Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Plexet hogy a turoba kell használatba venni a gyerek tabletén? Megadom a szülői (saját) email címet, aztán elakadok mert a gyerek iskolai email címet kéri
Plex accountomban van felügyelt gyerek profil is.
-
Gabesz87
veterán
Pár nap használat után egyből volna egy kérdésem. Mindkét gyereknek beállítottam a family linket, telepítettem nekik a korábban fent lévő játékokat (tablet factory reset után). Kérte is az engedélyt mindkét tablet az áruházból való bármely app telepítésére, de tegnap este azt vettem észre, hogy az egyiktől nem jön engedélykérés. Jóváhagyás nélkül telepíthető a store-ból alkalmazás
Na most ennek mi lehet az oka?
-
Gabesz87
veterán
Bár nem aktív a topik, de hátha valaki olvassa. A köv. a gondom. Egyik gyereknek volt már family link a tabletén, a másiknak nem. És ráadásul épp fordítva volt, tehát amelyiken már be volt állítva, a másik gyerek email címével volt ez megcsinálva. Na szóval gondoltam helyreteszem a dolgokat. Másik gyereknek is létrehoztam egy emailt. A kisebbiknek (amelyiken eddig is volt family link) gond nélkül beállítottam az újonnan létrehozott emaillel a tabletét factory reset után. A másikkal viszont van egy kis gondom, és nem tudom, hogy a family link-hez köthető-e a probléma, vagy ez inkább HW-es gond lesz-e. Reset után, ahogy meg kell adni a google fiók jelszót, megadom a gyerekét, majd ahol nekem, mint szülőnek meg kell erősítenie, a kétlépcsős azonosításnál elhasal. Várjon egy pillanatot... üzenetet mutat, és innen nem megy tovább, nem jelennek meg a kétlépcsős azonosításhoz a lehetőségek. Szerintetek mi a probléma forrása?
-
zolnagy
őstag
Segítsen valaki, mert egész nap már ezzel a k@cs@g family linkkel szenvedek.
Szóval az egyik gyerekemnek volt egy gmail címe, amivel felügyelem a family linkkel. Sajnos ezt sehogy nem tudtam összhozni a fitbit órájával, ezért létrehoztam még egy google címet, amivel már ment (hivatalos fitbit oldalon is ez van...) Ekkor viszont ki kellett jelentkeznem az előzővel és sehogyse tudtam bejelentkezni, ha az újjal ugye be voltam, az meg a fitbithez kellett (ördögi kör). Tehát az újat is megtettem gyereknek, amivel tudom felügyelni. Viszont így most látom mindkettőt a family link alatt.
Hogy tudom a régit eltávolítani, kivenni, hogy ne legyen felügyelt fiók? Az appban sehol nem találok ilyen lehetőséget. Kínomban gondoltam, hogy megszüntetem a családi csoportot, majd újra létrehozom, de azt sem engedi. -
vegyszer
addikt
Béna voltam:
Rosszul kerestem a kapcsolót.
Kiderült, hogy a gyerek alatt ki kell választani az eszközt. És jó is lett...
Install or Update Bark on Androids Supervised with Family LinkDe enekem ehhez a videót is látni kellett
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Két tab került hozzánk két hónapja. Be is sikerült állítani így a két fiúnak a cuccot. Köszönöm szépen a segítséget!
Viszont lett egy olyan problémám, hogy az egyik app, ami eddig működött, és a gyerekek napi szinten nyuztál egy frissítés után be se tölt.
A régi apk ugyan megvan, játék adatok nincsenek benne közvetlenül, azt a felhők közül húzza vissza. Viszont a mentett apk telepítés során a family link megvéd attól, hogy vissza tudjam állítani az előző apk-t.
Hogy, és merre kell ezt engedélyezni (a family linken belül), hogy menjenek az ismeretlen forrásból a telepítések?
Valahogy ezt nem találom... -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Frissítve lett valami a family linken? Nem tudom korlátozni a youtube, titkokot. Nem tudom megcsörrenteni a telefonját appból stb... Gyakorlatilag használhatatlan. 1-2 hónapja működött biztosan. Azóta nem kellett visszafogni az urat.
-
Sanyi.mTs
addikt
Jöhetett valami frissítés mostanában, mert most már ha lejár a gyerek képernyő ideje, akkor is hozzáférhet néhány apphoz, ha alvás időn kívül próbálkozik.
Family link app > alkalmazás korlátozások menü > appot kiválasztva > engedélyezés mindig-et bekapcsolva lejárt képernyő idő után is tudja ezeket az appokat használni, ilyenkor pedig egy végtelen jel jelenik meg az app mellett.
A gondom, hogy a Viber appnál nincs ez engedélyezve, nem is látszik a végtelen jel, de a gyerek tudja használni az appot még ha lejárt a képernyő ideje. Amit persze nem szeretnék. Whatsapp-nál ugyan azok a beállítások és azt nem tudja használni, ott külön kell engedélyezni, hogy mindig tudja használni.Mi lehet a gond? Mit kellene beállítanom?
-
Clay
senior tag
A netflix alkalmazást vmiért nem tudom telepíteni a felügyelt eszközre, azt írja ki, hogy "az alkalmazás nem fog működni". Android13 és mi10 a teló, tehát biztos nem ezzel van a gond. Az HBOmax-ot és a SkyShowtime-ot simán fel tudtam rakni.
-
Bendo
tag
Sziasztok!
Gyermekem tablettjén használom a Family link alkalmazást.
Minden funkciójával meg vagyok elégedve, a tableten működik, amit szeretnénk hogy működjön (játékok) és nem működik, amit nem szeretnénk, hogy a gyerek használjon.Viszont Youtube kapcsán elakadtam. Alapvetően használhatja a youtubot, 9-12 éves korlátozással, kamera tiltással. A kamera tiltást viszont bármilyen kód nélkül vissza tudja kapcsolni, ha elnavigál oda, ahova a tablet jelzni neki, és onnantól működik a kamera, bármiféle szűlői kód kérése nélkül.
Erre van valami megoldás?
-
Nekton
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #79 üzenetére
Szia!
Nem! Felnőtt fiók lehet családtag, ezzel együtt megosztva yt premiumot, google drive-ot, de nem korlátozható.
Vedd vissza a születési évet úgy, hogy 16 évesnél fiatalabb legyen. Akkor yt megy, korlátozás megy.
Azt nem tudom, hogy egy felnőtt fiókot lehet-e gyerekesíteni. Lehet, hogy új fiókot kell csinálnod, mert eleve máshogy áll fel a telefon telepítéskor. Pl. Telepíti a family linket és csak azután megy tovább.
-
t_a_m_a_s
addikt
Sziasztok,
nem tudom, olvassa-e még valaki a topikot...
A gyerek telefonja most úgy van belakva mint egy "felnőtt" telefon, tehát a google fiókjánál nagykorú születési dátumot adtam meg.
Én csak egy dolgot szeretnék, a képernyőidőt korlátozni. Meg tudom ezt így oldani family linkkel a meglévő fiókokkal?Köszi!
-
Sanyi.mTs
addikt
hogy lehet a family linkkel korlátozott eszköz(ök) elnevezését átírni? páromnak nem egyértelmű, mi melyik eszköz.
az eszközben átírtam a nevet (már legalább 12 órája), de family linkben nem változott. -
Rolessz84
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A gyerek tabletjére beállításra került a szülői felügyelet, Family Link segítségével.
Viszont amennyiben a gyereknek bármely applikációjában vásárolni szeretnék, kiírja, hogy nincs hozzárendelve fizetési mód a google fiókjához, viszont a Google fiókban nem enged beállítani fizetési módot mert csak 9 éves a gyerek. No ilyenkor mi a helyzet, hogyan tudok az applikációkban vásárolni az ő google fiókjában?
Segítségeteket köszönöm.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #68 üzenetére
Azokat a mappákat, amik nem szonkronizálódtak a google fotókal, még érdemes lementeni. Pl. Downloads, screenshots, akár valami drón fotó és videó mappája. Kép és video szerkesztő appok is csinálnak saját mappát, ami alapból nem megy google fotókba. Messenger, messages, whatsapp képek mappák.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Nem tudom mennyire megfelelő a topic, de van egy Family Linkkel kezelt fiók (lányomé) aki az androidos telefon helyett kapott egy Iphone-t. Gondoltam leformázom gyári beállításra a régi telefonját. A Family Link engedné szülőként, de sajnos nem derül ki számomra, hogy mi mindent törölne? A jól megszokott google fiókját nem szeretném eltűntetni a fotók, vidók, meg ilyesmik miatt (az amúgy is ment tovább az Iphone-ra.). Ami szükséges a felhőben van, így látni az új telefonon is, de azért inkább rákérdezek, hogy hogy álljak neki a folyamatnak, mielőtt örök harag lesz belőle :-)
-
Oldman2
nagyúr
Mert a 100GB a teljes családé.
Mindenki annyit használhat belőle, amennyire szüksége van (és amennyi éppen maximum szabadon elérhető).
Apa 20GB
Anya 30GB
Lacika 20GBEz esetben összesen 70GB van használva és 30GB a szabad hely, amit a családtagok együttesen használhatnak fel.
A saját 15GB nem számít bele a 100GB-ba, amíg nem kell 15GB-nál több, addig nem fogy a 100GB.
Ha senki nem használja még a családi 100GB tárhelyet, akkor 100GB minden családtag számára a szabad hely. Összesen, a családnak.
-
Bandit21
addikt
Ha valaki esetleg úgy járt volna mint én, hogy miután a fiam felügyelője ebbe a family linken a feleségem a lányome pedig én lettem és sehogy se sikerült utóbb a családot egybe pakolni, (mert nem lehet csatlakozni máshová ha van gyereked és meg se lehet szüntetni emiatt a családi csoportom) végül jött megoldás.
Megjelent a gyerek átadás mint opció.
Így át adtam a lányom a feleségem felügyelete alá.
Ez után már hagyta hogy megszüntessem a családi csoportom ahol már csak egyedül voltamÉs így már tudtam oda csatlakozni.
Mindez a Google háttér miatt volt fontos mert így előfizettem a 100 GB tárhelyre és tudom osztani velük. (Azt mondjuk nem értem hogy miért fejenként ir 100 GB ot és nem összesen 4 féle osztva de örülök neki.)
-
user112
senior tag
Idáig olvastam:
szükség van egy bankkártyára, -
Sanyi.mTs
addikt
Két kérdés:
- sikerült beállítani ezt a family linket tableten és mobilon. Hogy lehet beállítani, hogy anapi órát bármelyik eszközön eltöltheti, nem pedig 1-1 órát mobilon és tableten?
- hogy lehet beállítani, hogy extra időt igényelhessen a gyerek, ha lejárt az eszköz használati ideje? Idő lejárta után "lezár" az eszköz és csak két lehetőség marad: szülői hozzáférés és vészhelyzet. -
Sanyi.mTs
addikt
family linket a gyerek és szülő telefonjára is telepíteni kell? vagy a szülőére más appot kell felrakni?
-
-
attilam
őstag
Nekem alapvetően 2 fő problémám van a Family Link-kel:
Az egyik, hogy ha időkorlátot adok meg, és lejár, akkor én sem tudom már a gyereket felhívni, mert egyszerűen néma lesz a telefon. Ennek így nem sok értelme van. Ő tud hívni bárkit, mert a Vészhelyzetre kattintva megnyílik a névjegyzék, és onnan tud tárcsázni, viszont ő ha nem bámulja a lezárt képernyőjét folyamatosan sosem veszi észre ha hívom. Kivétel ha okosóra van csatlakoztatva a telefonhoz, mert akkor észreveszi ha hívják.A másik pedig az, hogy ha beállítok akár egy alkalmazást is, hogy ne legyen rá érvényes az időkorlátozás (pl. Viber, Üzenetek, stb.), akkor nem zár le az idő lejárta után teljesen a telefon, hanem bizonyos alkalmazások szürkék lesznek, amiket nem tud elindítani. Én azt várnám, hogy csak az menjen amit engedélyeztem, de ilyenkor aktív lesz egy-két rendszeralkalmazás is, amit nem lehet letiltani. Egyszer csak azt vettem észre, hogy az időkorlát után még simán játszik a gyerek, mert a google assistant nem tiltható le, és pont valami játékot kért tőle.
Kreatív megoldás a gyerek részéről, és egy nagy feketepont a Google-nek.
Szóval lenne még mit javítani rajta bőven.
-
vince
őstag
válasz
Dark Archon #53 üzenetére
Múlt héten volt dolgom egy bankfiókban, jött velem az elsős lányom is. Az ügyintéző mögött/felett volt egy monitor, banki termékek ajánlói futottak rajta és a lányom szólt, hogy már neki is lehetne ám bankkártyája, mert az egyik slide valami gyerek számlacsomagot reklámozott: 6 éves kortól nyitható és 7 évesen már saját bankkártyája lehet a gyerkőcnek. Biztosan nem én vagyok a célközönség, de én sem tudom elképzelni, miért adnék a kisgyerekemnek egy bankkártyát. Ebben a korban szerintem a készpénzmentesség esetleges előnyeit bőven negligálja az, hogy egy betéti kártyára, annak az adataira megfelelő módon vigyáznia kellene.
-
icemad
nagyúr
válasz
Nálunk is van mindkét gyereknek. (12/14 évesek, de már pár éve van) Vicces dolog, de az iskolai büfében is csak kártyás fizetés van. Zsebpénz is jobban kezelhető. Én is kb 10 éve kártyát használok mindenhol, akkor a gyereket miért fosszam meg ettől a kényelemtől?
-
Luser2000
addikt
válasz
Hát.... , valóban fura nekem is.
De el kell fogadni, hogy a digitális világ ilyen-olyan mértékben valamennyiünket - így a gyerekeinket is - körbevesz.
Szokatlan számomra, de sokszor Messenger hívásban tanulnak közösen, osztják meg egymással a leckék témáit, stb.A banki / mobiltárca témában az bosszant, hogy nem a szülő szabad döntésétől függ annak használata, hanem korlátoz a platform szolgáltatója. Ha tudnám ennek okait, lehet megértőbb lennék.
-
-
Luser2000
addikt
De jó lenne ilyen témában Apple / iOS lehetőségekről is olvasni.
---
Szívesen olvasnék továbbá szakértőtől (OK, fel kell kutatni ilyet a partnerek között, meg kell kérdezni, válaszolnia kell rá, mindehhez pedig szakújságírói elhivatottság is kell), hogy miért 16 éves korban van meghatározva az Apple Pay (a többi szolgáltató tárcájánál nem tudom a korhatárt) hazai használata? Miért van ebben eltérő Uniós szabályozás (korhatár)? (Pl. Dánia, Németország stb. 13 év).
Lehet én nem látom a fától az erdőt, ezért bosszant, hogy ha már ott van a 13 éves gyerek(em) kezében az okos eszköz és éppenséggel bankkártyája is van, akkor miért nem tudom a kettőt "házasítani"?
-
Hintalow
senior tag
Amikor 1-2 éve lett telefonja a gyereknek (most lesz 14 éves) akkor én is próbálkoztam ilyen family links-el és társaival, de botrányosan bénák voltak, alig tudtam utána kiírtani.
Lehet, hogy kissebb gyerekekre méretezik, de pl. a youtube-on csak ilyen dedós dolgokat engedett, a gyereket meg a játékos stream-ek érdeklik, szóval csőd volt.
Szerencsére viszonylag jól elnavigál az online térben, pl facebook/messenger nem is mozgatja, náluk már a discord az ami fut.
Tényleg nagyon sokat vannak amúgy az online térben, bezzeg én az ő korában már buzgón próbálgattam a tigris szofit az újpesti lakotelep egy eldugott szegletében haverommal, amit valakitől lejmoltunk
Változik a világ.... -
válasz
alkatraz3000 #13 üzenetére
Nyilván "mi korunk" és "mi korunk" közt is van különbség, de a legfőbb, hogy az én koromban még nem volt Internet. Maximum BBS-ekről tudtunk szép nénis képeket letölteni egy örökkévalóságnak tűnő 56kbps sebességgel, illetve nem ömlött ennyi szenny az ember nyakába. Szóval muszáj felvérteznie magát az embernek, nyilván nem lehet a gyerek digitális analfabéta.
-
-
DeFranco
nagyúr
Szerintem a végletekről megy a vita, ami soha nem vezet eredményre.
Az én fiam 8 éves, testközelből látom, hogy mi megy, és ha ráengedik a gyerekre a digitális tartalmat különösebb kontroll nélkül, az tényleg káros. Nem feltétlenül ez a figyelemzavar fő oka, a szüleink beszámolói szerint nekünk is az aranyhal szintjét súrolta a koncentrációs kapacitásunk, alulról, de nem segít rajta, (rajtunk sem, magamon is érzem).
Az viszont irreális, hogy kikötteted a villanyt a gyereket meg felzavarod a biciklire, ez ma már nem így működik, aktívan használják a digitális platformokat a gyerekek, és ha letiltod, digitális analfabéta lesz (igen, akkor is, ha nem tanulja meg hogy kell teamsen gif-et küldeni, ez kb. akkora lúzerség, mint amikor a bendegúz-korosztályban valaki nem tudott fütyülni). Van a gyereknek szülője, az tud irányt- példát- és korlátokat mutatni, a gyerek ahhoz fog idomulni. Úgy kell ezeket belőni, hogy a gyerek képzett és tájékozott legyen, de ne függjön rá.
Ahol ezt betartják nálunk az osztályban a többi gyereknél, ott látszik hogy a gyerekek megtanulnak jól élni a pc-vel, tablettel, ahol meg nem, azt onnan lehet megismerni, hogy ahogy fellép a gyerek, már csörög a videóhívás, mert van olyan osztálytárs, aki folyamatosan online unatkozik és várja hogy valaki fellépjen végre, és lehessen az online multi mellett dumálni valakivel.
-
-
Sajnos igaza van, én fiatalokkal foglalkozok, és rengeteg küzd koncentrációs problémával.
Van, hogy 10 perc után elveszett .. Nem jó az irány, a szülők pedig hasonló cipőben járnak.
Ők ugyanis ennek veszélyeit sokszor nem látják, hogy figyelemzavaros irányba megy el a gyerek ..És ez nem boomer / nem boomer kérdés....
-
válasz
Borzasztó nagy a különbség, kb. 4-5 évente generációs szakadékok nyílnak meg ..... Nem az van mint 5-10-15-20 eve ..
-
st6969
őstag
Többen írtok a felügyelt helyének meghatározásáról. Nálunk is be van kapcsolva, "kedvenc" helyek is megadva úgy, mint otthon, iskola, zeneiskola, mama, stb. Mégis néha 2 utcával arrébb mutatja a gyerek helyzetét. A felügyelt mobilon a GPS "nagyon pontos"-ra van állítva, és mobilnet elér a Google szolgáltatások.
Ez másnak is ilyen, vagy valami beállítás még szükséges, amit nem találtam meg? -
kakuk.tamas
addikt
Amúgy jut eszembe: iOS-re ha letöltik a GoogleMaps-ot, ott is meglehet osztani a helyzetet realtime mindenkivel (platformfüggetlen a dolog).
Régen tesóval így csináltuk, csak aztán hála az égnek rákapott az egészséges életre.
-
dokee78
félisten
Honor 7a nem támogatja a szülői felügyeletet.
Legalábbis nem tudom beállítani sehogy sem. -
bcl
senior tag
Csak egy apróság: nem kötelező a 10-es Android.
A lányunk a régi, majd rendbe tett Note 8-at használja, és azon talán 8-as az utolsó Android verzió. Ezzel együtt a telefon beállításától már a Family link felügyeli. Mikor megadtam a valós korát a telefon beállításakor, azonnal szólt, hogy na, akkor most letölti. Rendben megy is. -
RedSwallow
tag
Nekem új ez a téma. Mennyire engednek az ilyen rendszerek beleszólást/korlátozást pl. a megjelenített reklámokba vagy politikai üzenetekbe?
-
icemad
nagyúr
válasz
kakuk.tamas #32 üzenetére
Dehogyis, a szoftverkörnyezet közel azonos mindegyiken. Win10/11,steam/epic
-
panaro
csendes tag
válasz
kakuk.tamas #32 üzenetére
A Family Safetyvel minden gépre érvényes korlátokat lehet beállítani. Annyi a "titka", hogy a gyereknek kell egy saját MS fiók, hogy mindegyik eszközre azzal tudjon bejelentkezni. Vagy nem erre gondoltál?
-
Pityu89
senior tag
válasz
WhiteWalker #20 üzenetére
Ezzel én is szívok. Másik kedvencem, hogy rengeteg videónak ugyan az a mondóka hangja van, csak közben valami zombis mese megy... Anyuka meg megnyugszik, hogy nem néz csúnyát a gyerek, hiszen hallja.
-
kakuk.tamas
addikt
Ezt a windowsos dolgot komolyan gondoltátok?
Mit lehetne arról írni? Ahány konfig, annyi beállítási lehetőség… -
Kampó
senior tag
leg egyszerűbb nem kell telefon a gyereknek
egy bizonyos kor alatt.. gyomorforgató hogy ide jutott a társadalom, a kivagyok én, a vagyoni mutogatás sokaknál, akik álltal a kevésbé tehetős gyerek is kierőszakolja a 150 ezres ipadet meg a 300e ft os telefont. mert kinézik az újgazdag kis krétánék ahol apuci anyuci azt hiszi ez a szeretet ha megvesz minden szart agyereknek...... a többi szülő meg bele döglik e melóba.. csak hogy Gizike boldog 10 éves legyen és ne nézzék ki ha csak egy "lerúgott" s8 van nála...
-
Bandit21
addikt
válasz
szupermacs #25 üzenetére
Nem tudod kivédeni. Ha nincs telefonja majd a haver megmutatja a suliban a sajátjan.
-
Keszi86
csendes tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e arra valami applikáció ami ha fut blokkolná a hívásindításokat vagy azt csak szolgáltató?
-
szupermacs
veterán
Engem riaszt, ha egy gyerek mindenhez kap hozzáférést amihez éppen akar, mert a többiek is megkapták. 11 éves unokahúgom múltkor nácis mémeket küldött nekem Viberen, amiken én 20 évesen láttam először. Mert az osztályában ilyeneken nevetnek. Először nem értettem mi történik, de rájöttem, hogy csak sógoromék sz@rnak bele mindenbe amit a gyerek csinál és oda megy az interneten, ahova akar.
-
fbfro
csendes tag
válasz
szupermacs #22 üzenetére
Ezeket én is jobban preferálnám, de mivel a fiam osztályában a többi gyerek ezen kommunikál és kb az utolsó aki bekapcsolódik ezekbe, így neki kell "alkalmazkodni".
Családi kommunikációra nyilván ki fogunk találni valamit.Btw telefonja még a mai napig nincs. A tablet is a tanuláshoz lett véve, és ahhoz hogy ha majd egyszer telefont kap amit bárhova magával vihet lássuk hogy mik a buktatók. Ne akkor kelljen gondolkodni hogy a nem megfelelő tartalmaktól hogyan zárjam el.
Mert azért valljuk be a gyerekek kíváncsiak. Ha valamit nem szabad akkor csak piszkálni fogja a csőrét a dolog és csak megnéz olyanokat amiket nem kellene. Nyilván 100%-ig nem lehet ez ellen védekezni, de igyekszem a legtöbbet kihozni ebből.
-
Bandit21
addikt
válasz
szupermacs #22 üzenetére
Mert mindenkinek van az osztályban és halálra csesztetik akinek nincs
A 7.- es fiam azért könyörgött hogy a family link papír sárkány ikonjat rejtsuk el mert önmagában azért is kapta az ívet ...
De hiába az egész yt és hasonlók korlátozása ha a mi böngésző és a mi videó magasról tesz arra hogy gyerek fiókkal használják a telefont és bármit (bármit) enged meg nyitni.
Mire rá jöttem hogy egy xiaomi ezeket törölni se hagyja hanem a megoldás hogy a family linken belül le kell tiltani...És miért?
1981 es vagyok valamikor 1996 körul már volt otthon net édesapám munkája miatt és nyilvsn én is rá kerestem arra 15 évesen hogy cici meg nagy cici meg sok cici meg stb.
Aztán apám annyit mondott hogy van ám előzmények és az egyetem nem ezért adott neki net elérést otthonra.De nyilván az még egészséges volt.
Ami most megy az nem. Volt olyan hogy a gyerek osztálytársa fétis porno linket osztott napi többet mert neki van pár bátyja és ez vicces.
Nehéz világ ez már. -
Dodeszh
tag
válasz
alkatraz3000 #9 üzenetére
Alapvetően igazad van... vagyis lenne. Csak az a helyzet, hogy marha nagy a különbség a szocializációban. Amíg mi a csattogós lepkét fogva nőttünk fel és úgy szoktuk meg a világot, hogy nem volt internet, meg telefon (max madzagos), meg konzol és az online világ valóságát már felnőtt fejjel tapasztaltuk meg. Ezért különbséget is tudunk tenni aközött, hogy mi történik a GTA-ban és mi a valóságban, és pont ezért tudjuk eldönteni, hogy melyik weboldal kamu és melyik nem (meg mert hosszú évek rutinja is segít ebben). De egy kiskamasz esetében, aki már az internetet az anyatejjel szívja magába, beleszocializálódik az online világba, el sem tudj képzelni azt, hogy hogyan lehet okostelefon nélkül létezni, nem tud és nem is akar különbséget tenni tudat alatt a valóság és az online világ között. Ezt nem úgy kell elképzeli, hogy 7/24 virtuélis valóságban és, hanem inkább úgy, hogy annyira természetesek neki az online eszközök, mint neked az, hogy van fürdőszoba és a csapból folyik a víz. Ha visszagondolsz, ez egy generációval korábban pl. még nem volt általános. Így vannak vele a mai gyerekek is: természetesnek veszik az online világot vagyis a valós dolgok online kiterjesztését és fel sem merül bennük, hogy létezik világ online nélül is, éltek emberek okostelefon nélkül nem is olyan régen, és, ha valamit online meg lehet oldani, akkor azt offline végezzék el. Ez egy egészen más mindset és éppen ezért kevés, ha elmagyarázol neki dolgokat. Ha kicsi, akkor még nem érti, ha meg kamasz, akkor meg mondhatsz bármit, te a szülő vagy, ergo default hülyeséget beszélsz és rosszat akarsz neki. Nincs ezzel baj, természetes állapot, majd kinövi, csak pont addig a legveszélyeztetettebb.
-
WhiteWalker
nagyúr
A személyes kedvencem a YT kids. Hiába van beállítva magyar régió , csak azért is foscha a külföldi sz@r videókat pl: Diana és Roma és sorolhatnám a végtelenségig ennek fajtáit...
Szóval Google dugd fel a Privacy Policid magadnak.
-
Bandit21
addikt
Ami számomra a legzavarobb ebben hogy semmiféle módosítás nem lehetséges csak ha torlod a fiókot vagy megvárod míg 18 éves lesz.
Mi pár éve vettünk először általános iskola 3-4 osztályos lányom fiam részére telefont. Nagy okosan a fiam a feleségem a lányom az en fiokommal lett összekapcsolva. Most utóbb nem lehet már közös családot gyártani belőle. Se a feleségem hozzám se én hozzá nem tudok csatlakozni mert akkor "egyedül maradna" a másik gyerek.
Kilépni se tudok pl a lányom mellől mert azt se hagyja. Pedig pl Google 100 GB tárhely jó dolog lenne osztani 4 felé de jelenelg 2 kulon család vagyunk a Google szerint.
Írtam nekik 1 éve, fel éve újra semmi válasz.
Pedig szerintem egyéb esetben össze tud jönni két elvált külön külön gyerekes szülő is azokból se lesz sose Google család.
Ez a kor beállítás pár nappal 18 evnel előrébb nálam nem jött be nem hagyja babralni az eletkort.Gyakorlatilag a covid miatti online oktatás bele terelt mindenkit a Google rendszerbe aki akart aki nem fiókot az akár 7 éves elsőnek...
-
martonx
veterán
Faszkodás ez az egész.
Egyrészt ezek a védelmek egy okosabb, és kicsivel már idősebb gyerek esetében simán kijátszható korlátozások. Emlékeim szerint (amikor még szenvedtem ezzel otthon a gyerekeknél) a legnagyszerűbb kijátszási módszer a bármilyen üzenőappban / kamerában megosztás volt. Mert az üzenő appok üzenetei megjöttek akkor is, ha elfogyott az idő, és zárolt a telefon. A gyerek küldött / küldetett magának egy üzenetet, válasznál rányomott a megosztásra, ahol kb. bármilyen telepített appot megnyithatott, és voilá, máris nem számított, hogy amúgy zárolódott a telefon, mehetett tovább a játék, videó nézés, bármi.
Másrészt az igazán kicsiknek, akik még nem találják meg ezeket a kiskapukat, mi a f*nak mobil (persze lehet engem szidni, meg mentségeket találni magunk ellen, ettől még igazam van).
Harmadrészt, ha tényleg beállítod a gyerek korát, olyan alapvető dolgokat se fogsz tudni neki attól kezdve felrakni, ami totál meglepő, és baromság. Nem is beszélve a túlzó korhatáros játékok, youtube videók, youtuberek tartalmairól.
És ha ezeket mind figyelembe vesszük, akkor a legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás, az marad, hogy nem kell a gyereknek mobilmajd csak akkor, amikor már akkora, hogy ezek a faszkodások nélkül oda mered neki adni.
-
icemad
nagyúr
válasz
83-as születésű vagyok, Miskolcon az avasi lakótelepen nőttem fel. Teljesen más világ volt akkor. Lejártunk a grundra focizni, "cangázni", mindenki ismert mindenkit, beleértve a szülőket is. Most a fiaim osztálytársainak 90%-át nem ismerem, egyetlen anyukát ismerek személyesen. Meg nem is egy környékről valók a gyerekek, hanem "mindenhonnan". Az igaz, hogy Hollandiában élünk, itt teljesen más az iskolarendszer (is). Itt már az iskolában kötelező az online jelenlét, saját laptop a gyereknek, stb. Én sem hittem el, hogy gyerekek milyen mocskolódásra képesek a neten keresztül, amíg nem láttam és nem hallottam, pl egy fortnite meccs alatt. Döbbenetes. És nem csak a 18+-os tartalom lehet veszélyes, hanem a közösségi média, az online "társadalom" is. A kirekesztés megannyi formája jelen van már, nem csak az, hogy az osztály kicikiz egy gyereket vagy kettőt. A mai világban teljesen más információk veszik körbe a gyerekeket, akár öngyilkosságra buzdító videók, akár fasiszta vagy antiszemita nézetek, akár bármi hasonló. Mindentől nem tudom őket megvédeni, nem is akarom, de valahogy figyelni kell rájuk.
-
DeFranco
nagyúr
"Ezt persze mindenkinek a lelkiismeretére bízom mennyire él vagy él vissza. (személy szerint azt gondolom fairnek ha nem leskelődök utána folyton, de néha jól jön, ha nem tudod hol lehet egy külföldi osztálykiránduláson, vagy épp várod a buszmegállóban)"
Nálunk a gyereknek még nincs mobilja, így nála nem releváns, de a család többi tagjának (beleértve a tágabb családba tartozó idősebb szülőket is) be van állítva a lokáció megosztás évek óta, soha nem volt belőle gond. Nagyjából azt is látom, mikor "néznek rám" mert olyankor egy pillanatra felvillan a maps ikonja az értesítési sávban, de nem érzem, hogy stalkolnának, viszont arra nagyon jó, hogy látom, épp útban van-e haza a családtag vagy még a munkahelyén van, hazajött már a lidiből vagy még érdemes ráírni hogy hozzon hagymás ruszlit, meg úgy egyáltalán ad egy biztonságot ha valamiért el kell jutni sürgősen egy családtaghoz, tudom hova kell menni méteres pontossággal.
A windows-os rész engem is érdekelne majd a továbbiakban.
-
fbfro
csendes tag
válasz
#21221888 #12 üzenetére
Nem Facebook. Csak a Messenger része. És csak kapcsolattartásra. A közösségi része szerintem sem való gyereknek.
Mert egy ideje lehet már csak Messenger alkalmazás a FB használata nélkül. Csak ugye a regisztrációnál mindkettőre fogadadod el a feltételeket.
USA-ban van Messenger Kids, csak felénk nem elérhető. -
Reaper
őstag
Jó írás, egyik ismerősömnek ugyanez van beállítva, csak pislogtam, hogy tud "telefon időt" adni a gyereknek. Még nem faggattam a részletekért, beállításokért, mert még kicsik nálunk a kölykök, de ez egy nagyon hasznos leírás lesz nekem később majd
-
alkatraz3000
senior tag
na, én még messze vagyok a gyerektől, ahogy nézem magam. de tényleg érdekel, hogy mi a különbség a mi korunkhoz képest? ugyanúgy rengeteg veszély volt akkor is, most is. a mi szüleinknek fogalma sem volt a lehetséges veszélyekről, míg mi már tudjuk mit és hogyan, de a korlátozásban annyira nem hiszek. sőt, gyanítom pikpak feltörhető ez is kis okoskodással és máris mehet a 18+ tartalom.
emellett, lehet ez egy különleges képesség, de attól függetlenül, hogy láttam megannyi kivégzést videón és egyéb beteg tartalmat, én nem lettem az, ahogy a 7 éves koromtól játszott GTA-tól sem lettem ámokfutó
-
törölt tag
minek 11 évesen facebook? lehet látni tiktokon milyen elcseszettek a mai fiatalok igy is. Fől lehet ülnie a gyereknek a biciklire csókolom, és el lehet tekernie az osztálytársához, köszöntem szépen. Ahogy mi is megtettük 30 éve.. Nagyon helyesen teszi az apple hogy tiltja ezeket a szellemi mérgeket,
-
fbfro
csendes tag
Esetleg az Apple megoldásáról is lesz cikk?
Én elég csúnyán belefutottam a késbe ezzel kapcsolatban. Létrehoztram a 11 éves fiamnak egy Apple fiókot az Ipadjéhez, megadva a tényleges életkorát. Na itt hibáztam. Se egy Viber-t se egy FB Messenger-t nem enged feltelpíteni mivel a valós adatokat adtam meg, és ezek az alkalmazások életkorhoz kötöttek ami bőven 11 év felett van.. Az osztálytársaival meg ezeken keresztül tartaná a kapcsolatot. Módosítani meg csak úgy lehetne ha törlöm az Apple ID-t és létrehozok egy újat másik email címmel és kamu adatokkal, mert nem lehet születési dátumot módosítani.Mivel a családban csak nekem van Iphone-om rajta kívül így egyedül velem tud kapcsolatot tartani Facetime-on, mert a többiek is Viber-t használnak.Tudom hogy a Facetime is megosztható Androidos készülékekre, de körülményesen.
-
icemad
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #9 üzenetére
Hú hallod... Én is világ életemben így gondoltam, szóval maximálisan megértelek. Csak az élet úgy hozta, hogy lett 2 fiam, akik mostanra már nagyok, igazi tinik. És rohadtul nagy különbség van az elmélet és a gyakorlat között.
-
alkatraz3000
senior tag
én inkább majd egyszer elmagyarázom a gyereknek, mit és hogyan szabadna. én sem voltam bekorlátozva, tudtam, hogy a rotten.com meg a puruttyaextrem kamu, és a GTA-ból nem szabad élőben utánozni semmit. jó a vezetési stílusom nagyjából stimmel.
-
DonCosta
tag
Jó ötlet, majd ránézek én is erre a funkcióra. Nálunk is mindhárom gyereknél a Family Link van beállítva és jól működik.
Két észrevétel:
1. valaki már említette, hogy lehet követni, hol jár a gyerek telefonja. Nem csak a Family Linken belül, hanem simán a Google térképen is látszik PC-ről is. Ezt persze mindenkinek a lelkiismeretére bízom mennyire él vagy él vissza. (személy szerint azt gondolom fairnek ha nem leskelődök utána folyton, de néha jól jön, ha nem tudod hol lehet egy külföldi osztálykiránduláson, vagy épp várod a buszmegállóban)
2. Lehet mindenkinek egyértelmű, de akinek esetleg nem azoknak hasznos lehet: bizonyos fizetős appokat csak egyszer kell megvenni, mert onnantól bekerülnek a család tulajdonába és minden Family Linken belüli családtag (igen a felnőttek is) telepíthetik a telefonjukra hivatalosan. -
youngboy
senior tag
válasz
this is life #4 üzenetére
Köszönöm az infót.
-
elmouse
aktív tag
Szerintem nagyon hasznos még az ún. Családi helyek. Hozzáadtam a gyerek suliját és beállítottam hozzá jelzést. Így jelez nekem amikor elhagyja ill. amikor megérkezik.
-
panaro
csendes tag
A gyerekeink által használt eszközökön (Android telefonon és PC-n) a Microsoft Family Safety alkalmazás is fenn, de aktívan használjuk a Family Linket is. Így egy helyen tudjuk kezelni a mindkét eszközre telepíthető alkalmazások korlátait és a hozzáférést a webhez. Tudni kell hozzá, hogy alapvetően a Microsoft ökoszisztémát használjuk (outlook.com, Onedrive, Edge böngésző minden eszközön).
Végül sikerült kialakítanunk egy biztonságos(nak tűnő) és a gyerekeink korának, önuralmának megfelelő környezetet. Utóbbit úgy értem, hogy az idősebbiknél csak bizonyos lapok vannak letiltva, és csak általános időablak van beállítva, míg a kisebbiknél minden weblap tilos, amit nem engedélyezünk, és az időablak mellett van időtartami korlát is, sok egyedi alkalmazásbeállítással.
-
Ha törlöd a készülékről a fiókját, a felhasználói fiókja is törlődik, nem engedi másképp a google. Ezt megkerülni úgy lehet, hogy a lakhelye szerinti kort, minusz 3-4 nap beállítod a fiókjában.
Amikor eléri az önálló, cselekvő kort, országoktól függően 13-16 év, birtokba veheti a fiókot ( erről értesítést küld a google, az átfutási idő kb 2-4 nap) és neked is lehetőséged lesz a családi csoport tagságát megszüntetni.
Ha ezzel megvagy, hozd létre az új családi csoportot, add hozzá az ő fiókját, állítsd be a valós korát és újra felügyelet alá kerül. -
icemad
nagyúr
Hasznos írás, szerencsére én már túl vagyok ezen.
2 dolgot érdemes lenne megjegyezni még.
Az egyik, hogy a gyerek fióknál belehet állítani, hogy adott esetben a szülő lássa a telefon helyzetét. Úgy tapasztaltam, hogy ehhez net kapcsolat is kell. Ha ez megvan, akkor térképen mutatja a telefon helyzetét.
A másik, hogy a gyerekfiók telefonját távolról is meglehet keresni. Ilyenkor a telefon akkor is rezeg és csörög, ha néma vagy "ne zavarjanak" módban van. Reggeli kapkodásban hasznos tud lenni.Egyébként hasonló cikket írhatnátok a négy nagyobb konzolhoz, akár PC-hez is. A PC-s beállítással rengeteget küzdöttem és sok olyan probléma is előjött, amire először nem is gondoltam.
-
youngboy
senior tag
Nem olyan régen foglalkoztam először ilyennel, de én több érdekes, bosszantó, érthetelennek is nevezhető problémába futottam bele. Lehet ez a szoksostól eltérő körülmyekből adódó, de akkor sem gondoltam volna, hogy ilyenekkel fogok találkozni, mielőtt nekálltam volna.
Körülmények
Unokahúgomnak ajándékoztam egy készüléket. Ezt én állítottam be. Ő más országban él. A beállítást nekem kellett megtennem (a családban legtöbbször én csinálom), de a készülék átadásánál már nem voltam jelen.Folyamat
Én hoztam létre a csaladot az egyszerűség kedvéért, hogy gyors legyen az engedélyezési folyamat.
Terv szerint majd hozzáadom a szülőket később. Még jobb esetben átadom a családi csoport kezelését másnak hasonlóan a szokásos csoprt kezelési lehetőségekhez.Problémák
1. Más országabn élőt nem tudtam hozzáadni s csoprthoz. Szóval a szülőket. (Ez még valamennyire érthető is.)
2. A csoprt "tolajdonlásáró"l sem tudok lemondani és átadni. Nincs ilyen lehetőség.
3. Az egyetlen megoldás, amit találtam, hogy a gyermek fiókot törölni kellene a készülékről és újra kezdeni az egésze beállítást.
a) Probléma, hogy az összes készüléknek, szereplőnek együtt kellene lennie. Nekem is.
b) Keresgélve a különböző Google súgókban nem egyértelmű számomra, hogy a jelenlegi gyermek fiók megmarad e és hozzá lehet újra adni a készüléken más szülőked megadva. -
VD
őstag
Hiánypótló írás! Pont minap kérdezte kolléga, hogy a gyereknek telefont vesznek és hogyan lehet korlátozni, hogy ne tudjon regisztrálni minden szarra engedély nélkül. Szolgáltatónál gyerekórát akartak rásózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Sok szülő nem is tudja, hogy milyen egyszerűen lehet korlátozni és felügyelni az androidos eszközöket. Megmutatjuk, hogyan és miket lehet beállítani.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest