- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #345 üzenetére
Na, kicsit játszadoztam a dologgal, és hát nagyon sokismeretlenes az egyenlet
Neked 60Hz-es monitorra van kötve ez a kártya?
Mert ahogy kivettem több szintű korlátoltsága van szerintem ennek az energiatakarékos dolognak:
1 monitor esetén 4K @ 60Hz a max, ameddig tud működni low power-ban.
2 monitor esetén már csak 1080p @ 60Hz a max, ameddig mehet a low power
3-4 rádugott monitor esetén semmiképpen nem lesz low powerNamármost azthinné az ember, h. pl. ha 1 monitoros rendszere van, a 4K 60Hz helyett mondjuk 1440p 120Hz v. 1080p 144Hz is ekvivalens? Hát a cikk legalján van egy kiegészítő magyarázat, amiben már szerepel h. 60Hz felett nőni fog az idle fogyasztás. Felbontástól függetlenül. Azaz szerintem a 4K@60Hz-et nem lehet helyettesíteni pl. 1440p 120Hz-el. Csak 1440p@60Hz v. 1080p@60Hz az ami szóbajöhet.
A beállítások szükségességénél nekem elvileg nem volt elég a windows Power mgmt: PCIE : Max power saving, hanem szerintem kellett a BIOS beállítás is.
A BIOS-ban az ASPM-nél meg vannak különféle opciók: enable L0s vagy enable L1, vagy enable L0s+L1
Viszont amit a cikk ír, h. OS controlled ASPM enable, ez így betűszerint nekem pl. nincs.
Ugyanígy a: PCIExpress root port enable ASPM sem szerepel betűszerint így nálam a NIOS-ban.Szóval ez érdekesen szopatós szituáció.
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #345 üzenetére
Király vagy. Mennyi energiát tettél bele, mire ezt a knowledge base-t kinyomoztad?
Mondjuk ha az ember tudja mit keressen, akkor már gyors szokott lenni. A gond akkor van, mikor az ember assetuggya mit keressen, és hogy az a valami létező dolog-e egyáltalán.Az meg h. mit okozhat, lehet hm fingjuk sincs róla, és majd Te meg én írjuk meg nekik a driver feedback menüoont-ból, mikor jönnek a megmagyarázhatatlan fagyások, belassulások, sleep-ből felnemébredések, black screen és a többi x-aktás viselkedés.
-
ricsip
addikt
válasz
wwenigma #342 üzenetére
Hasznos tipp. Kérdés milyen hàtrányt fog okozni.
Csak a windows-os energiagazdálkodási beállítás nem elég? A bios-ban is kell?Én arra tippeltem azért magas az idle fogyasztás, mert a VRAM clock-ot pörgeti maxon (2375 Mhz). Mivel ez melegíti az egész PCB-t, így idle-ben is felmegy a hőmérséklet 46 fok körülre, ezért a ventillátort 5 másodpercenként be-bekapcsol 10 másodpercekre. De csak 500-600-as fordulatszámon kavargat 1 kicsit, ez nem elég ahhoz h. lehűtse az egész kártyàt, így a 46 fok kb folyamatosan megmarad, a venti pedig újra-és-újra bekapcsol alacsony fordulaton 10 másodpercekre. Ez a leghülyébb ventu vezérlés, amit így 2025-ben már muszáj lenne szégyellni és aki ezt jóváhagyta, azt ismét felvenni az intelnél, és utána megint kirúgni.
Ha bekapcsolom az intel graphics program-ban a FAN controlt, az advanced-nél szerintem a FAN curve nem működik ahogy beállítom, mert össze-vissza kavirnyákol a fordulatszám. Eleve a grafikon is idióta: van egy vízszintes szaggatott vonal, ami azt jelöli h. ZERO RPM. Azaz ennek kellene a 0 vonal-nak lennie. Ehhez képest az Y tengelyen le lehet menni alá is. A ZERO RPM-et kb. 30%-os fordulatszámként értelmezi.
Ha basic FAN control-t állítok, akkor meg 30% a minimum érték amit enged, hogy folyamatosan tartson, alá nem enged állítani. Ez ilyen kb. 1300-1400-as fordulatszámot jelent a gyakorlatban, ez már hallható ha figyelem a zaját. Ezzel lemegy a hőmérséklet simán 30 fokra is, de ez meg szerintem sok h. idle-ben is folyamatosan ennyin menjen.Amúgy nagy trükkös az intel, mert csak a GPU core watt-fogyasztást írja az intel control program-ban. Holott a total KÁRTYAFOGYASZTÁSBA beletartozik a VRAM power is, meg a még valami (ez utóbbi valami lehet, amit a PCIE powersaving lecsökkenthet?)
-
simkoG
csendes tag
válasz
wwenigma #320 üzenetére
Elküldtem nekik, hogy a honlapon azt írták, 2024-10-24-től él a promóció (forrás: https://www.alza.hu/intel-holiday-bundle-assassins-creed-shadows-ubisoft-classics-bevaltando-2025-05-15-ig-d12658455.htm), kérdés nélkül küldék a kulcsot.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
wwenigma #280 üzenetére
Remélem Nektek is jön nemsokára.
Nekem nem jön!Valami hasonló összeállítás biztos kiszolgál, bár nem olcsóbb.
-
Nirvatti
tag
válasz
wwenigma #263 üzenetére
A honlap szerint a cseheknél partner az alza.cz...
Na most hogy ez mit jelent MAJD ha kapható lesz, az jó kérdés.Én meguntam a várakozást, inkább vettem más kártyát (7700 XT) részletre. Igen drágább, de egy hét alatt a 0% THM is el lett intézve szállítással.
Azért kíváncsian olvasom majd a jövőben, kinek hogyan jött be ez a kártya.
Remélem hozza majd a hozzá fűzött reményeket! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
wwenigma #262 üzenetére
Alzás rendelés mellé is jár a játék + Ubisoft offer? [link]
Qualifying Intel® Arc™ products:Intel® Arc™ A550M Graphics, Intel® Arc™ A580 Graphics , Intel® Arc™ A730M Graphics, Intel® Arc™ A750 Graphics , Intel® Arc™ A770 Graphics, Intel® Arc™ A770M Graphics, Intel® Arc™ B570 Graphics, Intel® Arc™ B580 Graphics
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen autót vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest