- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Netfone
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz
Motion_Blur #23599 üzenetére
Anno hd videókat kódoltam magamnak,1,3V mellett nuctua alatt kb. 68-70 fok volt a procim,delid után 60 körül,ha visszavettem a ventit,akkor is 65 fok alatt maradt.
Renderelésnél sem lehet sokkal rosszabb a helyzet -
laychi
veterán
válasz
Motion_Blur #23597 üzenetére
Attól függ mivel van terhelve,de alacsonyabb terhelésnél is javulhat 8-10 fokot(ne csak az avx legyen mérvadó mindig)
-
törölt tag
Motion_Blur:
Nincs delidelve.
Az alaplapon lejjebb vettem a feszültséget.Laychi:
A renderelés közben leszaladtam a kínaiba
Mire vissza értem már "üres" járatban volt, csak ugye a max hőmérsékletek megmaradtak.A delidelésen gondolkodok csak félek a gari vesztéstől.
Egyébként egy arctic freezer 13 hűti a gépet és nem silent módban...
-
laychi
veterán
válasz
#34576640 #23593 üzenetére
miért 3300MHZ-en megy,mikor 4ghz az alapórajel és 4,2Ghz a turbo?***load 1,3%ahhh.sorry, aktuálisat néztem.
ha magas a fesz az adott órajelhez,illetve a hűtő kapacitása nem megfelelő,akkor igen,símán elérhet ilyen hőmérsékletet.
erősebb hűtővel,deliddel sokat lehet javítania bclk-t lefixálnám 100-ra
(#23596) flyercreator jaja,néztem és javítottam is közben
-
törölt tag
Sziasztok,
Normális ha renderelés közben a proci "csak" 90-95%-os terheltséget mutat, illetve ilyen hőmérsékletek ér el?
-
bombibmw
veterán
Le a harisnyával!
Sokkal kevesebb úgy a feszkó. -
demmer123
őstag
válasz
Motion_Blur #23584 üzenetére
Csak mert ő írta régen.Ezért kérdeztem.
-
-
Dtomka
veterán
válasz
hackeeeee #23567 üzenetére
Elképzelhető, hogy az alábbi miatt frissült a biosom?
"A legújabb AGESA frissítés már tartalmazza az opciót, tehát ha minden igaz, a mostanában érkező UEFI frissítésekkel meg kéne jelenjen a beállítások között a tiltás lehetősége."
Teljes cikk:
Az Intel lezárja a Management Engine-t -
demmer123
őstag
6600K 4.6ghz-hoz sok az 1.360 fesz 24/7-re?
Egyébként az mit befolyásol hogy harisnyázott tápkábel hosszabbítót használok?
Mert valaki itt régebben írta hogy sokkal kevesebb feszültség kellet amikor eltávolította a harisnyázott tápkábelt.
Ez hülyeség vagy tényleg befolyásol valamit?
Bitfenix márkájukat használok.
-
Cry0
őstag
sziasztok!
i5 6500 alá mennyire érdemes venni Z-s lapot? vagy ha z-s lapot veszek és pl 3000Mhz-s ramokat akkor azt meg tudom úgy oldani hogy ne csak 2133Mhz-n fussanak ? vagy maradjak a H/B150-250-es lapoknál ? -
Alpi.
addikt
válasz
CJ4567 #23571 üzenetére
"Can’t find a specific BIOS setting? Don’t worry, a permanent search option in the top right corner can be used to find what you need. Want quick access to important settings? My Favorites gives easy access to selected Favorite settings, supporting up to 5 groups of Favorites."
-
jokeph
nagyúr
válasz
kicsipapucs #23569 üzenetére
Természetesen legfrissebb BIOS (bár a Z270-es lapokban alapból támogatott), és CPU cseréket megelőzően cmos clear is volt. Ezek alap dolgok.
Ilyen nyavalyával még nem találkoztam....
-
-
jokeph
nagyúr
Üdv Mindenkinek !
Mekkora az esélye annak, hogy egy CPU (esetemben i3 7350k) olyan szinten megy tönkre, hogy minden flottul megy, az integrált VGA is, hang, LAN, minden megvan és működik, egyedül az nem , hogy ha teszek egy dVGA-t az x16-os slotba, akkor azt mondja rá az UEFI BIOS, hogy a slot üres.... monitor visszadug az integrált kimenetre, rendszer feláll, és se az eszközkezelőben, se sehol nincs a dVGA....
Ez az i3 egy G4560 pentiumot váltott, azzal előtte semmi gond nem volt.
Kinomban levettem a BeQuiet Dark Rock Advanced hűtőt, és összeraktam a G4560 gyári légkavarójával, semmi változás.
Kinomban visszaraktam a G4560-at, és ismét van dVGA, látja az UEFI BIOS, rendszerben is megvan, minden flottul megy, mint előtte.
Vélemények ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #23562 üzenetére
Abból a szempontból passzol ide is, hogy van benne Kaby alapú cpu is.
Viszont ebben a tesztben nagyon jól látszik mennyit ér a HT, ha működik.
-
Dtomka
veterán
válasz
#Morcosmedve #23562 üzenetére
Jah, sry
-
Dtomka
veterán
Coffee Lake processzorok tesztje – 14 harcos a küzdőtéren
Sajna ez (8700k) már nem megy bele a lapomba
De lehet nem is érné meg a csere 6700k- ról.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
aerosmith #23559 üzenetére
Kitesztelni nehez lesz, de jatek alatt elvileg le lehet huteni azzal a hutessel.
Ez jo kerdes, szerintem nem adnak sokat a 6600k-ert, passz, hogy mit érne meg számomra +15-20k-nal nem tobbet.
Ha nem akarsz macerazni, csak akkor valtenek egyebkent 7700k-ra, minden mas estetben 8600k-ra jobban megeri (macera = lapcsere). -
aerosmith
őstag
válasz
#Morcosmedve #23558 üzenetére
Scythe Ashura van meg 3 házventi és tetőszellőztetés ha szükséges azzal remélem lent lehet tartani.
Pénzben mennyit érdemes ráfizetni a 7700Kra? -
aerosmith
őstag
Sziasztok,
Asus Z170-A lapom van legújabb biossal és benne egy 6600Kval.
Érdemes lecserélnem 7700Kra? Mennyit ér meg az upgrade?
IGaz hogy Z170ben nem lehet 7700K-t húzni? -
#Morcosmedve
veterán
-
törölt tag
Mini-ITX, Micro-ATX-es lapok-ból melyik a jó? Gondolkozok teljes átalakításon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #23548 üzenetére
Nem ástam nagyon a mélyére, de mintha lett volna rá opció, de nem vagyok benne 100%-ban biztos, ezért is írtam, hogy nem tuti.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #23548 üzenetére
Úgy rémlik abban sem lehet,de az llc-vel elég jól le tudtam vinni a terhelés alatti feszt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #23536 üzenetére
Melyik a leg"alapabb" alaplap amiben már lehet feszültséget állítani? Rájöttem, hogy full felesleges nekem a mostani tuning potenciálos z170-es lap meg a 6700k. Szeretnék tőlük megválni +a ramtól (semmi értelme a memória oc-nak) és inkább egy értelmesebb konfigot összetenni. Persze úgy, hogy minőségi cuccok legyenek. Talán hűvösebb is a sima 6700...
-
törölt tag
Hőmérsékletben mekkora különbség van az i7-6700 és a 6700k között?
Jelenleg 6700k-m van de azon gondolkodok, hogy eladok pár cuccot a gépből és inkább egy budget jellegűbb gépet veszek. (full hülyeség volt 3000mhz-s ramot venni anno) -
ReFleXx
addikt
válasz
#Morcosmedve #23543 üzenetére
ja 3.7ghzre lehet fixalni 4coret
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, jól tudod.
Ebben nem tudok segíteni, neked kell tudni, hogy mire mennyit szánsz és amit azért kapsz, mennyire felel meg a kívánt felhasználásra.(#23542) noby: Mind a 4 magra sehol.
4000 MHz (1 core)
3900 MHz (2 cores)
3800 MHz (3 cores)
3700 MHz (4 cores)
-> ahány core-t terhelsz annyi lesz a max turbo órajel.Ha le akarod fixálni, akkor 3,7-3,8 közt lesz valahol a megadható órajel fixen, mindig. Nem emléxem, már mennyi pontosan, pedig egyszer valakinek le is írtam
De valamiért inkább az rémlik, hogy a max TC -300 Mhz.
-
Cry0
őstag
válasz
#Morcosmedve #23540 üzenetére
ha jól tudom akkor a K jelölés jelzi a szorzózár mentes porcit ugye ?
illetve a 6.gen procikat mennyire éri meg jobban megvenni mint egy 4. generációsat ?
használtan nézegetem ezeket maximum 35k-m lenne rá a 6500 helyett ennyiért volna más alternatíva ami jobb választás lehet -
Cry0
őstag
sziasztok!
egy Skylake i5-re felmenne az Alpenföhn Brocken processzor hűtőm?
illetve az i5 6400 illetve a 6500-as procik csak sebsebégben térnek el egymástól ? -
Pöttön
őstag
válasz
-Gabesz- #23534 üzenetére
Köszi az infót!
Az igazság az, hogy nem nagyon néztem utána, csak beállítottam egy magasabb feszt neki.
Most lentebb vittem 1,25-re, és még így is teljesen stabil, terhelés alatt a hőfok meg max 55-60 fok így.Az órajelet nem akarom már tovább növelni, mert számomra már tök felesleges, így is csak 1 játék van, aminek kell ekkora (1 magos) teljesítmény, az pedig az SC2 (és itt is csak a 8-as ffa alatt)
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Majdnem úgy volt, hogy platformot váltok, de végül összejött jó áron (42k pk-val) egy 6600k amire van még 1 év kisker gari.
Ma pattintottam bele a gépembe, és így le tudtam tesztelni, hogy mit is bír az épített vizem. (ITX gépem van, ne 2x360-as radival szerelt vízre gondoljatok)
Így első körben 1,3-as vcore mellett 4,5ghz-et hozza atom stabilan, Aida stressz teszt alatt max 65 fok, de a venti, meg a hűtés tök hangtalan.
Ez jó értéknek számít?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Coccolino_O #23525 üzenetére
hagyd csak manualon
hogyne lenne értelme? ha beérné 1,15V al akkor miért járatnád 1,24 en? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Coccolino_O #23523 üzenetére
akkor próbáld 1,15V al, stb stb
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Coccolino_O #23521 üzenetére
Nem Z-s lapod van?
-ha nem akkor, nincs megoldás a deliden kívül
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Coccolino_O #23519 üzenetére
húha azt jól túl feszelte, alapon próbálj rá 1,1V ot és ha ne megy vagy megy vele, akkor tudsz játszani még vele, és akkor leteszteled
-
Coccolino_O
őstag
Hali!
i7-6700k procim van, CM Hyper 212 EVO hutovel, alap orajelen. Max. terhelesen (jatekban) 80 fokig felmegy a homerseklet. Alulfeszeselessel tudnek nyerni valamennyi hofokot? BIOS szerint 1.296V-n ketyeg a proci.
Koszi.
-
raubisoda
senior tag
Srácok tudom nem ide való de valaki egy okos okfejtést tudna nekem mondani?Hátha
-
palfitom
félisten
válasz
Thunderzolee #23488 üzenetére
Aztak.*.eget!
Ez túlszárnyalta a fantáziámat...(#23501) dugø
Jajjj.(#23507) Laraxior
-
Laraxior
titán
válasz
shteer #23505 üzenetére
Ha lenne benne valami, akkor kotelezo modon az osszes alaplaphoz, videokartyahoz lenne kesztyu.
Elhiszem hogy letezik a jelenseg, mert amikor veszem le a puloverem az is szikrazik. Biztosan magas a feszultseg, de hogy aramerosseg nem jar vele egyutt az is biztos. Jol neznenk ha vetkozes kozben agyonbaszna az áram. -
fanti
addikt
válasz
Laraxior #23502 üzenetére
Én meg szerelés/kibontás előtt megfogom a csaptelepet, vagy a gázcsövet....ennyi.
Amúgy régebben (8-10 éve) volt egy instabil Corsair DDR3-as 4GB-os RAM modulom, és mivel nem garizták, én próbáltam a régi Sony Trinitron képcsöves tévével totálkárossá tenni, egyik kézzel fogtam a gázcsövet, másikkal meg közelítettem a modul lábsorát a TV képernyőjéhez. Voltak ilyen 4-5mm-es áthúzások, de semmi....pedig vagy 15x megcsináltam, de működött a modul, ugyanúgy mint előtte.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Thunderzolee #23488 üzenetére
Aztaaaaa....... ide valami csúnyát írnák, de kiégne a monitor tőle.....
Ez igazi szakembör lehetett...
-
dugo_
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest