Hirdetés
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Google Pixel topik
- Ultra és Racing változatot kapott a OnePlus Ace 5
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
15efpées akkor elhanyagolható, ha a régit semmi nem izzasztja meg. De RT mellett ez garantáltan nem igaz, 4k-ban meg (ahová szól a jegyük ezeknek) különösen. Tévedek?
Mármint no offense, de ez nagyon más generáció. 6xxx vs. 7xxx között tényleg csak némi izom difi van, RT ugyanúgy szívás (mármint sok olyan cím létezik, ahol). 7xxx az első emberül implementált RT kártya család AMD oldalról.
-
Csandi
őstag
válasz
Synthwave #55 üzenetére
600$ az tudod te is, hogy áfa mentes, kisker profit mentes és egyébként is USA-ban mindig olcsóbbak ezek a dolgok,
meg a $-t is 1:1 be váltják €-vel mire ideér.De amúgy van leaked germany price, másik topikba tettem, ott 19% az áfa, azt 27-el számolva a Nitro+ 375k a többi meg olcsóbb 80-100€ al.
-
Csandi
őstag
Ha 9070 XT tényleg hozza az 5070 Ti szintjét akkor bőven jó a 400k is, figyelembe véve, hogy az 5070 Ti-hez mennyiért lehet hozzájutni BÁR az tény, hogy Németországból van készlet pl. 1100EUR-ért 5070 Ti-re, szóval annyiért még az is oké, de most amit az nV művel inkább az AMD-nek adnám a pénzem. Pedig GTX 480 óta csak nV-m volt
-
5150
aktív tag
Remélem osztrák nem lesz... abból a festőből 1 is elég volt.
-
Kristof93
senior tag
Nvidia jelenleg nem nagyon szállít gput. 4070ti fölött semmit nem lehet kapni, és abból is csak egy modell van. Azon kívül 4060/3060. RX7900 is EOL.
Ha rendes készlettel is indul, egyből el fog fogyni és válogatni a modellek közt biztos, hogy nem lesz idő.
-
-
Csandi
őstag
válasz
hahakocka #47 üzenetére
Én épp rakom össza a gépet, már csak alaplap meg vidikari kell, viszont én minden bizonnyal egy 9070 XT Nitro+ t vennék. 400k val kalkuláltam magamnak,
ha kicsivel még afölött lesz az még oké, ha meg alatta akk örülünk (feltéve, hogy a 3rd party tesztek is kb. azt mondják amit AMD mondott) -
hahakocka
őstag
Én úgyis csak június fele veszek teljes gépet addig még csökkenhet az ár nyugodtan tőlem és nőhet a készlet is
Sima 9070 tuti 300e alatt lesz ha mindent ráraksz ÁFA-t stb 250-260e körül lehet. Az XT lehet főleg az agyon OC -zottak 320e felett is akár. Én már kinéztem a kisebb méretűeket főleg ASrock, Powercolor , Sapphire Pulse ilyenek. A sima 9070 meg végképp az alig nagyobb mint az 5.5 éves 5700 asom. -
Kristof93
senior tag
Ti azt hiszitek még válogatni is tudtok majd, hogy pont melyik modellt szeretnétek?
10 perc alatt el fog fogyni az összes.
-
tomgabor
senior tag
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Az olcsó 9070 szerintem olyan 330k körül lesz(és gyengébb mint az azonos árú 7900XT),
9070XT meg 380-440 között(szintén gyengébb mint az XTX hasonló áron). Hacsak nem igazak a 400/500k-s mostani bolti leak-el. -
ripla
addikt
Jó, értem.
-
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Az euróval kalkulálás csak egy afféle ökölszabály ami eddig bejött többeknek.
Ha nem lesz készlet a több havi felhalmozás után se, akkor az AMD búcsút inthet a piaci rész növelésének, esélyesen még akkor is, ha a gyanúm beigazolódik és annak egy nagy részét a 9060-as szériától várja, nem a 9070-től...Plusz YT-n van az a fiatal kölyök, Vex, akinek volt egy érdekes felvetése(2:01-nél feliratban), mi szerint azért árazták ilyen relatíve szarul a sima 9070-et, mert talán kicsit túl jó a kihozatal, és több jó chip jut a 9070XT-nek, így kicsit mérsékelni akarják a kezdeti időkben a 9070 vásárlásokat illetve a 9070XT irányába terelni, aztán majd ha lesz elég binned die, akkor lesz komolyabb 9070 készlet is.
-
Dragon3000
nagyúr
Nem 550 euró, hanem 550 dollár, euró árat nem adtak meg és ott nem 27% áfát kell számolni, hanem csak az áfa különbözetet... Azt írtam az elején nem lesz 300e alatt, ez nem jelenti, hogy később nem lehet, viszont kérdés a készlet, ha nem lesz, akkor bőven 300e fölé is mehet az ára.
-
stratova
veterán
Jó "kis" kártya az én sem rohannék vele. Ennek is azért ennyi most még az ára, mert ki kell futtatni a 7000-es szériát, és ha alacsonyabb lenne nem lenne annyira jó deal már egy 7800 XT, 7900 XT.
A 7800 XT Pure amúgy egészen kulturált volt 2700 MHz OC 1,08V UV mellett, kitolt TDP limittel. Egy kis coil-whine azért tettenérhető volt nála magas FPS-nél.
Mondjuk az elég komoly, hogy immár a 9070 XT Pulse is 3 slotos, de a 9070-től 7900 XT teljesítmény inkább lenne tőle meglepetés, mint reális elvárás. -
Kansas
addikt
válasz
Dragon3000 #26 üzenetére
Jogos. Én azért valamivel 300 alá várom, mire beáll az ára, ugye 550 EUR x1.27 az úgy 280e, amire eleinte rámegy az újdonság, tehát simám 300e folött fog kezdeni, de nem csodálnám, ha őszre 250e lenne belőle....
-
stratova
veterán
A Reapernek van még laposabb hűtése, minden méretét tekintve kisebb mint a 6800 Red Dragon. Persze vélhetően zajosabban vagy alacsonyabb órajelen tudja majd csak hűvösen tartani a kártyát, mint a nagyobb testvérei vagy mint a Pure, Nitro+ modellek, majd a tesztek megmutatják, hogyan muzsikál.
Aztán, ha 9070 XT is alulfeszelhető kicsit (reméljük ezt is teszteli majd pár oldal, ahogyan tették a 7800 XT-nél), kialakulhat egy ideális beállítás.
-
hahakocka
őstag
Nem is èri meg neked, de inkább 7700xt-7800xt helyère jött. Mármint a sima 9070 az XT meg 7900 GRE helyère kb
Most làtom a challenger meg a Steel Legend ASrock,-os 295 mm esek kb csak ezekhez kèpest kicsik. De a hűtès vajon elèg e S nem hangos e. A Red Devil akkor nem ég db 12-16PIN és lesz 2*6os csak nem is 8 As .? Nitro+ rá is mondtàk, annó, hogy 12 pin-es lesz akkor mègse?
-
ripla
addikt
Ezt a tesztet néztem most, nem érzem azt hogy le kéne cserélnem a 7900 XT-t. Átlag 15 FPS különbségekről beszélünk, elhanyagolható. Majd a következő, vagy inkább az utána érkező generációnál esetleg.
-
hahakocka
őstag
ASrockokból milyenek lesznek? Pl phantom gaming? Szerintem a Hellhound S Red Devil is hasonló szint mint a😀Nitro+ phantom gaming se rossz Asrocktól àlt. Elèg nagyok ezek is ha nem is NV hossz de elvileg a hàzam 355m-s VGA- T is befogad így a 340 és 2.5 slotos Hellhound esèlyes vagy az ASrock ha mèg kisebb lenne esetleg XFX de azokat nem ismerem annyira.
-
Pip3.9
csendes tag
Az bosszantó, hogy pl a PowerColor kártyák nőttek egy két centit a 7900 xt-hez képest. Talán a hőterhelés nem indokolná, de így meg egyre kevesebb opció van a nem is annyira SFF házakba 320 mm alatt.
-
MWhite
csendes tag
Csak legyen elég vesém egy Nitro+ hoz amióta megláttam hogy rejtett csatlakozója van és nem látszik a köteg kábel amit bele kell dugni azóta kell🤤
-
tibaimp
nagyúr
Pofásak ezek a kártyák!
-
Kansas
addikt
Jó is a Sapphire Pulse széria, számomra viszont nem a VGA hossza jelenti a gondot, hanem a vastagsága, és sajnos a Pulse se fér el 2 slot mögött, úgyhogy ebből alighanem Hellhound lesz, ami azért nem épp kompromisszumos megoldás egy Pulse-hoz képest.
Szerk.: hoppá, de jó hogy megnéztem - a 9070 Hellhound 1,7 cm-rel hosszabb a 6800 Red Dragon-nál, ami már nem fér el(kb 1 centim van az előlapi ventillátorig), ha csak nem tudom az előlapi ventiket a ház(MasterBox NR400) vázán kívülre tenni, közvetlenül az előlap mögé... szóval a kártyák hosszát is néznem kell, ha nem akarok házat cserélni...
#13PuMbA: a 9070 nem olcsó VGA, bőven 200e fölött lesz gyanúm szerint sajnos. Meg amúgy se annyival gyengébb(várhatóan kb 15-20%-kal) a 9070XT-nél, hogy ha az XT-t skalpolják, akkor ne cuppanna rá a nép egy esetleges skalpolatlan 9070-re, ami még mindig kb 7900XT szint raszterben és elvileg annál jobb RT-ben...
-
Viper26
nagyúr
Esélyes, hogy egy Red Devil váltja majd Nitro+ kártyát nálam.
Persze majd ősszel \ év elején, ha helyre áll az élet a piacon. -
PuMbA
titán
Scalperek szerencsére nem fognak a sima 9070 modellekkel foglalkozni, csak az XT-kel, mert arra lesz sokkal nagyobb a kereslet. A "gyengébb" pl. Sapphire Pulse modellek meg még scalper riasztóbbak
Azzal is számolni kell, hogy olcsó VGA esetén a scalper pont elriasztja a vásárlót, mert ő az olcsósága miatt veszi a VGA-t és a scalper ár neki már túl sok. A scalperkedés felső vagy csúcskategóriás modelleknél működik a legjobban, mert ott vannak pénzes vásárlók, akik halom pénzt tudnak dobálni VGA-kra és nem számít nekik 100-200k HUF ide vagy oda.
-
TamasM05
csendes tag
-
Csandi
őstag
Pont gép építés előtt vagyok, eddig fel se merült, hogy ne nV, de mostmár megvárom a 3rd party teszteket, ez elég ígéretes.
A Red Devil rohadtul tetszik, de sajna 338mm a max ami be fog férni a házba (azt meg még a Hellhound is túllépi), de kiváncsi leszek akkor a Sapphire megoldásaira.
Régi HD6000 res széria óta nem volt AMD-m, kik a jó gyártók? Sapphire, Powercolor, XFX?
-
zzola
titán
válasz
Acélfarkas #5 üzenetére
Szerintem is a fehér a legszebb. A Galax HOF szériára emlékeztet...
-
Acélfarkas
őstag
A spectral White nekem nagyon bejön.
-
Kansas
addikt
Sajnos még annál is durvább az ügy... az egy artist render...
De szerencsére a 9070 Hellhound valódi 2 slotosnak tűnik, ha már a szép kompakt AMD design-ok nem elérhetőek, egy olyan jó lehet. -
Kansas
addikt
Azokat a kártyákat vajon melyik board partner gyártja, amik a bemutató slide-okon szerepelnek? Nekem azokból kell egy, leginkább a kisebbikből... alighanem majd nyáron, ha kikopnak a scalperek...
-
Solten
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest