- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noi88
tag
válasz
South Velen #1199 üzenetére
He?
Nekem 800-as ramom van, és megfelelő szorzóval simán megy 800-on. De ha félreértettelek szólj...
-
Bikerider
aktív tag
Hi
E7200-os mindenkepp 1066-os remmok kellenek vagy jo neki a 800-ramok is
-
coleen
aktív tag
-
-
-
coleen
aktív tag
válasz
SirRasor #1188 üzenetére
Köszi a választ, bár most elbizonytalanodtam...
Kb mikor várható az új foglalat??Mellesleg most egy 3200-es amd rendszerem van, már lassan 3 éve, tehát nem vok egy sűrű váltogató.
Amúgy amire alapvetően hasznánám a gépet: javarészt Full-HD filmek lejátszása teljesen akadásmentesen, egy kis video és zeneszerkesztés, meg néha játék.
-
SirRasor
addikt
E8400 túl drága és nemsokára jön az Intelnek az új foglalatja, szóval a régi procikat lehet kidobálni a kukába ha váltani akarsz majd akkor, szóval szerintem ha jövőbiztos kell, akkor egyik se jövőbiztosabb, mint a másik, szóval akkor az olcsóbb éri meg.
1066-os memó 1066-on megy nem 1333-on. Az E7200 alapból 1066-on hajtaná őket, szóval még jó választás is lenne mellé.
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, h így nagyon a közepébe és kicsit kezdőként belekérdezek, de úgy látom, h a fórum már eltávolodott az alapkérdések fejtegetésétől.
Szóval hezitálok egy E7200 és egy E8400 között. Relatíve "jövőbiztos" (tudom h ilyen nincs, de törekszek rá) gépet szeretnék felépíteni, optimális költségszinten.
Az alaplap egy Asus P5Q-E (P45 chipset, fullosabb felszereltség) lenne.Szerintetek melyik proci lenne a jobb választás? Megér annyit a +3MB cache, illetve a gyorsabb FSB?
DDR2 Kingston HyperX 1066 MHz -vel hajtanám, de nem igazán vágom, h elvileg alapvetően DDR2 800-at támogat a lap, szóval h mennyivel lenne jobb ez a RAM mint egy 800-as, illetve a proci 1066 vs 1333 MHz FSB itt hol jön képbe....Na, bocsi a sok laikus kérdésért, nem sértődök meg ha nem kapok mindenre választ...
Köszi előre is mindenkitől aki segít!
-
szilva01
őstag
Ha már ennyire halott a topic, akkor mondjuk rakjunk fel tuningeredményeket!
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Mekkora elore lepes lenne E2160@3G-rol E7200-re valtanak
-
jasszer
őstag
Bekopizom ide is, hátha...
Jááj. Mitől lehet hogy a winnyóz (32bit XP) terheléstől függetlenül másodpercekre kifagy (ezalatt se kurzormozgatás, se semmi, hang is beakad, előfordul bekapcsolás után közvetlenül, ill. fél órás biztos üzem után is), majd az akadás után minden megy tovább? (ezalatt úgy 50%-ra ugrik a processzorhasználat)
Pl. ha médiát játszik le, akkor a fagyás alatti másodperceket is számolja.Gond volt hogy a memóriák nem mennek duálban, de kis feszemelés hatására memtesttel órákon át hiba nélkül kerregtek. Lehet hogy nem kap a cpu sem elég feszt?
E7200, Asus P5KPL-E, Geil Value ramok, Corsair VX450.
-
szilva01
őstag
válasz
Picturemaker #1173 üzenetére
kösz de azért SirRasor 5.?Ghz-s eredményét nem múlja felüül.(igaz az nem lehetne tartós ezzel szemben)
-
szilva01
őstag
válasz
Picturemaker #1171 üzenetére
Csak 1 tuning listára szeretnék felkerülni, ahova kell 1.35-ös eredmény is és 1.2-őn azért csináltam, hogy az a rublika ne maradjon ürsen
am 3.2-őn járatom, egyébként tényleg jobb lenne 9×400
1.35 egyenlőre "csak" ennyi
-
szilva01
őstag
Gondoltam megosztom veletek mire lehet képes egy E7200-as!
-
SirRasor
addikt
Újabb felfedezés. Tegnap este hibernáltam a gépet, ma meg gondoltam megnézem már Everest mennyi wattot ír ki, ha 333-as FSB-vel nyomom és belőttem BIOS-ban, aztán irány a win...ja hoppá, hibernáltam, tehát csak felállt...és mit ad Isten, teljesen faszán működött a DES a megemelt V értékekkel. Aztán ahogy kikapcsoltam és vissza, észbe kapott, hogy csak nem kéne már működni és letiltotta saját magát, szóval faszán működne mindig ez az energiamegtakarító mód, de tuninghoz direkt letiltották
idle: 2.97 W
max: 13.valamennyi, de nem tudom reprodukálni, mert valamiért leesett a gép teljesítménye, pedig 3164 MHz-t mutat. -
FrankoV
csendes tag
Köszi a választ...Nekem csak feszültség értékeket mutat semmi féle W... :\ a verizóval sztem nincs gond : 4.60.1500
-
FrankoV
csendes tag
Ezt a fogyasztás dolgot, hol lehet megnézni Everestben ?
-
SirRasor
addikt
Alapon (266x9,5)
---------DES-sel:
idle: 2.17 W Max: 8.68 WDES nélkül:
idle: 2.84 W Max: 11.55 W -
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1156 üzenetére
nekmm megy 4 Ghz-n de ehhez jó procit kell kifogni
-
dangerzone
addikt
Ha már így kérdezgettem a 7200 alá való lapokról, akkor még lenne pár kérdésem..
Van olyan lap, amivel 4 ghz körüli gyorsaság érhető el? Vagy az ott már procifüggő is? -
brugo
aktív tag
engem is az erdekelne , hogy egyszeru netezes kozben mennyit fogyaszt 1 ilyen E7200-as ?
mivel 45nm-es nemde ? -
SirRasor
addikt
Nekem valaki olyat mérjen már le egy wattmérős konnektorral, hogy alapon meg 3.8 ghz-n mennyi wattot fogyaszt az egész gép. Thx előre is
-
F.B.I.
veterán
válasz
dangerzone #1147 üzenetére
Giga P35-DS3L-ben 3,8Ghz-et megy 1,3V mellett. Természetesen a lap már nem nagyon viszi a 430 feletti FSB-t.
-
Noi88
tag
Örömmel jelentem, hogy nem antituning a procim.
F9-es BIOS default beállításokkal tökéletesen működik. Lehet, hogy az F7-es BIOS volt a ludas, vagy nem tetszett neki hogy egy rakat dolgot letiltottam a lapon amire nincs szükségem...
-
dangerzone
addikt
válasz
Picturemaker #1145 üzenetére
Asrock nem érdekel....
-
Picturemaker
őstag
válasz
dangerzone #1141 üzenetére
Nézz meg egy Asrock-ot.
Pl.: P43R1600Twins - Az összes kondi a "jobbik" fajtából van rajta, DDR3-at is támogat.
Nálam egy 7300-as most 3,2 GHz-en jár benne. -
kanmajom
tag
válasz
SirRasor #1140 üzenetére
köszi!
meg még köszi a korábbi belinkelt képeket is a biosról,nekem is ua. az deszkám.
a linklet kép alapján emeltem a ram nál a szorzót 4 re mert auton 800 mhz volt. most ugyanúgy van mint a linklet képen biosban 1066 everest 800tervezem 333ra felhúzni az a frekit. neked azal stabil volt? feszt nem kellett emelni? hűtése gyári?
-
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #1141 üzenetére
6 fesz-szabályzó helyett 3
A tuning passz, de az biztos, hogy jobban jársz mint más hasonló áru lapokkal.
P31-est ne vegyél, maradjon a P35. -
kanmajom
tag
heló
mint az az aláírásomban is ovasható intel e7200 processzorm van. a frekije ugye így njön ki: 9,5*266=2,53 Gh ez a biosban rendben is van. az everst viszont 6os szorzót és 1600 mh frkit mutat.ez vmi energiatakarékossági intel trük, vagy csak szimplán szar a processzor
a másik dolog kicsit of, de azért hátha. biosban beélítom hogy a ramok 4es szorzóval 1066 mhz-n ketyegjenek, everest 800-at mutat. hogy van ez?
-
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #1134 üzenetére
Gigabyte P35 vagy P45.
L -es végződésű semmiképp se legyen, azok butított, kevesebb fesz-szabályzóval ellátott lapok, pont a tuning megy bennük kevésbé mint a simákban.Valahogy szorítsd meg a gatyát, és próbálj meg beszerezni egy Gigabyte EP35-DS3 -at.
-
SirRasor
addikt
válasz
dangerzone #1134 üzenetére
11k-s alaplapokhoz szoktam AMD-nél, tehát lőj be valami sávot árilag. Amúgy van GA EP45-DS3L-es lap 21k-ért IDC-ben, állítólag jó.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
7200 húzásához milyen alaplapot ajánlotok? Persze megfizethető áron. -
BemAnyó
senior tag
-
Sösö
csendes tag
Szeretnék tőletek tanácsot kérni ! Szerintetek mit lehet kihozni a konfigurációmból? Az MSInek van külön Windowsból inditható tuningprogramja ? Nem a lustaság beszél belőlem,én nem találtam,gondoltam ti akik jobban benne vagytok tudtok adni hasznos infókat.Előre is köszönöm!
-
SirRasor
addikt
Bocs filmvetítés volt, de már itt vagyok
Szóval egyértelmű ilyen minimális emelésnél a fagyás a PCI-E AUTO-n való hagyása okozza.
Most már csak ismétlem magam:
http://rasix.extra.hu/uploaded/alap.jpg
http://rasix.extra.hu/uploaded/333fsb.jpg
http://rasix.extra.hu/uploaded/400fsb.jpg
A fentiek képet adnak róla mit is kéne csinálni. -
Arpsoft
tag
Khm.. Nem szóltam.
Mindenesetre az vigasztaljon, hogy az előző (AMD-s) rendszeremben a procin (X2 4600+) kőkemény 50 MHz-et lehetett húzni, utána már dobálta a kék képernyőket.A Tiednél viszont szinte biztos vagyok benne, hogy nem a proci nem bírja a húzást (mégiscsak Wolfdale ;)) ott valami BIOS-beállítási gubanc lesz...
-
Put2
tag
-
Put2
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h van 1 ilyen alaplapom haver ujított, és nekem adta!
Link: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-880Pro
Ebbe szeretnék 1 E7200 az procit betenni.. Nem tudom, h lehetséges-e. Eddig Amd-s voltam, és nem nagyon vágom ezeket az inteles cuccokat..Azért szeretném ebbe, mert nincs pénzem, és a gépem tönkrement. Ez lenne a számomra a legolcsobb, addig míg lesz pénzem lapra, de addig is L tudnám használni ezt a gépet.
Előre is köszi.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
cybermage #1114 üzenetére
szerintem nem lenne nagy ugrás, ha csak nem benchmark -ozol, ott biztos dob vlmit, de ott se sokat, játékokban talán 2-3 fps, havernek ugyan az a konfigja mint nekem csak neki C2D 6750 ese van, (a 8800gt meg asus nekem meg galaxy) még benchmarkban sincs 200 pont eltérésnél több, az is kb csak a több L2 nek köszönhető, a legtöbbet az dob a gépemen ha húzom a vidkari memjét , de ez azért van mer ez sokkal nagyobb videokarit is elbírna (vga limit es), kipróbáltam 3200 on , az se bobott többet 3-4 FPS nél a legjobb esetben sem (2,66) hoz képest,
-
FrankoV
csendes tag
Na üdv újra mindenkinek
Nézegettem az Everestet és mit láttam:
www.francodelmone.extra.hu/arany.JPG
Az FSB - DRAM aránynak nemkéne egyenlőnek lenni?
légyszi help !
-
cybermage
csendes tag
Udv!
Jelenleg egy E6550es procim van. Mennyire lenne nekem upgrade egy E7200as? Nem akarom huzni...
Mage
-
Hawk1979
őstag
válasz
converse187 #1112 üzenetére
Nem.
Cpu support -
converse187
csendes tag
hello
az után érdeklődnék, hogy valaki nem tudja e véletlen h az asus p5nd2-sli alaplap nforce 4 sli chipsettel támogatja e az e7200 vagy e7300 as procik valamelyikét?
választ előre is köszi -
Noi88
tag
Üdv!
Most értem el oda, hogy rendelek valami normális procihűtőt, de előtte gondoltam megnézem mit tud a gyári hűtővel a proc. A VID nem éppen rózsás 1.2125V, winfos alatt ez 1.168V körül mászkál rendszerint, terhelés hatására pedig 1.152V-ra is leesik. A gondom az FSB emeléssel kezdődött. Már 280-as FSB-nél is 3-szor újraindult a gép és visszatette alapra a BIOS beállításokat. A kérdésem a következő: lehetséges, hogy az alacsony fesz miatt képtelen a proci a legminimálisabb tuningra is? Mert azért lássuk be, hogy 14 MHz emelés az még nem a világvége...
-
FrankoV
csendes tag
Na megcsináltam...3ghzen tolom
köszi a segítséget és a válaszokat srácok...
PPP
-
FrankoV
csendes tag
Lehet hülye kérdés és most kiröhögsz, de hol tudom beállítani ezt a 333-as fsb-t ???
-
válasz
rumkola #1102 üzenetére
Az előző hozzászólásod: "Adjust CPU ratio a szorzó, de elég vicces, mivel a 7200 az 9.5x-öz, nálad meg 9 van alapból. Ebből arra következtetek, hogy a lapod bios-a nem is támogatja a 0.5x-ös szorzókat, ezáltal a 7200-es is lassabban megy benne mit kellene."
Itt szorzóról van szó és azt írtad, hogy lassab lesz.... nem a szorzótól függ, hanem az FSB-től... nem?
-
FrankoV
csendes tag
Na fasza akkor jól benéztem a lappal...
tehát, akkor ne is erölködjek a tuninggal? vagy bios frissítés kéne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Videó stream letöltése
- Bittorrent topik
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Az év végé érkeznek az AV2 kodek specifikációi
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest