- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Debrecent jó, hogy említed, ugyanis kb 5 éve az elszaródás útjára lépett, és azóta csak gyorsul ez a folyamat.
Amikor bejelentették a BMW gyárat, rögtön ugrottak az albérletárak 20%-ot, mondván jajj moszt aztán lesz munkahely dögivel. Aztán bejelentettek egy nagy akku gyárat akkor ismét ez történt, pedig tudjuk jól, hogy egy darab magyar nem fog benne dolgozni. Mostmár olyasmit is hallani, hogy akár öt(!) akkugyár is lehet Debrecen környékén, ami szintén felfogja hajtani az ingatlanok árát, kivéve azokét amelyik valamelyik gyár közelében van, az elértéktelenődik.
Na, ebbe a környezeteben (már majdnem Pesti árak) helyezkedik el amúgy az ország egyik legcsóróbb régiója, a legalacsonyabb bérekkel. Bizton mondhatom, hogy sehol máshol az országba (vagy kábé sehol) nem költik az emberek a megkereshető pénzük akkora részét lakhatásra mint itt.A huxitot meg ne is emlegesd, mert ha az a kanyarba kerül akkor én összepakolok, mindent eladok és meg sem állok Bregenzig. És sajnos akkor valószínűleg szembe kell azzal nézzek, hogy sosem látom többet a szülővárosomat, ugyanis nem is nagyon lesz miért erre jönnöm azután.
Egyébként ez azért is lenne szomorú scenario, mert szerintem nem csak én gondolom így ezt, hanem még nagyon sokan, és rengeteg nyomott áron sürgősen eladó ingatlan lehet egy ilyen után (ahogy írtad Pripjat képek)." utóbbi is nagyot esett, az orbánista #éhenfagyanyugat propaganda bizony nem 100%-ban reklám, nálunk is realitás a 30-40% körüli reálinfla kontra <10% béremelés." - de ott még mindig van miből visszavenni, maximum kevesebbet tud félrerakni. (meg ugye eleve más az, ha úgy jön egy ilyen szitu, hogy több millás megtakarításod van, nem pedig semmi). MO-n az a baj, hogy egy átlagfizetésből (minimálbér) éppen csak el lehetett lenni eddig, de az utóbbi időben azt átom a környezetemben, hogy komoly anyagi gondokkal kezdenek kűzdeni az emberek, és én is nagyon megéreztem az utóbbi pár hónapot

De van itt a környéken egy kajálda, régen a szomszédok is, meg én is rendelgettem tőlük rendszeresen, mostmeg rendesen féltem őket, mert vagy 6 hónapja nem rendeletem tőlük egyszer sem, és ahogy látom a szomszédok sem (nem is látom erre a futárautót). És ennek két oka van : Az egyik, hogy nagyot emeltek az árakon (1 év alatt duplázódtak az áraik!) másrészt ahogy észreveszem az embereknek sokkal kevesebb pénze van amit ilyesmire tudnak költeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrotik routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Honor Magic8 lite 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest