- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
válasz
kriszbon #24709 üzenetére
A kérdés az volt érdemes-e arra váltani. Az csak később derült ki, hogy megvan már neki, ingyen...
(#24707) Martin97: Egyébként van oylan játék igen, de azt lehet orvosolni a grafikai beállításokal és bőven játszható fps-ed van. A proci limittel viszont nem tudsz mit kezdeni.
-
Martin97
aktív tag
válasz
kriszbon #24709 üzenetére
Nem kötekedésből/rosszindulatból írtam azt amit.
A szintetikus teszt az maximálisan kihasználja a 4 magot és emiatt nem lesz sokkal gyorsabb alatta a 2 magos pentium. Viszont ha megnézel egy olyan játékot ami csak 1-2 szálat használ vagy jól skálázódik az órajelemelésre, akkor fog kiérződni az igazi különbség. Ezek a procik az online multi játékoknál véreznek el.
Single player játékokhoz még jó a megrángatott C2D vagy C2Q. Nekem is ilyen van, és még maradni is fog, amíg be nem fejezem a sulit, mert addig nem tudnám kihasználni (2 hetente tudnák játszani néhány órát, meg nyáron meló után) az új gépet, csak állna bennea pénz, és elavulna.
Én olyan HD7770/gtx 650 környékén húznám meg a limitet, amit még érdemes melléjük rakni. De ez nagyban függ a tuning mértékétől és a proci típusától is.
Mindenki úgy cselekszik ahogyan akar, én csak kifejtettem a véleményemet, amivel senkit sem szándékozom megbántani. PEACE.
-
TBone
tag
válasz
kriszbon #24666 üzenetére
Azóta megint csinálta ezt a youtubeos hülyeséget. De hülye vagyok amúgy, nem csináltam cmos resetet
elem ki, 10 perc múlva vissza, most okésnak tűnik
. Holnap rakok rá egy új win 7-et, hogy tiszta lappal induljunk, aztán lehet megtekergetem kicsit
okésnak tűnik szerk: elindítok egy prime 95-öt, de az órajel nem ugrik fel 2ghz-ről 3-ra, csak szenvedfúú, sok ez így mára
remélem holnapra erőt vesz magán és jót tesz neki az újratelepítés.
-
TBone
tag
válasz
kriszbon #24661 üzenetére
Csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet
Elindítok egy 4k videot a youtubeon mondom nézzük, mit reagál. de még csak nem is 4k-n hanem fullhdban, cpu-z alapján elkezd ugrálni az fsb, meg a cpu szorzó is össze vissza random, és a videoban ilyen sercegéseket lehet hallani. ha mondjuk egy aida stabilitástesztet adok neki, ott nincs ilyen gond. még mindig lehet hogy bios probléma van? nem hinném, hogy az eist vagy a c1e funkció csinálna ilyet. -
TBone
tag
válasz
kriszbon #24659 üzenetére
Most úgy néz ki működik. fel is ugrik 3ghzre ha elindítom a tesztet. a moddolt biosra is frissítettem. mintha a darabosság is eltűnt volna, de lehet csak placebo (vagy az előbb volt az
) húzni egyelőre nem húzom, mert csak egy gyári quad hűtőt sikerült szereznem hozzá kölcsön, hogy be tudjam tenni, és kipróbáljam működik-e. úgyhogy egyelőre próbálgatom, hogy muzsikál alapon. köszi mindenkinek, ha valami van, írni fogok
-
TBone
tag
válasz
kriszbon #24654 üzenetére
Gyanús, hogy kelleni fog, mert most pl az a helyzet, hogy mikor bekapcsoltam a gépet, egy 20 perc mulva az aida 2ghz órajelet írt ki, bármit is indítottam el. mondom hátha az intel szorzó visszaosztó, energiatakarékos funkciója. így hát kikapcsoltam. bekapcsolás után ment is 3ghz-en, de most megint visszaesett 2-re, úgyhogy nem az volt a probléma. Úgyhogy valószínű bele kell ásnom magam a mikrokódokba
minden esetre köszi az eddigi segítséget
-
TBone
tag
válasz
kriszbon #24652 üzenetére
ugyan ezek szerepelnek nálam is, úgyhogy elvileg ez megvan. mostmar egyik tesztnel se indul újra és csinálja a korábbiakat. viszont nekem mintha darabosabbnak tűnne s windows még az e8200hoz képest is. ez miért lehet? kéne csinálni egy újratelepítést? vagy még az utasítéskészlet megléte ellenére is lehet, hogy szükség lenne a mikrokód beírásra?
-
TBone
tag
válasz
kriszbon #24648 üzenetére
igen, pontosan sima p35-ds3, abból a rev 2.1. és f10es van rajta, igen néztem h az f14 a legújabb, de gondoltam megúszom a frissítést.
Az aida szerint C0-ás a stepping. Időközben kaptam infot, hogy lehet valami microcodeot kell beírni. De előbb próbáljam meg frissíteni a biost, hátha? -
Zeban58
tag
válasz
kriszbon #24629 üzenetére
Most egy órát futott a Prime, utána egy órát játszottam az Assetto Corsával és atomstabil 3 GHz-en és a már említett 1,225 Voltos beállított feszültségen, ami a gyakorlatban a jelek szerint csak 1,184 V. A maghőmérséklet pedig nem megy 50 Celsius fölé. Ha ilyen jól megy a dolog, akkor nem emelem feleslegesen a feszültséget, és most megnézem ugyanilyen beállítások mellett a 3,2 GHz-et.
A gyári 333-nál jelentősen nagyobb FSB-nek lehet valamilyen veszélye? Vagy nyugodtan felmehetek például 400-ig? 400x8,5 az konkrétan 3,4 GHz-et jelentene. A RAM-jaim DDR800-asok, tehát elméletileg akkor ez a plafon, ugye?
-
Zeban58
tag
válasz
kriszbon #24626 üzenetére
Kíváncsi voltam a teljesen alap értékekre, vagyis, hogy az E5440 mit mutat a gyári 2,83 GHz-en és mindent automatán hagyva. Kiderült, hogy már ekkor is kb. 1,35 Voltot kap valamiért, mind a BIOS, mind pedig a szoftverek szerint is. Íme:
Aztán ugyanígy 2,83 GHz-es alapfrekin adtam neki manuálisan 1,225 Voltot, tehát az elvileg normál alapfeszültséget, és így már ténylegesen visszaesett a feszültség:
Na szóval nem értem, hogy az alaplap miért ad kapásból ilyen brutál feszültséget a procinak. Mindegy is, most 1,225 Volttal próbálkozom. Szerintetek ezzel az alapfeszültséggel átlagosan meddig lehet felhúzni egy ilyen 2,83 Ghz-es Xeont? Jól sejtem, hogy a 3-3,2 GHz simán benne van a pakliban?
-
-
Csendeske
aktív tag
válasz
kriszbon #24425 üzenetére
Igazad van!
Sajnos teljes váltásra egyáltalán nincs keret! Tulajdonképp teljesen jól elvagyok a mostani rendszeren is, pláne hogy feltuningoltam egy kissé ezzel a négymagossal! Erősen kompromisszum kész vagyok, sok játék vár még rám, ami pompásan elfut ezen a hardveren!Nyilván akinek van pénze, lecserélheti a legújabbakra, mert azon gyorsabb, szebb, meg stb., de tudni kell mértéket tartani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AliExpress tapasztalatok
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Assetto Corsa Competizione
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged