kóserrr

1,328@4,9 stabil mindenhol, delid se kellett, 85 fokon fogható 29.3 Small FFT alatt

Most ez komoly
Rögtön veszek egy i5 8××× et.
nálam 1.220 a 4.5

Frissités után elkezdett furán viselkedni a gép... Régi bios vissza, és minden oké lett. Ez után én is csak akkor frissitek ha muszáj.