Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
Zoli1222 #2498 üzenetére
Szerintem az E7200-7300-ast állatában azok veszik, akik kedvező áron akarnak egy jó teljesítményű procihoz jutni. Nem lehet összehasonlítani se egy 8400-essel se egy Q6600-ossal.
Nekem a 7300-as 400x8.5-ön megy és tökéletesen működnek benne az 1066-os ramok is.
Játékok alatt se vettem még észre, hogy kevés lenne, a GTA4 is rendesen fut vele. -
Zoli1222
addikt
Azon vacillálok, h milyen procit meg ramot vegyek.Ha az E7300 bír 2 évet akkor nem görcsölök. De szimpatikus a Q6600, Q8200 meg E8400 E8500. Azért is kérdeztem igazán, h milyen ramot is vegyek. Mert a 7300-at, szerintem fölösleges 400-nál tovább húzni, ha 10x-val megvan a 4G. Így a 800-as ram 1:1-ben simán elbírja. És akkor nincs szükség 1066-os ramokra. Vagy rosszul gondolom?
-
Zoli1222
addikt
Most akarok memóriát venni 2x2G-át. 7300-ashoz elég a 800-as vagy inkább 1066-os?
-
Red_Bull
aktív tag
Sziasztok!
Milyen előnyöm származhat abból ha olyan procit veszek ami tud SSE4-et?
Gondolom időtállóbb lesz mintha olyat vennék ami csak SSE3-at tud nem? -
vikcsi
senior tag
válasz
Kötelező #2479 üzenetére
Én nem így csinálnám.
Alapról indulva, amit módosítanék:
szorzót mindig maxon hagyom, de mint kiderül kisebb szorzó-nagyobb fsb jobb.
ramoknak nem tudom minek annyi plusz fesz, hiszen majdnem gyári értéken mennek és a g.skillek elég alacsony feszt kérnek, ezért jók.
fsb-nek 0,1v mehet ált,...
procinak viszont sztem sok lesz az 1,45vgyári értéket is túlugorja.
nekem e7200 van és 3,6ghz-et viszi 1,2v-al... ekkora különbség lenne?
próbáld meg sztem kisebb fesszel... lehet csak biosfrissítés kell a lapnak? mert a p31-es gigák bugosak, g31 már annyira nem... p35-nek lehet van vmi trükkje. -
pr05p3c
tag
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de még nem vagyok nagyon járatos a tuningban. Szóval ha nagyobb fsb-vel, de kisebb szorzóval hajtom ugyanolyan órajelen a procit, ramot, akkor gyorsabb lesz mint kisebb fsb-vel és nagyobb szorzóval? Egyébként a Gigabyte p35-ds3 mennyit bír? Most 333-at megy plusz fesz. nélkül.
-
Alister71
nagyúr
válasz
SirKero #2483 üzenetére
3 GHz körül már bármelyik proci kihajt egy GTX-et, de a 7300-as sokkal nagyobb fsb-t bír mint a 4500-ös, játékok alatt is érezhető a különbség. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, ha tudod cseréld le. Ha esetleg szoktál filmeket konvertálni abba is nagyon jó az SSE4.1-nek köszönhetően
-
SirKero
őstag
Hali!
Lehetőségem lenne,hogy a jelenlegi procim / E4500-as alapfeszen 3,02Ghz-en megy stabilan közel egy éve / lecseréljem egy E7300-ra + 10 ropi ráfizetéssel. Érdemes-e ennyit áldozni rá vagy annyi különbség nincs köztük teljesítményben.
Ja és ebbe a kofigba menne: GIGABYTE GA-P35-DS3 - INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz@3,02Ghz 775 + COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP - 2X KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz - XFX 9800GTX+ 765M 512MB - CHIEFTEC GPS-450AA -
-
Kötelező
senior tag
üdv
E7300-az szeretnék jobban megrángatni. Tud valaki segiteni benne? Eddig jutottam: KÉP
4Ghz-en ujraindul a gép a win betöltésekor. Ramok G.Skill 2x2GB 1000 CL5-5-5-15 EPP
Lap: Gigabyte EP35-DS3L
Előre is Köszi -
L4R$()n
tag
Sziaszto9!
Van egy c2d e7200-as procim és alapfesszel (a VID-je: 1,225) "csak" 2,9Ghz-ig megy (9.5x306) utána már nem indul a gép, mondjuk 9x333 -on restart utána visszaveszi a default settingre, szal ennyit bír alapfeszenEz nagyon antituningos példánynak számít vagy esetleg ez megszokott?mennyi fesz mehet neki 24/7-re? (a cél 3.4Ghz lenne de lehet elég lenne 3,2 is
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2476 üzenetére
ez intel p43-as(és rá van írva a dobozára hogy CALIFORNIA, USA ONLY
), csak a hangkártyája via, csak ICH10 chipset-et írt mellé az everest(déli híd?! nem tudom) de az is intel és bizisten a hangja nagyon jó! aprópó egy apró kis szösszenetet elfelejtettem jelezni a cpu fsb állításánál, bár lehet hogy ez egyértelmű és nem újság, de ahogy álítottam az fsb-t föl, úgy pörgött a memória fsb-je is tehát nem volt fixálva vagy valami ilyesmi így jött ki az, hogy le kellett vennem egy alsóbb értékre, de 1066 nem volt köztük,1000 lett belőle, a 800 az maradt mint opció és persze az 1200akárhányas amit a 333as fsb hez kalkulált
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2474 üzenetére
szia! kivételesen dícsérni szeretném ASRock deszkámat
szófal olyan hangja van hogy leesett az állam. VIA VT1708S (ICH10 chipset) az előző asus alaplapom is erősítőre volt kötve, ezzel ma zenebonáltam először, és mintha nem is az én cuccom szólna. elképsztő hogy egy tiszta jel mennyit tud javítani, de ez nem kicsit jobb, hanem klasszisokkal. bár ez ugye High Definition az előző meg nem az volt. csak már nem merek írni hiába kapcsolom be hogy off topic, nemtom hogy itt hogy veszik az offolást még új vagyok itt
-
Alister71
nagyúr
Most senki nem vesz már ilyen procit, vagy senkinek nincs gondja, alaplappal vagy akármivel?
Megint döglődik a totty! -
rb26dett
aktív tag
válasz
KaraDani #2471 üzenetére
hát 19" os monitorom van 1280x1024 a max azon használnám, de használt kártyára 20ezret biztos nem adok ki, akkor már ha vesz az ember, akkor sztem újat vegyen a használt dolgokkal nincsenek jó tapasztalataim. bár most pont fater gépéből elkéne adnom a 3gigás cerkát(s478) az égvilágon semmi baja, egyszerűen csak pentium ment a helyére,de hát most mennyiért lehetne eladni na meg kinek? egyszóval a használt cucc az lutri én meg tartok az ilyen dolgoktól.
na ma megvizslatom hogy az 1080p valós idejű konvertálással hogy boldogul az E7300 -
Alister71
nagyúr
válasz
rb26dett #2467 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy 16 perc alatt tömörítettem le egy 4.36-os dvd fílmet 1 gigás aviba divx kodekkel. Anno a 2.2-es cerka 3 órát eljátszott egy ilyennel.
Jó kis cucc az E7000
Ha 20-22 körül tudsz venni használtan egy 9600GT-t, akkor vedd meg nyugodtan mert jó kis kártya az is. -
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2466 üzenetére
én ezzel szemeztem [link] de a tied szimpatikusabb, már ha azt a kis többletet megéri a felár.
de egyenlőre 1-2 hónapig még nyalókára se merek pénzt kérni nemhogy videókártyárasajna mivel nem nyár van és még tanulok, ezért a gépet a szülők szponzorálták (ezért is lett asrock...) de azt hiszem hogy a te kártyád lesz az amit venni fogok, anno kb 3-4éve a 6600gt-met vettem tán 27K körül és azon még a cod 4 is élvezhető volt, szóval most se akarok gyenguszt venni ha már veszek. a proci egész jól boldogul a valós idejű mpeg kódolással ps3-ra küldök mkv-t java media server programmal és elég jól karistolt vele, egyedül a wifi sávszélessége korlátozza be úgytűnik, de majd utp-vel összekötöm és meglesem úgy hogy megy. ez csak 720p-s próba videó volt (a ps3 mkv-t nem játszik le magától) ezzel próbáztam le az E7300-ast és meg kell hogy mondjam tetszik a teljesítménye. ezelőtt konvertálgatnom kellett, ezzel meg valós időben megoldom nem mindegy
-
Alister71
nagyúr
válasz
rb26dett #2464 üzenetére
Nekem ilyen 9800GT van, jó kari.
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2463 üzenetére
úúúúrisssten most tudatosult bennem hogy mekkora sz..t vettem "videokártyának"
megnéztem fórumon ezt a 8400gs-t csodálkoztam hogy 3dmark05 amit még anno a régi gépembe próbálgattam hogy hogy ment, nemtok eredményt de azt tom hogy nem 11fps-el ment végig
az a baj hogy ezért kár volt azt a 8-ezret kiadni, inkább később egy normálisat, de mivel kellett a gép ezért....muszály volt
Ati-król mi a véleményed? én kifejezetten útálom, mert amelyikkel én találkoztam idáig, azt olyan körülményes volt még üzembe helyezni is, csökkentett mód meg hardver gyorsítást le kellett venni hogy a vin elinduljon stb stb nvidiát meg ember beteszi és megy, viszont mostanában úgy látom ár/teljesítmény arányban nem nagyon remekel az nV ebből kifolyólag fordult meg a fejemben hogy átállnék a sötét oldalra
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2461 üzenetére
hát az biztos hogy jobban jártam volna, csak most szűk költségvetésből ez futott, a giga is drágább lett volna... most meg megy 10x266-on.... nemis tom állítottam-e valamit is. de 1 mhz-et állítok és máris instabil lesz az egész?? hát érdekes. csak úgy voltam vele hogy inkább ezt veszem ennyiért mert p43as chipset ami legalább új, úgy voltam vele hogy ezt tulajdonképpen csak "összerakja az ASRock saját alkatrészük sztem nincs semelyik alaplapgyártónak, a bios meg AMI ami megint csak másba is az... bár kicsit más gyártóként... nah mind1 most nem nyúlok hozzá nézem hogy lekúszik-e megint az fsb 261-re 266 ról
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2459 üzenetére
megnézem, de a 10x 266 az nálam úgy néz ki hogy 10x 261 everest szerint és ha 267re teszem az fsb-t, már azzal is sz@rozik a gép, újraindítani nem lehet mert abból nem éled föl... hogy lehetséges ez?na megpróbálom ezt a flexibility-t kikapcsolni hátha akkor engedi a ramot 533as fsbvel az is így valami 520 körül van vagy hogy... nincs meg a 2.67Ghz csak 2.612Ghz vagy valami ilyesmi :S
-
Zoli1222
addikt
hajtja vki 10x380-on a 7300-ast?
-
Alister71
nagyúr
válasz
rb26dett #2455 üzenetére
Tökéletes!
Overclock Mode: Manual
Cpu Frequency: 333
Ratio CMOS Setting, : 9
DRAM Frequency: 533
PCIE Frquency: 100
Még annyit, hogy a CPU Voltage-t autóról állítsd át normál-ra, vagy ha ilyen nincs akkor a felette kiírt : 1.248-ra. (elég magas ez a VID, az enyém 1.175)
Próbáld ki ezeket a beállításokat, szerintem menni fog. -
Alister71
nagyúr
válasz
rb26dett #2452 üzenetére
Mivel a 7-es széria a 8-asnak a "butítása", és azok 333-an mennek, ezért mondtam, hogy gyakorlatilag "visszaállítod" az eredeti fsb-jére.
Az ASRock biosát nem ismerem, csak feltételezem, hogy a memória osztót lehet állítani. A lényeg az, hogy 333-as cpu fsb mellett a ramok 1066-on menjenek.
Ha esetleg nem boldogulsz vele, fényképezd le a bios azon részét ahol a cpu-t tudod tuningolni, úgy könnyebben tudok rá válaszolni ha feltöltöd a képet. -
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2451 üzenetére
a 8400GS az egy szükség megoldás mert az előző alaplapom az bedobta a törölközőt (asus P4P800SE) annak idején jó volt, de mivel már minden más, s775, pciExpress, ddr2, ezért vehettem mindent... és ez most így hirtelen váratlanul ezt dobta. néztem egy Asrock P43DE-t (ezt se azért mert kiábrándultam volna az asusból, csak egy asus p43-as chipsetű deszka+7ezer és semmivel se tudna"többet") 2 db kingmax ddr2 1066-os ramot egy E7300-ast, mert mondom proci az legyen egy normálisabb, videokari meg most egyenlőre csak legyen rajta kép, de még mindíg jobb lehet egy alaplapinál) na OFF vége megpróbálom ezt az frekit feljebb venni akkor, de hogy értetted azt, hogy "tulajdonképpen visszaállítanám vele ha felvenném" ezt így "lebutítják" vagy mi a szösz?
a memóriaosztó beállítását kifejtenéd kicsit bővebben hogy mit kéne keresnem és mire állítsam? -
Alister71
nagyúr
-
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2446 üzenetére
és a szorzót nem lehet 11-re állítani?és ha beállítom 333x9-re és ha nincs feszültség emelés, akkor ez nem rövidíti meg a processzor életét?ez mennyire minősül tuningnak? apropó mivel tudom letesztelni hogy mit tud a rendszerem, de ne számítson bele a vga mert az egy 8400gs amit inkább haggyunk
csak hogy ez a core 2-es rendszer mivel tud többet mint az előző pentium 3.0ghz es rendszerem?
-
Alister71
nagyúr
válasz
C in LINUX #2447 üzenetére
Ez elég általános jelenség a C2D-knél, nem kell vele foglalkozni.
-
C in LINUX
csendes tag
Természetesen MHz az a GHz
-
C in LINUX
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
A magok hőmérséklete alapjáraton folyamatosan eltér:
1.mag: 29°C
2. mag: 36°CEz normális?
Prime terhelés alatt viszont megegyeznek végig.
Egy AC freezer Pro van rajta és most alapfeszen megy 3000GHz (8*375)! -
Alister71
nagyúr
válasz
rb26dett #2445 üzenetére
Nagyon szívesen.
Megpróbálhatod még a procit beállítani 333x9-re is. Ezt fesz emelés nélkül vinnie kell. Csak arra figyelj, hogy ha lehet a pcie frekijét fixáld le 100-ra ne hagyd autón, és a memória osztóját úgy állítsd, hogy 333-as fsb-nél is 1066-on menjenek. Utánna már jöhet a gépbe egy 9800GT vagy GTX. -
rb26dett
aktív tag
válasz
Alister71 #2444 üzenetére
megmértem gyorsabb! köszi szépen!! na végre proci is végre úgy sivít 2.6-on ahogy kell neki nem 2.1-en és végre a ramok is 1066-on 800 helyett
szupper na megnézem hogy megy rajta a cod5 ez lesz az új gépem tesztjátéka remélem nem fogja nagyon lehangolni a 8400gs... sajna videokarira már csak ez futotta, na de majd 1x... amúgy ez az E7300 kiszolgálna egy 9800GTX+ -t?
még 1x hálás köszönet a segítségekért!! (erre az időzítésre magamtól biztos nem jöttem volna rá, mert ezeket nem állítgattam soha.) -
rb26dett
aktív tag
válasz
Zé_Mester #2439 üzenetére
nincs borda rajtuk... de én ezt nem értem van 1 leírás is mi szerint kell eljárni a kingmax 1066-os ramoknál, hogy 2V-ra vegyük fel a feszkót és akkor mennie kell dehát sekép sehang pár indítási próbálkozás után a bios alap beállításokkal elindul.
na frissítek egy biost, aztán meglátjuk utánna mit szól a fesz emeléshez, hátha a bios frissítés megoldja a gondját -
KaraDani
addikt
válasz
rb26dett #2432 üzenetére
hát, hogy a lapod biosábana fesz állítási lehetősg hol van azt nem tudom, meg hogy milyen fomában van, ilyesmit kéne keresni, hogy ddr2 voltage. Egy kupacba szoktak ezek lenni, ott ahol a prociét is állítod, persze ezt csak akkor tudod, ha a lap is tudja. Ha megtalálod, először is a pc health status vagy vmi ilyesmi fülön, vagy akár everestel meg tudod nézni, most hány V ot kap a memó (valószínű:1,8), a kingmaxnak az 1066 hoz fog kelleni 1,9-2,1 között.
-
curtis2
aktív tag
Sziasztok,
Most jutottam egy ilyen prockóhoz gyári hűtővel. Széttuningolni nem szándékozom, de kiváncsi vagyok a véleményetekre, hogy kellene e hozzá valami jobb venti? -
Alister71
nagyúr
-
rb26dett
aktív tag
sziasztok! gyors segítségre lenne szükségem, lehet nektek ez nem is kérdéses, de nekem az első 2magos procim ez az E7300 amit egy ASROCK P43DE alaplappal és 2x1gb kingmax 1066mhz ddr2vel párosítottam, és a procit 2,1GHZ-en hajtja a gép alapból 2.66 helyett és az 1066mhzes ramokat is csak 800-on, pedig alaplap támogatja 1200mhz-ig a ramot is. Mi ilyenkor a teendő? abszolút értetlenül állok a helyzet előtt.
köszönöm a válaszokat előre is!!
-
Alister71
nagyúr
Na úgy néz ki sikerült egy tuti frankó 3.4 GHz-s, 400x8.5-ös beállítást találni a 7300-nak.
Intel Burn- GO
Intel Burn- kész -
konyv
csendes tag
Sziasztok! Most vásároltam egy Intel Core 2 Duo E7300-as processzort. A kérdésem az lenne, hogy az jó ha a proci hűtő venti 800 és 900 közötti fordulaton van percenként, maximális terhelésnél 1200? Nem kevés? A procim terhelésnél max 45°C 1.mag=62°C 2.mag=62°C.
-
KaraDani
addikt
most megy 1066 on 2,2V al?
Sok gyorsulást nem fogsz érzékelni real alkalmazásokban, csak benchmarkolásnál, de ha van kedved hozzá, csináld nyugodtan.
Ugyanúgy megy a dolog mint a proci ha úgy nézzük, a giga lapodban memory multipliert tudsz állítani ezt összeszorozva az fsb vel kapsz egy mhz értéket.
Fesszel is tudsz variálni, 2,2-2,3 V- nál nagyon több ne menjen neki. -
poc013
tag
Sziasztok!!!
A tuningolt E7300 proci mellé érdemes feljebb húzni a memóriákat is???
És ezt hogy tudom meg valósítani ??? -
KaraDani
addikt
Sztem ne a megnevezésen lovagoljunk:
1.: te gyakorlatilag azt állítottad, hogy a két procicsalád más architektúra, pedig nem (az hogy mi a megnevezése engem nem izgat, mást megtéveszthetsz vele)
2.: ilyet írsz hogy melyik procinak jobb a memóriakezelése... (ezt már kommentelték)nekem csak ezekkel volt bajom, ne vedd személyes sértésnek, csak ezekkel egy-két rutintalanabb embert félrevezthetsz szerintem, és mondjuk azt fogja hinni az e5200 ról, hogy egy szar p4 kb
Nüansznyival jobb csak egy e7200 ha mind2 tuningolva van...
-
vikcsi
senior tag
Igazad lehet...
Tuning nélkül aki ilyet használ, az vessen magára. Azoknak inkább amd-t kell venni, azokat lehet alapon járatni, ezek az intelek tuningéhesek...kövire: 1,344 volt eléggé ott van a gyári értéken, de ha jó a hűtőd, akkor szerintem nem lehet vele gond, hiszen lehet olyan proci is elvileg, aminek majdnem ennyi a vid és biztos kicsit túltervezték, hogy többet bírjon - mint minden ágazatban. Szerintem.
-
End-ru
aktív tag
Hali!
E7300-as procit 9*400-on úgy néz ki sikerült stabilizálni, de biosban a cpu vcore-t 1,4-re kellett állítani hozzá. CPU-z szerint a valós 1,344 V, VID: 1,2.
CPU max 53 fok, magok max 60 fokok.
Szerintetek ez a fesz emelés már sok mindennapos használatra? -
Gyusz
őstag
Arpsoft jól mondta, itt még nem a proci feladata a memóriavezérlés. Ami különbséget mérhettél azonos órajelen, az leginkább az FSB különbségéből adódhatott (200 vs 266). 2 vs 3 MB cache között nincs olyan nagy különbség, ahol az E5200 nem elég, oda az E7200 se nagyon, legalábbis tuning nélkül.
-
vikcsi
senior tag
Attól még pentium az e5200
Persze az is jól húzható, arról nem vitatkozok, de tuninggal sosem egyenlíted ki a két procit
Nem hiába butított változat, meg inteléknél fele annyiba kerül, mint az e7200, valóságban lehet nem, de azért ez is jelent valamit...
nomeg egy gtx260-hoz nem hinném, hogy elegendő lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Intel D3-S4610 1.92TB 2.5" szerver SSD (4 órát ment)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest