- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Igaz, SSD kell bele a némasághoz, de akkor közel 2 tucatnyi dologban lesz jobb a hasonló árú kínai mini pécéknél, és médiaplayerként semmiben sem lesz gyengébb azoknál - sőt!
Ha nem fér el, akkor viszont nyilván nem alternatíva a számodra.
Bár egy jól működő mini PC/kis laptop akár ki is válthatná a Popcornt, és máris lenne helyed!
A végén oda fogunk kilyukadni, hogy inkább rendelj egy másik Mini MXIII-at, hátha kifogtál valami hibás példányt, mert másoknál az összes olyan dolgot tudja, amire szükséged van, és mindezt egy hasonló médiaplayeri képességekkel megáldott wines mini PC árának töredékéért.
-
interstate76
addikt
Ez a passzív hűtésű laptop, amit kb. fél éve vettünk, teljesen néma, és a linkelt hsz-ben felsoroltakon kívül tudja a hd audio pt-t, továbbá natív sata és LAN csatija is van. Garival 40 ezer lett volna, de számtalan előnye van egy mini PC-hez képest és netezés közben AIDA szerint olyan 5-8 wattot fogyaszt óránként (természetesen bekapcsolt kijelzővel). Na ezért vannak nálam kilőve a 200 USD környékén kapható kínai csodák (akinek mindenképpen egy 12"-es laptopnál kisebb dobozka kell, az más tészta, de nekem mindegy, hogy mit rakok a TV/monitor mellé/mögé).
-
interstate76
addikt
Ha kellenek a hd hangok és a 4k felbontás, akkor S905, ha nem kellenek, akkor mindegy. De azért a win + kodi + egy magas bitrátájú fhd film rendesen meghajtotta a Wintel W8-ast, szóval minimum Z8300, ha wines masinát veszel. Esetleg amit Somatom vett nemrég, a Vorke V1.
De médiaplayernek inkább S905. Sztem.
Ha mindenképp win, akkor pedig a vesszőparipám: használt, de még garis laptopok olcsóbban vannak, mint az erősebb kínai wines mini pécék.
-
interstate76
addikt
Jogos!
De azért a kényszer is belejátszott (a Gearbestnek 2-szer sikerült törölnie a Z83-megrendelésemet - ha már az elsőt kiküldik, akkor most sem veszek NAS-t, hanem egy usb 3.0-s, külső vinyót osztanék meg hálón belül és kívül), ill. 1 éve nem lehetett Zyxel NAS520-szintű eszközt kapni 30 ezer Ft-ért.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3526 üzenetére
Ezúton is köszi az iránymutatást, ez az 520-as nagyon tetszik, a 310(S) pedig valóban kevés lett volna, mert a zCloud és a zDrive mellé kell a Plex is! Ez a 3 dolog, plusz a hagyományos, LAN-on belüli megosztás és a jó öreg Transmission még több mindenre elég, mint amire egyáltalán szükségem van, szóval remélem, sokáig működik hiba nélkül a cucc, mert már most ott tartok, hogy hiányozna, ha nem lenne! És ezzel - egyelőre - véget is ért a wines mini PC-s korszakom, mert laptop, NAS és a Mini MXIII mellett jelenleg semmi helye szegénynek. Majd ha kicsit idősebbek lesznek a gyerekek és kell nekik egy kis gépecske, vagy ha elpasszolom a lapost, akkor megint jövök a hülye szempontjaimmal!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3585 üzenetére
Ja, és gari sincs a linkelt masinákra, úgy meg nem szívesen veszek használtat (bocs, de lejárt a szerkesztési idő).
-
interstate76
addikt
Értem, köszi!
A hangjáról még nem tudok nyilatkozni, mert nincs nálam, ma vagy holnap délután tudom elhozni, de ha van is benne venti, akkor sem hangos.
HA-n egyébként ezt nézegettem, ez is jó vétel lett volna. No meg ez az érintőképernyős sem hülyeség, 50 ezer Ft-ért, csak nagyon kevés pozitívja van az eladónak. Viszont ezekben nincs dedikált GPU.
-
interstate76
addikt
és (#3574) w.miki
Egy i3-5005U CPU-val és egy R5 M330-as GPU-val szerelt HP laptopot vettem. Használt, de teljesen makulátlan és kaptam rá 3 hónap bolti garanciát. Nem volt 60 ezer Ft a vége. Ezek a gépek kb. 10 wattot fogyasztanak óránként, ha békén hagyod őket és csak a böngésző fut, meg a háttérben a rendszer és 1-2 egyéb program. Mondjuk nehéz a Z83-hoz hasonlítani, mert sem árban, sem teljesítményben nem ugyanaz a kategória a 2 masina (újban 110-120 ezer Ft-tól vannak gépek ezzel a CPU-val és dedikált GPU-val).
Belinkelni nem tudom, mert egy barátom számítástechnikai üzletéből van, de HA-n is szokott lenni ilyesmi.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3531 üzenetére
Nem fogjátok elhinni, de a GearBest megint törölte a megrendelésem (ráadásul ezúttal plusz pontokat sem adtak)! Írtam nekik egy dörgedelmet és mérgemben rendeltem itthonról egy energiatakarékos CPU-val és egy kisebb dedikált videókártyával szerelt laptopot, ami alig eszik többet, mint egy wines mini pécé, de sokkal erősebb és 2 napon belül kézhez is kapom. Szóval továbbra sem lesz wines mini pécém (a fent említett laptop mellé nekem felesleges, a családtagoknak pedig vagy laptop kell, vagy még nincs szükségük gépre, szóval nem rendelek újabb masinát). Még jó, hogy berendeltem a NAS520-ast az edigitaltól (elvileg holnap hozzák), így azért lesz, ami kezelje a megosztásokat!
A Puppyt azért majd kipróbálom a laposon, ha megjön!
-
interstate76
addikt
Én sem értem, miért hagynak parlagon ekkora piaci rést - szerintem sokan vennének relatíve kis mobilt, de 4,7" alatt már szinte nincs is élet.
Én is ritkán netezek rajta, de azért jól tud jönni, amikor nem vagyok otthon és gyorsan kell valami infó, ill. olyan is előfordult már, hogy megnéztem rajta egy sorozatepizódot SPMC-ben, vagy egy fél meccset Horizon Go-ban. Számomra mindhárom dolog elég nehézkes lenne 4" alatt, pedig nagyon jó a szemem.
-
interstate76
addikt
A 4,3" már nagy? Nekem egy Xiaomi Mi2-m van és bőven kezelhető méretű, ill. nehezen tudnám elképzelni, hogy ennél kisebb képernyőn netezzek (néha jól jön, amikor nem vagyok gépközelben). Persze mkinek más az ideális méret. Viszont az újabb telók között már ekkorát sem igazán lehet találni, minden jó vétel tepsi. Vagy legalábbis az volt, amikor utoljára körülnéztem, de nekem mindenre bőven elég az Mi2-es, a MIUI-ért meg egyenesen rajongok, szóval nem vagyok naprakész az új telókból.
Menyecskének 5,5"-es Ascend G7-ese van, de neki nem gond, hogy ilyen böszme nagy, mert mindig van nála táska. Ráadásul rohadtul kényelmes akkora képernyőn netezni (most is az ő laptopjáról pötyögök, mert ő szinte nem is használja, mióta ez a telója van).
-
interstate76
addikt
Jah, olvastam a kálváriádat az 520-ason történt fw-frissítéssel, bosszantó lehetett! Ja, és persze köszi a figyelmeztetést!
A vinyó egyelőre adott bele (3,5" 750GB Samu HD753LJ), de nemrég kért meg rá valaki, hogy keressek neki egy jó használt laptopot HDD nélkül - igyekszem olyat találni, amiben számomra megfelelő vinyó van (csendes és legalább 750 GB-os, de inkább nagyobb) és akkor beszállok a vásárlásba. Régebben vásároltam úgy notit, hogy csak a vinyó kellett belőle, de olyan jó áron volt, hogy utána vinyó nélkül drágábban adtam el, mint amennyibe összesen került, de akkor legalább 1 hétig nézegettem a HA-t egy jó vételért - most már sajnos nincs ennyi időm ilyesmire.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3533 üzenetére
Ez kicsit félreérthető lett: természetesen a Wintel W8-hoz képest várok tőle kisebb hőtermelést, a Mini MXIII teljesen rendben van ilyen szempontból (is).
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3534 üzenetére
Nem akartam NAS-t és mini PC-t is. Utóbbi mellett döntöttem, de a GearBest törölte a megrendelést és én időközben ráálltam a NAS-vonalra, amibe annyira belelovalltam magam, hogy már benne is maradtam és csak az maradt nyitott kérdés, hogy NSA310 vagy NAS520. Végül utóbbi lett. Kipróbálom és ha nem hozza a várt szintet, akkor visszaküldöm. De szerintem hozni fogja. Szóval végül a NAS-ra esett a választás, de a rendkívül gonosz AxBattler topiktárs, aki szerintem a GearBest marketingese (!), ma belinkelte, hogy megint van raktáron Z83, és nekem ott volt a "sok" (kb. 80 USD) elköltendő pénz a Walletben, plusz a sok (közel 1000) pontocska is, szóval kb. 70 USD-ért egyszerűen nem bírtam otthagyni (még közel 10 USD-m maradt is).
Másrészt pedig nagy kínai rendelő vagyok, de - ahogy te is tudod - nem szeretek 100 USD fölé menni, 150 fölé pedig még egyszer sem mentem - ilyen összegnél én már inkább használt, de még garis laptopot keresek, ha olcsó wines masina kell (és nem kell a számla sem).
Egyébként teljesen igazad van, logikus választás lett volna a Vorke V1.
-
interstate76
addikt
válasz
AxBattler #3532 üzenetére
Én is!
Mondjuk nagy meglepetések nem érhetnek, mert a Wintel W8-hoz fogom viszonyítani és kicsit jobb teljesítményt, a Beelink Mini MXIII-hoz hasonló hálózati tempót, továbbá kisebb hőtermelést várok tőle - ha ezek összejönnek, akkor én már teljesen elégedett leszek!
Más: szóba került az emmc. Még sosem jártam utána, hogy ennek kb. mennyi az átlagos élettartama, ha valakinek van annyi esze, hogy nem erre torrentezget. Van valaki, aki vágja ezt?
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3530 üzenetére
Köszi!
Közben megvettem a NAS520-ast, ill. a Z83-ast is újra megrendeltem a Gearbest-től. Utóbbihoz ráadásul fel tudtam használni a korábbi megrendelés törlése miatt kapott pontokat is, így kb. 70 USD lett a vége! Most már mindent meg tudok osztani! zCloud, Plex Media Server - lesz itt minden!
-
interstate76
addikt
A Nexbox-ot én is néztem, de Somatom szólt, hogy azon csak 100-as a LAN, ami nálam kizáró ok, a Pipo X6S-be pedig sztem nem lehet noti hdd-t szerelni. Igaz, hogy a Z83-asba sem lehet, de az 90 USD-ből ideér.
Ráadásul úgy láttam, hogy egyik, általad linkelt gépecske sincs eu raktárban.
Azért kösz neked is a tippeket!
-
interstate76
addikt
válasz
AxBattler #3521 üzenetére
Ezt rendeltem meg kb. 2 hete és ez fogyott el - vissza is mondták a rendelést. Nekifutok újra! Köszi a linket!
Szerk.: én is a SATA-t hiányolom a legjobban. Sztem az EMMC élettartama a gyenge pontjuk, márpedig azt elég nehéz cserélni.
Álomgép: X5-Z8500-as CPU, 4 GB RAM, natív SATA és gigabites LAN, usb 3.0, eu raktárban.
Aztán beleér a bilibe a kezem...
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3502 üzenetére
Győztél. Most tettem az aprón egy 10 ezres ajánlatot egy NSA310S-re - ha elfogadja az eladó, akkor azt veszem meg, ha nem, akkor berendelek egy NAS520-ast az edigitaltól.
Továbbra is úgy érzem, hogy jobban jártam volna egy wines mini pécével, aminek számomra elég a hálózati és letöltési teljesítménye, ill. amire tudtam volna PMS-t tenni és amit sok egyéb másra is tudtam volna használni, de nincs semmi jó eu raktárban és nincs kedvem tovább tökölődni ez ügyben. Ha 10-15 év múlva is vígan működik majd az 520-as, akkor azt mondom, megérte az árát, de sok víz lefolyik még addig a Dunán. Meglátjuk!
-
interstate76
addikt
Én is kb. akkor rendeltem meg, ráadásul esetemben újrarendelés volt, szóval fura, hogy kézhez is kaptad, nekem meg már nem is fogják küldeni. No mindegy, biztos van valami oka, hogy nem jutott el hozzám egy újabb kis Beelink! Úgy érzem, az Univerzum erői egy Zyxel NAS felé lökdösnek.
Ja, és persze sok sikert az új szerzeményhez, szerintem is vastagon megérte az árát!
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3494 üzenetére
Igazából az a helyzet, hogy néhány windows-specifikus program miatt én hivatalból sem utálhatom annyira a wint, mint te, ill. photoshopolás mellett még játszani is szoktam néha, ezekhez pedig a windows mellé egy erősebb GPU sem árt. Na ezért elég nekem egy harmatgyenge kis gép is a megosztásokhoz és másodlagos masinának.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3491 üzenetére
Örülök, hogy bevált neked a Vorke V1! Egyébként nekem nemcsak az árával van bajom, hanem ez is túlmutat az igényeimen: mindig van itthon egy közepes vagy egy erősebb wines gép (néha dolgozok photoshopban is), szóval - a megosztások kezeléséhez és néha egy kis böngészéshez/filmnézéshez - nem igazán kell a Z83-asnál erősebb kütyü, a SATA csati is csak azért kellene bele, hogy be tudjam szerelni a HDD-t, ne kívül lógjon rajta.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3489 üzenetére
Jajj, benéztem a LAN-t.
Sajnos van egy olyan beütésem, hogy 50 ezer Ft felett nem rendelek Kínából, de még 40 ezerért sem szívesen. Ha mini pécékről beszélünk, akkor inkább keresek itthon használt, de még garis, kis méretű laptopot. Mondjuk a Gearbest-tel kimondottan jók a tapasztalataim, lehet, hogy tőlük vagy a Geekbuyingtól, eu raktárból egyszer majd rendelek drágább cuccot is, de csak akkor, ha nincs itthon helyettesítő termék.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3487 üzenetére
Nem akarok transzkódoltatni vele (azt a Wintel W8 sem bírta volna, pedig korábban sokáig azon futtattam), ill. ha NAS520-ast vennék, akkor azon menne a zCloud, szóval nem is lenne szükségem a Plexre (csak azért kell, hogy hálózaton kívülről is elérjem/elérjük a megosztott tartalmakat, a Plex egyéb funkciói számomra nem fontosak).
Viszont én igazából egy ilyennek örülnék a legjobban, az emmc helyett egy natív SATA csatlakozóval és egy 2,5"-es HDD számára fenntartott hellyel, hogy ne usb-n kelljen rádugdosni. Egy pillanatig nem gondolkoznék a vételen, csak akkor, ha lenne Z8500-as vagy 8700-as alternatívája.
-
interstate76
addikt
LibreELEC alá van transmission kiegészítő, amit PC alól és androidos mobiltelefonról is tudsz menedzselni (torrenteket hozzádni, törölni, stb.). Azt nem tudom, hogy hány letöltést kezel gond nélkül, mert nem vagyok egy nagy letöltögető, különösen azóta, mióta kodit/LE-t használok.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3483 üzenetére
Jó a NAS, csak amiatt adtam el a TDC Homediscet (NSA310-est), mert nem bírta a plexet/polkastot, a zCloudot pedig nem tudtam beizzítani rajta. Ami az általad említetteken felül nagy előnye, hogy rugalmassá teszi a rendszert, azaz mindenféle újrakonfigurálgatás nélkül lehet mellette cserélgetni az eszközöket, a megosztások változatlanul megmaradnak, míg ha eladom a PMS-t futtató mini pécémet, akkor az újjal szkennelgethetek be újra mindent, és mini PC-t azért gyakrabban cserél az ember, mint NAS-t. Az 520-as nekem is nagyon tetszik, szemeztem is vele, és most, hogy a Gearbest törölte a Z83-rendelésemet, újra elgondolkoztam rajta, de túl van az igényeimen, mert nekem simán elég egy 1 TB-os külső HDD.
Az LE alatti torrentezéssel kapcsolatban envagyok kolléga megelőzött.
-
interstate76
addikt
Ahogy Somatom is írta: Kodi. Amit pedig a Mini MXIII-asra fel tudsz tenni, azaz a LibreELEC, az egy olyan rendszer, amikor gyakorlatilag csak és kizárólag a Kodi fut a gépeden. Médialejátszóra ennél jobb oprendszer nem létezik, teljesen felesleges, hogy a háttérben fusson akár az android, akár a windows. Van hozzá egy csomó kiegészítő, pl. feliratok letöltéséhez, YouTube-hoz stb.
Próbáld ki egy jelenleg is meglévő masinádon a Kodit, nem fogsz mást keresni helyette. Javaslom hozzá az Exodus+ kiegészítőt.
MÁS: Gearbest törölte a Z83-asom megrendelését, készlethiányra való hivatkozással. Jóváírták az összeget a GB Wallet-emen, azaz csak náluk költhetem el, cserébe adtak mellé kb. 400 GB pontot, ami olyan 8 USD-nek felel meg, azaz kaptam egy kb. 10%-os visszatérítést, levásárolható pontok formájában - azt kell mondanom, hogy korrektek. Bár inkább a gépecske kellett volna, de ha már törlik a megrendelést, akkor azt így kell csinálni!
-
interstate76
addikt
A helyedben egy Beelink Mini MXIII-at vennék, nekem is ilyenem van: fele annyiba kerül, mint a legolcsóbb, gigabites LAN-nal rendelkező wines és mindent tud, amire szükséged van (feltéve, hogy mindent leírtál, amire használni szeretnéd), az android-LE dual boot pedig egyenesen elképesztően sokat nyújt és kb. 10 perc "belőni".
Csak azért rendeltem a fenti droidos kütyü mellé egy winest (egy Beelink Z83-ast) is, mert Plex Media Servert szeretnék futtatni és mert jól jön egy tartalék wines masina néha egyszerűbb office-os munkákra. Mondjuk böngészni is jobb egy kicsit windows alatt, de csak emiatt biztos nem vennék drágább gépet.
-
interstate76
addikt
Torrentből nem tudom, megbírkóznak-e 40-50 darabbal, de - ha nem ragaszkodsz egyetlen, csak windowson futó programhoz sem, akkor - sztem olcsóbban kijössz, ha szétnézel ennek a topiknak az összefoglalójában. Az ott felsorolt, gigabites lannal rendelkező, ajánlott típusok mindent tudnak, amiket írtál (sztem a torrentezést is, de arra inkább kérdezz rá).
win32diskimager-rel kiírsz micro SD kártyára egy LibreELEC-et, és 15 ezer Ft alatt lesz egy 4K-képes médiaplayered is, ami a full hd 3D-n kívül gyakorlatilag mindenevő. Olvastam, hogy a 4K nem elvárás a részedről, de azért nyilván nem baj, ha még azt is tudja.
-
-
interstate76
addikt
válasz
htom127 #3431 üzenetére
Ezt jó olvasni! Mármint hogy stabilan működik és hogy a gyári visszaállítás sem tette be neki az ajtót.
A hűtésen biztonsági, elettartam-növelési célzattal álltál neki javítani, vagy magas hőfokokat mértél? Ha utóbbi, akkor kb. mennyit és milyen jellegű felhasználás közben?
-
interstate76
addikt
válasz
Bence01 #3426 üzenetére
Én a Gearbest-et választottam, egyrészt 5 USD-n ne múljon a biztos ÁFA-mentesség, másrészt ott tudtam pontokkal tovább csökkenteni az árat.
Én is uk dugósat rendeltem, csak az volt eu raktárban, de ha rendelés után írsz nekik, akkor talán kicserélik. Ha nem, akkor kell venni egy filléres átalakítót.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #3424 üzenetére
Elvileg tudja az usb 2.0, de nálam a Mini MXIII-ason nem sikerült elérni a 30 MB/s-os tempót, ha jól emlékszem (nem vagyok benne biztos, nagyon rövid ideig volt rajta külső hdd).
Nekem a Wintel W8-asokon annyi gond volt a frissítésekkel, hogy többnyire nem sikerültek.
Viszont a Z83 egy 25 ezer Ft-os cucc, és mindezért cserébe tudja azt, amiket tegnap írtam, meg még egy csomó dologra használható. Nagyon elgondolkoztam egy Zyxel NAS520-ason (valaki, talán Patice linkelte az S905-ös topikban az edigitalos, 30 ezer Ft-os akciót), de ha egyszer nekem elég egy lemez megosztása és a Z83 tempója, ugyanakkor jól jön még egy mini PC, ami egyben médiaplayer is és még fogyasztásban is jobb a fent említett Zyxelnél, akkor - egyelőre legalábbis - maradok ennél.
-
interstate76
addikt
Hát ez az árazós dolog akkor igen érdekes... Azért a frissítést te is próbáld ki, légyszíves!
Miben jobb?
1. Amiben a windows jobb, mint a droid: pl. böngészés (szívesen böngészgetek droidon is, de nem ugyanaz, mint winen), játékok. A Z8300-as CPU mellett a jó öreg intel hd3000-esnél erősebb IGP dolgozik, így jópár játék is szépen elfut rajta. Pl. Crysis. Nem erre van kitalálva, de anélkül viszi, hogy megfőne, vagy hogy nagyon erőlködne.
2. Ami miatt én megrendeltem: 1 perc alatt telepítem rá a Plex Media Servert és a világon bárhonnan elérem a megosztásaimat, ahol van net. Miután van rajta gigabites LAN és usb 3.0 is (ez utóbbi még az S912-es droidos mini pécékről is lemarad, ha jól tudom), ezért NAS-ként - reményeim szerint - hozni fog egy 35-45 MB/s-os, hálózaton belüli sebességet, ami nekem bőven elég. Mindezt alacsonyabb fogyasztással, mint egy dedikált NAS, és úgy, hogy közben használható netezős gépnek, ill. irodai jellegű munkákhoz, levelezésre, stb.
3. Mindenféle gányolás és barkácsolás nélkül kadenciahelyes médiaplayer, ami - papíron legalábbis - a 4K anyagokat is viszi és pl. az a VP9 sem okoz neki gondot, ami még az S905-ös CPU-val szerelt eszközöknek is megfekszi a gyomrát, LE alatt is. A hd hangokkal nem tudom, hogy áll, de nem is nagyon érdekel, nem ez lesz a fő funkciója.
Hirtelen ennyi.
(#3421) w.miki Miért kötném TV-re? A dolgozószobában lesz, egy monitoron. A TV-re nekem android és LibreELEC kell, és erre a fent említett Mini MXIII-as tökéletesen alkalmas is. Van egy 3. Beelinkem is, egy Mini MX, ami az 1 GB RAM-jával droid alatt használható 1-2 lapos böngészésre, LE-vel pedig szuper kis médiaplayer. Ez utóbbi gépecske is egy monitoron lóg (sosem szerettem TV-n böngészni).
-
interstate76
addikt
Gearbesten majdnem 30 USD-vel felemelték a Beelink Z83-as árát. Úgy látszik, nemcsak én kattantam rá a szállítással együtt 90,- USD alatti, eu raktáras árra.
Majdnem ráfaragtam, mert tegnap újra el kellett küldenem a megrendelésemet (volt egy kis technikai malőr, amit sztornó követett, viszont a pontjaimat nem adták vissza, csak tegnap) - majdnem lemaradtam a kis gépecskéről.
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3408 üzenetére
Drivereket feltétlenül mentsd le tesztelés előtt!
Remixről nem tudok semmit, de ha megjön a Z83-asom, akkor kipróbálom én is.
-
interstate76
addikt
Ha ugyanaz a windows van rajta, mint a Wintel W8-ason, akkor simán elférsz. Utóbbi masina belső tárhelye szintén 32 GB, ráadásul ebből 8 GB az androidé a dual boot miatt, mégis bőven elfért mellette a windows. Nálam a letöltések, irodai jellegű munkák mentései természetesen külső vagy hálózati tárolóra kerültek, a programokat pedig micro SD kártyára telepítettem. Tudom, hogy nem erre találták ki, de ez tűnt a legjobb megoldásnak. Az alap dolgokat (vírusirtó, anti spyware, anti malware, TC) a C: meghajtóra telepítettem, de a többit micro SD kártyára. Még a GTA III-at is feltettem rá - szépen simán elvitte.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3401 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő.
Szóval a driverek mentéséhez itt van pl. ez a kis program: Driver Magician Lite. Vagy itt egy másik: DriverMax. Mindkettő teljesen ingyenes (utóbbihoz regisztrálni kell).
-
interstate76
addikt
válasz
tordaitibi #3400 üzenetére
Ezt én is így tudom, mégis lehetnek problémák:
- nem tudom, hogy a kínaiak által aktivált windows 10-esek mennyire legálisak
- a windows 10-nek van egy komoly hiányossága (lehet, hogy ezt azóta orvosolták): teljes rendszervisszaállítást és a felhasználói adatok törlését (hard reset) kiválasztva kb. fél évvel ezelőtt boot loopba került egy windows 10-es tabletem, és a neten utánaolvasva azt találtam, hogy ez nem egyedi probléma, hanem a Microsoft hibája és rengeteg felhasználót érint
- ha sikerül is a rendszert visszaállítani/újratelepíteni, a driverekre akkor is szükség lehet (ezt mondjuk nem túl bonyolult megoldani) -
interstate76
addikt
Ha komplett rendszermentést csinálsz, akkor szerintem abból vissza tudod állítani az egészet, a telepített programjaiddal együtt. Úgy tudom, hogy ilyenkor a windows lemezképet ment az adott meghajtóról, tehát ha ez a C: meghajtó, akkor a teljes rendszerről, driverekkel együtt. Ill. van olyan program is, ami leszedi neked az összes, a gépeden található drivert, és ha újrahúzod a windowst, akkor simán vissza tudod állítani őket (a program nevét nem tudom, de biztos megtalálod).
-
interstate76
addikt
válasz
petakpa1 #3368 üzenetére
Azt nem tudom, hogy van-e D-Sub kimenettel rendelkező S905-ös (hdmi-kimenetet egyébként nem lehet átalakítani valahogy?), csak azt, hogy a 10 ezer Ft-ért vásárolt Beelink Mini MXIII-asom, vagy a 4,5 ezer Ft-os Beelink Mini MX, ami most utazik felém, SD kártyáról futtatott LibreELEC-kel jobb médiaplayerek, mint rengeteg, sokkal-sokkal drágább eszköz, beleértve ebbe az olcsóbb wines mini pécéket is. Pl. próbáltam Z8300-as CPU-val szerelt tableten 4K anyagokat, és némelyikkel erősen megizzadt, némelyiket pedig nem is vitte rendesen. Ugyanez S905-ösön sima ügy, egyetlen képkoka átugrása vagy eldobása nélkül vitte az általam próbált tesztvideókat.
Nem mondom, hogy ez mindenekfelett és hogy nincs alternatívája, csak hogy ilyen célra ez a legolcsóbb, általam ismert megoldás. Itt találsz több infót és sok segítőkész topiktársat.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3350 üzenetére
Megrendelted a Vorke V1-est? Véletlenül megláttam ezt a gépet: a múltkor nem találtam ilyesmit, ilyen áron, de 2 év hazai garival sztem ez nagyon jó vétel (feltéve persze, hogy nem baj, hogy nagyobb a mini pécéknél).
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3340 üzenetére
Pedig ott a helyed minden androidos kütyü topikjában!
Ráadásul az S905-ösök tényleg nagyon jók! Hónapok óta használunk egyet, gyári androiddal (rootolva érkezett) - sem akadás, sem fagyás, sem inkompatibilitás nem zavar be, villámgyorsan és problémamentesen teszi a dolgát! RK-vonalon nem igazán fordult elő, hogy nem kellett custom ROM után kutatni!
Erre csak az SD kártyás LiberELEC-et kellett felügyeskedni (az is max. 5 percig tartott és nem is létszükséglet), amiben külön királyság, hogy ha droiddal akarsz bootolni, akkor sem kell kivenni az SD kártyát.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3304 üzenetére
Megrendelted már? Leakciózta a Geekbuying: SSV14G kuponnal 169,99 USD.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #3314 üzenetére
Gondoltam, hogy erről lehet szó - megesik az ilyesmi a legjobbakkal is!
Somatom ki fogja használni: metszi a dolgokat, biztos nem dísznek veszi!
Amúgy nem foglalkoztam vele sokat, de gyorsan rákerestem 1-2, hasonló tudású és fogyasztású CPU-ra árukeresőn és a HA-n, laptop és komplett PC kategóriában is, és ilyen felszereltséggel, ilyen árban nem találtam semmit.
(#3315) Somatom Olvastam már róla, de valószínűleg pont azért nem fogott meg a dolog, amiért most sem kelti fel az érdeklődésemet: amelyik gépemen windows fut, azon 1-2 játék, irodai alkalmazás és egyéb program miatt futtatom ezt a rendszert, és úgy látom, hogy nem előrébb, hanem hátrébb lennék a REMIX-szel, amin droid van (teló, mini PC), az meg úgy jó nekem, ahogy van. Úgy érzem, nagyon stabilan beállt most itthon a hardverösszetétel: gyors, problémamentes és keveset fogyaszt mindkét laptop, az asszonynak és nekem is bőven elég a 2 GB RAM-os teló, amink van (Ascend G7 és egy Mi2), ill. a Beelink Mini MXIII-as mini pécénk is nagyon tetszik, sokat használjuk (utoljára az MK908-ast szerettem ennyire, Finless ROM-mal). Már csak a NAS-t kell jobban belaknom (egy NSA310-es fw-t futtató, használt TDC Homedisc-et vettem), ill. a mini PC-re szeretnék SD kártyás OE-t vagy LE-t tenni, és utána teljesen békén hagyok mindent. Legalábbis ez a terv. Aztán piacra dobják az S912-es CPU-t és futok vásárolni!
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3312 üzenetére
Nem programot és hardvert, hanem drivert és hardvert akartam írni.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #3310 üzenetére
Miben gyengébb az N3050-es a J3160-asnál? Hát teljesítményben. Plusz emellett az általad linkelt gépben fele a RAM és az SSD is, és még drágább is - össze sem lehet őket hasonlítani, nem is értelek!
(#3311) Somatom Tudom, hogy nem vagy oda a winért
, de néha szinte kikerülhetetlen. Remixet nem vágom. Minden wines program és hardver megy rajta/vele?
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3307 üzenetére
Ez alapján szerintem natív sata. Masszív kis gépnek tűnik, és 60-65e Ft-ért nehéz (ha egyáltalán lehet) alternatívát mondani ilyen fogyasztás/teljesítmény aránnyal és SSD-vel együtt! Az intel hd 400 teljesítményét nem ismerem, de első blikkre az sem tűnik rossznak.
Teljesen szubjektív, unalmas vesszőparipám, hogy én ennyiért inkább itthon veszek használt, de még garis cuccot, de ezt nem a választottad ellen mondom
, ill. nekem mindenképpen kell a laptop, szóval mások a vásárlási/választási szempontjaink.
(#3308) Janaboy Az N3050 egy jóval gyengébb CPU, emellett a gépedben kevesebb a RAM és kisebb az SSD, továbbá nem is olcsóbb a Somatom által linkeltnél (eu raktárból rendeli, 20 USD-s szállítási költséggel).
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #3269 üzenetére
Ha talál egy ilyesféle masinát, az jó lehet, de 30 ezer Ft alatt nehéz alternatívát mutatni, még akkor is, ha levonod a HDD és a RAM árát. A kérdés az, hogy kell- e a kijelző, a HDD, a RAM, az akksi a billentyűzet és az egyéb dolgok, amiben pl. a linkelt ACER erősebb egy Wintelnél. Felhasználófüggő. Ha nem kellenek, akkor a Wintel best buy. 50 ezer Ft felett szerintem egyértelműbb a helyzet: pl. most vettem egy ilyet 55 ezer Ft-ért, 16 hónap Lenovo garanciával, miközben az Alin ennyiért van ugyanezzel a CPU-val mini PC.
(#3270) windlord A Z8300 kevésbé melegszik, de személyes tapasztalatom még csak tabletben van ezzel a CPU-val, és az sem volt meg sokáig. Szóval - elvileg - kevésbé melegszik és kicsivel erősebb, mint a Z3736F. Netezésre és egyszerűbb irodai feladatokra bőven elég (a Wintel W8-asaim is simán megugrották ezeket a "kihívásokat").
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Értelek. Mindenesetre ettől függetlenül a topik névadójánál jóval erősebb vasra lesz szükséged, de ezzel te is biztosan tisztában vagy.
Ill. csatlakozom Somatomhoz: az usb to lan adapter használata olyan szinten kiszélesíti a választási lehetőségeidet, hogy szerintem bőven megéri bevállalni. ASIX chipeset kell vásárolni és kész is vagy - nálam évekig használatban volt 1 ilyen, azt hiszem, az utolsó stickemmel együtt adtam el (kiszolgált vagy 5-6 mini PC-t). Nincs az a magas bitrátájú anyag, amivel ne tudna megbírkózni. Vagy legalábbis én nem tudok ilyenről.
-
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #3238 üzenetére
Köszi az infót! Amúgy olvastam én is a topikjában (még korábban, amikor kicsit vacilláltam, hogy Zyxel vagy Wintel, de akkor mindenképpen PMS-t szerettem volna, plusz anno kellett a wines mini PC is), hogy hányan szenvednek a Plex-szel.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #3236 üzenetére
Amire én használtam a wWintelre kötött HDD-t, azt a Zyxel csípőből tudni fogja, a Plex Media Servert kivéve, amit biztos nem fogok parancssorból rábűvészkedni a NAS-ra, de anélkül is elérem majd a dolgaimat bárhonnan, úgyhogy talán megleszek nélküle.
A Beelink Mini MX III egyszerűen kitúrta a helyéről szegény Wintelt és - bár nagyon szerettem és nagyon elégedett voltam vele, de - az utóbbi időben szó szerint csak és kizárólag NAS-ként funkcionált. NAS-nak viszont egy Somatom nevű ismerősöm szerint sokkal jobb egy NAS, szóval kipróbálom.
-
interstate76
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged